Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie w Link4

26.01.06, 21:50
Czy ma ktos jakies doswiadczenia, glownie chodzi o wyplaty z tytulu AC? Czy
wyplacaja czy szukaja naiwnych?
Obserwuj wątek
    • khebdzynski Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 10:38
      Już ci odpowiadam czy zaufasz firmie która sprzedaj ci ubezpieczenie ac nie
      oglądając tego samochodu, nie robiąc oględzin ani dokumentacji zdjęciowej. Ja
      byym nie zaufał dzwoniłem do nich kiedyś i wypytywałem o szczegóły nie
      posiadają kompetentnej ekipy gdzyż pani nie była w stanie odpowiedzieć mi na
      wiele pytań, typu: dzisiaj zgłaszam ze chce ubezpieczyć samochód w ich firmie
      listonosz przyniesie polise i następnego dnia mam zdarzenie wjechałem w drzewo
      powiedziano mi ze nie ma jeszcze odpowiedzialności z tytułu plisy jest jakiś
      okres karencji to może kogoś bardzo zaboleć, jest jeszcze sprawa udziałów
      własnych, oraz franszyz integracyjnych.
      Jednym słowem nie masz pewności czy to ubezpieczenie bedzie odpowiednie czy o
      to właśnie ci chodziło proponuje dopłacic kilka złotych ale porozmawiać z
      agentem w cztery oczy bedziesz widział co i wypisuje coś ci podpowie daj sobie
      spokuj z link4 oc tak ale nie ac. Proponuje COMPENSE, WARTE, takie mniejsze
      firmy typu cigna tez radze uważać nie chcą wypłacać.
      pozdrawiam
      • warszawski_korek Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 11:41
        Zastanów sie po co oględziny?? to proste - podajesz na własną odpowiedzialność
        dane i tyle, a jeżeli coś ściemnisz to licz się z tym, że będzie problem przy
        wypłacie odszkodowania - całkiem rozsądne rozwiązanie. Mam ubezpieczenie w
        linku podobnie jak paru moich znajomych i nie narzekamy
        • canx Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 11:56
          idz do allianza jest niedrogi, wielki i prawie jak pzu, pzdr
          • zdecydowany4 Link4 drożeje w oczach;( 28.01.06, 17:00
            W zeszłym roku ubezpieczałem seicento(OC). Przy 60 % zniżek zapłaciłem chyba 320
            zł. W tym roku kupiłem następne i chciałem ubezpieczyć też u nich i krzyknęli
            ponad 500!!! z tymi samymi zniżkami!!!!!!! Po wielkich krzykach jak to się oni
            starają dla "stałych" klientów Pani zaproponowała 480!!!! Wyśmiałem ją i
            ubezpieczyłem od ręki w Cignie za..................324PLN. Czyli Link 4 wcale
            nie jest już tani:(
            • warszawski_korek Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 09:52
              to zależy od auta, dla mnie jest akurat taniej w linku:-)
              • misiek308 Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 11:21
                Z tego co wiem z pzu nie ma żadnego problemu miałem dwa włamy i bez zbędnych
                ceregieli.
                Ale żeby tanio było to nie powiem.
                • sven_b Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 11:33
                  6 lat temu mialem powazny przewal z PZU. Po kolizji z facetem znanym w PZU jako
                  wyłudzacz odszkodowan, zostalem wrzucony z nim do jednego worka. W efekcie
                  odmowa pokrycia kosztow naprawy (juz dokonanej!) i dalsze z tego tytulu
                  komplikacje (m.in. grozba zlicytowania auta przez ASO). Po batalii na pisma i
                  odwolania skonczylo sie w sądzie, na szczescie pomyslnie dla mnie. Kiedys to tu
                  opisalem. Mimo to Link4 bym nie zaryzykowal.
                  • konserwator4 etam, mi się link4 podoba 01.02.06, 12:51
                    dzwonie, nie biegam z papierami, nie stoję w kolejce
                    • tiges_wiz Re: etam, mi się link4 podoba 01.02.06, 13:26
                      ja sie nie ubezpieczam w link4 i tez niegdzie nie stoje w kolejce .. nie
                      rozumiem o co chodzi? to do mnie dzwonia i do mnie przychodza.
      • marcinc3 nie compense nie warte 01.02.06, 13:52
        compensa najgorsza najwiecej skarg do rzecznika ubezpieczonych warta podobnie
    • p4rek Re: Ubezpieczenie w Link4 01.02.06, 13:38
      Niby się opłaca, przynajmniej na początku. Wyliczą Ci stawkę jedną z niższych
      na rynku, przy założeniu że chcesz korzystać ze "standardowej" wersji
      ubezpieczenia OC/AC/NW i inne pierdoły w tym są. Ale są też pewne kruczki:
      1. Udział własny w takim AC to min 30%
      2. Naprawy finansują w warsztatach standardowych - czyli to wg nich jest jakiś
      pan Kazio polecany przez nich. Za naprawy w ASO trzeba płacić ze swoich.
      3. Części - oczywiście tylko zamienniki i to wycenione przez link4. Ceny dają
      takie że nawet na te zamienniki nie starcza.
      Efekt jest taki, że jak chcesz mieć samochód porządnie zrobiony to dopłacisz
      później sporo więcej niż różnica w ubezpieczeniach w jakimś porządnym
      towarzystwie.
      W moim przypadku wyszło to mniej więcej tak. Rachunek z ASO jakieś 4800, link
      wycenił szkodę na 2450 i po odjęciu wszystkich ich pierdół wypłacił [co prawda
      bez problemu] 1700 zł. Składkę w link miałem w wysokości ok 1400 zł, a allianz
      byłoby to 3500 zł ale potem zero problemów w przypadku szkody.
      Dla mnie to proste, jeśli potrzebujesz AC omijaj link z daleka, jeśli samo OC
      powinno się opłacać - Tobie bo wtedy poszkodowany ma problem ;-)

pzdr
      p4rek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka