lilianna1975 27.12.05, 19:51 Chciałabym zapytać ile może kosztować dorobienie kluczyków do Focusa (z centralnym zamkiem)i gdzie ewentualnie w Lublinie najtaniej i najszybciej można to zrobić?Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę. Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
lotnik78 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 27.12.05, 20:30 napewno jest immobilizer więc tylko salon Forda i około 2 tyg się czeka Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 27.12.05, 21:31 Kiedys ukradli zonie torebke z jej kluczykami do fiesty i moimi do scorpio. Oba z immobilaizerem. Bron cie Bog do serwisu, bo cie puszcza z torbami. Niczego nie szukaj tylko wal do Makro. Tam przy wyjsciu z hali jest stoisko dorabiania kluczy. Prowadzi je taki hm.hm..gruby facet (jak czyta niech sie nie obrazi)z zoną. Nie ma u niego rzeczy niemozliwych. Zakoduje ci kluczyki, ktore wczesniej dorobi. Pilota od alarmu tez spokojnie ci doprogramuje. Mnie robil to wszystko pod domem bo nie moglismy otworzyc samochodów. Zaplacisz za 3 klucze mniej niz za 1 w serwisie. Link Zgłoś
lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 09:04 Samochód jest z 1999 r.,sama nie bardzo się orientuję,ale skąd wiadomo,że na pewno ma immobilizer w kluczyku?Jeszcze pytanie do pana a-ndrzeja:czy do tego punktu dorabiania kluczy jest swobodny dostęp,bo z tego co wiem,żeby dostać się na teren Makro trzeba mieć kartę do tego uprawniającą?I jakiego rzędu mogę się spodziewać kwoty za tę usługę? Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 09:21 Nie trzeba wchodzic do samej hali Makro. Punkt jest przy wyjsciu, tam gdzie kiosk ruchu i jakies stoiska gastronomiczne. Kluczyk ma pani prawdopodobnie z immobilaizerem. Moja usluga kosztowala sporo, poniewaz zmienialem wszystkie kody (zlodzieje mieli kluczyki i dokumenty), ale ponad trzykrotnie mniej niz chcial serwis. Nie potrafie okreslic kosztow. Jezeli jednak nie ma immobilaizera to wtedy bedzie jedynie kilkanascie zlotych. Pozdrawiam. Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 10:15 Ciekawe jak zakoduje klucze do focusa nie majac oprogramowania od forda,glupoty piszesz Andrzej.Ja w niemczech zgubilem klucz do focusa i nowy kosztowal 150 euro a zakodowac musial go Ford !Nie wierze zeby taki przysklepowy dorabiacz kluczy do mieszkania potrafil zakodowac klucz od auta !" Link Zgłoś
lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 11:25 No właśnie,Andrzej czy to co napisałeś znaczy,że zaprogramuje i immobilizer i pilota do centralnego zamka,czy tylko immobilizer? Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 18:06 Nie pisze glupot. Facet ma tam zaklad bo to po prostu dobry punkt. Ma komputer i oprogramowanie do wszelkiego typu pojazdow. Nie dosc ze zaprogramuje kluczyk z immobilaizerem, to jak chcesz zmieni ten kod w taki sposob aby zgubiony kluczyk juz auta nie odpalil. Zaprogramuje rowniez pilota od alarmu. Od ASO rozni go to, ze cale wyposazenie jest na tyle mobilne ze jest w stanie dojechac na miejsce. Moj scorpio to byl 98 rok i mial immobilaizer. Facet ma certyfikaty i bardzo czesto z jego uslug korzysta policja. Nie mam 15 lat wiec wiem o czym pisze, wbrew temu co ty na ten temat sadzisz. Do autorki postu: centralny zamek nie ma nic wspolnego z kluczykiem. Otworzy go kazdy kluczyk w ktorym bedą pasowaly ząbki. Z odpaleniem już zupelnie inaczej. Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 10:16 A twoj ford scorpio i fiesta nie mieli jeszzc e kodowanych kluczy ! Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 11:32 Lilian wez idz do forda i zapytaj sie ile to kosztuje o nie licz na to ze zwykly dorabiacz kluczy ci to zrobi.Jak nie masz w tej chwili zybt duzo pieniedzy to kaz se dorobic klucz bez pilota,ten jest tanszy. Link Zgłoś
miskorabol Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 13:24 kochani zaden problem. Rozpadł mi sie kluczyk z imobilajzerem do Vectry B i pan poprosił o orginał (2 kluczyk) i dorobił. Trwało to moze z 15 do 20 minut. Link Zgłoś
lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 15:42 Ale pewnie centralny zamek w kluczyku nie wchodzi już w grę? Link Zgłoś
andy1976 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:17 Nie wiem jak to wygląda w Lublinie ale z pewnością są podobne punkty usługowe jak ten w Wawie www.bobik.pl Co za farmazony opowiadacie, "że tylko w ASO". Firmy specjalizujące się w kluczykach, zamkach etc. pracują na lepszych maszynach i urządzeniach niż w ASO. Sam dorabiałem ostatnio kluczyk do Accorda z 2004 roku na podstawie oryginalnego kluczyka a nie płytki z kodem albo nr kodu z książki serwisowej. Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:40 Centralny zamek nie ma nic wspolnego z kluczem.Jak masz klucz bez pilota tu musisz go wlozyc do zamka a jak masz klucz z pilotem to naciskasz odpowiedni guzik na gluczu i w ten sposob otwierasz auto.Jeszcze raz ci mowie :Idz do Forda z tym problemem a nie sluchaj idiotow ,klucz moze i dorobia ale czy potem immobilizer bez kodowania dzialal bedzie to jedno wielkie pytanie.Dlaczego nie zadzwonisz do forda i zapytasz ile to kosztuje`? Klucze zgubilas?? Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:40 Centralny zamek nie ma nic wspolnego z kluczem.Jak masz klucz bez pilota tu musisz go wlozyc do zamka a jak masz klucz z pilotem to naciskasz odpowiedni guzik na gluczu i w ten sposob otwierasz auto.Jeszcze raz ci mowie :Idz do Forda z tym problemem a nie sluchaj idiotow ,klucz moze i dorobia ale czy potem immobilizer bez kodowania dzialal bedzie to jedno wielkie pytanie.Dlaczego nie zadzwonisz do forda i zapytasz ile to kosztuje`? Klucze zgubilas?? Link Zgłoś
biko8 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 21:01 Albo Lwie jesteś idiotą albo udajesz. Tyle osób powiedziało Ci, że są firmy, któredorabiają zarówno kluczyki jak i kodują immobilizery, które potem działają a Ty swoje; Ford i Ford. Co za osioł. Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 09:11 On nie jest idiotą tylko chyba dlugo w Niemczech mieszka. Facet nie może pojąć że nie zawsze z Fordem do ASO Forda. Pewnie jak zlapie gume też najpierw do ASO. Ja go rozumiem, każdy Niemec tak ma. Zauwaz ze nawet w potocznym jezyku jak ktos czgos nie rozumie (choc tlumaczysz 1000 razy) to w koncu pytasz "co ty k..wa Niemiec jestes?". Niemiec jak idzie do toalety za "grubszą potrzebą" to i tak najpierw sika do pisuaru, a dopiero potem siada na muszlę. W koncu od sikania jest pisuar. Prawda Lwie? Link Zgłoś
albano79 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 10:19 Faktem jest,że immobilizer nie musi być dorabiany wyłącznie przez ASO,bo coraz więcej firm się tym zajmuje.I to nie podlega dyskusji.Jednak z tego co wiem tak już nie jest jeśli chodzi o zrobienie duplikatu pilota w kluczyku do centralnego zamka,bo ponoć częstotliwości radiowe do pilota mogą odczytać tylko w salonie firmowym.Jeśli się mylę, niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu. Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 12:54 I o to mi caly czas chodzi ! Ciekawe dlaczego liliana nie pisze jak jej z tymi kluczykami poszlo a jestem bardzo ciekaw. Link Zgłoś
andy1976 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 15:24 Czy ty potrafisz czytać Lisie ? Wyżęj napisałem, że dorabiałem sobie kluczyk do Accorda z 2004 roku. Kluczyk jest identyczny jak oryginał; z immobilizerem i centralką do alarmu. Nawet znaczek Hondy jest. Nie odróżnisz go od oryginału. I co najważniejsze wszystko działa. Czy nadal będziesz głośno w to wątpił, skoro ja i nie tylko te wątpliwości rozwialiśmy ? Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 16:34 Tak,dalej watpie w to bardzo.W sevisie maja na pewno orginalne oprogramowanie i zrobia to lepiej.Na takie podrabianie kluczy u pokatnych dorabiaczy kluczy to ja leje ! Link Zgłoś
lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 18:08 Dzwoniłam do Forda - kluczyk z pilotem do centralnego zamka i immobilizerem, czyli duplikat takiego jak mój, kosztuje ok.480 zł. Trochę sporo. Andy, możesz powiedzieć ile Ciebie to wyniosło? Link Zgłoś
lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 18:13 To ten klucz kosztuje tyle samo co w niemczech,ale radzilbym ci go zrobic w servisie bo ja to zrobisz u pokatnego dorabiacza kluczy to ci to twoje auto zlodziej gwozdziem otworzy i odjedzie. Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 21:01 Trochę się chlopie osmieszasz, ale wujek pracujący w Fordzie bedzie z ciebie dumny. Polski zlodziej jak bedzie tylko chcial, to zapierdzieli i twój samochód choćby ci kluczyki tylko w ASO dorabiali. Link Zgłoś
etom Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 30.12.05, 05:15 lew_ napisał: > bo ja to zrobisz u pokatnego dorabiacza kluczy to ci to twoje auto > zlodziej gwozdziem otworzy i odjedzie. Dwa razy ( 4 lata ,i rok temu ) dorabialem klucze do 2 Toyot w Zenicie w Katowicach.Wprawdzie chodzilo mi tylko o sam klucz bez immobilizera ( pare razy sobie zatrzasnalem klucze w aucie),ale za kazdym razem gosc pytal sie czy ma dorobic z immobilizerem - czyli no problem. Co do otwierania zamkow gwozdziem przez zlodzieji - nie ma logicznego powiazania pomiedzy tym co "siedzi" w kluczu u wlasciciela w kieszeni ,a latwoscia (trudnoscia) otwarcia zamka w aucie!!! Link Zgłoś