Dodaj do ulubionych

Prośba-winety na Słowacji

24.10.02, 22:45
Zwracam się z prośbą.
Wybieram się na kilka dni na Węgry. Trasa przez Słowcje.
Czy ktoś może mi pomóc i napisać, czy są tam jakieś opłaty drogowe?
Z góry dziękuję za pomoc
medea
Obserwuj wątek
    • Gość: obi. Re: Prośba-winety na Słowacji IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 24.10.02, 23:40
      Z całą pewnością winiety na autostrady. Kupisz na granicy (drożej) albo na
      pierwszej lepszej stacji benzynowej po stronie słowackiej (po cenie nominalnej).

Pozdr
    • Gość: lux Re: Prośba-winety na Słowacji IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 09:00
      Można tez kupić w PZMOT, w lipcu za 14 dni - ok. 25 PLN. Obowiązuje na głównych
      drogach
    • Gość: Maciek Re: Prośba-winety na Słowacji IP: 147.229.121.* 25.10.02, 09:12
      Obowiazuje TYLKO na austostradach, jadac na Wegry nie wiem czy bedzie Ci
      potrzebna - zalezy skad jedziesz. Jadac np. przez Chyzne, Banska Bystrice nie
      musisz kupowac winiety (austrada Banska - Zvolen /20km/ jest wylaczona z
      oplat) - chzba ze jedziesz inna droga. Tak naprawde winierty na Slowacji sa
      wymagane na odcinkach Povarska Bistrica - Bratislava, Bratislava - Breclav -
      /Brno/, Rozemberok - Liptovski Jan. Pozdrawiam.
      • medea5 Re: Prośba-winety na Słowacji 25.10.02, 11:06
        Serdecznie dziękuje za pomoc.
        Pozdrawiam Wszystkich
        medea
        • Gość: darekk Re: Prośba-winety na Słowacji IP: *.telecom.sk 25.10.02, 12:50
          mieszkam na slowacji od poczatku pazdziernika (wyjechalem tu sluzbowo). drogi
          maja tu bardzo dobre, ale trzeba za nie placic. winietka na 15 dni kosztuje
          100SKK czyli 9,90 PLN. dluzsza chyba nie bedzie ci sie oplacac.

pozdrawiam ze slowacji

darekk
          • Gość: darekk Re: Prośba-winety na Słowacji IP: *.telecom.sk 25.10.02, 12:51
            zapomnialem dodac, ze oplata dotyczy wylacznie autostrad i drog ekspresowych
    • medea5 Re: Prośba-winety na Słowacji 25.10.02, 12:56
      Jeszcze raz gorąco wszystkim dziękuję. Znacznie ułatwiliście mi życie.
      Pozdrawiam.
      medea
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka