maciek389 30.11.05, 18:35 BOŻE CO ZA PASKUDZTWO PRZECIEŻ TO TAKI SATURN Z LAT 80TYCH TOTALNE DNO Link Zgłoś Obserwuj wątek
plawski Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:12 maciek389 napisał: > BOŻE CO ZA PASKUDZTWO > PRZECIEŻ TO TAKI SATURN Z LAT 80TYCH > TOTALNE DNO A jeśli o mnie chodzi to wreszcie coś innego! Nie przeciętny autobus (poprzednik 5d) tylko autko z charakterem. Zobaczymy jak sie bedzie prezentował na ulicy, bo zdjęcia zawsze przekłamują (w różne strony). No cóż, przednie lampy ala Saturn z lat 80tych nie każdemu sie musi podobać, ale moim zdaniem to zupełnie udane połączenie nowoczesności z modernistycznym retro. Jak mnie będzie stać, to łykam to autko ;-). Sportowy wygląd, praktyczne wnętrze, materiały i montaż ponoć o dwie klasy wyżej od poprzednika... Czego chcieć więcej? Link Zgłoś
speranzaa Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 03.12.05, 08:11 widzieliscie ta honde chyba tylko na obrazku, to auto wyglada jak acura ( luksusowa wersja hondy)i jest czadowe. no ale w polsce acury nie ma, bo Japonia wypuszcza ten model tylko na usa. Link Zgłoś
civic_06 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 14.04.06, 08:25 speranzaa napisała: > widzieliscie ta honde chyba tylko na obrazku, to auto wyglada jak acura ( > luksusowa wersja hondy)i jest czadowe. no ale w polsce acury nie ma, bo Japonia > > wypuszcza ten model tylko na usa. Tak sie sklada, ze luksusowa TSX to europejski Accord...chociaz z innym silnikiem Link Zgłoś
rx409 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:21 Saturn nalezacy do GM powstal w 1990r. Chodzi Ci o jakiegos innego Saturna? Link Zgłoś
plawski Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:27 rx409 napisał: > Saturn nalezacy do GM powstal w 1990r. > Chodzi Ci o jakiegos innego Saturna? Literówka P. Link Zgłoś
waskes29 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:32 Mi tez kompletnie nie pasuje tylny profil jak w lanosie przod zbyt dziwny ,moze dobrze ze jest calkiem inny bedzie sie wyroznial ale u nas i tak bedzie bo cena jest tak samo kosmiczna jak wyglad .To samochod dla mlodych a ci u nas sa raczej bez kasy a starsi juz go nie kupia bo srodek tez jest zbyt przesadzony choc tu mi sie podoba. Ja wola nudna zwalista stylistyke niemiecka. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 16:10 waskes29 napisał: > Mi tez kompletnie nie pasuje tylny profil jak w lanosie przod zbyt > dziwny ,moze dobrze ze jest calkiem inny bedzie sie wyroznial ale u nas i tak > bedzie bo cena jest tak samo kosmiczna jak wyglad Słyszałem, że 1.8 140KM ma kosztować 75kPLN z 6 poduchami, ESP i kupą innych bajerów. Jeśli ta cena się sprawdzi, to będzie to jeden z najtańszych na rynku kompaktów (jeśli nie najtańszy) w takiej specyfikacji wyposażenia. Zobaczymy. Co do stylistyki - nie wypowiem się. Ale jest na pewno, hm, niebanalna ;-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
kszyrztow Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 02.12.05, 20:01 koszmarek i tyle. No dobra, za darmo bym wziął i nawet powiedział uprzejme DZIEKUJE. Ale nic więcej. :) Link Zgłoś
waskes29 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:43 A wracajac do glosowania wstawilem jej 0 pkt i ciekawe ze nie przyjelo . Jak tak ma wygladac ocenianie i wiarygodnosc tego niech ktos jeszcze sprobuje ale watpie zeby sie udalo zapunktowac za 0. Link Zgłoś
wio4litery Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 19:49 Zero łyka bez problemu. Ale tylko raz, jak każdą inną notę w4l Link Zgłoś
waskes29 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 30.11.05, 20:22 wio4litery napisał: > Zero łyka bez problemu. Ale tylko raz, > jak każdą inną notę > > w4l tak to gdzie k**wa jest moje zero.Lyka wszystko co ma lykac wynik juz z gory jest ustalony. Link Zgłoś
sonda1 Jaki szajs 30.11.05, 19:53 Niewiarygodnie brzydkie i głupie za jednym razem. Majstersztyk. Kiepawe zawieszenie brak rozsadnego silnika 1.6. Diesel 2.2 dla milosnikow wysokiej akcyzy i duzej masy. Jakby nie mozna bylo takiej samej mocy wyciagna z 1.9 lub 1.7 za pomoca sprezarki. Koszmar Link Zgłoś
szymi_zalogowany Przecież diesel hondy 2,2 to najlepszy diesel 30.11.05, 20:17 Zwolennicy Hond na tym forum wielokrotnie wykazywali, jaki to wspaniały, niezawodny i w ogóle super ten diesel 2,2 wiec nic tylko się cieszyć, że będzie dostępny w syfiku... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
alfik7 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 08:22 Ale brzydactwo!!! Już poprzedni model sprawiał wrażenie porażki (zastopował, wręcz uwsteczniał markę) i dodatkowo urodą nie grzeszył ale ten bije na głowę wszystko znane co się porusza na czterech kołach. Dealerzy liczą pewnie na super sprzedaż :-))))) Link Zgłoś
gregor886 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 15:55 Swietne autko ladne i nie nudne jak wiekszosc w tej klasie adresowane do mlodych i bogatych ludzi a wiec pewnie w polsce jej czesto nie bedziemy ogladali ale czekam na type-r bo si ma ma tylko 200 ps ;) Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 16:11 alfik7 napisał: > Ale brzydactwo!!! Już poprzedni model sprawiał wrażenie porażki (zastopował, > wręcz uwsteczniał markę) i dodatkowo urodą nie grzeszył ale ten bije na głowę > wszystko znane co się porusza na czterech kołach. O przepraszam. Zapomniałeś chyba o Megane II, hi hi. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
polsat1 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 16:28 Siedziałem w tym aucie. Nie powaliło. Świetna deska rozdzielcza, ale wewnątrz szaro, siedzenia takie sobie. Co do niebanalnych aut, to jest ich trochę - Smart ForFour czy Mini. Ciekawe wewnątrz i świetnie się prowadzące. Link Zgłoś
dr.verte Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 17:53 Fajnie że coś wreszcie nowego i nietypowego w klasie ale za bardzo trochę przekobminowane i raczej dla młodszego klienta.I te silniki,gdzie jest 1.6? a diesel ma za dużą pojemność. Link Zgłoś
jackk3 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 18:13 To nie jest samochod dla ludzi z pieniedzmi. Zamierzeniem Hondy to 'uderzenie' w mlodziez 18-25 lat (stad np. rabaty dla absolwentow szkol). Ile ludzi na tym forum jest wlasnie w tym wieku? Nie patrzcie przez pryzmat Europy, ta linia to glownie USA. A dla malkontentow oto link: motortrend.com/features/news/112_news051112_car_of_the_year/ Pzdr Jacek Link Zgłoś
greenblack Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 18:42 1.4 8V i sportowa marka, hehe. Co na to Niknejm tak pomstujący na 2.0 8V VW? Link Zgłoś
jackk3 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 18:56 > 1.4 8V i sportowa marka, hehe. Co na to Niknejm tak pomstujący na 2.0 8V VW? Faktycznie te 90 & 110 ktore VW wkladal przez lata do Golfow I Jett to byl smiec. Honda sportowym autem??? Jedyne sportowe auta ktore robi Honda to 2000 & NSX. Nie wiedzialem ze Honda robi 8V jeszcze. Pzdr Link Zgłoś
pawlos17 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 01.12.05, 19:05 A do tego z tyłu władowali belkę skrętną. Hihi hihi :))) Link Zgłoś
ok19 ja nie kupię..? 01.12.05, 19:14 Same zdjecia 5D, ktore widzialem, wygladaja koszmarnie, te klosze z tylu i przodu..jak swiateczna bombka.Z tylu belka skretna jak mowił mi dealer Hondy , to nanowoczesniejsze i udoskonalone rozwiazanie, idelane na polskie drogi))))(!)Potwierdza sie moje spostrzezenie, że kazda kolejna generacja civica to dwa kroki do tyłu.To o minusach.Teraz nadzieja na plusy: nadzieja na ladniejszego sedana, z silnikiem np. 1,8 lub 2,0(?), z wahaczami z tyłu ( to prawda?)...ktory moze zastapi obecnego, może bedzie niższy, moze bedzie sie lepiej trzymal drogi.Jeśli nie, to albo Accord...albo powiem Hondzie "adieu" Link Zgłoś
jackk3 Re: ja nie kupię..? 01.12.05, 19:34 Powaznie z tymi wachaczami i 8V? Oto oferta na Kanade: www.honda.ca/Honda/Models/CivicSedan/2006/Specifications.asp?L=E. Juz nie chce mi sie nawet dolaczac o SI (to jest auto na ktore d. 'mlodych' czeka. Pzdr Link Zgłoś
wahacz Mi sie podoba 01.12.05, 21:08 Mi sie podoba ale wyglad to rzecz gustu i kazdy ma prawo do swojego zdania. Co do silnikow to 1.4 to dobry pomysl jesli to ma byc pospolity kompakt jak golf, 307 czy astra natomiast jesli honda celuje w segment premium to chyba jednak pomylka. Ale to ze silnik jest tylko 8v uwazam w przypadku malego silnika za plus bo nie trzeba bedzie ciagnac go na obroty. Tyle ze to kloci sie z tradycja hondy. Co do zawieszenia tylniego to blad. Kolejne civiki maja coraz prosztsze. Civic okolo 3 generacje wstecz mial zdaje sie przednie i tylnie zawieszenie wielowahaczowe, potem kolejne tylko tylnie wielowahaczowe ten nie ma wogole. Fakt ze na polskich drogach polaczenie japonskiej solidnosci i prostoty belki spowoduje ze to zawieszenie bedzie niezniszczalne ale ciezko bedzie dorownac konkurentom. Link Zgłoś
jackk3 Re: Mi sie podoba 01.12.05, 21:32 Zrozumcie wreszcie (z calym szacunkiem) ze Honda nie zaprojektowala nowej linii dla polskiego rynku. Ile wlasciwie Honda sprzedaje Civic w Polsce? Sprawdz Honda USA i Kanada i zobacz jakie silniki i zawieszenie. Pzdr Link Zgłoś
gls1 Re: Mi sie podoba 01.12.05, 23:16 A ja słyszałem , że ten Civic ma mieć silnik 2.4 Turbo 250 km... Link Zgłoś
gregor886 Re: Mi sie podoba 02.12.05, 07:02 Ma miec ale te 3 siniki sa podane jako poczatkowe type-r sie pojawia zazwyczaj rok pozniej no i w planach jest 1.6 120 ps zobaczymy co z tego bedzie Ps co do 1.4 to chodzi o zbyt aut nawet jaguar wprowadzil diesla bo chodzilo o pieniadze a honda badala rynek no i po zbadaniu opini publicznej ktora sie wypowiadala pozytywnie silnik ten wprowadzili Link Zgłoś
gls1 Re: Mi sie podoba 02.12.05, 10:39 A ten silnik 1.8 VTEC 140 PS to jest dokładnie ten sam silnik od starej Integry z 1991 roku, cóż.... idziemy po kosztach a Europejczyk i tak się nie skuma... jeżeli faktycznie maja wprowadzic 2.4 T 250 PS to ja powiem jedno: CHCĘ GO!!!! Link Zgłoś
franek-b Re: Mi sie podoba 02.12.05, 12:05 > A ten silnik 1.8 VTEC 140 PS to jest dokładnie ten sam silnik od starej Integry > > z 1991 roku, cóż.... idziemy po kosztach a Europejczyk i tak się nie skuma... nie wiesz o czym piszesz... www.vtec.net/news/news-item?news_item_id=376015 > jeżeli faktycznie maja wprowadzic 2.4 T 250 PS to ja powiem jedno: CHCĘ GO!!!! stara plota i juz dawno nieprawdziwa. Link Zgłoś
jackk3 Re: Mi sie podoba 02.12.05, 16:37 Nie masz pojecia o czym piszesz. 1.8 to jest i-VTEC to nie jest VTEC (2.0 rozni sie znacznie od 1.8). Pzdr Link Zgłoś
alfik7 Re: Mi sie podoba 06.12.05, 13:03 Jeśli to jest pojazd wyłącznie na rynki USA to po co komu te "salony" i dealerzy w RP? A poprzednia linia to była dla polskiego rynku? A jeszcze wcześnijesza? Ciekawe wytłumaczenie słabej sprzedaży opartej wyłącznie na micie pseudo-sportowości marki. Link Zgłoś
robert888 Jest dość ...metroseksualny 02.12.05, 10:59 Ja juz jestem za stary na takie wynalazki. Link Zgłoś
accordeon Re: Honda Civic 02.12.05, 13:01 Silnik "bazowy" w tym samochodzie to 1.8 i-VTEC - dla fanów "Honda spirit". Najnowocześniejsze zmienne fazy rozrządu, 16 zaworów, układ opóźniania zamknięcia zaworów wydechowych przy niskim obciążeniu silnika - po prostu technologia kosmiczna dostępna dla każdego. 2.2 i-CTDi... właściwie co tu mówić. Najlepszy silnik Diesla w swojej klasie pojemnościowej po raz pierwszy w aucie kosztującym grubo poniżej 100 tys. PLN. 1.4 i-DSI z kolei jest dla tych, którzy chętnie sobie odpuszczą sportowe osiągi, ale chcą mieć nowoczesne, super-wyglądające, a przy tym ekonomiczne i przestronne auto. Także przestańcie nudzić, że Honda ma silnik 8-zaworowy. Poczytajcie sobie na czym polega i-DSI, to, drodzy "narzekacze", zrozumiecie koncepcję zastosowania tego silnika w nowym Civicu. A co do cen... są najniższe w Europie. Myślę, że po to auto będą się ustawiać kolejki... Pozdrawiam Link Zgłoś
accordeon Re: Honda Civic 02.12.05, 13:05 > układ opóźniania > zamknięcia zaworów wydechowych Pomyłka.. oczywiście zaworów dolotowych. Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda Civic 02.12.05, 13:19 accordeon napisał: > Silnik "bazowy" w tym samochodzie to 1.8 i-VTEC - dla fanów "Honda spirit". > Najnowocześniejsze zmienne fazy rozrządu, 16 zaworów, układ opóźniania > zamknięcia zaworów wydechowych przy niskim obciążeniu silnika - po prostu > technologia kosmiczna dostępna dla każdego. > > 2.2 i-CTDi... właściwie co tu mówić. Najlepszy silnik Diesla w swojej klasie > pojemnościowej po raz pierwszy w aucie kosztującym grubo poniżej 100 tys. PLN. > > 1.4 i-DSI z kolei jest dla tych, którzy chętnie sobie odpuszczą sportowe > osiągi, ale chcą mieć nowoczesne, super-wyglądające, a przy tym ekonomiczne i > przestronne auto. > > Także przestańcie nudzić, że Honda ma silnik 8-zaworowy. Poczytajcie sobie na > czym polega i-DSI, to, drodzy "narzekacze", zrozumiecie koncepcję zastosowania > tego silnika w nowym Civicu. > > A co do cen... są najniższe w Europie. Myślę, że po to auto będą się ustawiać > kolejki... > > Pozdrawiam Cos takiego mogl napisac tylko diler hondy ,skrajny fanatyk {co dla tej marki jest tutaj normalne} i nacpany czytelnik pism motoryzacyjnych. Kosmiczna technologia ,najlepszy silnik diesla -hihihi ale maniak nieuleczalny zeby nagle wszystkie skody zmienily sie w hondy tez bys tak napisal ze cudowne. Jak sie z was nie smiac gorzej niz przyslowiowi skodziarze. Nierozsmieszaj mnie silnik 1.4 to cos dla biedakow w stylu silnika skody 1.2. zawieszenie tez kosmicznej technologii ktorej juz nikt nie stosuje, szkoda ze jeszcze skrzyni biegow nie zrobili 3 biegowej niezschynchronizowanej ale pewnie tez bys to obrocil a atut. Link Zgłoś
simon_r Re: Honda Civic 14.04.06, 09:15 O ile się dobrze orientuję to belkę skrętną ma z tyłu MB klasy A... więc jak to nikt nie stosuje??? inna rzecz, że faktycznie jest to krok do tyłu ale spowodowany tym, że Honda postanowiła wytworzyć rodzinny dupowóz o kosmicznym kształcie.. i to się udało. Dla prawdziwych Hondziarzy będzie Si Coupe z wielowahaczowym zawieszeniem z tyłu.. no i type-r Link Zgłoś
greenblack Re: Honda Civic 02.12.05, 13:30 1.4 VCTIIEKSTRASILNICZEKPRAWiEJUZDOCHODZOEOHOHOTVIII 1.8 VOTKAIiiRKSISISISSSSuuuuOOSPPPAAASASFVSGTGVBZGiI 2.2 ICDTIDDIIDIZAJEBiSTYDyZELLOOOLLOOHOHOHOHDOCHODZE Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda Civic 02.12.05, 13:41 accordeon napisał: > Silnik "bazowy" w tym samochodzie to 1.8 i-VTEC - dla fanów "Honda spirit". > Najnowocześniejsze zmienne fazy rozrządu, 16 zaworów, układ opóźniania > zamknięcia zaworów wydechowych przy niskim obciążeniu silnika - po prostu > technologia kosmiczna dostępna dla każdego. A powiedz mi jeszcze accordeon zaczym zaczna nim latac na marsa jak 1.8 to silnik bazowy to ile jeszcze jest tych silnikow oprocz wymeczonego po 15 latach diesla ?Rozumiem ze poza silnikiem "bazowym" 1.8 o niesamowitych osiagach jest jeszcze caly szerego silnikow w dol i w gore zwlaszcza. > 2.2 i-CTDi... właściwie co tu mówić. Najlepszy silnik Diesla w swojej klasie > pojemnościowej po raz pierwszy w aucie kosztującym grubo poniżej 100 tys. PLN. Rewolucja nieprawdopodobne przejrzyjcie na oczy jak mozna bylo tego nie wiedziec i to jeszcze jak tanio powalajaca oferta! > A co do cen... są najniższe w Europie. Myślę, że po to auto będą się ustawiać > kolejki... Pewnie ze beda tak jak do tej pory ja juz wyslalem calo rodzine zeby zajeli miejsce w kolejce szkoda ze sprzedaja tylko po 1 sztuce, a jeszcze po tym co napisales to zaczna sie zorganizowane wyjazdy po nowego civica tak jak po prace do Lndynu. Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda Civic 02.12.05, 16:41 Szkoda slow, ci co narzekaja nigdy nie jechali Honda (Acura) z silnikiem np. 200 KM (z 1.8 albo 2.0L). Warto sobie zrobic taki test: najpierw Golf (Jetta) a potem w/w. Ja tak zrobilem (11 lat temu) i od tamtego czasu jezdze... wiadomo czym. Pzdr Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda Civic 02.12.05, 18:22 jackk3 napisał: > Szkoda slow, ci co narzekaja nigdy nie jechali Honda (Acura) z silnikiem np. > 200 KM (z 1.8 albo 2.0L). Warto sobie zrobic taki test: najpierw Golf (Jetta) a > > potem w/w. Ja tak zrobilem (11 lat temu) i od tamtego czasu jezdze... wiadomo > czym. > Pzdr Gdyby to bylo takie oczywiste to teraz wszyscy jezdzili by hondami a jak widzisz jest raczej na odwrot. Latwo to wytlumaczyc jakies ok 1 mln ludzi rocznie nie wie co robi ze kupuje np. golfa i jakies nastepne 2-3 mln nie wiedza co robia ze kupuja megane ,astre,focusa,307 itd. Dobrze ze chociaz jakies 150-200tys Europejczykow zna sie na samochodach i kupuja sobie hondycivic.A te kilkanascie mln pozostalych ludzi zyja w nieswadomosci. Hondziarze zejdzcie na ziemie nigdy nie sadzilbym nie czytajac tego forum ze mozna byc tak slepo zapatrzonym w marke samochodu.Moge zrozumiec wielbicieli BMW czy Alfy ale hondy? Link Zgłoś
gregor886 Re: Honda Civic 02.12.05, 18:46 Ty ich nie musisz rozumiec to sa swietne auta i cokolowiek ty madralo bedziesz o nich pisal tego nie zmienisz buhahahaha A jak Cie nie interesuja watki o hondach i tego nie rozumiesz!!! to na nie nie odpisuj :) Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda Civic 02.12.05, 18:49 To dlaczego Honda bije na glowe VW w Pln. Am.? Zaczynali praktycznie od zera i zabrali d. czesc rynku od VW. Przyklad Europy nie jest dobry, wiadomo ze Niemcy preferuja swoje auta. Ciekaw jestem czy VW duzo sprzedaje np. w Japonii??? Pzdr Tak jak powiedzialem 11 lat temu kupowalem 2-gie auto (dla zony). Zaineresowalem sie wtedy Golfem (Jetta) ktore mialy niezle opinie (jeszcze mialem to europejskie wyobrazenie o wyzszosci aut niemieckich nad reszta swiata, chociaz miale wtedy Nissana Maxima SE i to bylo b. dobre auto). Przejechalem sie Golfem (tym lepszym, 110 KM) i bylo OK, ale nie bylem specjalnie zachwycony, nie mowiac o tym ze faceci u dilera wygladali na b. zarozumialych i malo doinformowanych. Traf chcial ze kilkaset m dalel byl diler Acura. Zupelne inne podejscie do klienta, d. wieksza wiedza, test dive - no problem. Wzielismy wtedy na test Integre LS (140km, 1.8L). No i tak wyleczylem sie z tych Golfow (itd.). Roznica KOLOSALNA (wtedy), silnik, transmisja, zawieszenie, komfort, WYKONCZENIE, praca silnika, wyglad - powiem szczerze nie znalazlem ZADNEJ rzeczy w ktorej Golf bylby lepszy. Mieli akurat demo (6000 km), dostalem dobra cene i kupilem jedna z pierwszych w Calgary (w zazadzie 'wypasiona', bez skory tylko i za podobna cene jak ten Golf). I oto cala historia (z zycia wzite) jak sie traci klientow. I ten samochod poprostu byl nie do zdarcia. Pzdr Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda Civic 02.12.05, 19:32 jackk3 napisał: > To dlaczego Honda bije na glowe VW w Pln. Am.? Zaczynali praktycznie od zera i > zabrali d. czesc rynku od VW. Przyklad Europy nie jest dobry, wiadomo ze Niemcy > > preferuja swoje auta. Ciekaw jestem czy VW duzo sprzedaje np. w Japonii??? > Pzdr > Tak jak powiedzialem 11 lat temu kupowalem 2-gie auto (dla zony). > Zaineresowalem sie wtedy Golfem (Jetta) ktore mialy niezle opinie (jeszcze > mialem to europejskie wyobrazenie o wyzszosci aut niemieckich nad reszta > swiata, chociaz miale wtedy Nissana Maxima SE i to bylo b. dobre auto). > Przejechalem sie Golfem (tym lepszym, 110 KM) i bylo OK, ale nie bylem > specjalnie zachwycony, nie mowiac o tym ze faceci u dilera wygladali na b. > zarozumialych i malo doinformowanych. Traf chcial ze kilkaset m dalel byl diler > > Acura. Zupelne inne podejscie do klienta, d. wieksza wiedza, test dive - no > problem. Wzielismy wtedy na test Integre LS (140km, 1.8L). No i tak wyleczylem > sie z tych Golfow (itd.). Roznica KOLOSALNA (wtedy), silnik, transmisja, > zawieszenie, komfort, WYKONCZENIE, praca silnika, wyglad - powiem szczerze nie > znalazlem ZADNEJ rzeczy w ktorej Golf bylby lepszy. Mieli akurat demo (6000 > km), dostalem dobra cene i kupilem jedna z pierwszych w Calgary (w > zazadzie 'wypasiona', bez skory tylko i za podobna cene jak ten Golf). I oto > cala historia (z zycia wzite) jak sie traci klientow. I ten samochod poprostu > byl nie do zdarcia. > Pzdr Jesli chodzi o Ameryke to tam maja swoj swiat ale w Europie honda prawie wcale sie nie liczy nawet koreanczycy sprzedaja wiecej. Jesli chodzi o Jponie to koles tam byl 3 tygodnie w Tokyo i mowil mi ze w tych bogatszych dzielnicach sa prawie same europejskie samochody i to bez przesady to prawie!a jesli chodzi o vw to w japoni jest najlepiej sprzedajaca sie obca marka i to tez zdecydowanie chociaz japonski rynek jest bardzo hermetyczny. A takie samochody jak Golf GTI czy POLO GTI sa tam kultowe i bardzo popularne to tez mozesz sprawdzic. Ja nie twierdze ze honda robi zle samochody ale nie robi tez lepszych od pozostalych gdyby naprawde byla w kazdy calu lepsza niz golf porownujac civica to przeciez sila rzeczy sprzedawala by sie lepiej a jednak nie. Pewnie ze Niemcy wola swoje samochody i tez napewno nie bez powodu i jedynym powodem nie jest tylko to ze to ich marki bo np Golf jest chyba najlepiej sprzedajacym sie kompaktem na swiecie jesli nie to przynajmniej jednym z najlepiej. Ale smiesza mnie takie wypowiedzi ze jeszcze nikt nowa nie jezdzil a juz jest najlepsza w klasie ,kosmiczna technologia najlepsze silnik diesla. Technologia to moze byc w BMW7 S-klasie A8 czy Bugatti itp a nie w civicu bo co niby ona tam ma czego nie ma glupia skoda?No chyba ze prosta belke z tylu ale to juz chyba kiepski atut. Zadna inna marka nie jest tu tak wielbiona jak honda i to co zauwazylem to wlasnie tylko na terenie Warszawy krazy taki mit. Ja mam swoja teorie czemu ale juz nie bede sie rozpisywal na ten temat. Honda nie ma nic czego nie maja inni a inni maja czesto to do czego nie moze dojsc honda i tak prawda wyglada. Link Zgłoś
robert888 Re: Honda Civic 02.12.05, 19:40 W Wielkiej Brytanii natenprzykład Honda ma status Skody z tej listy. Nieczego tej drugiej nie ujmując. Ot takie auto dla teścia i emerytki. W USA (Honda) to chyba jakies bardziej gejowskie jest, ale może "bywalcy" sie wypowiedzą. Nowy model jest gejowski na full:) Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda Civic 02.12.05, 19:45 robert888 napisał: > W Wielkiej Brytanii natenprzykład Honda ma status Skody z tej listy. Nieczego > tej drugiej nie ujmując. Ot takie auto dla teścia i emerytki. > > W USA (Honda) to chyba jakies bardziej gejowskie jest, ale może "bywalcy" sie > wypowiedzą. Nowy model jest gejowski na full:) To nowy civic na emerytow moze juz nie liczyc takiego nie kupiac . Ja tam nie wiem czy jest gejowski czy nie ale jak tak powiedzialem o naprawde gejowskim Twingo to mnie zje**li ze mam kompleksy.I do tej pory nie wiem czy mam i jakie. Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda Civic 02.12.05, 19:53 robert888 napisał: > W Wielkiej Brytanii natenprzykład Honda ma status Skody z tej listy. Nieczego > tej drugiej nie ujmując. Ot takie auto dla teścia i emerytki. To musza slabo zarabiac w tej GB. Tutaj Civic jezdza ludzie mlodzi lub imigranci (czasem). > > W USA (Honda) to chyba jakies bardziej gejowskie jest, ale może "bywalcy" sie > wypowiedzą. Nowy model jest gejowski na full:) Moze sprecyzujesz dlaczego 'gejowski', czy ty koles nie pomyliles forum na ten przyklad? Pzdr Jacek Link Zgłoś
robert888 Re: Honda Civic 02.12.05, 20:20 jackk3 napisał: > Moze sprecyzujesz dlaczego 'gejowski', czy ty koles nie pomyliles forum na ten przyklad? > Pzdr > Jacek > Nie wiem dlaczego - to nie ja, ale jakaś organizacja w USA wybrała Civica najlepszym autem dla geja. Zapytaj sie wśród tych co głosowali. Ja Hondami raczej nie pojeżdżę:) Uważam je za samochody bez wyrazu. Od razu uprzedzam, że mi "charakter" S2000 polegający na wyciu silnika jakoś nie odpowiada. Juz wolałbym Opla Speedstera. Ma więcej ikry. Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda Civic 02.12.05, 20:59 > Nie wiem dlaczego - to nie ja, ale jakaś organizacja w USA wybrała Civica > najlepszym autem dla geja. Zapytaj sie wśród tych co głosowali. To z tego wynika ze d. czesc USA i Kanady to homo. O, kurna trzeba znowu emigrowac... A co do S2000, to Ferrari tez by ci nie 'pasowalo' (wyje silnik). I dobrze bo malo produkuja i moglo by braknac... Dla mnie to tyle, bo dyskusja sie zrobila poprostu 'debilna'. Adieu Jacek Link Zgłoś
jackk3 Re: Honda Civic 02.12.05, 20:07 > Jesli chodzi o Jponie to koles tam byl 3 tygodnie w Tokyo i mowil mi ze w tych > bogatszych dzielnicach sa prawie same europejskie samochody i to bez przesady > to prawie!a jesli chodzi o vw to w japoni jest najlepiej sprzedajaca sie obca > marka i to tez zdecydowanie chociaz japonski rynek jest bardzo hermetyczny Japonscy biznesmeni kupuje europejskie auta bo sa DROGIE. Kroluje Mercedes. > A takie samochody jak Golf GTI czy POLO GTI sa tam kultowe i bardzo popularne > to tez mozesz sprawdzic. Kultowe to w Japonii moze byc Ferrari & up. No moze jescze Skyline itd... A Golf GTI to nawyzej wsrod mlodziezy szkolnej. > Zadna inna marka nie jest tu tak wielbiona jak honda i to co zauwazylem to > wlasnie tylko na terenie Warszawy krazy taki mit. W Warszawie to moze ludzie kupuja samochody w oparciu o mity. Tu gdzie mieszkam ludzie kupuja to co jest dobre (w relacji do ceny). > Ale smiesza mnie takie wypowiedzi ze jeszcze nikt nowa nie jezdzil a juz jest > najlepsza w klasie Jezdili. Sam zdam relacje z testu SI (grudzien). Pzdr Jacek Link Zgłoś
gls1 Re: Honda Civic 03.12.05, 00:14 Poprostu nie jeżdziłeś Hondą a porównanie jej do Skody to tak jak ja bym porównał BMW do KIA, miej swoje zdanie, szanuje je ale się już więcej nie ośmieszaj bo to żałosne!! PZDR!!! Link Zgłoś
radioaktywny Re: Honda Civic 02.12.05, 19:38 Jak dla mnie to wyglad jest zbyt "ubogacony" jak mawia x.prymas. Moze jestem zbyt stary bo wyglad ufola w spodku mi nie odpowiada :-) Link Zgłoś
gls1 Re: Honda Civic 03.12.05, 00:19 Takim "UFOLEM" był NP Focus w 1999 roku i wszyscy Polacy zachwycali się nim jaki to on piękny, ja jak by na masce miał znaczek Hondy czy Mazdy to już był by brzydactwem... To wynika z jakis kompleksów chyba.... Link Zgłoś
simon_r Re: Honda Civic 14.12.05, 10:00 No cóż waskez.. nie wiem czym jest spowodowana twoja nienawiść do Hondy... moze masz jakieś kompleksy. BMW czy Alfa fajne są... zwłaszcza Alfa coś w sobie ma, że alfisti spotykając się średnio raz na miesiąc w serwisie i naprawiając swojego selespeeda siedzą i zamiast marudzić że już piąty raz im się skrzynia zrypała to zachwycają się swoimi alfami.. natomiast co do Hondy... jeszcze 4 miesiące temu miałem stareńkiego ('91) Civica 1,3 którego uwielbiałem jak alfisti swoja alfę... od lat 3 mam również nowego megane II 1,6 którego nie cierpiałem... dlaczego??... otóż dlatego, że Hondą mimo najsłabszego silnika jaki montowano w Civicu z tamtych lat jazda była czystą przyjemnością, dynamika tego silniczka w połaczeniu z odpowiednio dobranymi przełożeniami i mała masą autka była o niebo lepsza od tego co sobą prezentuje meganka i większość uwielbianych przez waskeza sprzętów... tym civikiem spod świateł wygrywałem z większością nawet mocniejszych aut (doganiały mnie dopiero powyżej 100km/h).. meganem nie cierpiałem jeździć. Teraz mam służbowe coś prawie jak samochód czyli corsę 1.0 ... tutaj wogóle nie ma co komentować - za własne pieniądze nigdy nie kupiłbym Opla... i co się stało??.. otóż nagle zaczęło mi się podobac jeżdżenie Meganem II którego nienawidziłem jak miałem Hondę... WIĘC DROGI WASKEZ... tzw. większość może się mylić... gdy się nie ma porównania to się lubi co się ma... dopiero jak można coś porównać to człowiek zaczyna rozumieć na czym polegają różnice.. jesli nie rozumiesz wielbicieli Hondy... to tylko Ci współczuję... Link Zgłoś
0x0001 Re: Honda Civic 05.01.06, 12:19 Ano prawda, wsiadajac codziennie do mojej alfki 156 czuje, ze kocham ten samochod - w przeciwienstwie do posiadanej przeze mnie wczesniej corolli, ktora po jedynie lubilem. Roznica - tylko w zeszlym tygodniu wydalem na serwisowanie alfy wiecej, niz na corolle poszlo przez 3 lata uzytkowania. Czy zamienilbym sie na cos innego? Nigdy! Widzialem nowego civica ostatnio z bliska i troche plastikowe wnetrze mnie nie przekonuje. To swietny samochod dla studenta w stanach, ale brytyjscy emeryci z pewnoscia beda mieli dylemat :). Link Zgłoś
gls1 Re: Honda Civic 03.12.05, 00:07 mnie w chwili obecnej nie będzie nawet stać na ten 1.4 i-DSI, ale pomimo mojej obojetności co do Diesli, to ten 2.2 D w tak lekkim samochodzie to musi być niezłą rakieta!!! Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 02.12.05, 22:21 A ja tak sobie patrzę, przyglądam się i czekam, co się stanie. Bo: 1) Cena wersji 1.8 140KM z bardzo dobrym wyposażeniem (~75 tysi za 8.6s. do setki, 6 poduch, ESP i inne takie) jest wręcz niska na naszym rynku w porównaniu z konkurencją 2) Samochód wygląda, hm... niebanalnie. IMHO lepiej niz 'autobus' poprzedniej generacji, ale jakoś tak 'kosmicznie' - chyba jestem konserwatystą. 3) Ciekawe jak będzie z niezawodnością. Generalnie jest z tym u Hondy dobrze, ale ostatni Civic był słabszy od poprzedników. Ciekawe, jak będzie wypadał nowy model? Podejrzewam, że w pierwszym roku (przynajmniej) będzie lekki 'bug-fixing' 4) Zawieszenie - rzeczywiście krok w tył, jeśli chodzi o konstrukcję (belka zamiast podwójnych wahaczy z tyłu - a pamiętajmy, że dwie generacje wstecz wielowahacz był z tyłu i przodu!) - z drugiej strony wszyscy dotychczasowi testerzy twierdzą, że nowy Cif i tak dobrze sie prowadzi - dzięki belce i bakowi paliwa z przodu, zrobili duży jak na hatcha bagażnik, co też może być istotne dla niektórych nabywców - belka bywa trwalsza - i tak wolę wielowahacz ;-) 5) Silnik - 1.8 to rzeczywiście ma być chyba oferta 'regularna', 1.4 'ekonomiczna' (coś jak Stilo 1.2 czy Astra 1.4 ;-)) - ten silnik 1.8 oferuje naprawdę niezłe osiągi w połączeniu z 6-biegową skrzynią (8.6 do 'setki') a przy tym mało pali (dzięki odpowiedniej implementacji i-VTECa i szczątkowej przepustnicy (rozwiązanie zbliżone do valvetronic BMW) - o 2.4T 250KM dalej krążą ploty - ostatnio zasłyszana przeze mnie wersja jest taka, że zaoferują to cudo na rynek JP :-( A nam zostanie 'tylko' silnik 2.0 200KM. No nie wiem. Krótko - uczucia mam mieszane. Popatrzę, może sie przyzwyczaję do wyglądu... No i chętnie usłysze relacje pierwszych użytkowników... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 02.12.05, 22:44 niknejm napisał: > A ja tak sobie patrzę, przyglądam się i czekam, co się stanie. > Bo: > 1) Cena wersji 1.8 140KM z bardzo dobrym wyposażeniem (~75 tysi za 8.6s. do > setki, 6 poduch, ESP i inne takie) jest wręcz niska na naszym rynku w > porównaniu z konkurencją Aha, pisałem o wersji Executive, z dwustrefową klimą i xenonem. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
franek-b Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 02.12.05, 23:10 > Aha, pisałem o wersji Executive, z dwustrefową klimą i xenonem. Cena civica z takim poziomem wyposazenia jest naprawde dobra. Dla ciekawosci skonfigurowalem golfa z silnikiem 2l fsi 150KM, 8.7s do 100 i wyszlo dokladnie 110 760 PLN !!! (wersja sport z dodatkami typu ksenony 5600, ESP 5450, automatyczna klimatyzacja 7500! - to juz zart nie z tej ziemi itp.) Link Zgłoś
gls1 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 03.12.05, 00:22 No ale wiesz... Golf to "Król" i musi byc drogi he he!! PS- pozatym najnowsza technologia VW i socjal dla robotników niemieckich kosztuje!!! Link Zgłoś
moreal ..... TO JA PODAM CENY ..... :D 03.12.05, 10:55 1.4 BASE 59.900 1.4 Comfort 62.900 1.8 Comfort 68.900 1.8 Sport 72.900 1.8 Executive 77.900 2.2 Comfort 80.900 doplata do lakier met. 2000 pln. Link Zgłoś
dunham niezle 03.12.05, 15:37 tyle ze wersje produkowane w stanach maja moim zdaniem estetyczniej wygladajace kokpity. od poltora miesiaca jezdze sedanem 1.8l i-vtec, auto jest przestronne z przodu, starannie wykonane, bezpieczne, prowadzi sie przyjemnie, jest w miare zrywne i pali nieduzo - calkiem udany samochod. Link Zgłoś
gls1 Re: ..... TO JA PODAM CENY ..... :D 03.12.05, 16:21 To ten najtańszy 1.8 jest w bardzo atrakcyjnej cenie!!! Moze się zapożyczę i kupię sobie.... Link Zgłoś
cc_2004 Re: moje 2 grosze 04.12.05, 16:40 plastikowy pas na przodzie - pomyłka kształt nadwozia 5d - duży plus (poprzednia 5d to była pomyłka) silniki - dziwny zestaw: 1.4 jak w Jazzie albo 2.2 turbodyzel - dwie pomyłki wnętrze - obszerne i ogromny bagażnik - duży plus deska rozdzielcza - star trek - może do wersji hybrydowej jest OK, ale tu - nie za bardzo ceny - niezłe, ale przesadzone dla 1.4 (tu minus) Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 03.12.05, 16:37 za tyle kasy to mozna miec lekko uderzone 3 letnie s2000 jesli ktos juz musi honde a nie to smieszne gowno na trzech kolach ble Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 03.12.05, 17:50 szymizalogowany napisał: > za tyle kasy to mozna miec lekko uderzone 3 letnie s2000 jesli ktos juz musi > honde a nie to smieszne gowno na trzech kolach tak tylko ze nie kazdy chce jezdzic rozbitkiem. wiesz moze tobie nie zalezy na estetyce i pewnym poziomie (sugeruje to twoj wyglad - fakt ze nie przeszkadza ci waga ponad 120 kg) ale niekotrzy przywiazuja wage do tego by miec nowy niebite auto. Domyslam sie ze ciuchy tez kupujesz z lumpeksu. Po co przeplacac za nowe jak sa prawie nie znisczone w lumpeksie. coz niekotrzy maja nieco wyzsze aspiracje. Link Zgłoś
chris62 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 05.12.05, 10:33 Dla mnie ta nowa Honda ma poważną wadę która nie dla wszystkich będzie istotna mianowicie fotele dla ludzików typu Japończyk. Normalny Europejczyk o słusznych gabarytach siedzi w japońskim aucie jak pokurcz bo siedziska krótkawe jakieś. Do tego cyfrowa deska rozdzielcza z czerwonym wyświetlaczem prędkości - brr. Wolę pozostac przy swoim Sceniczku przynajmniej jest wygodnie a te 1,5s do 100 wolniej względem wersji 1,8 przeboleję w końcu auto nie jest do wyścigów od 0-100 tylko do normalnej jazdy. No ale jak już o nowym pojeździe mowa (bo mój to już staruszek) to za cenę tej Hondy Civic wolałbym Subaru Forester 2,0 165 KM (cichutki silniczek) z napędem na 4 koła choć fotelami też nie zachwyca i wygląd nie jakiś imponujący niemniej świetne autko. Link Zgłoś
robert888 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 05.12.05, 10:47 a ja od twojego forestera wolałbym już legacy ałtbek Link Zgłoś
franek-b Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 05.12.05, 12:11 > Dla mnie ta nowa Honda ma poważną wadę która nie dla wszystkich będzie istotna > mianowicie fotele dla ludzików typu Japończyk. Normalny Europejczyk o słusznych > gabarytach siedzi w japońskim aucie jak pokurcz bo siedziska krótkawe jakieś. majac prawie 1.9 m wzrostu nie odczuwam braku komfortu. Istnieje cos takiego jak regulacja oparcia i siedziska, w odroznieniu od francuza warto tego uzywac bo nie odpadnie/zepsuje sie. > Do tego cyfrowa deska rozdzielcza z czerwonym wyświetlaczem prędkości - brr. Powiedz to wlascicielom bmw lub peżo he he > No ale jak już o nowym pojeździe mowa (bo mój to już staruszek) to za cenę tej > Hondy Civic wolałbym Subaru Forester 2,0 165 KM (cichutki silniczek) z napędem > na 4 koła choć fotelami też nie zachwyca i wygląd nie jakiś imponujący niemniej > świetne autko. proponuje przejadzke tym autem. cichutki silniczek to chyba jakis joke, dodac do tego glosny naped i do tego materialy i deska z drugiej polowy lat 80 tych... Link Zgłoś
chris62 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 06.12.05, 14:07 każdy ma swoje upodobania i potrzeby. ja tam wolę lepszą trakcję niż gadżetowe wyświetlacze, rodem z odpustu, zbiornik paliwa pod fotelem. > Powiedz to wlascicielom bmw lub peżo he he Nie rozumiem czemu mam im o tym mówić. Mnie się takie cacydełka nie podobają. A w Peugeotach też ich nie widuję raczej w C4 i Picasso. Nawet w moim Sceniku mam bardzo czytelne białe tarcze z czerwonymi wskazówkami z regulowaną intensywnością oświetlenia w nocy a Honda Civic sąsiada świeci deską gorzej niż polski kanciak. > majac prawie 1.9 m wzrostu nie odczuwam braku komfortu. Istnieje cos takiego > jak regulacja oparcia i siedziska, w odroznieniu od francuza warto tego uzywac > bo nie odpadnie/zepsuje sie. Jak masz regulację szerokośći i długości siedziska to powiedz gdzie takie fotele zdobyłeś. Wzrost to nie wszystko ale skoro Tobie jest wygodnie to nie masz problemu. A co do francuza to w moim jakoś nic się jeszcze nie zepsuło od roku 2000 a wiele Hond młodszych wiekiem zdążyło przyrdzewieć tu i ówdzie i wiele niezawodnych Toyot ma już nowy blok silnika co wiem od kolegi pracującego w serwisie Toyoty. Proponowałbym nie generalizować narodowościowo bo każdy producent ma bardziej lub mniej udane modele aut. > proponuje przejadzke tym autem. cichutki silniczek to chyba jakis joke, dodac > do tego glosny naped i do tego materialy i deska z drugiej polowy lat 80 > tych... Tak deska w Subaru to poważny argument zwłaszcza w aucie którego zadaniem jest przejechać każdą drogę, byćtrwałym i niezawodnym. Silnik jest cichutki sprawdziłem, co prawda słychać podwozie i opony ale ten typ aut tak ma to nie limuzyna. Materiały? A co im brakuje wybuchają? W moim francuskim szajsie te "kiepskie" wg gazet materiały przetrzymały temperatury 70 stopni C i 30 st. C mrozu nie popękały i nie powykrzywiały się. Jak tak wyglądają kiepskie materiały to ja poproszę zawsze takie. A no tak niektórych rajcuje odpustowa imitacja drewna szlachetnego :) Tak czy inaczej w górskim terenie i do tego zimą preferuję Forestera zwłaszcza że cena zbliżona a dla mnie liczy siędobry silnik skrzynia, zawieszenie i hamulce. Światełka. ozdóbki spojlerki są atrakcyjne dla dzieci a nowa Honda moim zdaniem celuje w młodą klientelę lubiącą kicz.Mogli jeszcze zainstalować telefonik komórkowy z kolorowymi gierkami. Na + to to że nowy kompakt Hondy nie ma sylwetki minivana jak poprzednik tak powinno być szkoda że nie do końca przemyślano stylistykę. Link Zgłoś
franek-b Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 06.12.05, 16:32 > każdy ma swoje upodobania i potrzeby. > ja tam wolę lepszą trakcję niż gadżetowe wyświetlacze, rodem z odpustu, > zbiornik paliwa pod fotelem. Nie zartuj... lepsza trakcja i scenik 2000. A tak w ogole to reno jest miszczem w gadzetach (ze przypomne wiecznie psujace sie czujniki w oponach czy karta zblizeniowa do sterowania centralnym zamkiem) > Nie rozumiem czemu mam im o tym mówić. Mnie się takie cacydełka nie podobają. i tak trzeba bylo to napisac. > Nawet w moim Sceniku mam bardzo czytelne białe tarcze z czerwonymi wskazówkami > z regulowaną intensywnością oświetlenia w nocy a Honda Civic sąsiada świeci > deską gorzej niż polski kanciak. Scenik i wzor oswietlenia he he moze bym uwiezyl jakbym nie pojezdzil troche rx4 i to jak w tym off roadzie wszystko trzeszczalo przy przejezdzie przez torowiska w germanii. > Jak masz regulację szerokośći i długości siedziska to powiedz gdzie takie fotel > e > zdobyłeś. Wzrost to nie wszystko ale skoro Tobie jest wygodnie to nie masz prob > lemu. Od kiedy regulacja siedziska jest reno scenik? moze mamy na mysli inne siedzienia, bo ja widzialem takie szary welur z pstrokatymi wzorami jak w autach z lat 80 tych www.autobild.de/projektor/galerie.php?pos=1&artikel_id=1099 pozycja za kierownica dla przykurcza... > A co do francuza to w moim jakoś nic się jeszcze nie zepsuło od roku 2000 a > wiele Hond młodszych wiekiem zdążyło przyrdzewieć tu i ówdzie i wiele > niezawodnych Toyot ma już nowy blok silnika co wiem od kolegi pracującego w > serwisie Toyoty. www.autobild.de/test/gebrauchtwagen/artikel.php?artikel_id=934&artikel_seite=2 > Proponowałbym nie generalizować narodowościowo bo każdy producent ma bardziej > lub mniej udane modele aut. Nie genarlizuje. Udany spiew Mandaryny nigdy nawet nie zblizy sie w rejony nawet stanow niskich Domingo > Tak deska w Subaru to poważny argument zwłaszcza w aucie którego zadaniem jest > przejechać każdą drogę, byćtrwałym i niezawodnym. Silnik jest cichutki > sprawdziłem, co prawda słychać podwozie i opony ale ten typ aut tak ma to nie > limuzyna. Materiały? A co im brakuje wybuchają? > W moim francuskim szajsie te "kiepskie" wg gazet materiały przetrzymały > temperatury 70 stopni C i 30 st. C mrozu nie popękały i nie powykrzywiały się. > Jak tak wyglądają kiepskie materiały to ja poproszę zawsze takie. > A no tak niektórych rajcuje odpustowa imitacja drewna szlachetnego :) Nie wiem kogo rajcuje, ja nie mam w aucie takigo i pewnie miec nie bede. Kiepski material jest po prostu kiepski i rozni sie tym od dobrego tym, ze jest kiepski (zajebista definicja mi wyszla hi hi). > Tak czy inaczej w górskim terenie i do tego zimą preferuję Forestera zwłaszcza > że cena zbliżona a dla mnie liczy siędobry silnik skrzynia, zawieszenie i > hamulce. Światełka. ozdóbki spojlerki są atrakcyjne dla dzieci a nowa Honda moi > m > zdaniem celuje w młodą klientelę lubiącą kicz. Tutaj Ty generalizujesz:-) Takie pieprzenie dla pieprzenia, pewnie jak reno wypuscilo swoje ostatnie zelazko to bylo auto dla Ciebie cool i trendy a jak honda zrobila porzadny design to jest be i kicz. Mogli jeszcze zainstalować > telefonik komórkowy z kolorowymi gierkami. Akurat w tym to reno jest przodownik... > Na + to to że nowy kompakt Hondy nie ma sylwetki minivana jak poprzednik tak > powinno być szkoda że nie do końca przemyślano stylistykę. Jak to sie mowi: ni urok ni sraczka... poprzedni van (a przeciez lubisz tradycyjny, funkcjonalny design?) a teraz kicz. Uff od razu wiadomo, ze to opinia wlasciciela reno:-))) Link Zgłoś
chris62 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 07.12.05, 11:09 Człowieku jesteś jakimś fanatykiem? Mówiąc o trakcji mówiłem o Foresterze, który ma napęd na 4 koła ale jest zdyskwalifikowany przez Ciebie bo ma deskę wzorem lat 80-tych. Co do siedziska w Scenic to nie ma regulacji szerokości ale fotel na pewno jest szerszy niż w Hondzie dla chudzielców a Ty mówisz że honda ma regulację która się nie psuje. Co do linków na temat Scenika to ja mam nowszy model a tłumik na zdjęciu na pewno mam inny i już dobiega wiekiem 6 lat a na pewno znacznie lepiej wygląda niż zaprezentowany widać to jakaś niemiecka propaganda. Pozycja za kierownicą? ale dlaczego ta kierownica jest w maksymalnym górnym położeniu? Nie można jej ustawić prawie pionowo jak w moim? Stylistyka - van to rozumiem musi mieć vanowatą sylwetkę ale kompakt? nic nudniejszego i dotychczasowy Civic moim zdanie wyglądał fatalnie taki kompakt udający vana. Ale ogólnie nie porównywałem nowego Civica tylko do troszke droższego Subaru bo takiego Scenika jak mój nowego już kupić się nie da więc nie wiem czemu się czepiłeś akurat Renaulta a nie Subaru. I nie podłaczaj mi linków o aucie o którym wiem więcej niż wszystkie gazety bo jeżdzę nim 6-sty rok znam jego zalety i wady i takie propagandowe teksty i tak nie zmienią mojej opinii o tym aucie. Co do nowych renault Megane to sylwetką mnie nie zachwycają ale jednego odmówić im nie można są inne od reszty vanopodobnych kompaktów. Co do Hondy to napisałem że dobrze że nie ma sylwetki vana ale źle że ma zbiornik paliwa pod przednim fotelem bo kierowca będzie sięczuł jak na cysternie i cyfrowe wyświetlacze w kompakcie mi sie nie podobają. Czy materiał są cudowne to dopiero ocenieę :) Silnik 1,8 140 KM może być choć to 140 KM to dopiero dobrze powyżej 6 tys. obrotów, wolę jednak swój 140 KM przy 5700 obr. min i ze znacznie większym momentem bo mój szajs waży więcej. Ale zgadzam sięz Niknejmem co do ceny w kategorii kompakt o mocy ok. 140 KM to ciekawa cena ciekawe czy jest jakiś konkurent. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 06.12.05, 14:47 chris62 napisał: > No ale jak już o nowym pojeździe mowa (bo mój to już staruszek) to za cenę tej > Hondy Civic wolałbym Subaru Forester 2,0 165 KM (cichutki silniczek) z napędem > na 4 koła choć fotelami też nie zachwyca i wygląd nie jakiś imponujący > niemniej świetne autko. OK, tylko taki Forester jest chyba 'nieco' droższy od Civa ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
chris62 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 06.12.05, 15:57 Czy droższy? Kolega teraz kupił promocyjnie w bardzo dobrej cenie podstawową wersję która jednak jest dość bogato wyposażona do tego 50% na wstępi a drugie 50% za rok. Trzeba wziąć pod uwagę że Civic z silnikiem 1,8 jest zbliżony cenowo do Forestera 2,0 a napęd 4WD też jest coś wart... Link Zgłoś
turecki4 A sedan to dopiero jest piękny... 06.12.05, 16:35 genialny samochód, i tyle, znowu o klasę lepszy i o kasę tańszy:) - jak Accord. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 06.12.05, 17:16 chris62 napisał: > Czy droższy? Kolega teraz kupił promocyjnie w bardzo dobrej cenie podstawową > wersję która jednak jest dość bogato wyposażona do tego 50% na wstępi a drugie > 50% za rok. > Trzeba wziąć pod uwagę że Civic z silnikiem 1,8 jest zbliżony cenowo do > Forestera 2,0 a napęd 4WD też jest coś wart... Najtańszy Forester to ponad 22000 EUR, w najtańszej wersji, bez klimatyzacji nawet. Zgadzam się, że to ciekawa propozycja, ale koszttująca 10k PLN więcej w wersji najuboższej, w porównaniu z najbogatdzą wersją Cifa. Coś za coś. I jeszcze dorzucić trzeba sporo. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
thorgal10 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 07.12.05, 06:10 Polecam Honde i Subaru. Jestem szczęśliwym posiadaczem (w "rodzinie") Hondy Civic 1.6 3D i Subaru Forester 2.5XT LUN '06 - Honda nowa od początku maja 2005, a Subaru nowe od połowy września 2005. Dlaczego wybraliśmy te auta? Brane były pod uwagę Honda Civic 3D vs Nowy Ford Focus 3D (cena nowego auta do 65 tys. PLN). Brane były pod uwagę Subaru Forester vs Saab 9-3 SportSedan.(cena nowego auta około 155 tys. PLN). Nie kierowalismy się zużyciem paliwa, bliskością i kosztem serwisu, rabatem w salonie. Szukaliśmy czegoś "mało" popularnego i wyróżniającego się. Pozdrawiam, Link Zgłoś
franek-b Cennik szczegółowy 07.12.05, 09:02 www.honda.torun.pl/Cennik%20Civic%205D%202006.pdf Link Zgłoś
dunham car of the year 14.12.05, 00:07 w stanach wg. "motortrend", w canadii wg. "canadiandriver". git automobil, zarowno sedan jak i coupe, oraz coupe si. mi sie podoba, i dobrze sie nim jezdzi. na pohybel suv, howk! Link Zgłoś
srul Re: car of the year 16.12.05, 01:48 Abstrahując od nowego Civica. Poprzednio jeździłem civikiem 5d 97 i nie miałem zastrzeżeń do zawieszenia, pracowało twardo, sprężyście a jednocześnie w miarę komfortowo. Teraz mam sedana 1.6 i to zawieszenie to jakiś dramati pomyłka. Skopiowali z poloneza czy co?Buja jak na furmance, żołądek człowiekowi lata wiec lepiej wsiadać z pustym. Ogólnie zdecydowana zmiana na gorsze, uwstecznienie technologiczne. Silnik niby bardziej dynamiczny (podobno 9,2 do 100) ale głośny przy niskich obrotach!Plastiki skrzypią w nowym aucie! Następnym moim autem bedzie zdecydowanie SUBARU, albo Forester, jechałem 2,5 turbo, istny kosmos i wciska w fotel jak w F-16 albo Impreska. Pal szesc zużycie paliwa ale to zupełnie inna bajka niż Honda zwłaszcza Civic. Link Zgłoś
wowo5 Re: car of the year 16.12.05, 03:20 W USA Civic ma niezalezne zawieszenie z tylu. Jezdzilem kilkoma Civicami i uwazam je za bardzo dobre auta. Nowy Civic tez mi sie podoba. Widuje je praktycznie codziennie. Moze nie jestem obiektywny ale jak dla mnie zarowno Accord jak i Civic wygladaja bardzo dobrze na tle konkurencji. Ja niedawno dolaczylem do grupy Hondziarzy kupujac Acure TL. Link Zgłoś
sakii jak będą kamery, to kupię 05.01.06, 19:02 ten samochód jest piękny, byłem nawet w salonie, sobie w nim posiedzieć. Tym samochodem nie da się manewrować na parkingu, bo widocznośc przez tylnią szybę nie istnieje. Nie wiem jak jest z martwą strefą w lusterkach, ale w tym aucie obejrzenie się przez szybę, nic nie da. Bo te szyby to są w zasadzie lufty wojenne. Takie autko kupiłbym pod jednym warunkiem. Gdyby miało kamerę cofania. Link Zgłoś
patryk384 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 14.04.06, 00:33 naowa honda civic wygląda bardzo dobrze z zewnątrz jak i wenątrz ale nie kupujcie jej z silnikiem 1,4 bo on nie jeździ dzisiaj prowadziłem taką i myślałem ze usne. Zrobiliśmy sobie mały wyścig nowy civic 1,4 ze swiftem 1,0 94 rok no i hondzia poległa. Silnik jest fatalny i stracił typowy japoński charakter czyli ze ciągnie na wysokich obrotach toczy sie cały czas równo zero jakich kolwiek emocji, W porónaniu z civikiem z94 roku 1,5 to cienisa tamto jeździ a to sie wlecze. Jezeli będziecie kupować noewgo to napewno nie z 1,4 bo sie można pociąć Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 14.04.06, 00:42 Myslalem ze siem porzygam jak zobaczylem nowego Civica kilka miesiency temu,tandeta,swiecidelka,plastik,kojarzy mi siem z wiejskim odpustem albo wiejska,sobotniom zabawom gdzies w strazackiej remizie? Link Zgłoś
daria.1 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 14.04.06, 09:34 > Myslalem ze siem porzygam jak zobaczylem nowego Civica kilka miesiency to nie przez civica ,poprostu zobaczyłes siebie w szybie . Link Zgłoś
login103 Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 14.04.06, 09:39 autor postu to kompletny baran i tyle moze skodziarz Link Zgłoś
patrik.kowalczyk Moda na przyszłość - Honda Civic 04.09.06, 18:20 Miałem okazję zrobić jazdę próbną tym autkiem. Bardzo dobre autko, solidnie wykonane, nic nie trzeszczy, bardzo kulturalne zachowanie na drodze, niezłe przyspieszenie. Polecam każdemu. Link Zgłoś
rickky Re: Moda na przyszłość - Honda Civic 04.09.06, 19:19 patrik.kowalczyk napisał: > Miałem okazję zrobić jazdę próbną tym autkiem. Bardzo dobre autko, solidnie > wykonane, nic nie trzeszczy, bardzo kulturalne zachowanie na drodze, niezłe > przyspieszenie. Polecam każdemu. Ja takim pomykam już od ponad 8000 km, tzn od nieco ponad 2 m-cy. Wersja xecutive z silnikiem benzynowym 1,8. Na razie nie dam powiedzie zlego slowa na ten model... Link Zgłoś