Dodaj do ulubionych

Reflektory DEPO

13.01.06, 18:36
Czy znacie tą firmę i czy jej wyroby czyli lampy są godne uwagi bo ceny mają
rewelacyjne ciekawe czy jakość też
Obserwuj wątek
    • waskes29 Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 18:43
      Nie wiem co to znaczy rewelacyjnie ciekawe ale ze swojego doswiadczenia nie
      spotkalem sie z dobrymi podrobkami reflektorow .Nie pamietam teraz nazwy
      ale byc moze wlasnie DEPO bo brzmi jakos znajomo , to jesli pochodzi z firmy
      polcar to jakosc ich jest kiepska.Zreszta wiekszosc podrabianych lamp i
      reflektorow nie ma homologacji europejskich .
      • wiktoria11 Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 18:49
        Te mają homologacje i wszystkie certyfikaty . A ja pytam czy ktoś coś takiego
        kupił i jak mu się sprawuje
        • typson Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 19:42
          kiedys kupilem taki reflektor, jak pękłem oryginal. Jakosc raczej marna. Mozna
          go uszkodzic przy montowaniu. Kiepskie plastiki, etc. Ale zasadniczo reflektor
          ma swiecic i akurat depo swiecil przyzwoicie. Jesli masz kilkuletnie auto to i
          tak nowe DEPO bedzie swiecic lepiej niz stary oryginal. Mozesz sobie kupic a dla
          pelnego efektu zalecam dokladne wyczyszczenie tego oryginalnego, co pozostal po
          drugiej stronie.
          • typson Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 19:43
            wyczyszczenie od wewnatrz ma sie rozumiec!
    • 101ola Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 11:07
      90% niemarkowych reflektorów ma złe wymiary ( tworzą szpary lub sie nie
      mieszczą ) oraz nie da się ich prawidłowo ustawić. W jednym samochodzie
      wymieniłem kiedyś dwa jednocześnie i ten nieoryginalny (właśnie DEPO) świeci 2
      metry przed auto, a oryginalny 20 razy dalej...

pozdr
      • entry Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 11:37
        mam podobne doświadczenie, właśnie z Depo. kupiłem bo za 120 czy 150 zł
        oryginału nie dostanę, chyba że na giełdzie, ale tam wszystkie które oglądałem
        były poklejone i ze zmatowiałym odbłyśnikiem. Teraz mam dwa nowe, jeden helli,
        drugi depo, więc mogę porównać. Oczywista rzecz to spasowanie, którego
        wyrobom "taniochy" niestety brak i trzeba się uciekać do różnych domorosłych
        sposobów, ja akurat musiałem zastosować podkładki na mocowaniach, żeby wogóle
        móc ustawić światła, bo świecił właśnie na 2 metry. Poza tym okazało się, że
        wszystkie, czy to lewy czy prawy miały jednakowo przygotowane kostki
        podłączeniowe i robiły zwarcie, przez co świeciło się wszystko tylko nie to co
        miało, więc warto sprawdzić, ,czy przed założeniem nie trzeba będzie
        poprzestawiać konektorów. A trzecia rzecz to barwa światła, o którą pierwotnie
        podejrzewałem żarówki, ten helli świeci jakby "cieplej", barwa jest bardziej
        żółtawa, a Depo blado, co patrząc na reflektor wydaje się jaśniejsze, ale już z
        miejsca kierowcy jest odwrotnie. Podsumowując: da się jeździć, ale jeśli jest
        okazja na używany oryginał, "nie zmęczony", to ja bym się nie wahał.
    • tomi_22 Kiepskie sa 14.01.06, 12:06
      Kiedys wymienilem, w sumie to 10 letni orginal swiecil lepiej niz nowy DEPO... :
      (
    • marcinc3 Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 16:03
      wymienilem juz kilka szczegolnie do japonczykow wrazenia bardzo pozytywne
      • wiktoria11 Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 17:14
        Mam taki problem że rozwaliłem ostatnio lampę i muszę coś kupić ale sęk w tym
        że właśnie te orginały Helli świecą kiepsko ci co mają omegi bez soczewek
        wiedzą jak marnie te lampy . I teraz zastanawiam się czy nie zmienić na
        soczewkowe właśnie DEPO może ktoś zakładał do omegi te soczewki i może coś o
        nich powie czy warto zawracać sobie nimi głowę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka