waswas1 20.02.06, 17:41 chcę sprezentować żonie takie autko.mam prośbę do ludzi znających temat:czy to dobre auto?jak z awaryjnością?ceny części,dostępność części karoseryjnych (wypadek).myslę o takim 5 letnim z dieslem lub 1,6 l.z góry dziekuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
radomir996 Re: new beetle 20.02.06, 18:11 Znajomy w stanach takie zonie kupil i klal mocno, sypalo sie to mocno i 3 razy w ciagu jednego roku pojechalo na lawecie do warsztatu. Silnik benzynowy. Link Zgłoś
typson Re: new beetle 20.02.06, 18:20 jesli juz to kupuj takie z nowszym mocowaniem lusterek. Te zamocowane w pierwszych new beetle'ach dokladnie zaslanialy widok do przodu przez boczna szybe. Nie widac pieszych na pasach albo przy jezdni, nie widac nic, gdy sie skreca. Koszmar. Auto baaardzo wysokie w srodku, mozna jezdzic w gigantycznym cylindrze na glowie ;) Ciedzi sie daleko od przedniej szyby, bo tak na prawde to wiekszosc silnika jest pod wielka deska rozdzielcza. Ciezko sie parkuje - nic nie widac. Dlatego sugeruje, by zona odbyla dluzsza jazde probna polaczona z parkowaniem. To zdecydowanie samochod dla fanów niz auto uzytkowe Link Zgłoś
waswas1 Re: new beetle 20.02.06, 18:34 a no właśnie.bardzo ciekawe spostrzeżenia.nie brałem tego pod uwagę,a to faktycznie auto troche nietypowe auto w budowie i trzeba być przygotowanym na tego typu kwiatki.dziękuje Link Zgłoś
typson Re: new beetle 20.02.06, 19:38 kolega ma taki pojazd. Kupil go swiadomie w kiepskim stanie (maly przebieg zle poskrecany na druty po wypadku) bo mu bardzo odpowiadalo wyposazenie - bezowa skora, grzane fotee, elektryczne wszystko co sie da. Wstawil go do warsztatu na duzy przeglad - plyny, filtry, zawieszenie, brakujace spinki i oslony, wszelkiej masci brakujace plastiki z przodu. Wyszlo go to jakies 3000 z czego polowa to te wspomniane braki w dodatkach a polowa to czysta mechanika. czyli ogolnie da sie przezyc - ceny typowe. Dostepnosc czesci uzywanych (w tym karoseryjnych) tez zaskakujaco duza. Auto warte grzechu ale jeden warunek - dluuga jazda probna. To sie na prawde dziwnie prowadzi i jeszcze dziwniej parkuje. Link Zgłoś
franek-b Re: new beetle 20.02.06, 23:49 > Auto warte grzechu ale jeden warunek - dluuga jazda probna. To sie na prawde > dziwnie prowadzi i jeszcze dziwniej parkuje. bez przesady z ta dziwnoscia jazdy:-) bardzo kiepskie plastiki w srodku (zwlaszcza pierwsze lata produkcji) no i zwrocilbym uwage na to czy wszystkie swiatla pala poniewaz wymiana zarowki w reflektorze przednim do zrobienia ale tylko w warsztacie Link Zgłoś
frax1 Re: new beetle 20.02.06, 23:50 Co do parkowania to nie jest tak źle, fakt pozycja za kierownicą za sprawą oddalonej szyby nietypowa i wydaje się jakby się siedziało na środku auta. Jedynie co może przerażać to jakość wykonania. Jest naprawde fatalna, opadające szyby, boczki zostające w ręce, często zdarzały mi się egzemplarze z "klinami" coby szyba nie wpadła do środka :/ Pozatym jeżeli silnik 1.8T to bardzo fajnie jeździ, niezłe hamulce itd. Pozdrawiam Link Zgłoś
waskes29 Re: new beetle 20.02.06, 18:47 Ja jak jezdzilem tym samochodem 2.0 ,krotka bo jeden dzien to nawet fajny samochod jezdzi dobrze bo to prawie golf IV ,takze o czesci nie ma sie co martwic tym bardziej ze to bardzo popularny samochod w Niemczech. Miejsca w srodku zaskakujaco duzo ,taki typowy kobiecy samochod chyba jeden z najladniejszych obok mini. Co do awaryjnosci to moj kumpel mial taki przez rok i nic nie robil.Czytalem na tym forum dosc sporo krytyki na ten samochod w stanach ale statystyki niemieckie wygladaja bardzo dobrze ,nie wykazuja specjalnie wiekszej awaryjnosci nawet chyba w adac jest dosc wysoko. Tutaj panuje ogolnie niechec a nawet agresja do marki VW dla mnie to dosc dziwne dlaczego ,z obserwacji zauwazylem ze kazdy prawie fan japonskiej motoryzacji najczesciej atakuje wlasnie VW.A to tez jakos dziwnie podejrzane. Ogolnie pomysl dobry moim zdaniem wlasnie te dwa samochody najbardziej pasuja na prezent mini i beetle ale oba bardzo drogie. Link Zgłoś
waskes29 Re: new beetle 20.02.06, 18:50 Tu masz ocene tego auta przez wlascicieli ,raczej bardziej prawdopodobne ze oni tym samochodem jezdzili niz kogos z tego forum. Oceny wygladaja na wysokie zwlaszcza srednia ale to samochod budzacy duzo emocji ,nie to co golf czy corolla Link Zgłoś
waskes29 Re: new beetle 20.02.06, 18:52 zapomnialem wkleic www.autocentrum.pl/oceny_aut/Volkswagen_New_Beetle.html Link Zgłoś
madzia69 Re: new beetle 20.02.06, 23:43 prosze niektorzy dokladnie wiedza jak uszczesliwic babe... Link Zgłoś
izyda12 Re: new beetle 21.02.06, 00:24 eee tam, sprawialas wrazenie laski ktora nad wszytsko przedklada rozkosz Link Zgłoś
waswas1 Re: new beetle 21.02.06, 17:59 jeszcze raz dziękuję za rzeczowe opinie.ps.osobiście lubie vw.miałem już kilka,ale niestety mój ostatni salonowy golf IV trochę mnie ostudził,stąd moje pytanie o jakość Link Zgłoś
kasiulek70 "ADOPTUJ MNIE TATUŚKU";) 21.02.06, 18:16 a tak na poważnie to moja ciocia jeżdziła takowym w wersji cabrio przez bodajże 3 latka i nie narzekała ,choć muszę też zaznaczyć że nie w polsce (chodzi mi tu o stan dróg )no i ona naprawdę jeżdziła tylko do fryzjera ,kawę i zakupy.:) Link Zgłoś