Gość: Andrzej IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.02, 00:28 a jakie najmniej. Czy lexy są kradzione jak bmw? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: is300 Re: Jakie samochody najbardziej kradną IP: *.dyn.optonline.net 13.11.02, 03:02 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > a jakie najmniej. Czy lexy są kradzione jak bmw? Zalezy gdzie ci chodzi czy w USA czy w Polsce? Byl ten temat juz troche walkowany, trudno powiedziec te ktore najmniej kradna. Jedne z bardziej kradzionych w ostatnich statystykach to Toyota Camry, Honda Accord, Honda Civic, Acura Integra, Toyota Corolla, Nissan Maxima & Altima. Wiekszosc tych aut to jest kradzione na czesci. Link Zgłoś
Gość: eres Re: Jakie samochody najbardziej kradną IP: *.zetokat.com.pl 13.11.02, 08:37 Witaj! Troche mozesz sie dowiedziec ze strony: www.kgp.gov.pl/statys/pojazd.htm Link Zgłoś
Gość: figo Re: Jakie samochody najbardziej kradną IP: *.dbtec.de / 10.1.4.* 13.11.02, 09:06 Gość portalu: eres napisał(a): > Witaj! > > Troche mozesz sie dowiedziec ze strony: > > <a href="http://www.kgp.gov.pl/statys/pojazd.htm"target="_blank">www.kgp.gov.pl > /statys/pojazd.htm</a> Super link, dzieki. Link Zgłoś
hanni Re: Wlos sie jezy.... 13.11.02, 09:24 Wlos sie jezy jak pomyslec, ze passatow "ginie" wiecej niz poldkow caro i to zwazywaszy, ze poldkow jezdzi pewnie co najmniej 10 razy tyle co passatow. Jezdzic passatem w Polsce to dobrowolne wystawianie sie na ryzyko. Nie wiem ile samochodow zarejestrowanych w Polsce przypada na jeden samochod z zachodnimi rejestracjami, zwlaszcza niemieckimi: 100, 200? W kazdym razie co dziesiaty ukradziony samochod byl zarejestrowany za granica. I co tu sie dziwic, ze mamy i pewnie dlugo bedziemy jeczez miec opinie narodu zlodzieji? A szkoda, bo taka opinia to nic fajnego. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wlos sie jezy.... IP: proxy / *.gov.pl 13.11.02, 09:53 Dlatego kupiłem citroena a nie golfa (którego wolałbym) Raczej nikt go nie ruszy - to towar niechodliwy :)) Link Zgłoś
Gość: FUX Re: Wlos sie jezy.... IP: *.wat.waw.pl 13.11.02, 10:16 A ja sobie zapodałem starego SEATA IBIZĘ (lekko obity z tyłu)... przebieg ponad 200tys. i nie sądzę żeby ktoś się skusił ....... W Wawie coś innego bałbym się zostawić pod akademikiem hejka Link Zgłoś
hanni Re: Wlos sie jezy.... 13.11.02, 10:36 W Polsce ginie 54.643 samochodow osobowych rocznie, w Niemczech, gdzie jezdzi ich okolo 5 razy tyle, ginie ich 37.549.... W przeliczeniu na ilosc samochodow ryzyko zostania okradzionym w Polsce jest wiec jakies 7 razy wyzsze. Obcokrajowiec musi sie liczyc zapewne z kilkunastokrotnie- lub kilkudzisieciokrotnie wyzszym ryzykiem. Link Zgłoś
Gość: mAbZ Rada dla skner IP: 192.71.76.* 15.11.02, 13:19 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Dlatego kupiłem citroena a nie golfa (którego wolałbym) Raczej nikt go nie > ruszy - to towar niechodliwy :)) To trzeba było sobie kupić Trabanta. Dziwię się szpanerom, których niby stać cię na lepsze auto (pewnie na kredyt), ale nie na pełne ubezpieczenie już nie. Link Zgłoś
qrakki999 Re: Rada dla skner 15.11.02, 13:33 Gość portalu: mAbZ napisał(a): > To trzeba było sobie kupić Trabanta. > Dziwię się szpanerom, których niby stać cię na lepsze auto (pewnie na kredyt), > ale nie na pełne ubezpieczenie już nie. Nie unoś sie tak bo nie masz racji - pomysl, ze jak Ci ukradna 2 samochod /jeden po 3 tygodniach, drugi po 8 miesiacach/ to mozesz miec dosyc czekania po minimum 6 tygodni na kase, a potem na placenie za wszystkie formalnosci od nowa i dodatkowo w drugim przypadku utrate sporej czesci ze wzgledu na rocznik!/pomine poruszanie sie komunikacja miejska i inne utrudnienia? moze to byc po prostu upierdliwe - i dlatego ludzie szukaja samochodow mniej chodliwych! To jest normalne zachowanie! pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Rada dla skner IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 03:39 qrakki999 napisał: > Gość portalu: mAbZ napisał(a): > > > To trzeba było sobie kupić Trabanta. > > Dziwię się szpanerom, których niby stać cię na lepsze auto (pewnie na > kredyt), > > ale nie na pełne ubezpieczenie już nie. > > Nie unoś sie tak bo nie masz racji - pomysl, ze jak Ci ukradna 2 > samochod /jeden po 3 tygodniach, drugi po 8 miesiacach/ to mozesz miec dosyc > czekania po minimum 6 tygodni na kase, a potem na placenie za wszystkie > formalnosci od nowa i dodatkowo w drugim przypadku utrate sporej czesci ze > wzgledu na rocznik!/pomine poruszanie sie komunikacja miejska i inne > utrudnienia? > moze to byc po prostu upierdliwe - i dlatego ludzie szukaja samochodow mniej > chodliwych! > To jest normalne zachowanie! > > pzdr. > Q > Gdzie mieszkasz?W RFN kazda kradziez sie oplaci. Link Zgłoś
Gość: cc Re: ALFĘ 156 ukradną???????? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 22:08 Zapytał znajomy Skandynaw, bo chciał nią przyjechać do Polski. Jak myślicie, biorą to (2-letnia z SelectSpeedem). Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ALFĘ 156 ukradną???????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.02, 12:44 Gość portalu: cc napisał(a): > Zapytał znajomy Skandynaw, bo chciał nią przyjechać do Polski. Jak myślicie, > biorą to (2-letnia z SelectSpeedem). Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ALFĘ 156 ukradną???????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.02, 12:47 Gość portalu: cc napisał(a): > Zapytał znajomy Skandynaw, bo chciał nią przyjechać do Polski. Jak myślicie, > biorą to (2-letnia z SelectSpeedem). JA też mam 156(2.5). Poza paroma włamaniami i próbą wysadzenia nic się nie stało. Generalnie tego nie kradną, bo nikt na wszchodzie tego nie chce(brak serwisu). Na pewno jesto duużo mniej kradziona niż np. BMW Link Zgłoś
Gość: Lemmy Re: Wlos sie jezy.... IP: *.stacje.agora.pl 15.11.02, 13:08 Mnie najbardzie zszokowalo co innego: �Samochody skradzione na szkodę cudzoziemców: Niemcy - 4566� Mam nadzieje, ze jakas czesc to kradzieze swingowane przy wspoludziale naszych zach. sasiadow. Pozdrawiam:-) Link Zgłoś
Gość: Jörs Re: Wlos sie jezy.... IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 03:14 Gość portalu: Lemmy napisał(a): > Mnie najbardzie zszokowalo co innego: > �Samochody skradzione na szkodę cudzoziemców: > Niemcy - 4566� > Mam nadzieje, ze jakas czesc to kradzieze swingowane > przy wspoludziale naszych zach. sasiadow. > Pozdrawiam:-) Jest mozliwe,gdyz w RFN dostaniesz za skradzione auto wiecej,niz jego wartosc rynkowa. Link Zgłoś
vwpassat Ciekawe jakie modele... 15.11.02, 12:46 ... np. pasków padają najczęściej łupem złodziei ? Wiadomo, wersji przez lata się namnożyło. Agent ubezpieczeniowy kolesia, mówił ostatnio, że np. na 36 ubezpieczonych nowych pasków (od roku 2000) zgineła klientom prawie połowa (15 aut skradziono). Wynik naprawdę szokujący. Ponoć najlepiej idą wersje kombi z TDI. Link Zgłoś
qrakki999 Sorki FUX ale... 15.11.02, 12:53 ojcu w ostatnią sobote zwineli Ibizke z parkingu pod Auchan:( naprawde szkoda bo to calkiem sympatyczne autko! Ale zycze Ci zebys mogl go sprzedac /sam/:) pzdr. Q Link Zgłoś