moniq7 13.02.06, 21:49 rodzina sie powiekszy wiec czas na nowe auto... prosze o opinie za i przeciw. dziekuje i pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
zja_wa12 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 22:42 stanowczo Audi bo będzie szybsze,większy bagażnik i prestiż A Sorento nawet nawet problem pojawić się może przy sprzedaży i jest wolniejsze Link Zgłoś
jadar62 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 22:59 Ale masz dylemat. To tak jakbys wybieral czy masz zjesc paczka czy isc do kina. Sprecuzuj bardziej swoje oczekiwania. Link Zgłoś
1adarek Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:20 jesli nie chcesz miec problemow trzymaj sie z daleka od marki Kia, troche czasu musi oplynac by te auta zaczely byc jako takie, obecnie jakosciwo sa na pozimie japoncow z lat 60tych(tragedia)- ale to taki sam czas od rozpoczecia produkcji jak jap. mieli wtedy Link Zgłoś
miskorabol Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:36 miszczu 1darek opowiadasz BREDNIE !!! Mysle ze w zyciu nie maiłes do czynienia z marka KIA nigdy nie posiałaes pojazdu tej marki wiec nie opowiadaj BREDNI i KŁAMSTW!!! Biezr Sorento , przynajmniej nie obudzusz sie rano bez samochodu. P.S mam w rodzinie KIA CLARUS od 98 roku i zadnych wielki awarii ten samochód nie miał. Owszem popsuła sie cewka zapłonowa i alternator. To własnie te wielkie awarie a samochód ma przebieg 120 tys km. Link Zgłoś
waskes29 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:46 miskorabol napisał: > miszczu 1darek opowiadasz BREDNIE !!! Mysle ze w zyciu nie maiłes do czynienia > z marka KIA nigdy nie posiałaes pojazdu tej marki wiec nie opowiadaj BREDNI i > KŁAMSTW!!! > > Biezr Sorento , przynajmniej nie obudzusz sie rano bez samochodu. A masz jakies dane ktore wskazuja ze audi A6 zostanie skradziony a Kia nie? > P.S > mam w rodzinie KIA CLARUS od 98 roku i zadnych wielki awarii ten samochód nie > miał. Owszem popsuła sie cewka zapłonowa i alternator. To własnie te wielkie > awarie a samochód ma przebieg 120 tys km. Zapytaj sie znajomych czy jak sie obudzili po roku to ile stacili na wartosci z tego co zaplacili za ten samochod .Mozna sie zastanowic i obliczyc czy lepeij jak ukradna ubezpieczone audi niz samemu sie okradac tracac rekordowe sumy kazdego roku z wartosci samochodu koreanskiego. Link Zgłoś
miskorabol Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 22:25 przeciez to jest normalka ze tracisz na nowym. Wiesz w 98 roku kosztowała coś ok 50 tys zł i miała wszystkie bajery (elektryke . poduchy .ABS czy klime) za te pieniadze. Dokładnie "moi znajomi" to rodzice którzy są ,uwaga trudne słowo ZADOWOLENI z auta z Korei. Sam miałem przyjemnosc jezdzic tym autem i jest całkiem spoko. Wracajac do utraty wartosci spójrz w jakich cenach sa teraz auta marki KIA CLARUS z roku 98 r. po czym odejmj sobie wiek auta przebieg i cene uzywanego. Czy utrata wartosci jest az tak duza ?????????????? Link Zgłoś
1adarek Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 05:31 Widze ze Ci miskorabol nadepnalem na odcisk, nie mialem tego w zamiarze, nie mam i nie planuje posiadac takiego cuda jakim jest KIA, ale mam to szczescie pracowac przy samochodach wiec jako takie poronanie mam, a jedna jaskolka wiosny nie czyni tak jak jedna niepsujaca(?) sie KIA nie swiadczy o niezawodnosci tych aut, bedacych jedna wielka skladanka podzespolow z calego swiata (to tak na marginesie). Link Zgłoś
cracovian Akurat Sorento... 14.02.06, 02:08 ...to bardzo dobrze jakosciowo sobie radzi. Ma niestety ten dosc slaby 3,5l silnik potworek, ktory zre paliwo, ale u Was pewnie sa dizle traktory, wiec pewnie Sorento bym wzial. Nie wiem jak w Europie, ale Audi A4 i A6 to najbardziej ZAWODNE wozy w USA. Link Zgłoś
moniq7 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 08:29 zastanawiamy sie nad zakupem diesla obojetnie czy bedzie to sorento czy audi.. tak przypuszczalam ze uslysze ze adui to prestiz itp itd. nie slyszalam o tym ze koreanskie tak czesto sie psuja. nie moge potwierdzic tez ze audi ma wiekszy bagaznik-raczej soretno-czy moze zle zrozumialam. porpwnujac ogloszenia przy sorento 3-4 letnim nie widze tez zeby az tak tracil na wartosci. prosze o jakies dalsze wskazowki. Link Zgłoś
simr1979 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:40 moniq7 napisała: > prosze o jakies dalsze wskazowki. Już Ci ktoś napisał, że pytasz czy lepsza agroturystyka, czy plaża w Tunezji - to nonsens ;) Link Zgłoś
moniq7 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:55 oj, przepraszam ze mimo to zadaje pytanie. dla mnie kazda wypowiedz jest cenna i jezeli ktos ma ochote to nich cos dopisze. nie zamknelam oficjalnie tego tematu pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 09:00 cracovian napisał: > ...to bardzo dobrze jakosciowo sobie radzi. Ma niestety ten dosc slaby 3,5l > silnik potworek, ktory zre paliwo, ale u Was pewnie sa dizle traktory, wiec > pewnie Sorento bym wzial. > > Nie wiem jak w Europie, ale Audi A4 i A6 to najbardziej ZAWODNE wozy w USA. W USA wszystkie drogie i luksusowe samochody z Europy to najbardziej zawodne wozy i to jak leci bez wzgledu na marke .W Europie audi to jedna z najmniej awaryjnych marek w/g statystyk. Link Zgłoś
jadar62 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:59 Narzekacie na KIA a pytanie dotyczy konkretnie modelu Sorento. Czy ktos moze cos sprawdzonego i zlego powiedziec o tym modelu z silnikiem 2.5 crdi? Ja taki model uzytkuje od 2 lat i wszystko jest perfekt. Poprzednio z renowka mialem juz problemy (przednie zaciski hamulcow). Model 2006 ma miec 174 KM i turbine VTG 43 od borg warner + pare innych drobnych zmian. Link Zgłoś
jadar62 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 11:07 Dla potwierdzenia zalet www.autocentrum.pl/?FF=25&makeid=13&modelid=1183&fid=cb40ae0df38749f621956ed89947742f Link Zgłoś
callafior Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 16:22 Porównujesz różne segmenty i różne klasy aut. SUV vs duże kombi. Audi jako auto luksusowe kontra plastikowa koreańska "terenówka". Co to w ogóle za dylemat. Ja bym przy Audi, samochodzie na wysokiej półki, nie brał pod uwagę zadnych koreańców, to auta z najniższej półki. Audi jest lepsze pod każdym względem - komfort, jakość, kultura pracy, bezpieczeństwo, trwałość, niezawodność. Sorento to pojazd dla kogoś, kto chce udawać, że ma samochód terenowy. Po drugie ja nigdy bym nie dał tyle kasy za koreański samochód. Link Zgłoś
moniq7 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 17:18 ok, dziekuje za wypowiedzi-niektore bardzo marde , niektore wrecz zgryzliwe. ale cos tak to jest jak kobieta rozmawia za facetami na temat samochodow. mam akurat 2 oferty i prawie taka sama cena-dlatego sie zastanawialam. w gre wchodzil tez VW passat, albo toyota rav4. robimy p prostu mase kilometrow, dlatego zastanawialismy sie nad terenowka....ale mysle ze kombi tez sie sprawdzi, zaraz bedziemy mieli jazde probna, porownam ja do wczorajszej jazdy soernto-troche trzeslo z tylu Link Zgłoś
greenblack Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 17:24 Ciekawe, gdzie sprzedają A6 Avant w cenie Rav 4 albo Paska, hehe. Link Zgłoś
moniq7 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 18:56 haha, w niemczech, bo tu wlasnie mieszkam i mam oferte 3 letniego A6 w tej samej cenie co 3,5 letniego sorento... uwielbiam jak ktos zdrobniale mowi pasek, hehe, albo audica albo bmwica-zenada Link Zgłoś
cracovian Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 20:32 ...to rozgladnij sie za stosunkowo rzadka Mazda Tribute (klon Forda Escape), ktora wbrew pozorom, jest fajnym i wygodnym samonosnym SUVem. Moj przyjaciel kupil nowke dwa lata temu za 20 tys. euro w najbogatszej wersji (4WD, skora, dach, itd.). Takie wtedy byly ogromne znizki... Mysle, ze na rynku wtornym mozna cos fajnego znalezc tylko, ze z 200-konnym benzynowcem. Link Zgłoś
jadar62 Re: Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 21:12 KIA zla bo koreanska, ale nikt z zawzietych forumowiczow jeszcze nic zlego i sprawdzonego na temat Sorento nie napisal. Link Zgłoś
cracovian Re: Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 22:59 O Sorento sie na da nic zlego napisac, bo to nie jest ani zly ani tez dobry samochod, po prostu sredni z dobrymi wynikami niezawodnosci: autos.msn.com/research/vip/ConsumerReportsSnapshot.aspx?year=2006&make=Kia&model=Sorento&src=vip Tak jak juz mowilem wersja V6 zre paliwa wiecej niz V8, ale z dizelkiem to powinien byc w sam raz. Konstrukcja ramowa w Polsce by sie sprawdzila, ale w Niemczech to byloby sie Avantem milej posuwac. Link Zgłoś
moniq7 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:20 chyba jednak audi...lepszy komfort jazdy i jak na diesla nawet dawal rade, niestety soernto na autostradzie przy 140 km nie bardzo chcialo dalej isc Link Zgłoś
jadar62 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:43 Dla komfortowej i szybkiej jazdy wybierz audi Dla powolnej jazdy czolgiem wybierz sorento Link Zgłoś
simr1979 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:44 moniq7 napisała: (...) > niestety soernto na autostradzie przy 140 km nie bardzo chcialo dalej isc No właśnie - sama widzisz, że popełniłaś błąd w założeniu... ;) Terenówki to do terenu są..... Link Zgłoś
sagaduo Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 14:31 Kiedys jezdzilem Audi 80 TDI zrobilem 240 tys po 100 tys padla pompa paliwa po 150 alternator i rozrusznik i ty tyle obecnie mam Kia Clarus 250 tys i nic w nim nie robilem niedlugo go sprzedam i kupuje Kia Sorento Link Zgłoś
simr1979 Zapewne Kia...... 15.02.06, 14:43 ....jakieś postępy ostatnio zrobiła, ale jeszcze pod koniec lat 90-ych to był dramat...;) Link Zgłoś
callafior Re: kia sorento czy audi A6 avant? 15.02.06, 15:56 Passat ok, ale nie to co audi. Jak już ma być terenówka to rav4 moze być, choć to jest najwyżej jakości passata. Audi po prostu jest z wymienionych aut najlepsze pod praktycznie każdym względem. Link Zgłoś