Gość: Marc IP: 148.81.118.* 13.06.02, 16:54 Witam Czy ma ktos moze Stilo 1.2 lub jezdzil, jak sie ten wynalazek spisuje. Cena jest dosyc ciekawa bo ze znizkami za activ z klimatyzacja chca niecale 50kpln. pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 13.06.02, 18:52 Moim zdaniem to male nieporozumienie. Silnik za maly jak na te bude. Na wysokich obrotach jezdzi OK, ale elastyczny to on nie jest (stad te 6 biegow do przodu). Jechalem Brava z ta jednostka, jest OK, oszczedna i w miare dynamiczna, ale stilo jest okolo 100kg ciezsze. Przeciez w cenie 50 tys jest 1,6 z klima gratis. A to juz jest fajne autko. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 20:08 Myśle,że jeśli ktoś jeździ tylko po mieście to kosiarka 1.2 mu wystarczy.Jest bardziej powściągliwa w zużyciu paliwa od skądinąd dobrego silnika 1.6. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Stilo 1.2 ? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 13.06.02, 20:22 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Myśle,że jeśli ktoś jeździ tylko po mieście to kosiarka 1.2 mu wystarczy. Ja bym wlasnie do miasta wiekszy silnik kupil. Na trasie mozesz rozkrecic maly silnik i jakos ciagnie, ale w miescie ciagle ruszanie moze stac sie udreka. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 21:30 Gość portalu: Marcel napisał(a): Przeciwnie,w mieście jeździsz przecież 60-70 i jest ok. (mniejsze/słabcze silniki mają zwykle krótsze przełożenia więc ciągną podobnie)a na trasie potzrebujesz momentu i mocy. pozdrawiam > Ja bym wlasnie do miasta wiekszy silnik kupil. Na trasie mozesz rozkrecic maly > silnik i jakos ciagnie, ale w miescie ciagle ruszanie moze stac sie udreka. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 13.06.02, 20:25 Czy ten wynalazek sprzedaja gdziekolwiek indziej na swiecie, czy tylko w Polsce? Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Stilo 1.2 ? IP: *.subnet-52.med.umich.edu 13.06.02, 20:35 Tak. Przynajmniej teoretycznie. Link Zgłoś
Gość: mash Re: Stilo 1.2 ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 21:55 ja mam brave 1.6 i osiagi tego autka sa moim zdaniem bardzo zadowalajace, przy tym jest ciche i stosunkowo ekonomiczne - miasto 8,5 - 9 trasa okolo 6 - 6,5 , srednio 7,5 - 8 . 1,2 jest znacznie bardziej ekonomiczny, ale ma gorsze osiagi. Zalezy co chcesz miec - ja uwazam ze do normalnej jazdy (ekonomicznej) 1,2 wystarcza - 1,6 to troche duzo tydzien temu bylem w salonie szczesny - zjawiony w zawierciu i tam za okolo 53 stalo 3-drzwiowe stilo 1,6 z klima i wieloma innymi bajerami. Ale za cene np 48 - 49 kupilbym 1,2 - o ile tak jak ja jezdzisz duzo , ale spokojnie. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Stilo 1.2 ? IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 22:04 Gość portalu: mash napisał(a): Miałem Brave 1.6 przez prawie 4 lata i uważam,że faktycznie jest BARDZO dynamiczna jak na 1.6 ale nie jest specjalnie ekonomiczna ani też cicha (ma przyjemny rasowy gang-to fakt) pozdrawiam > ja mam brave 1.6 i osiagi tego autka sa moim zdaniem bardzo zadowalajace, przy > tym jest ciche i stosunkowo ekonomiczne - miasto 8,5 - 9 trasa okolo 6 - 6,5 , > srednio 7,5 - 8 . 1,2 jest znacznie bardziej ekonomiczny, ale ma gorsze osiagi. > > Zalezy co chcesz miec - ja uwazam ze do normalnej jazdy (ekonomicznej) 1,2 > wystarcza - 1,6 to troche duzo > tydzien temu bylem w salonie szczesny - zjawiony w zawierciu i tam za okolo 53 > stalo 3-drzwiowe stilo 1,6 z klima i wieloma innymi bajerami. > Ale za cene np 48 - 49 kupilbym 1,2 - o ile tak jak ja jezdzisz duzo , ale > spokojnie. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 1.2 ? IP: 213.134.142.* 14.06.02, 11:44 nie mialem przyjemnosci z 1.2 ale dosiadam 1.6 (wczesniej brava 1.6, marea 1.6) i moge powiedziec ze ten silnik w stilo sprawuje sie rownie dobrze jak w bravie (w gazetach wypisuja bzdury), wprawdzie nie jest moze tak zrywny ale elastycznosc jest na przyzwoitym poziomie, spalanie w miescie ostatnio 9.3 na trasie 7.0 mieszane 8.6,(wg. komp.), wydaje mi sie ze powinienes wybrac czy bardziej zalezy ci na osiagach( bezstresowa jazda) czy na oszczednym spalaniu, wez tez pod uwage ze wersja 1.2 z klimatyzacja przy masie prawie 1300 kg + dwie osoby, to chyba nie jest auto z ktorego bedziesz zadowolony dluzej niz przez miesiac. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Stilo 1.2 ? IP: *.netia.pl 14.06.02, 15:00 Szarpnij się na większy silnik. Spróbuj. Nie wspomnę już, że w felietonie w Rzeczpospolitej nasz guru motoryzacyjny z TV (kurcze nie pamiętam jak się nazywa) napisał, że Stilo z silnikiem 140 KM jest cytuję "mułowate". W to nie wierzę, widać Fiat nie zapłacił mu tyle ile powinien. Ale 1.2 na taki samochód to zdecydowanie mało. Może potargować, może poczekać, może dozbierać, może odpuścić jakiś bajer i jednak kupić większy silnik. A samochód mi się podoba ewidentnie. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 1.2 ? IP: *.waw.cdp.pl 14.06.02, 15:54 ... i racje mial ow redaktor, intensywnie testowalem wersje 1.8 133 KM i rzeczywiscie auto nie jest tak dynamiczne jak powinno byc z taka moca, uwazam ze nie warto (chociaz szkoda ESP) inwestowac w ten silnik wiecej pali niz 1.6, przy niewiele lepszej dynamice (mam namysli codzienne normalne uzytkowanie w miescie). pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Stilo 1.2 ? IP: 148.81.118.* 14.06.02, 16:21 No wiadomo, ze jest mulowate. Ja czasami mam okazje pojezdziac nowymi samochodami z silnikami po 300KM i tez stwierdzam, ze niektore sa mulowate :)) Ale normalnie jezdze cordoba 1.6 75KM i jakos wystarcza do w miare sprawnej jazdy. Nie oszczedzam jej i raczej nie mam problemu z osiagami. Ale ja w domu musze miec dwa samochody i wiadomo, ze lepiej dolozyc 5tys i mies cos lepszego, tylko potem trzeba zaplacic ubezpieczenie (na 2 roku juz pakiety sa znacznie drozsze) no i spadek wartosci. No i napewno corolla jest lepsza od fiata, ale za 49 tys to mam stilo z klima i ubezpieczeniem i metalikiem, a toyota jest z 7 tys. drozsza. A ja mam wiele pomyslow na te 7 tys. A pytam tak bo moze ktos jezdzi takim pojazdem. Wiadomo, ze silnik 1.2 do takiego samochodu to troche malo ale moze nie jest tak zle. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: tees wez jazde probna IP: 195.94.204.* 14.06.02, 19:20 Wez jazde probna u jednego, drugiego sprzedawcy, co ci szkodzi samemu zobaczyc. A komentarze typu "slabo ciagnie" spotkac najlatwiej, bo stawiaja komentatora w pozycji takiego co to ho ho jakimi smokami przyzwyczajony jezdzic. Takimi duuuzymi samochodami z ooooooogromnymi, mocccccnymi silnikami (zwykle to sa autobusy). Link Zgłoś
Gość: Marc Re: wez jazde probna IP: 148.81.118.* 17.06.02, 11:40 A to nie jest takie proste. W Wa-wie oficjalnie podobno nie ma takiego samochodu zarejestrowanego ( w salonie do jazdy probnej) obdzwonilem chyba z 5 salonow i w jednym oferowali mi jazde takim niezarejestrownym po parkingu (niezle co ???). Link Zgłoś
Gość: vd Re: wez jazde probna IP: *.waw.cdp.pl 17.06.02, 11:45 i to czyms swiadczy, mysle ze wkrotce ta wersja zniknie z cennikow, Link Zgłoś
Gość: Marc Re: wez jazde probna IP: 148.81.118.* 17.06.02, 14:49 No wlasnie nie wiadomo o czym to swiadczy bo kupic bez problemu mozna i na placu stoja, ale pojezdzic nie mozna ???? Nie wiem co o tym myslec moze 1.2 sa takie super i sie 1.6 chca pozbyc na poczatek :))))))))) Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Stilo 1.2 ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.06.02, 18:47 Cześć! Szczęśliwie się złożyło, że wątek uszedł uwagi tych sportowców- narzekaczy i przeważają rzeczowe opinie:) Według mnie S 1.2 jest stanowczo godny uwagi- jeśli deklarowane zużycie paliwa jest prawdą! To bardzo przyjemne jeździć oszczędnym wozem (sam mam oszczędny samochód, choć z trochę większym motorkiem), i tego nic nie zastąpi na dłuższą metę. Choć z drugiej strony, to często kwestia '...jak się nie ma, co się lubi...', ale niekoniecznie. Stilo 1.8 mnie rozczarowała z lekka- tak, jakby nie mieła tych 133KM. Za to, przynajmniej na papierze- wersja 1.2 prezentuje się bardzo dobrze, a jeśli ktoś jeździ większość miastem, to częściej będzie zadowolony, niż 'nienasycony', pozdrawiam Link Zgłoś