Dodaj do ulubionych

MEGA ceny Renault MEGANE

IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 06.12.02, 00:12
www.renault.pl

z jednej strony wysoka cena nie powinna dziwić
jednak z drugiej...czemu ludzie, którzy niejako są narażeni
na awarie wchodzącego modelu, reklamują auto na ulicach i dają pewne
świadectwo zaufania firmie nie płacą MNIEJ???

Mam wrażenie, że takie posunięcie, czyli znaczne zniżki dla pierwszych
klientów wprowadziły by pewne ożywienie na rynku i optymizm wśród ludzi.
Bo czyż nie przyjemniej kupować po okazyjnej cenie MII niż starszą wersję?
Przy takim rozwiązaniu pozostaje problem zalegających starych modeli
i tutaj mają pole do popisu ekonomiści-menadżerowie, którzy oszacowali
by czy tak spektakularne zaskoczenie konkurencji by się opłacało.

cena nowego Megane 1,4 w porównaniu z ceną Corolli 1,4 to mniej wiecej 7tyś.
ja wiem że RM ma wiele wodotrysków w standardzie ale biorąc przykład z Fiata
gdzie okazało się że sprzedaż ożywiło wprowadzenie Stilo Actual(uboższego
i tańszego) powinni od razu walczyć z konkurencją która cenę podstawowych
wersji ma w znacznie niższym przedziale cenowym

Minione lata dowodzą również że największym powodzeniem cieszą się golasy
takie jak choćby Astra Clasic 1.4 60KM; Fabia 1.4 60KM, Siena 1.4, Golf 1.4,
Corolla 1.4 itd.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 08:56
      47,5 tys. to dużo?????
      • Gość: polokokt Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 09:03
        Jak nie masz, to kupa forsy
    • Gość: Yosarian Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.batory.org.pl 06.12.02, 09:06
      Dobrze, że młody napisał "minione lata". Teraz nie każdy chce jeździć gołym
      samochodem. Biorąc pod uwagę chęć sprzedaży golasa za kilka lat, może on nie
      znalźć nabywców. Porównaj ceny np. Fabii ( i za blisko 60 tys. można ją kupić),
      więc może ten przedział cenowy MII nie będzie tak porażający. W końcu rynek
      zweryfikuje cenę, jeśli będzie taka potrzeba. Na pewno nabywców znajdzie tańsza
      wersja, a te droższe będą sprzedawały się gorzej (a może nie).
    • Gość: młody przez nieuwagę walnąłem straszną gafę :(( IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 06.12.02, 11:34
      ...ale czasem szybciej coś zrobię niż pomyślę

...czemu ludzie, którzy niejako są narażeni
      > na awarie wchodzącego modelu, reklamują auto na ulicach i dają pewne
      > świadectwo zaufania firmie nie płacą MNIEJ???

spojrzałem na ceny wersji Luxe Expression, przyzwyczajony że zazwyczaj zaczyna
      się listę od najtańszych i najgorszych

> pozdrawiam
      p.s. ale jak widzicie pomysł z upustami by w pewnym sensie oprócz reklam
      propagowac i upowszechniac model???
    • Gość: Szymi kurna jaki drogi IP: 193.0.236.* 06.12.02, 12:20
      za tak maly samochod z silniczkiem 1.4 trzeba zaplacic 47500? (po mojemu to pol
      miliarda) za tyle to mozna miec bmw serii 5 rocznik 2000 i nie zaden rozbity
      tylko w bardzo dobrym stanie (nie che mi sie klocic z domoroslymi specami
      ktorzy sie wypowiedza ze na pewno rozbity trup). dla mnie sa tylko 2
      wytlumaczenia kupna tego badziewnego renault: 1. kupi go ktos kto nie ma
      pieniedzy i wezmie go na kredyt (kredyt na uzywany i to z niemiec to jest chyba
      nie do zalatwienia). 2. kupi go ktos kto jest bogaty i juz ma w garazu
      mercedesa a ten megane to prezent mikolajkowy dla zony (wiadomo kobiety lubia
      brzydkie samochody:)

jest jeszcze trzecia mozliwosc kupi go ktos kto jest po prostu glupi...

Pozdrawiam,
      • Gość: Marcinek Re: kurna jaki drogi IP: *.net.external.hp.com 06.12.02, 12:50
        Czym ty byś biedaku jeździł, gdyby nie te głupki, co kupują nowe samochody?

• Gość: Szymi Re: kurna jaki drogi IP: 193.0.236.* 06.12.02, 13:16
          masz racje. naprawde. gdyby nie oni to bym mial problem. ale klienci renault
          sie do nich nie zaliczaja bo 5 letnie reanult sie nadaje tylko na szrot

Gość portalu: Marcinek napisał(a):

> Czym ty byś biedaku jeździł, gdyby nie te głupki, co kupują nowe samochody?
          >
          • Gość: Marcinek Re: kurna jaki drogi IP: *.net.external.hp.com 06.12.02, 13:27
            Klienci R nie zaliczają się do głupków? ;-)

Gość portalu: Szymi napisał(a):

> masz racje. naprawde. gdyby nie oni to bym mial problem. ale klienci renault
            > sie do nich nie zaliczaja bo 5 letnie reanult sie nadaje tylko na szrot
            >
            > Gość portalu: Marcinek napisał(a):
            >
            > > Czym ty byś biedaku jeździł, gdyby nie te głupki, co kupują nowe samochody
            > ?
            > >
            • Gość: Szymi Re: kurna jaki drogi IP: 193.0.236.* 06.12.02, 13:30
              klienci Renault sa raczej albo zafascynowani stylistyka Renault (i innych
              rzeczy nie biora pod uwage) albo po prostu sie nie znaja na samochodach:) (i
              nie musza, nie kazdy musi sie znac na wszystkim)
          • Gość: martynka Re: kurna jaki drogi IP: *.lukowa7.waw.pl 06.12.02, 22:32
            To widzę że niedługo swoje będę musiała oddać....
          • Gość: trooper Re: kurna jaki drogi IP: *.nsm.pl 07.12.02, 23:29
            > sie do nich nie zaliczaja bo 5 letnie reanult sie nadaje tylko na szrot

A zatem wiekszosc aut segmentu C/D na polskim rynku to jezdzacy szrot-
            • Gość: maciek Re: kurna jaki drogi IP: *.zachem.com.pl 09.12.02, 08:47
              szymi to kretyn, pewnie jakis muflon z ogolonym karczychem i 4 paskami w
              dresach "adidosa". jak chcesz to kupuj sobie uzywanego grata, ja wolę wozik z
              salonu. A tak do wiadomości - mam megankę i jakoś nie jest jeżdzącym złomem, a
              wyglada lepiej i jest w lepszym stanie niz stare beedmki
      • Gość: pluszak Re: kurna jaki drogi IP: *.zachem.com.pl 09.12.02, 08:43
        brzydkie to są beemki, MII ma swój swoisty klimat
    • Gość: derty Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.adm.us.edu.pl 06.12.02, 12:53
      nikt juz nie kupuje aut tak zwanych golych wreszcie zrozumial to VW i inne
      firmy tylko Fiat wyglupil sie ceną Stillo dlatego podoba mi się cena nowej
      meganki Na rynku Polskim nie ma lepszej oferty jeżeli idżie o wyposazenie
      Rozmowca piszący o BMW jest durnym zachwalaczem Niemickich badziewi
      jestem użytkownikiem Renault nie zamienił bym go na inną
      Firme
      p s nie piszę o wyglądzie każdy ma swoj gust

• Gość: Szymi hyhy, jasne jasne IP: 193.0.236.* 06.12.02, 13:19
        durny to ty jestes. nawet najwiekszy wrog niemieckich samochodow wie ze BMW
        serii 5 jest nie do porownania z megane, nawet z uwagi na roznice klas. ja na
        przyklad jezdzilem citroenami (xantia i XM) i paroma niemieckimi samochodami.
        naprawde francuzi niech sie zajma moda i jedzeniem (szampanem:)
        • Gość: Jarek Re: hyhy, jasne jasne IP: *.szeptel.net.pl 06.12.02, 15:44
          Gość portalu: Szymi napisał(a):

> ja na
          > przyklad jezdzilem citroenami (xantia i XM) i paroma niemieckimi samochodami.
          > naprawde francuzi niech sie zajma moda i jedzeniem (szampanem:)

Super. Meine Familie in Deutschland kauft nur japanische Autos (Mazda).

A po naszemu mówiąc jeden taki cytat "słyszałem, że BMW to dobre auta, tylko
          że... wstyd nimi jeździć".

Wysoki poziom konkurencji w branży i walka cenowa robi swoje, więc "niemiecka
          jakość" postaje np. w Hiszpanii, tak samo jak niektóre modele PSA.

;-)))
          • Gość: Szymi Re: hyhy, jasne jasne IP: 193.0.236.* 06.12.02, 15:59
            tez mam mazde:)
      • Gość: ARAFAT Re: MEGA ceny Renault MEGANE oj Młody IP: *.utp.pl / 10.10.10.* 06.12.02, 21:10
        Młody widocznie musisz zapoznać sie z cyklem życia produktu i wtedy będziesz
        wiedział że I fazie stosowanie niskich cen lub promocji to błąd w sztuce...
        Szymi jasne że za 50 tys można mieć BMW 5 tylko ze ktoś kto kupuje auto kompakt
        nie rozważa auta o dwie półki wyżej i chce nowe auto! Ja zamiast mojego auta
        mogłem kupić w140 np. w wersji S600 - używany rzecz jasna. Jesli za 50 tys
        mozna kupić w dobrym stanie 5er to podaj namiary - szczególnie wersja z 2000
        roku. Pozdrawiam i życzę równie przyjemnych snów
        ARAFAT
        P.S Gówna też są potrzebne...
        • Gość: młody Re: MEGA ceny Renault MEGANE oj Młody IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 06.12.02, 21:26
          Gość portalu: ARAFAT napisał(a):

> Młody widocznie musisz zapoznać sie z cyklem życia produktu i wtedy będziesz
          > wiedział że I fazie stosowanie niskich cen lub promocji to błąd w sztuce...

może i tak ale obserwując powodzenie na rynku niektórych produktów
          naszły mnie pewne refleksje czy tego typu zaskakujące rozwiązania, jak mówisz
          odbiegające od pewnego kanonu, zakrawające na szaleństwo nie były by zbawienne

sztuka ma to do siebie że lubi nowe rozwiązania i spontanicznośc, jesli każdy
          będzie robił tak samo to już nie jest sztuka

pozdrawiam
        • Gość: szymi Re: MEGA ceny Renault MEGANE oj Młody IP: 193.0.236.* 09.12.02, 10:47
          prosze:

www.mobile.de/cgi-bin/search.pl?CountOff=1&DataNr=0&DisplayDetail=11111111114928342&DoSearch=1&FormCategory=0&Fo
          rmColor=%2e%2e%2ebeliebig&FormDate=0&FormEZ=2000%2d&FormKilometer=%2d&FormLand=%
          2e&FormMake=5&FormModel=520&FormPlace=%2d&FormPower=%2d&FormPrice=100000000%
          2d124999999&FormSort=0&Page=0&SearchCat=bereich%3dpkw%26sprache%
          3d2&bereich=pkw&sprache=2&x=35&y=8

EUR 12.490

od tego chyba sie płaci 3,6 % cła + 22 % naszego VATu i odliczasz 16% VATu
          niemieckiego (liczonego od pierwszej kwoty) to jest okolo 13500 EUR czyli 54
          000 PLN

to pierwszy z brzegu przyklad. daje 100% pewnosci ze jak poszukasz dluzej to
          sciagniesz za ta cene nawet 525i albo 520 za 10 000 EUR (z salonu z papierami
          itd. nie od turka tylko starego dzianego niemca, szczegolnie warto bedzie
          obserwowac ceny na wiosne jak wyjdzie nowa 5)

Pozdrawiam,

Szymon
    • Gość: m_ing Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.kghm.pl 06.12.02, 14:56
      taką strategię nazywa się "spijaniem śmietanki",
      czyli zdziera sie na max przy wprowadzaniu towaru na rynek bo pierwsza grupa
      konsumencka kupi to po każdej cenie byle tylko jeździć czymś czego nie ma
      jeszcze nikt inny

z czasem ceny się wyrównuje do relatywnego poziomu konkurencji (promocje
      dodatki ubezpieczenie etc.)

a potem wprowadza się super tanie nędzne golasy z cinkimi silniczkami (VW.
      skoda) , klient w reklamie ogląda luxus na który go nie stać, a potem pan w
      salonie mu proponuje coś na co go stać tylko że jest "troszeczkę" inne ;) ale z
      zewnątrz całkiem podobne.
      • Gość: trooper Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.nsm.pl 07.12.02, 23:26
        Taaa, z tym ze skimming stosuje sie chyba (moge sie mylic) do dobr luksusowych
        i przeznaczonych dla snobow? Megane to - tak jak Golf - auto dla szarego ludu.
        W tym miejscu pytanie: czy kazdy samochod jest dobrem lux, czy tylko
        te "wysokiej klasy" (powiedzmy > 100k PLN)?
    • Gość: werte Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.adm.us.edu.pl 06.12.02, 15:00
      Jeżdze
      służbowym 406 przjechałem nim za 4 lata 180 tys km do tej pory robiłem tylko
      normalne przeglądy i te osoby które piszą o psuciu się francuzów nich
      przestana czytać Nimieckie pisma motorazycyjne Francuzi wyprzedzili Niemców
      Peugeot i ćitroen silniki. Renault bezpieczenstwo
      BMW 5 auto super tylko nie jestem zwolenikiem auta w którym trzeba
      spać
      Plus dla Francuzów nie lubią ich za wschodnią granicą

• Gość: Szymi Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: 193.0.236.* 06.12.02, 15:57
        i jaki z tego wniosek? czy taki ze ogolnie rzecz biorac samochody francuskie sa
        lepsze od niemieckich? czy moze taki ze renault megane II rocznik 2002 z
        silnikiem 1.4 r4 98 KM (pieciodrzwiowy kompakcik) jest lepszy od limuzyny BMW
        520i (2 litry 6 cylindrow 150KM) rocznik 2000? (oba w tej samej cenie, o
        komforcie podrozowania i "radosci z jazdy" to nie wspomne)

Pozdrawiam,

Szymon

PS. cyt. "Francuzi wyprzedzili Niemców Peugeot i ćitroen silniki. Renault
        bezpieczenstwo" - mozesz napisac cos wiecej o tym? pod jakim wzgledem silniki
        citroena lub peugota (jakie???) sa lepsze od niemieckich (jakich???) ??? co do
        bezpieczenstwa to pewnie chodzi ci o spektakularne osiagniecia w testach
        EuroNCAP. reczywiscie jest to sukces Renault ale poczekajmy na statystyki
        wypadkow z udzialem tych samochodow. Zreszta Mercedes klasy C tez dostal piec
        gwiazdek wiec jest "podobno" tak samo bezpieczny jak Laguna II (wiec jednak
        Niemcy dotrzymuja kroku Francuzom:)

Gość portalu: werte napisał(a):

> Jeżdze
        > służbowym 406 przjechałem nim za 4 lata 180 tys km do tej pory robiłem tylko
        > normalne przeglądy i te osoby które piszą o psuciu się francuzów nich
        > przestana czytać Nimieckie pisma motorazycyjne Francuzi wyprzedzili
        Niemców
        >
        > Peugeot i ćitroen silniki. Renault bezpieczenstwo
        > BMW 5 auto super tylko nie jestem zwolenikiem auta w którym trzeba
        > spać
        > Plus dla Francuzów nie lubią ich za wschodnią granicą
        >
        • Gość: pawel Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 16:16
          Do ceny dwuletniego BMW trzeba jeszcze dodać cenę dresika. A wtedy Meganka
          wychodzi taniej.
          • Gość: Jarek Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.szeptel.net.pl 06.12.02, 16:26
            Gość portalu: pawel napisał(a):

> Do ceny dwuletniego BMW trzeba jeszcze dodać cenę dresika. A wtedy Meganka
            > wychodzi taniej.

Nie przesadzaj. Na Stadionie Dziesięciolecia można nabyć ładny, "oczojebny", z
            ortalionu po przystępnych cenach od ludności wschodniojęzycznej.

;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Yosarian Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.acn.waw.pl 06.12.02, 18:31
      Wątek jest o cenie (dla jednych wysokiej dla innych przystępnej), a nie o
      wyższości 2-letniego BMW nad nowym Renault Magane 2. Co dla jednych jest godne
      uwagi, dla innych jest badziewiaste. Ale to nie powód, abyś mnie Szymi obrażał:
      jeżdżę drugim francuskim samochodem - Megane 1 i wcale nie jestem zaślepiony i
      zapatrzony we francuskie samochody. Nie przekonam Ciebie i Ty nie przekonasz
      mnie. Co do 5-letniego Renaulta, który nadaje się na szrot, to naprawdę
      przesadziłeś.
    • Gość: remikC Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.12.02, 18:37
      Kolejny przykład dyskryminacji polskiego klienta: w Niemczech klimatyzacja w
      standardzie juz od wersji Comfort. U nas trzeba doplacic za wyzej wymienioną
      5500 peelenów !
      • Gość: oli Re: MEGA ceny Renault MEGANE-do szymiego! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 18:55
        chlopie czemu ty porownujesz Lagune do Merca ? Jak chcesz porownywac francuskie
        i niemieckie samochody to porownaj Lagune z Passatem - tu na pewno Laguna jest
        bezpieczniejsza i nowczesniejsza ! A juz Golf nie dorasta Meganowi do piet!
        Megane ma 5 gwiazdek a golf ile ? Pozatym jak sam zauwazyles mercedes (drozszy
        3 razy od Laguny) uzykal 5 gwiazdek w ponad rok po Renault, podobnie jest z
        wieloma standardami wporowadzanymi przez francuzow np. 4 lub 6 poduszek
        powietrznych w standardzie ! Niemcy tez to wszystko wprowadzaja tyle ze rok lub
        2 po francuzach ! To swiadczy o tym ze prymat niemcow w technice samochodow sie
        juz skonczyl i oni tylko powielaja francuskie pomysly bo zmusza ich do tego
        rynek ! Z atutow zostalo im juz tylko niezawodnosc chociaz uwierz mi francuzi
        juz ich doganiaja !
        pzdr.
        • Gość: polokokt Re: MEGA ceny Renault MEGANE-do szymiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 23:08
          poczekajcie, poczekajce. Bo porownujecie Golfa IV z Meganka a to sa samochody
          konstrukcyjnie inne (chodzi o to bezpieczenstwo, nie o ceny i wyposazenie).
          Przeciez Golf to auto jakies trzy letnie, albo okolo, wiec trzeba by go
          porownac z poprzednia weersja meganki) a nowa Meganka to produkt ostatnich
          miesiecy. A technologia idzie bardzo szybko do przodu, i poprzez ten czas wiele
          sie zmienilo. Poczekajcie jak Golf bedzie w V generacji, wtedy bedzie mozna
          porownywac.
          Poza tym jak wykazaly badania (o czym juz gdzies wczesniej pisalem) warszawiacy
          (jeden z najbardziej chlonnych regjonow w krajum jesli chodzi o handel) cenia
          bardziej niezawodnosc niz bezpieczenstwo i stad duza popularnosc Toyoty. A na
          razie mnie Renault nie przekonalo o swojej niezawodnosci. Ale o gustach sie nie
          dyskutuje.
          Pozdrawiam
        • vwpassat Laguna II ??? 09.12.02, 15:26
          Gość portalu: oli napisał(a):
          > Jak chcesz porownywac francuskie i niemieckie samochody to porownaj Lagune
          > z Passatem - tu na pewno Laguna jest bezpieczniejsza i nowczesniejsza !
          > A juz Golf nie dorasta Meganowi do piet!

Sory, mógłbyś sprecyzować. Po jakim względem nowocześniejsza ?
          Bo bezpieczniejsza z pewnością nie, chociażby dlatego, że w pasku od lewego
          ucha do lewego środkowego słupka mam ok. 30 cm a w nowej Lagunie ledwie połowę
          tej odległości. Tu najlepsza kurtyna może zawieźć. Niestety.
          Sory ze tak polemizuje, ale jednym autkiem jeźdżę prywatnie a drugim jeździ
          teść. Mamy nieco inne poglądy niż twoje. Ale ty pewnie nie jeździłeś ani jednym
          ani drugim.
          :)
        • Gość: szymi Re: MEGA ceny Renault MEGANE-do szymiego! IP: 193.0.236.* 09.12.02, 15:45
          Gość portalu: oli napisał(a):

> chlopie czemu ty porownujesz Lagune do Merca ? Jak chcesz porownywac
          francuskie

dlatego ze mercedes klasy C jest w tej samej klasie samochodow co renault
          Laguna.

> i niemieckie samochody to porownaj Lagune z Passatem - tu na pewno Laguna
          jest
          > bezpieczniejsza i nowczesniejsza !

do passata tez moge porownac Lagune i co widze? jedynym waznym chyba atutem
          Laguny jest pięć gwiazdek EuroNCAP (chwala jej za to!!!) tylko ze passat zaraz
          bedzie mial nastepce. o "nowoczesnej technologii" to prosze mi tutaj
          nie "smucic" bo to mi przypomina moja ciocie ktora kupila nowa corolle i
          chociaz nie ma pojecia o samochodach i jezdzeniu to tez piep... o "nowoczesnej
          technologii". moze ktos mi wytlumaczy na czym polega (w czym sie objawia)
          nowoczesna technologia dla kierowcy? czy od "nowoczesnej technologii" samochod
          lepiej sie prowadzi? jest bardziej komfortowy? bardziej niezawodny? to cale
          pieprzenie o nowoczesnej technologii jest przypadloscia ignorantow
          motoryzacyjnych. czy moj xedos 6 (konstrukcja z okolo 1990 roku) jest mniej
          komfortowy, ma gorszy silnik albo wlasciwosci jezdne niz laguna? watpie (moze
          sie kiedys przekonamy o ile test beda wykowywac specjalisci a nie ludzie ktorzy
          uznali ze AUDI A8, nowa E klasa czy Mazda 6 jest gorsza niz Megane II wedlug
          Car of the Year 2003:))). na pewno ma lepiej zaprogramowany sterownik ABSu (nie
          wlacza sie za szybko tak jak w Lagunie II i o dziwo w Mercedesie 124, sprobuj
          zachamowac takim na oblodzonej kostce :))) stara konstrukcja a ma duzo
          niepotrzebnych nikomu "bajerow" ktore tak lubia fani francuzow (np.
          podswietlana na niebiesko stacyjke, podswietlane od zewnatrz zamki, progi
          drzwi, iluminacje we wszystkich sterownikach szyb od srodka, reflektory
          soczewkowe ktorymi sie wszyscy podniecali ze 3 lata temu jak bylu wprowadzane
          do francuzow pozniej do niemcow, wszystkie przelaczniki elektryczne na mikrostki
          (???) (zadnych suwakow!!!), tempomaty sraty i inne pierdoly). tak naprawde
          wiele zmienia sie tylko w dziedzinie bezpieczenstwa a jesli chodzi o
          zawieszenie, konstrukcje silnika (wylaczajac diesle common rail) to nowe
          samochody sa niekiedy znacznie gorsze niz stare (ze wzgledow jak sadze
          ekonomicznych) jak nie wierzysz to zapytaj specjalistow ze stacji serwisowych,
          nawet toyota obnizyla loty (amory ciekna w Camry z 98 po 70 tys, w camry np. 93
          to bylo nie do pomyslenia przed 200 tys.) podobno to dlatego ze firmy wiecej
          zarabiaja na serwisie niz na sprzedazy i jest to celowe dzialanie

A juz Golf nie dorasta Meganowi do piet!
          > Megane ma 5 gwiazdek a golf ile ? Pozatym jak sam zauwazyles mercedes
          (drozszy
          > 3 razy od Laguny) uzykal 5 gwiazdek w ponad rok po Renault, podobnie jest z
          > wieloma standardami wporowadzanymi przez francuzow np. 4 lub 6 poduszek
          > powietrznych w standardzie !

w tescie Open AutoBILDA Megane II uzysalo 4 punkty przewagi nad Golfem IV, nie
          wiem czy to taka znowu przewaga. powiedz mi jak ja bede jezdzil Golfem na ty
          Megane II to (pomijajac bezpieczenstwo - tu przyznaje racje ze 5 gwiazdek to
          osiagniecie) w czym twoj samochod bedzie lepszy???

6 poduszek powietrznych jest w BMW serii 5 od 1998 roku (renault safrane wtedy
          mial chyba 2 wiec to wcale nie francuzi sa pionierami, tak samo teraz nowa
          Avensis bedzie miala jako pierwsza rowniez poduszke dla nog kierowcy a nie
          samochod francuski)

Niemcy tez to wszystko wprowadzaja tyle ze rok lub
          >
          > 2 po francuzach ! To swiadczy o tym ze prymat niemcow w technice samochodow
          sie
          >
          > juz skonczyl

twoje twierdzenie nie jest prawda a nawet przypuscmy zeby bylo to nie swiadczy
          to o prymacie (siedzialem ostatnio w Lagunie II, niech renault zacznie
          od "wprowadzenia nowoczesnej technologii" montowania podsufitki zeby nie byla
          przyczepiana do krawedzi dachu bo jak mocniej reka wcisnalem to sie
          odksztalcila;) jak te poduszki, i inne pierdoly tak sa zrobione to wolalbym sie
          nie rozbic reanultem:))) takich "kwiatkow" w Laguna II bylo wiele wiecej, to
          samo jak na targach motoryzacyjnych w Warszawie ostatnio bawilem sie skrzynia
          selespeed w Alfie 156 to sie urwala (powaznie!!!!!!!!!!) oslona drazka zmiany
          biegow (byla ze straszliwie dziadoskiego plastiku)

i oni tylko powielaja francuskie pomysly bo zmusza ich do tego
          > rynek ! Z atutow zostalo im juz tylko niezawodnosc chociaz uwierz mi francuzi
          > juz ich doganiaja !

nie uwierze
          > pzdr.

rowniez pozdrawiam
      • Gość: Gradus Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 23:34
        Ale ogolnie cena w Niemczech jest wyzsza jesli dobrze pamietam...
        • Gość: Gradus To byla odpowiedz... IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 23:43
          ... na to o dyskryminacji polskiego rynku.

Troche glupio sie wkleilo i nie wiadomo o co chodzi :)
          Pozdro.
    • Gość: ernest Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.adm.us.edu.pl 09.12.02, 08:37
      Mam reno megan 1999r i nie zamienił bym go na inne auto chyba że nowe Megan
      2 jedyna wada tych aut to rdzwiejący tłumik tylni
    • Gość: krisis Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 09:58
      Na tle waszych wypisow wyjde na biedaka - ale 1,5 roku temu sprowadzilem z
      niemiec Reno19 - napalony bylem na golfa 3 bo jakos bardziej przypadal mi do
      gustu i w tym celu jechalem do niemiec. Jednak kumpel, ktory pomagal mi szukac
      auta trafil u jednego goscia reno19. POjechalismy je obejrzec i choc ja bylem
      napalony an golfa on namowil mnie na reno19 sam ma megane. I wiecie co? Jestem
      zadowolony z zakupu - pomine juz fakt ze moje reno19 jest lepiej wyposazone,
      bardziej wygodnie, zgrabniej wykonane wewnatrz to oprocz tego mam auto o poj.
      1800 pali 6 litrow - do tej pory przejechalem nim 80 tys bez awarii. Nie
      oszczedzam auta, nie dbam za bardzo o nie. W niemczech potrafie nim poleciec
      nawet 170-180 km/h (autostrada) sam w to nie wierzylem. Przyspieszenie pomimo
      tych okolo 70 km ma calkiem niezle, ze swiatel ruszam bardzo dynamicznie,
      wyprzedzanie nim tez jest super. Teraz marze o scenicu. NIe jestem fanem
      zadnych marek - patrze ekonomicznie na auto i cokolwiek mowic - zwyczajnie
      jestem z reno19 zadowolony. Dzis rano o 6 mroz minus 7 obok gosc w w oplu
      calibra super odpicowanej nie mogl zapalic auta a ja przekrecam kluczyk i jade.
      Klamalbym gdybym powiedzial ze wszystko jest ok - auto jets ciut nadsterowne
      nawet po dokladnym wywazeniu kol. Szczegolnie widac to przy duzych predkosciach
      an koleinach i gdy wyprzedzamy TIRY, podmuch wiatru czasem potrafi sprawic
      niespodzianke, ale inne samochody tez nie sa bez tej skazy. Dalem za niego 14
      tys w lipcu 2001. Duzo to czy malo?? Sami ocencie. Kupuje auta do jezdzenia a
      nie do szpanowania. I Reno sprawdza sie takze na dlugich trasach 95o km w jedna
      dobe (gorzow - kielce i powrot). A ceny tych aut sa bardzo przystepne i na
      dodatek posiadaja duzo dodatkow o jakich w golfie np mozna pomarzyc. Moj w
      standardzie ma - regulacje wysokosic siedzenia, regulacje u kierowcy czesci
      ledzwiowej (nie wiem jak to rzeczywiscie sie nazywa,) regulacje kierownicy,
      elektryczne lusterka, elektryczne szyby z przody, komputer pokladowy ABS i pare
      innych drobiazgow nie rzucajacych sie w oczy. Rocznik auta 95. POzdrawiam
    • Gość: vladicek Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: 212.14.54.* 09.12.02, 12:09
      widzicie wielkomiejskie, rozwydrzone gnojki
      skromny facet a pisze rozsądniej i mądrzej niż wy wszyscy razem wzięci,
      pożal się boże eksperci na 36 rat ;)
      • Gość: Wacek Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: 195.205.132.* 09.12.02, 13:20
        A ja mam Megane, rocznik 1996, 130 000 przebiegu. Dolewam tylko benzyny,
        wymieniam olej, klocki itd. Dzisiaj rano minus 15 stopni, zapalił za pierwszym
        razem. Poza tym nieatrakcyjny dla złodziei z wyjątkiem wybranych części.
        Musiałem rozstać się z halogenami i wkładami do lusterek.

Pozdrawiam i polecam.

Wacek
    • Gość: vladicek Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: 212.14.54.* 09.12.02, 12:10
    • Gość: vladicek Re: MEGA ceny Renault MEGANE IP: 212.14.54.* 09.12.02, 12:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka