Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 22.12.01, 22:27 Jak w Waszych autkach zachowują wskaźniki temp. płynu chłodzącego? W mojej Fabii już po niecałych 2 km mam strzałkę na środku skali (pod warunkiem że nie włączam ogrzewania)nawet po kilku godzinach na mrozie -10 st. C W lecie też nie przekracza połowy skali. nawet w korkach ( no może ciut, ciut) Niezauważalny jest moment zadziałania termostatu. Czy to nie nazbyt piękne aby było prawdziwe? POZDR. Link Zgłoś
Gość: Matis Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 15:34 Swoją Fabią przejechałem niecałe 10 tys. (od września). Po jakiś 5 tys. zauważyłem, źe plastik w podsufitce zaczyna brzęczeć, wpada w wibracje przy szbkości ponad 100 km/h. Nie wiem,czy to nadaje się do zgłosznia w ramach gwarancji, czy ktoś z użytkowników miał z tym do czynienia? Po za tym odpowiedżcie, czy to normalne, źe w czasie mrozów zawieszenie zaczyna głośno pracować? stukanie i piszczenia na nawet małych wybojach. Moźe coś uszkodziłem jeżdząc po lodowych koleinach? Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 25.12.01, 16:50 Usterki nietypowe. Jedź do serwisu. U mnie po 15 tys. żadnych problemów poza rezonansem od głośnika plastików w drzwiach i nedomykającej się klapki wlewu paliwa. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 30.12.01, 00:26 W końcu po przebiegu ok.15tys. udało mi się wyjeździc zbiornik paliwa tylko w mieście w warunkach zimowych (czyli takich jak obecnie na dalekim wschodzie kraju). Wynik 8,6l/100km czyli do planowanego 9,5 to jeszcze daleko. Fabia pali mniej niż podaje instrukcja. mod.1,4 68KM POZDR. Link Zgłoś
Gość: Ali Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 31.12.01, 08:59 Gość portalu: Andre napisał(a): > W końcu po przebiegu ok.15tys. udało mi się wyjeździc zbiornik paliwa tylko w > mieście w warunkach zimowych (czyli takich jak obecnie na dalekim wschodzie > kraju). > Wynik 8,6l/100km czyli do planowanego 9,5 to jeszcze daleko. > Fabia pali mniej niż podaje instrukcja. mod.1,4 68KM > POZDR. No to chyba kupię ten model. Ale jak bedzie spalanie wyższe od tego co mówisz to oddajesz mi swoją żonę. Jako że pisałeś niegdyś że jak z żoną jedziesz to Fabia pali mniej. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Ali Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 31.12.01, 13:33 p.s. Ile lat liczy sobie twoja żonka?. Bo tak sobie pomyślałem że może to nie ta kategoria wiekowa. Ja dość młody jestem. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 31.12.01, 14:57 Gość portalu: Ali napisał(a): > p.s. > Ile lat liczy sobie twoja żonka?. > Bo tak sobie pomyślałem że może to nie ta kategoria wiekowa. > Ja dość młody jestem. > PZDR. A ty to jaka kategoria wiekowa skoro taki masz refleks? Słowo się rzekło żonka u płota. Powiedziałem starej że jak zechce ją drugi chłop to mu jeszcze telewizor kolorowy dołożę. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Ali Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 03.01.02, 16:02 No to jakie radio do Fabii? Fabryczne są surowe w wyglądzie ale pasują do kokpitu. Jednak skoro to totalny złom to cena od 650 do 1480 to rzeczywiście paranoja.!! Inne radia szczeggólnie japońskie pasują do Fabii jak kwiatek do kożucha. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 03.01.02, 19:03 Gość portalu: Ali napisał(a): > No to jakie radio do Fabii? > Fabryczne są surowe w wyglądzie ale pasują do kokpitu. > Jednak skoro to totalny złom to cena od 650 do 1480 to rzeczywiście paranoja.!! > Inne radia szczeggólnie japońskie pasują do Fabii jak kwiatek do kożucha. > PZDR. Prawda !! Ja zrobiłem tak. Żonie pokazałem radio i powiedziałem że to jest to tańsze ok. 650 PLN Dopłaciłem cichcem do modelu 520 za 1420 PLN (upust?) Potem przez miesiąc pukałem się w głowę bo przecież za te pieniądze można było kupić lepsze + zmieniarka CD. A teraz mi przeszło i jestem zadowolony bo innego kształtu w Fabii sobie nie wyobrażam. POZDR. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 05.01.02, 13:32 Skoda jak każde postkomusze badziewie nie jest warta nawet funta kłaków. Mój tępawy koleś którego nic nie jest w stanie przekonać kupił Fabię. No i teraz ma za swoje. Wyjaśniam jełopom co następuje: 1 Niedomykaące sie drzwi 5 szt. trza pierdolnoć 2 Ciasnota w środku jak w maluchu 3 Prostacki design 4 Bżydka jak moja teściowa 5 Drży i skrzypi w srodku wszystko 6 Hamulce do d..niczego 7 Tańczy na lodzie mimo zimówek 8 skąd sie biorom takie głupie ludzie Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 05.01.02, 14:58 Gość portalu: Braził napisał(a): > Skoda jak każde postkomusze badziewie nie jest warta nawet funta kłaków. > Mój tępawy koleś którego nic nie jest w stanie przekonać kupił Fabię. > No i teraz ma za swoje. Wyjaśniam jełopom co następuje: > 1 Niedomykaące sie drzwi 5 szt. trza pierdolnoć > 2 Ciasnota w środku jak w maluchu > 3 Prostacki design > 4 Bżydka jak moja teściowa > 5 Drży i skrzypi w srodku wszystko > 6 Hamulce do d..niczego > 7 Tańczy na lodzie mimo zimówek > 8 skąd sie biorom takie głupie ludzie No ostatecznie mogę się odnieść do punktu 4. Genetyka powiada że twoja żona też będzie pak piękna. PZDR. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.02, 09:44 Gość portalu: Braził napisał(a): > Skoda jak każde postkomusze badziewie nie jest warta nawet funta kłaków. > Mój tępawy koleś którego nic nie jest w stanie przekonać kupił Fabię. > No i teraz ma za swoje. Wyjaśniam jełopom co następuje: > 1 Niedomykaące sie drzwi 5 szt. trza pierdolnoć > 2 Ciasnota w środku jak w maluchu > 3 Prostacki design > 4 Bżydka jak moja teściowa > 5 Drży i skrzypi w srodku wszystko > 6 Hamulce do d..niczego > 7 Tańczy na lodzie mimo zimówek > 8 skąd sie biorom takie głupie ludzie Wiesz koles, masz syndrom dziecka PRL-u : "mamusiu kup mi hamburgera" , zbierales pewnie puszki po coca-coli i tp . To jest zazdrosc ,ze Czesi moga zrobic solidny europejski samochod a ty nie mozesz sie z tym pogodzic. Jedynie co moze byc dobre to samochody z ZACHODU. A powiem Ci ze fabryka w Mlada-Boleslaw jest jedna z najnowoczesniejszych w Europie. Dodatkowo jest oczkiem w glowie szefa koncernu VW. Skoda Fabia nie ma nic wspolnego z poprzednimi Skodami. Jest naprawde nowoczesnym autem. Oczywiscie jak inne nie pozbawine wad. Ale jak chcesz kupic samochod bez wad to sobie kup Saaba. Ja wybieralem pomiedzy roznymi samochodami w podobnej klasie cenowej: Yaris, Clio,Xara,Corsa,Astra. I wybralem Fabie , bo nie mam kompleksu dziecka PRL-u i patrze realnie na to co te samochody oferuja za te pieniadze i jakie sa rzetelne opinie na jego temat. Pozdrawiam i zycze Saaba albo Volvo :-) Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pl 07.01.02, 20:25 Gość portalu: jacek napisał(a): > Gość portalu: Braził napisał(a): > > > Skoda jak każde postkomusze badziewie nie jest warta nawet funta kłaków. > > Mój tępawy koleś którego nic nie jest w stanie przekonać kupił Fabię. > > No i teraz ma za swoje. Wyjaśniam jełopom co następuje: > > 1 Niedomykaące sie drzwi 5 szt. trza pierdolnoć > > 2 Ciasnota w środku jak w maluchu > > 3 Prostacki design > > 4 Bżydka jak moja teściowa > > 5 Drży i skrzypi w srodku wszystko > > 6 Hamulce do d..niczego > > 7 Tańczy na lodzie mimo zimówek > > 8 skąd sie biorom takie głupie ludzie > > Ja wybieralem pomiedzy roznymi samochodami w podobnej klasie cenowej: Yaris, > Clio,Xara,Corsa,Astra. I wybralem Fabie , bo nie mam kompleksu dziecka PRL-u i > patrze realnie na to co te samochody oferuja za te pieniadze i jakie sa rzeteln > e opinie na jego temat. nie mam żadnego kompleksu "dzieciaka PRL-u" jak to nazwałeś nie zgadzam się z Braziłem bo myślę że to kolejny prowokator ale niestety z tobą też nie mogę się zgodzić bo w cenie marnej Fabi 75KM powiedzmy comfort kupisz clio z silnikiem 98KM z prawie full wypasem(inne samochody podobnie) więc na dzień dzisiejszy gdzie zdrowy rozsądek, gdzie logika? MÓJ NAJWIĘKSZY ARGUMENT KTÓRY BĘDĘ POWTARZAŁ DO ZNUDZENIA ŻE FABIA JEST RELATYWNIE DROGIM SAMOCHODEM..może bym kupił jakby rzeczywiście była konkurencyjna ale nie jest.. pozdrawiam i życzę czerpania jak największego zadowolenia z eksploatacji Fabii Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 08.01.02, 16:03 Gość portalu: szatan napisał(a): > Gość portalu: jacek napisał(a): > > > Gość portalu: Braził > > nie mam żadnego kompleksu "dzieciaka PRL-u" jak to nazwałeś > nie zgadzam się z Braziłem bo myślę że to kolejny prowokator > ale niestety z tobą też nie mogę się zgodzić > bo w cenie marnej Fabi 75KM powiedzmy comfort kupisz clio z silnikiem 98KM z > prawie full wypasem(inne samochody podobnie) więc na dzień dzisiejszy gdzie > zdrowy rozsądek, gdzie logika? > MÓJ NAJWIĘKSZY ARGUMENT KTÓRY BĘDĘ POWTARZAŁ DO ZNUDZENIA ŻE FABIA JEST > RELATYWNIE DROGIM SAMOCHODEM..może bym kupił jakby rzeczywiście była > konkurencyjna ale nie jest.. > > pozdrawiam i życzę czerpania jak największego zadowolenia z eksploatacji Fabii Kup se traktor jak myślisz tymi kategiriami że 98 jest lepsze jak 75 Ja twierdzę że dobre samochody prodykują firmy z tradycjami których nie przerwała komusza zaraza, bo wiem że skoda teoretycznie ma 100 lat. CZE Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pl 08.01.02, 16:14 Gość portalu: Braził napisał(a): > Kup se traktor jak myślisz tymi kategiriami że 98 jest lepsze jak 75 zbyt wielkie uproszczenie z twojej strony mnie przeraża...bo nie mówiłem tylko o mocy ale właśnie o marce, o wyposażeniu w stos. do ceny jeśli się mylęto mi wytłumacz...CO AUTOR MIAŁ NA MYŚLI > Ja twierdzę że dobre samochody prodykują firmy z tradycjami których nie przerwa > ła > komusza zaraza, bo wiem że skoda teoretycznie ma 100 lat. a Renault,Peugeot'a, Opla, czy Fiata dorwała komusza zaraza?? ja twierdzę że nie cze Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 09.01.02, 17:43 Jacku ! Lejesz miód na moje skołatane serce To prawda że Fabia nieco różni się od porzedniczek, ale tamtymi też podobno dało się jeździć. Skoda UP. Link Zgłoś
Gość: Mirek FARBIA - pytanie ! IP: 195.127.57.* 07.01.02, 11:12 Od roku jeżdżę Fabia 1.4 68KM, ostatnio, szczególnie podczas bardzo niskich temperatur zauważyłem nasilenie się efektu przygasania świateł (ogólnie spadku napięcia w instalacji eklektrycznej) oraz lekkiego obniżenia obrotów silnika podczas w czasie "kręcenia kierownicą", szczególnie podczas pracy silnika na biegu jałowym. Auto jest garażowane w "blaszaku" więc cieplo mu nie jest. Co to jest: spadek pojemności akumulatora czy wada układu regulacyjnego czy przypadłość wynikająca ze zbyt małej mocy silnika ? dzięki za konkretne odpowiedzi Mirek Link Zgłoś
Gość: Ali Re: FARBIA - pytanie ! IP: 213.25.84.* 09.01.02, 15:08 Za wcześnie na spadek pojemności akumulatora choć zdarza się. Sprawdzić klemy. A tak na prawdę to powód chyba jest taki: Większość producentów samochodów oszczędza na kosztach. Efektem jest stosowanie akomulatorów o niskich pojemnościach i prądach rozruchowych. Sprzedaj swój akumulator właścicielowi malucha a sobie kup lepszy. Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: FABIA IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 19:23 Andre, wleję trochę miodu w twoje biedne serce, poruszone krytykami na temat silnika 1,4 68 KM! Cytacik z historycznego wywiadu z inż. Hansem Gunnarem Folkessonem, Szwedem pracującym dla Skody-VW. („AUTO-International 9/95 - dziś „Auto Motor i Sport”, z okazji premiery Felicji): - To prawda, że silnik montowany w Felicji nie zachwyca osiągami, pod względem emisji szkodliwych toksyn nic mu jednak nie można zarzucić. Już obecnie z dużym zapasem spełnia normy obowiązujące w UE. Jeszcze przed 5 laty na pytanie, czy ten silnik ma szanse utrzymać się, odpowiedziałbym, że nie, ale dzisiaj stało się jasne, że ma jeszcze przed sobą przyszłość. Jest to stara konstrukcja, ale dzięki stałym udoskonaleniom zyskała szereg zalet – na przykład najlepszy w skali koncernu VW stosunek ilości szkodliwych spalin do jednostki mocy, mocy do masy, a także ceny do jakości. Dzięki tym cechom odpowiada ona na zapotrzebowanie rynku, będzie więc podstawową jednostką napędową Skody także po roku 2000. Rzecz jasna, nadal będziemy ją udoskonalać, aby zmniejszyć częstotliwość przeglądów. Od czasu Felicji silnik-emeryt dostał sporo wiagry (nowy wtrysk, układ zapłonowy) i coś na osteoporozę (usztywniony kadłub, wzmocniony układ korbowy). I bez tego jest to silniczek lepszy od fordowskiego Endura 1,3 (Ka, Fiesta). Załoze sie, że po następnej kuracji odmładzającej „dziadek” 1,4 trafi pod maskę podstawowej wersji Fabii II. I co z tego, że wałek rozrządu jest w kadłubie? Samochód przez to brzydszy? Nie chce jechać? Może nie da się pogonić 190 (tylko gdzie i po co?). Za to nie wymaga 3000 obr/min, żeby zacząć współpracę i działa dużo ciszej niż przecietna 16-zaworowa borowarka. Nawet przy 5000. Gdy tylko trochę więcej zarobię, to sprzedam moje codzienne, czysto niemieckie badziewie marki Opel i kupię sobie 5-drzwiową Fabię 1.9 TDI Elegance (wiwat Jarek!). A na tylnej szybie walnę sobie nalepkę „My second car is Skoda Rapid”! PZDR Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA IP: *.pl 09.01.02, 23:15 Gość portalu: 130rapid napisał(a): > badziewie marki Opel i kupię sobie 5-drzwiową Fabię 1.9 TDI Elegance (wiwat > Jarek!). o ile się nie mylę to taka Fabia kosztuje około 62.000pln to nie lepiej dodać 4.000zł i kupić Peugeot 307 2L HDI ?? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ALI Re: FABIA IP: 213.25.84.* 10.01.02, 16:38 Gość portalu: szatan napisał(a): > Gość portalu: 130rapid napisał(a): > > > badziewie marki Opel i kupię sobie 5-drzwiową Fabię 1.9 TDI Elegance (wiwa > t > > Jarek!). > o ile się nie mylę to taka Fabia kosztuje około 62.000pln > > to nie lepiej dodać 4.000zł i kupić Peugeot 307 2L HDI ?? > > pozdrawiam Od starego malucha do Rols Royce jest tak zwany wachlaż cen. Założę się że co 100 zł można kupić następny lepszy model. Do Pełgota dołóż następne parępięćzłoty i będzie lepszy itd itd itd Paranoja. Co kolwiek wybierzesz będziesz żałował. PZDR Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA IP: *.pl 10.01.02, 17:04 Gość portalu: ALI napisał(a): > > o ile się nie mylę to taka Fabia kosztuje około 62.000pln > > > > to nie lepiej dodać 4.000zł i kupić Peugeot 307 2L HDI ?? > Od starego malucha do Rols Royce jest tak zwany wachlaż cen. > Założę się że co 100 zł można kupić następny lepszy model. > Do Pełgota dołóż następne parępięćzłoty i będzie lepszy itd itd itd > Paranoja. Co kolwiek wybierzesz będziesz żałował. żałować - eee tam chodziło mi raczej o to że 4 tyś(i akurat tą kaskę warto dołożyć) więcej jest samochód z lepszym wyp. , bezpieczniejszy, nowocześniejszy, WIĘKSZY, mimo wszystko bardziej prestiżowy, ale wcale nie trzeba drożej by było lepiej...by to potwierdzić wymieniłem dwa uta poniżej... nie chciałem wspominać o Bravie JTD 105KM(CENA 60.000pln-albo mniej) z boskim silniczkiem który jak się dowiedziałem na forum brava.supermedia.pl jest naprawdę wyśmienity...co więcej te bravy rzadziej się psują od benzynowych egzemplarzy... można też kupić taniej bo za 60.850pln Renault Megane 1.9 dCi EXPRESSION o mocy 105KM więc naprawdę moim zdaniem jest wiele wspaniałych możliwości i nie trzeba się ograniczać do Fabii bo wbrew ogólnej opini że to tani samochód w rzeczywistości jest to DROGIE auto I NA DODATEK Z NIŻSZEJ PÓŁKI niż te które wymieniłem.... poprawka na Peugota...z podobnym wyposażeniem 307 XT kosztuje 62500pln u jednego z dealerów warszawskich pzdr Link Zgłoś
Gość: BRAZIŁ Re: FABIA IP: 213.25.84.* 12.01.02, 12:48 Kupiłem "czarny traktor" bo bardziej mi się podoba niż Fabia. Link Zgłoś
Gość: kapelusz do braziła IP: *.pgi.waw.pl 18.01.02, 12:19 Gość portalu: BRAZIŁ napisał(a): > Kupiłem "czarny traktor" bo bardziej mi się podoba niż Fabia. mowisz o maluchu z pomalowanymi na niebiesko lakierem do paznokci swiatlami? bo takie mam wrazenie. prowadziles kiedys fabie, czy to wszystko sa opinie zaslyszane na gieldzie warzywnej w sochaczewie? PZDR Link Zgłoś
Gość: BRAZIŁ Re: FABIA IP: 213.25.84.* 10.01.02, 16:29 A ja gdzieś czytałem że silnik od Fabji Felicji Faworytki i czego tam jeszcze to badziewie bo zawory ma tam gdzie nie trzeba. Chyba to o czymś świadczy!! Tylko gdzie one te zawory mają? PZDR Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA IP: *.pcplus.com.pl 11.01.02, 00:14 Dzięki serdeczne. Do pełni szczęścia brakuje mi informacji na temat różnic między jednostką 60KM i 68KM PZDR Link Zgłoś
Gość: BRAZIŁ Re: FABIA IP: 213.25.84.* 11.01.02, 16:06 Gość portalu: Andre napisał(a): > Dzięki serdeczne. > Do pełni szczęścia brakuje mi informacji na temat różnic między jednostką 60KM > i 68KM > PZDR Obie jednostki starsze od węgla, Obie Czeskie. Obie do dupy. Stosowanie jednostek 8V powinno być zabronione. Ale skoro są głupcy co to badziewie kupują, no to producenci produkują. Śmierć frajerom Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 12.01.02, 15:52 Czy pobiłem rekord Swiata. Cepeniarzowi udało się wtłoczyć do mojej Fabii prawie 55.litrów paliwa. Jóż drugi dzień jestem w szoku, ?????????????????????????????????? Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pl 12.01.02, 22:12 Gość portalu: Andre napisał(a): > Czy pobiłem rekord Swiata. > Cepeniarzowi udało się wtłoczyć do mojej Fabii prawie 55.litrów paliwa. > Jóż drugi dzień jestem w szoku, > ?????????????????????????????????? wiesz że jak się pary razy "poodbija" to przekłamania przy dystrybutorze są DUŻE a poza tym przekłamania mogą być i tak duże...na korzyść stacji CPN ja bym był w szoku że tak mnie oszukali :) pzdr Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 14.01.02, 10:59 Gość portalu: szatan napisał(a): > Gość portalu: Andre napisał(a): > > > Czy pobiłem rekord Swiata. > > Cepeniarzowi udało się wtłoczyć do mojej Fabii prawie 55.litrów paliwa. > > Jóż drugi dzień jestem w szoku, > > ?????????????????????????????????? > > wiesz że jak się pary razy "poodbija" to przekłamania przy dystrybutorze są DUŻ > E > > a poza tym przekłamania mogą być i tak duże...na korzyść stacji CPN > ja bym był w szoku że tak mnie oszukali :) > pzdr Chłe chłe chłe !! A chełpiłeś się że Fabia pali mniej niż podaje instrukcja. A pali tyle co czołg por. Grubera pozdr. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 14.01.02, 16:32 Spokojnie Bradiaga czy jak Ci tam. Wyjaśniono mi w innym wątku że wszystko OK bo rura długa i tyle można upchać. Zlitrażuję sobie potem. PZDR. Link Zgłoś
Gość: szatan Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 10.133.131.* 14.01.02, 22:08 Gość portalu: Andre napisał(a): > Spokojnie Bradiaga czy jak Ci tam. > Wyjaśniono mi w innym wątku że wszystko OK bo rura długa i tyle można upchać. > Zlitrażuję sobie potem. poza tym Braził chyba nigdy nie liczył spalania w aucie ta jego wypowiedź to straszliwa bzdura przecież do rachunku bierze się ilość zatankowanej benzyny a nie poj. baku Braził...gratulacje Andre pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 17.01.02, 23:59 A jednak pali OK. Po upchaniu i udeptaniu następnej dawki paliwa (55 l)( w lecie tego nie zrobię - spoko) wyszło w mieście 8,5l/100 km To jest o 1 l mniej jak przewiduje instrukcja. Tylko za cholerę nie chce mi wyjść poniżej 6,5 na trasie. A powinno 5,5 . Jednak trzeba wozić żonę. Średnia się zgadza 7l/100km PZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 19.01.02, 19:47 Czy jest tu Sebastian ?? Link Zgłoś
Gość: sebastia Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 00:25 teraz jestem! :-) seb Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 20.01.02, 10:09 Gość portalu: sebastia napisał(a): > teraz jestem! :-) > > seb Witamy witamy. Drżenie w drzwiach jest nadal i to nie tylko od głośników. W prawych tylnych też coś wpada w wibracje i nie jest to szyba. Myślę że sobie poradzę z tymi mankamentami. Kiedtś zawodowo parałem się montowaniem radioodtwarzaczy u miejscowego dilera fiata. Ale sposób wymyślę jak rozbiorę tapicerkę w drzwiach. No razie mi się nie śpieszy bo gwarancja.A serwisantów nie dopuszczam do napraw tylko do koniecznych czynności typu wymiana czegokolwiek. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 23.01.02, 17:23 Kupiłem tę cholerną Fabię. Ale wstydzę się nią jeździć. No to jeżdżę w pokrowcu. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 23.01.02, 22:21 Kto montował subwofer do radia typ 502 w Fabii ? PZDR Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 25.01.02, 14:52 Gość portalu: Andre napisał(a): > Kto montował subwofer do radia typ 502 w Fabii ? > PZDR Sam pisałeś że to radio jest do dupy tyle że drogie To kup sobie subwofer w serwisie fabii. Będziesz miał cały zestaw do dupy. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 26.01.02, 22:18 Gość portalu: Braził napisał(a): > Gość portalu: Andre napisał(a): > > > Kto montował subwofer do radia typ 502 w Fabii ? > > PZDR > > Sam pisałeś że to radio jest do dupy tyle że drogie > To kup sobie subwofer w serwisie fabii. > Będziesz miał cały zestaw do dupy. A fachowcy to tu są? Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 29.01.02, 23:33 Gość portalu: Andre napisał(a): > Gość portalu: Braził napisał(a): > > > Gość portalu: Andre napisał(a): > > > > > Kto montował subwofer do radia typ 502 w Fabii ? > > > PZDR > > > > Sam pisałeś że to radio jest do dupy tyle że drogie > > To kup sobie subwofer w serwisie fabii. > > Będziesz miał cały zestaw do dupy. > > A fachowcy to tu są? Czy do Fabii można dokupić subwofer i czy jest on aktywny czy potrzebuje wzmacniacza ?? Parę zdań . PLIZZZZZ !! PZDR. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 31.01.02, 16:13 A czym się różni subwoffer od tuby basowej ?? POZDR. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 31.01.02, 16:16 p.s. Widziałem nową Hondę. Ale jaja do kwadratu !! Przecież to plagiat z Fabii. Nigdy nie kupię tego szajsu. POZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 31.01.02, 21:40 Gość portalu: Braził napisał(a): > p.s. > Widziałem nową Hondę. > Ale jaja do kwadratu !! > Przecież to plagiat z Fabii. > Nigdy nie kupię tego szajsu. > POZDR. Co jest szajsem ? DUPKU. Chyba nie Fabia? PZDR. Link Zgłoś
Gość: DUPEK Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 09.02.02, 16:16 Gość portalu: Andre napisał(a): > Gość portalu: Braził napisał(a): > > > p.s. > > Widziałem nową Hondę. > > Ale jaja do kwadratu !! > > Przecież to plagiat z Fabii. > > Nigdy nie kupię tego szajsu. > > POZDR. > > Co jest szajsem ? DUPKU. > Chyba nie Fabia? > PZDR. Wszystkie lądują na szrocie nawet te kultowe. Wszystkie są FABIOBODOBNE Awaryjności policzyć nie sposób. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 13.02.02, 16:28 Tylko się wygłupiałem. Kupił bym Fabię, ale te silniki. A jak lepsze to kategoria cenowa nie na Skodę. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 13.02.02, 16:35 p.s. Jednak w tej cenie odpadają: 1 punto awaryjne 2 pełgot j.w. 3 clijo j.w. 3 sakso ???? 4 ka babski 5 jaris j.w. i drogi z dodatkami, no i ten wsteczny. 6 mikra za mała Chyba mam za mało kasy !!! Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 13.02.02, 16:41 Wiem co zrobię. Założę nowy wątek. Awaryjność samochodów lub t.p. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: BRAZIŁ Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 14.02.02, 16:43 Nikt mnie nie lubi ??????????? Link Zgłoś
Gość: M Re: Skoda Fabia to wstrętne G Ó W N O !!!!!!!!!!!!!! IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 22:05 Gość portalu: M napisał(a): M znaczy prawdziwy M Link Zgłoś
Gość: olo Re: FABIA - Opinie użytkowników - tatusie!!!!!!!!! IP: *.popnet.pl 15.02.02, 11:01 Gość portalu: Andre napisał(a): Dawać, dawać tatusie, Pobiajamy nowy rekord!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Paolitu Re: FABIA - usterki cd. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.02.02, 15:11 Pragnę nawiązać do tego co pojawiło się na początku naszej dyskusji: drobnych usterek samochodu. W mojej Fabii: - Po zamknięciu bagażnika klapa odstawała od karoserii (niedomykała się). Wbrew opiniom tu wyrażonym uważam, że lepiej jest poradzić sobie z tym w ten sposób żeby dokręcić trochę gumy odbojowe w klapie bagażnika (tu radzono regulację linki). Trzeba tylko uważać żeby za bardzo nie dokręcić, bo będą kłopoty z otworzeniem. Najlepiej dokręcić trochę, a potem mocno zamykać bagażnik - z mojej praktyki wynika, że to najlepszy sposób. - Nie zamyka się klapka od wlewu paliwa. Widziałem tą wadę w wielu Fabiach bez centralnego zamka. Myślę, że to wada konstrukcyjna. Zamierzam ją zgłosić podczas zbliżającego się rocznego przeglądu. - Przygasają światła podczas manewrowania na postoju. Wiem, że samochód ma wspomaganie elektro-hydrauliczne, ale też to zgłoszę w serwisie. - Jedne drzwi zamykały się zbyt ciężko - sam nasmarowałem zawiasy i teraz jest OK. - Szyby zaparowywały nawet przy suchej i ciepłej pogodzie. Przypuszczam, że dealer nie zmył fabrycznego zabezpieczenia szyb. Zmyłem szyby płynem przeciwko parowaniu szyb i teraz jest dobrze. - Silnik (1,4 60 KM) kilka razy pracował nierówno na niskich obrotach. Zdarzyło się to najpierw zaraz po kupieniu, a potem przez wiele miesięcy było dobrze i przestałem się tym martwić. Ale ostatnio powtórzyło się znowu trzy razy. Zgłoszę to w serwisie. - Siedzenie pod dziecięcym autofotelikiem wygniotło się. Być może gdybym wyjął na dłużej fotelik, to by się rozprostowało - nie wiem. Nie wiem także jak zachowują się fotele w innych samochodach pod stałym obciążeniem twardego przedmiotu. - Moim zdaniem plastiki skrzypią w Fabii nieznacznie. W innych znanych mi samochodach (np. Suzuki Swift) jest o wiele gorzej. - Chciałbym też żeby wyposażenie wersji Cassic, którą jeżdzę było trochę bogatsze. Brak niektórych dodatków (np. lampki w bagażniku czy centralnego zamka bardzo potrzebnego przy tym systemie otwierania drzwi) jest uciążliwy. W sumie tych braków jest kilka, niektóre są wymieniane też w innych listach. Ale nie ma nic poważnego. Mi się jeździ Fabią bardzo dobrze. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - usterki cd. IP: *.pcplus.com.pl 20.03.02, 20:36 17700 tys. km. i brak usterek za wyjątkiem delikatnego drżenia w tylnuch drzwiach. klapka paliwa wyregulowana w serwisie w 15 min. Tylna klapa też ok. trzeba było delikatnie podkręcić linkę i mocniej zamykać. PZDR. Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.popnet.pl 21.03.02, 07:51 Moich dwuch kolegów ma fabie nowe i są bardzo zadowolwni Link Zgłoś
qbayashi opinia nieużytkownika 21.03.02, 12:06 Zgadza się nie mam Fabii ale widuję je na ulicach i moja opinia jest taka, że jest to wyjątkowo brzydki samochód. Link Zgłoś
Gość: Bool Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: 194.146.94.* 21.03.02, 13:15 Przymierzalem sie rok temu do kupna Skody. Ogolnie dobre wrazenie, ale na jedna rzecz zwrocilem uwage: zarowno w Fabii jak i Octavii siedzenia z przodu wydaly mi sie strasznie krotkie. Brakowalo mi podparcia dla nog (mialem wtedy Escorta). Ciekawy jestem opinii uzytkownikow ww., zwlaszcza tych, ktorzy maja porownanie do innych samochodow podobnych klas. Czy tez macie podobne odczucie? Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 21.03.02, 16:28 Fotele z Fabii pochodzą z tego samego magazynu co fotele od golfa. Są identyczne. Ja mam 180 cm wzrostu i jest ok. Ale spytam syna ,bo właśnie robi prawo jazdy a ma 190 cm. PZDR Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.11.* 21.03.02, 18:47 W niedzielę wróciłem z Czech. Byłem tam przez tydzień i jeżdżąc po Pradze i jej okolicach doszedłem do wniosku, że tam mniej więcej co czwarty, piąty samochód to Fabia. I tak se myślę, że tych gości portalu, co tak nienawidzą tego auta to by chyba jasny szlag trafił, jakby to na własne oczy zobaczyli... Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 21.03.02, 19:36 Fotele z Fabii pochodzą z tego samego magazynu co fotele od golfa. Są identyczne. Ja mam 180 cm wzrostu i jest ok. Ale spytam syna ,bo właśnie robi prawo jazdy a ma 190 cm. PZDR Link Zgłoś
Gość: Bool Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: 195.10.146.* 21.03.02, 20:46 Gość portalu: Andre napisał(a): > Fotele z Fabii pochodzą z tego samego magazynu co fotele od golfa. > Są identyczne. > Ja mam 180 cm wzrostu i jest ok. > Ale spytam syna ,bo właśnie robi prawo jazdy a ma 190 cm. > PZDR Hmm, moze zle usiadlem :-)) W kazdym razie wczesniej jezdzilem Faworytka i Felicja i jakos nie mialem tego wrazenia. Ale dzieki za odpowiedz, sprobuje kiedys jeszcze raz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 22.03.02, 00:44 Gość portalu: Bool napisał(a): > Gość portalu: Andre napisał(a): > > > Fotele z Fabii pochodzą z tego samego magazynu co fotele od golfa. > > Są identyczne. > > Ja mam 180 cm wzrostu i jest ok. > > Ale spytam syna ,bo właśnie robi prawo jazdy a ma 190 cm. > > PZDR > > > Hmm, moze zle usiadlem :-)) W kazdym razie wczesniej jezdzilem Faworytka i > Felicja i jakos nie mialem tego wrazenia. Ale dzieki za odpowiedz, sprobuje > kiedys jeszcze raz Bardzo wiele elementów w Fabii pochodzi od golfa IV, mechanizm zamykania drzwi,antena,rozrusznik, alternator, niektóre silniki,elementy kokpitu,mnóstwo plastykowych i gumowych drobiazgów i t.p. (unifikacja). Podłoga jak wiadomo to Polo IV Na temat Faworytki i Felci nie wypowiadam się. Wydaje mi się jednak ze są to samochody z innej zupełnie bajki. PZDR Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.02, 01:39 > Bardzo wiele elementów w Fabii pochodzi od golfa IV, mechanizm zamykania > drzwi,antena,rozrusznik, alternator, niektóre silniki,elementy kokpitu,mnóstwo > plastykowych i gumowych drobiazgów i t.p. (unifikacja). Podłoga jak wiadomo to > Polo IV > Na temat Faworytki i Felci nie wypowiadam się. > Wydaje mi się jednak ze są to samochody z innej zupełnie bajki. > PZDR Jestem na prawde bardzo dumny z tego, ze mam taka sama antene co w Golfie, no i mechanizm zamykania drzwi tez. Dzieki temu czuje sie jak pelnoprawny czlonek rodziny VW :)) Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 24.03.02, 19:18 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > Bardzo wiele elementów w Fabii pochodzi od golfa IV, mechanizm zamykania > > drzwi,antena,rozrusznik, alternator, niektóre silniki,elementy kokpitu,mnó > stwo > > plastykowych i gumowych drobiazgów i t.p. (unifikacja). Podłoga jak wiadom > o to > > Polo IV > > Na temat Faworytki i Felci nie wypowiadam się. > > Wydaje mi się jednak ze są to samochody z innej zupełnie bajki. > > PZDR > > Jestem na prawde bardzo dumny z tego, ze mam taka sama antene co w Golfie, no i > > mechanizm zamykania drzwi tez. Dzieki temu czuje sie jak pelnoprawny czlonek > rodziny VW :)) Tylko nie pęknij z dumy !! PEŁNOSPRAWNY CZŁONEK TO DOBRA SPRAWA - GRATULACJE !! PZDR Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Siedzenia w FABII - opinie użytkowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.02, 23:45 Gość portalu: Andre napisał(a): > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > > > Bardzo wiele elementów w Fabii pochodzi od golfa IV, mechanizm zamyka > nia > > > drzwi,antena,rozrusznik, alternator, niektóre silniki,elementy kokpit > u,mnó > > stwo > > > plastykowych i gumowych drobiazgów i t.p. (unifikacja). Podłoga jak w > iadom > > o to > > > Polo IV > > > Na temat Faworytki i Felci nie wypowiadam się. > > > Wydaje mi się jednak ze są to samochody z innej zupełnie bajki. > > > PZDR > > > > Jestem na prawde bardzo dumny z tego, ze mam taka sama antene co w Golfie, > no i > > > > mechanizm zamykania drzwi tez. Dzieki temu czuje sie jak pelnoprawny czlon > ek > > rodziny VW :)) > > Tylko nie pęknij z dumy !! > PEŁNOSPRAWNY CZŁONEK TO DOBRA SPRAWA - GRATULACJE !! > PZDR Z gumy nie pekam... A czlonek jeszce ma taki fajny mechanizm ze znaczkiem VW - gwarancja niezawodnosci :))) Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 26.03.02, 17:04 No to mam kupić Fabię, czy nie ? Jeśli tak to jaki model ? Dysponuję możliwością płatniczą do 40 tys. max Do czego warto dopłacić ? a. do silnika b. do wyposażenia c. do lakieru met. Proszę o konkrety a nie gadanie o kapeluszach ! Bo kapelusz i dres to nie garderoba tylko mentalność. POZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 27.03.02, 01:11 Gość portalu: Braził napisał(a): > No to mam kupić Fabię, czy nie ? > Jeśli tak to jaki model ? > Dysponuję możliwością płatniczą do 40 tys. max > Do czego warto dopłacić ? > a. do silnika > b. do wyposażenia > c. do lakieru met. > Proszę o konkrety a nie gadanie o kapeluszach ! > Bo kapelusz i dres to nie garderoba tylko mentalność. > POZDR. Kup z silnikiem 68KM. Ja nauczyłem się tym jeździć i nawet podoba mi się. Elastyczność po byku 120Nm/2500 obr. to jednak jest coś. Kiedyś lubiałem wysoko kręcić ale mi przeszło. Teraz mam problemy z jazdą 16V bo na niskich obrotach strasznie mułowate są. Jak Ci nie przeszło i nadal lubisz wysokie obroty to dopłać do 1,4 16V 75KM a po roku załóż gaz. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.02, 12:16 Fakt, ten 1.4 MPI 68 KM bardzo plynnie jedzi od najnizszych obrotow, nie szarpie i nie dusi sie jak te nowoczesne kosiarki. Wiem co pisze, bo jezdze teraz TDI i pojecie elastycznosci nie jes mi obce. Szkoda tylko, ze zbyt szybko brakuje mu tchu, trzesie na wolnych obrotach i jego usterkowosc nie jest najnizsza (w koncu to stara konstrukcja Skody jeszcze z czasow 120-tki). Pozdro PS Czyby to byl post nr 200???!!!!! Gratulacje andre za determinacje w pielegnowaniu tego watku :)) Link Zgłoś
Gość: Jarek Gratulacje!!!! :-)))) IP: 80.72.33.* 27.03.02, 13:35 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Gratulacje dla Andre za determinacje w pielegnowaniu tego watku :)) Podpisuje sie. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Braził Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: 213.25.84.* 27.03.02, 16:01 201 a ja nadal mam wątpliwości Gaz do Fabii z motorkiem 68KM ??? Tego jeszcze chyba nikt nie robił. Nie będzie czym jechać. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.02, 20:27 Popytaj uzytkownikow Felicji, w koncu to ten sam silnik (www.felicja.supermedia.pl). Pozdro Link Zgłoś
Gość: Andre Re: FABIA - Opinie użytkowników IP: *.pcplus.com.pl 29.09.02, 20:19 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Popytaj uzytkownikow Felicji, w koncu to ten sam silnik > (www.felicja.supermedia.pl). > > Pozdro Gaz do Fabii ?? Szukałem wszędzie. Beznadziejna sprawa. Jak dotąd tego jeszcze chyba nikt nie robił. PZDR Link Zgłoś