Dodaj do ulubionych

Dorobienie kluczyków w Lublinie

27.12.05, 19:51
Chciałabym zapytać ile może kosztować dorobienie kluczyków do Focusa (z
centralnym zamkiem)i gdzie ewentualnie w Lublinie najtaniej i najszybciej
można to zrobić?Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lotnik78 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 27.12.05, 20:30
      napewno jest immobilizer więc tylko salon Forda i około 2 tyg się czeka
    • a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 27.12.05, 21:31
      Kiedys ukradli zonie torebke z jej kluczykami do fiesty i moimi do scorpio. Oba
      z immobilaizerem. Bron cie Bog do serwisu, bo cie puszcza z torbami. Niczego
      nie szukaj tylko wal do Makro. Tam przy wyjsciu z hali jest stoisko dorabiania
      kluczy. Prowadzi je taki hm.hm..gruby facet (jak czyta niech sie nie obrazi)z
      zoną. Nie ma u niego rzeczy niemozliwych. Zakoduje ci kluczyki, ktore wczesniej
      dorobi. Pilota od alarmu tez spokojnie ci doprogramuje. Mnie robil to wszystko
      pod domem bo nie moglismy otworzyc samochodów. Zaplacisz za 3 klucze mniej niz
      za 1 w serwisie.
      • lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 09:04
        Samochód jest z 1999 r.,sama nie bardzo się orientuję,ale skąd wiadomo,że na
        pewno ma immobilizer w kluczyku?Jeszcze pytanie do pana a-ndrzeja:czy do tego
        punktu dorabiania kluczy jest swobodny dostęp,bo z tego co wiem,żeby dostać się
        na teren Makro trzeba mieć kartę do tego uprawniającą?I jakiego rzędu mogę się
        spodziewać kwoty za tę usługę?
        • a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 09:21
          Nie trzeba wchodzic do samej hali Makro. Punkt jest przy wyjsciu, tam gdzie
          kiosk ruchu i jakies stoiska gastronomiczne. Kluczyk ma pani prawdopodobnie z
          immobilaizerem. Moja usluga kosztowala sporo, poniewaz zmienialem wszystkie
          kody (zlodzieje mieli kluczyki i dokumenty), ale ponad trzykrotnie mniej niz
          chcial serwis. Nie potrafie okreslic kosztow. Jezeli jednak nie ma
          immobilaizera to wtedy bedzie jedynie kilkanascie zlotych.
          Pozdrawiam.
    • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 10:15
      Ciekawe jak zakoduje klucze do focusa nie majac oprogramowania od
      forda,glupoty piszesz Andrzej.Ja w niemczech zgubilem klucz do focusa i nowy
      kosztowal 150 euro a zakodowac musial go Ford !Nie wierze zeby taki
      przysklepowy dorabiacz kluczy do mieszkania potrafil zakodowac klucz od auta !"
      • lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 11:25
        No właśnie,Andrzej czy to co napisałeś znaczy,że zaprogramuje i immobilizer i
        pilota do centralnego zamka,czy tylko immobilizer?
      • a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 18:06
        Nie pisze glupot. Facet ma tam zaklad bo to po prostu dobry punkt. Ma komputer
        i oprogramowanie do wszelkiego typu pojazdow. Nie dosc ze zaprogramuje kluczyk
        z immobilaizerem, to jak chcesz zmieni ten kod w taki sposob aby zgubiony
        kluczyk juz auta nie odpalil. Zaprogramuje rowniez pilota od alarmu. Od ASO
        rozni go to, ze cale wyposazenie jest na tyle mobilne ze jest w stanie dojechac
        na miejsce. Moj scorpio to byl 98 rok i mial immobilaizer. Facet ma certyfikaty
        i bardzo czesto z jego uslug korzysta policja. Nie mam 15 lat wiec wiem o czym
        pisze, wbrew temu co ty na ten temat sadzisz. Do autorki postu: centralny zamek
        nie ma nic wspolnego z kluczykiem. Otworzy go kazdy kluczyk w ktorym bedą
        pasowaly ząbki. Z odpaleniem już zupelnie inaczej.
    • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 10:16
      A twoj ford scorpio i fiesta nie mieli jeszzc e kodowanych kluczy !
    • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 11:32
      Lilian wez idz do forda i zapytaj sie ile to kosztuje o nie licz na to ze
      zwykly dorabiacz kluczy ci to zrobi.Jak nie masz w tej chwili zybt duzo
      pieniedzy to kaz se dorobic klucz bez pilota,ten jest tanszy.
      • miskorabol Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 13:24
        kochani zaden problem. Rozpadł mi sie kluczyk z imobilajzerem do Vectry B i pan
        poprosił o orginał (2 kluczyk) i dorobił. Trwało to moze z 15 do 20 minut.
        • lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 15:42
          Ale pewnie centralny zamek w kluczyku nie wchodzi już w grę?
          • andy1976 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:17
            Nie wiem jak to wygląda w Lublinie ale z pewnością są podobne punkty usługowe
            jak ten w Wawie www.bobik.pl
            Co za farmazony opowiadacie, "że tylko w ASO". Firmy specjalizujące się w
            kluczykach, zamkach etc. pracują na lepszych maszynach i urządzeniach niż w
            ASO. Sam dorabiałem ostatnio kluczyk do Accorda z 2004 roku na podstawie
            oryginalnego kluczyka a nie płytki z kodem albo nr kodu z książki serwisowej.
          • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:40
            Centralny zamek nie ma nic wspolnego z kluczem.Jak masz klucz bez pilota tu
            musisz go wlozyc do zamka a jak masz klucz z pilotem to naciskasz odpowiedni
            guzik na gluczu i w ten sposob otwierasz auto.Jeszcze raz ci mowie :Idz do
            Forda z tym problemem a nie sluchaj idiotow ,klucz moze i dorobia ale czy potem
            immobilizer bez kodowania dzialal bedzie to jedno wielkie pytanie.Dlaczego nie
            zadzwonisz do forda i zapytasz ile to kosztuje`? Klucze zgubilas??
          • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 16:40
            Centralny zamek nie ma nic wspolnego z kluczem.Jak masz klucz bez pilota tu
            musisz go wlozyc do zamka a jak masz klucz z pilotem to naciskasz odpowiedni
            guzik na gluczu i w ten sposob otwierasz auto.Jeszcze raz ci mowie :Idz do
            Forda z tym problemem a nie sluchaj idiotow ,klucz moze i dorobia ale czy potem
            immobilizer bez kodowania dzialal bedzie to jedno wielkie pytanie.Dlaczego nie
            zadzwonisz do forda i zapytasz ile to kosztuje`? Klucze zgubilas??
            • biko8 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 28.12.05, 21:01
              Albo Lwie jesteś idiotą albo udajesz. Tyle osób powiedziało Ci, że są firmy,
              któredorabiają zarówno kluczyki jak i kodują immobilizery, które potem działają
              a Ty swoje; Ford i Ford. Co za osioł.
              • a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 09:11
                On nie jest idiotą tylko chyba dlugo w Niemczech mieszka. Facet nie może pojąć
                że nie zawsze z Fordem do ASO Forda. Pewnie jak zlapie gume też najpierw do
                ASO. Ja go rozumiem, każdy Niemec tak ma. Zauwaz ze nawet w potocznym jezyku
                jak ktos czgos nie rozumie (choc tlumaczysz 1000 razy) to w koncu pytasz "co ty
                k..wa Niemiec jestes?". Niemiec jak idzie do toalety za "grubszą potrzebą" to i
                tak najpierw sika do pisuaru, a dopiero potem siada na muszlę. W koncu od
                sikania jest pisuar. Prawda Lwie?
              • albano79 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 10:19
                Faktem jest,że immobilizer nie musi być dorabiany wyłącznie przez ASO,bo coraz
                więcej firm się tym zajmuje.I to nie podlega dyskusji.Jednak z tego co wiem tak
                już nie jest jeśli chodzi o zrobienie duplikatu pilota w kluczyku do
                centralnego zamka,bo ponoć częstotliwości radiowe do pilota mogą odczytać tylko
                w salonie firmowym.Jeśli się mylę, niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu.
    • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 12:54
      I o to mi caly czas chodzi ! Ciekawe dlaczego liliana nie pisze jak jej z tymi
      kluczykami poszlo a jestem bardzo ciekaw.
      • andy1976 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 15:24
        Czy ty potrafisz czytać Lisie ? Wyżęj napisałem, że dorabiałem sobie kluczyk do
        Accorda z 2004 roku. Kluczyk jest identyczny jak oryginał; z immobilizerem i
        centralką do alarmu. Nawet znaczek Hondy jest. Nie odróżnisz go od oryginału. I
        co najważniejsze wszystko działa.
        Czy nadal będziesz głośno w to wątpił, skoro ja i nie tylko te wątpliwości
        rozwialiśmy ?
        • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 16:34
          Tak,dalej watpie w to bardzo.W sevisie maja na pewno orginalne
          oprogramowanie i zrobia to lepiej.Na takie podrabianie kluczy u pokatnych
          dorabiaczy kluczy to ja leje !
        • lilianna1975 Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 18:08
          Dzwoniłam do Forda - kluczyk z pilotem do centralnego zamka i immobilizerem,
          czyli duplikat takiego jak mój, kosztuje ok.480 zł. Trochę sporo. Andy, możesz
          powiedzieć ile Ciebie to wyniosło?
          • lew_ Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 18:13
            To ten klucz kosztuje tyle samo co w niemczech,ale radzilbym ci go zrobic w
            servisie bo ja to zrobisz u pokatnego dorabiacza kluczy to ci to twoje auto
            zlodziej gwozdziem otworzy i odjedzie.
            • a-ndrzej Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 29.12.05, 21:01
              Trochę się chlopie osmieszasz, ale wujek pracujący w Fordzie bedzie z ciebie
              dumny. Polski zlodziej jak bedzie tylko chcial, to zapierdzieli i twój samochód
              choćby ci kluczyki tylko w ASO dorabiali.
            • etom Re: Dorobienie kluczyków w Lublinie 30.12.05, 05:15
              lew_ napisał:

> bo ja to zrobisz u pokatnego dorabiacza kluczy to ci to twoje auto
              > zlodziej gwozdziem otworzy i odjedzie.

Dwa razy ( 4 lata ,i rok temu ) dorabialem klucze do 2 Toyot w Zenicie w
              Katowicach.Wprawdzie chodzilo mi tylko o sam klucz bez immobilizera ( pare razy
              sobie zatrzasnalem klucze w aucie),ale za kazdym razem gosc pytal sie czy ma
              dorobic z immobilizerem - czyli no problem.

Co do otwierania zamkow gwozdziem przez zlodzieji - nie ma logicznego
              powiazania pomiedzy tym co "siedzi" w kluczu u wlasciciela w kieszeni ,a
              latwoscia (trudnoscia) otwarcia zamka w aucie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka