Dodaj do ulubionych

Stilo 1.2 ?

IP: 148.81.118.* 13.06.02, 16:54
Witam
Czy ma ktos moze Stilo 1.2 lub jezdzil, jak sie ten wynalazek spisuje. Cena
jest dosyc ciekawa bo ze znizkami za activ z klimatyzacja chca niecale 50kpln.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 13.06.02, 18:52
      Moim zdaniem to male nieporozumienie. Silnik za maly jak na te bude. Na
      wysokich obrotach jezdzi OK, ale elastyczny to on nie jest (stad te 6 biegow do
      przodu). Jechalem Brava z ta jednostka, jest OK, oszczedna i w miare
      dynamiczna, ale stilo jest okolo 100kg ciezsze. Przeciez w cenie 50 tys jest
      1,6 z klima gratis. A to juz jest fajne autko.
      • Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 20:08
        Myśle,że jeśli ktoś jeździ tylko po mieście to kosiarka 1.2 mu wystarczy.Jest
        bardziej powściągliwa w zużyciu paliwa od skądinąd dobrego silnika 1.6.

pozdrawiam
        • Gość: Marcel Re: Stilo 1.2 ? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 13.06.02, 20:22
          Gość portalu: Sławek napisał(a):
          > Myśle,że jeśli ktoś jeździ tylko po mieście to kosiarka 1.2 mu wystarczy.
          Ja bym wlasnie do miasta wiekszy silnik kupil. Na trasie mozesz rozkrecic maly
          silnik i jakos ciagnie, ale w miescie ciagle ruszanie moze stac sie udreka.
          • Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 21:30
            Gość portalu: Marcel napisał(a):

Przeciwnie,w mieście jeździsz przecież 60-70 i jest ok. (mniejsze/słabcze silniki
            mają zwykle krótsze przełożenia więc ciągną podobnie)a na trasie potzrebujesz
            momentu i mocy.

pozdrawiam

> Ja bym wlasnie do miasta wiekszy silnik kupil. Na trasie mozesz rozkrecic maly
            > silnik i jakos ciagnie, ale w miescie ciagle ruszanie moze stac sie udreka.

• Gość: Marek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 13.06.02, 20:25
      Czy ten wynalazek sprzedaja gdziekolwiek indziej na swiecie, czy tylko w Polsce?
      • Gość: Marcel Re: Stilo 1.2 ? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 13.06.02, 20:35
        Tak. Przynajmniej teoretycznie.
        • Gość: mash Re: Stilo 1.2 ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 21:55
          ja mam brave 1.6 i osiagi tego autka sa moim zdaniem bardzo zadowalajace, przy
          tym jest ciche i stosunkowo ekonomiczne - miasto 8,5 - 9 trasa okolo 6 - 6,5 ,
          srednio 7,5 - 8 . 1,2 jest znacznie bardziej ekonomiczny, ale ma gorsze osiagi.
          Zalezy co chcesz miec - ja uwazam ze do normalnej jazdy (ekonomicznej) 1,2
          wystarcza - 1,6 to troche duzo
          tydzien temu bylem w salonie szczesny - zjawiony w zawierciu i tam za okolo 53
          stalo 3-drzwiowe stilo 1,6 z klima i wieloma innymi bajerami.
          Ale za cene np 48 - 49 kupilbym 1,2 - o ile tak jak ja jezdzisz duzo , ale
          spokojnie.
          • Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 22:04
            Gość portalu: mash napisał(a):

Miałem Brave 1.6 przez prawie 4 lata i uważam,że faktycznie jest BARDZO
            dynamiczna jak na 1.6 ale nie jest specjalnie ekonomiczna ani też cicha (ma
            przyjemny rasowy gang-to fakt)

pozdrawiam

> ja mam brave 1.6 i osiagi tego autka sa moim zdaniem bardzo zadowalajace, przy
            > tym jest ciche i stosunkowo ekonomiczne - miasto 8,5 - 9 trasa okolo 6 - 6,5 ,
            > srednio 7,5 - 8 . 1,2 jest znacznie bardziej ekonomiczny, ale ma gorsze osiagi.
            >
            > Zalezy co chcesz miec - ja uwazam ze do normalnej jazdy (ekonomicznej) 1,2
            > wystarcza - 1,6 to troche duzo
            > tydzien temu bylem w salonie szczesny - zjawiony w zawierciu i tam za okolo 53
            > stalo 3-drzwiowe stilo 1,6 z klima i wieloma innymi bajerami.
            > Ale za cene np 48 - 49 kupilbym 1,2 - o ile tak jak ja jezdzisz duzo , ale
            > spokojnie.

• Gość: vd Re: Stilo 1.2 ? IP: 213.134.142.* 14.06.02, 11:44
      nie mialem przyjemnosci z 1.2 ale dosiadam 1.6 (wczesniej brava 1.6, marea 1.6)
      i moge powiedziec ze ten silnik w stilo sprawuje sie rownie dobrze jak w
      bravie (w gazetach wypisuja bzdury), wprawdzie nie jest moze tak zrywny ale
      elastycznosc jest na przyzwoitym poziomie, spalanie w miescie ostatnio 9.3 na
      trasie 7.0 mieszane 8.6,(wg. komp.), wydaje mi sie ze powinienes wybrac czy
      bardziej zalezy ci na osiagach( bezstresowa jazda) czy na oszczednym spalaniu,
      wez tez pod uwage ze wersja 1.2 z klimatyzacja przy masie prawie 1300 kg + dwie
      osoby, to chyba nie jest auto z ktorego bedziesz zadowolony dluzej niz przez
      miesiac.
      pozdrawiam
      • Gość: Wiktor Re: Stilo 1.2 ? IP: *.netia.pl 14.06.02, 15:00
        Szarpnij się na większy silnik. Spróbuj. Nie wspomnę już, że w felietonie w
        Rzeczpospolitej nasz guru motoryzacyjny z TV (kurcze nie pamiętam jak się
        nazywa) napisał, że Stilo z silnikiem 140 KM jest cytuję "mułowate". W to nie
        wierzę, widać Fiat nie zapłacił mu tyle ile powinien. Ale 1.2 na taki samochód
        to zdecydowanie mało. Może potargować, może poczekać, może dozbierać, może
        odpuścić jakiś bajer i jednak kupić większy silnik. A samochód mi się podoba
        ewidentnie. Pozdrawiam.
        • Gość: vd Re: Stilo 1.2 ? IP: *.waw.cdp.pl 14.06.02, 15:54
          ... i racje mial ow redaktor, intensywnie testowalem wersje 1.8 133 KM i
          rzeczywiscie auto nie jest tak dynamiczne jak powinno byc z taka moca, uwazam
          ze nie warto (chociaz szkoda ESP) inwestowac w ten silnik wiecej pali niz 1.6,
          przy niewiele lepszej dynamice (mam namysli codzienne normalne uzytkowanie w
          miescie).
          pozdrawiam
          • Gość: Marc Re: Stilo 1.2 ? IP: 148.81.118.* 14.06.02, 16:21
            No wiadomo, ze jest mulowate. Ja czasami mam okazje pojezdziac nowymi
            samochodami z silnikami po 300KM i tez stwierdzam, ze niektore sa mulowate :))
            Ale normalnie jezdze cordoba 1.6 75KM i jakos wystarcza do w miare sprawnej
            jazdy. Nie oszczedzam jej i raczej nie mam problemu z osiagami. Ale ja w domu
            musze miec dwa samochody i wiadomo, ze lepiej dolozyc 5tys i mies cos lepszego,
            tylko potem trzeba zaplacic ubezpieczenie (na 2 roku juz pakiety sa znacznie
            drozsze) no i spadek wartosci.
            No i napewno corolla jest lepsza od fiata, ale za 49 tys to mam stilo z klima i
            ubezpieczeniem i metalikiem, a toyota jest z 7 tys. drozsza. A ja mam wiele
            pomyslow na te 7 tys. A pytam tak bo moze ktos jezdzi takim pojazdem. Wiadomo,
            ze silnik 1.2 do takiego samochodu to troche malo ale moze nie jest tak zle.

Pozdrawiam
            • Gość: tees wez jazde probna IP: 195.94.204.* 14.06.02, 19:20
              Wez jazde probna u jednego, drugiego sprzedawcy, co ci szkodzi samemu zobaczyc.
              A komentarze typu "slabo ciagnie" spotkac najlatwiej, bo stawiaja komentatora w
              pozycji takiego co to ho ho jakimi smokami przyzwyczajony jezdzic. Takimi
              duuuzymi samochodami z ooooooogromnymi, mocccccnymi silnikami (zwykle to sa
              autobusy).
              • Gość: Marc Re: wez jazde probna IP: 148.81.118.* 17.06.02, 11:40
                A to nie jest takie proste. W Wa-wie oficjalnie podobno nie ma takiego
                samochodu zarejestrowanego ( w salonie do jazdy probnej) obdzwonilem chyba z 5
                salonow i w jednym oferowali mi jazde takim niezarejestrownym po parkingu
                (niezle co ???).
                • Gość: vd Re: wez jazde probna IP: *.waw.cdp.pl 17.06.02, 11:45
                  i to czyms swiadczy, mysle ze wkrotce ta wersja zniknie z cennikow,
                  • Gość: Marc Re: wez jazde probna IP: 148.81.118.* 17.06.02, 14:49
                    No wlasnie nie wiadomo o czym to swiadczy bo kupic bez problemu mozna i na
                    placu stoja, ale pojezdzic nie mozna ???? Nie wiem co o tym myslec moze 1.2 sa
                    takie super i sie 1.6 chca pozbyc na poczatek :)))))))))
    • Gość: Ralph Re: Stilo 1.2 ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.06.02, 18:47
      Cześć! Szczęśliwie się złożyło, że wątek uszedł uwagi tych sportowców-
      narzekaczy i przeważają rzeczowe opinie:) Według mnie S 1.2 jest stanowczo
      godny uwagi- jeśli deklarowane zużycie paliwa jest prawdą! To bardzo przyjemne
      jeździć oszczędnym wozem (sam mam oszczędny samochód, choć z trochę większym
      motorkiem), i tego nic nie zastąpi na dłuższą metę. Choć z drugiej strony, to
      często kwestia '...jak się nie ma, co się lubi...', ale niekoniecznie. Stilo
      1.8 mnie rozczarowała z lekka- tak, jakby nie mieła tych 133KM. Za to,
      przynajmniej na papierze- wersja 1.2 prezentuje się bardzo dobrze, a jeśli ktoś
      jeździ większość miastem, to częściej będzie zadowolony, niż 'nienasycony',
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka