issey5 03.04.06, 18:38 Witam Mam pytanie o nowa hondę CITY moze ktoś z Szanownych Forumowiczów był na dniach otwartych i ma ochotę podzielić się opiniami na yemat tego autka. Pzdr Issey Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: Honda CITY - opinie 03.04.06, 20:48 Nie jezdzilem, wylacznie ogladalem. Jak na zlosc 0 opinie w necie od uzytkownikow. Na 1sze oko wrazenia: Zalety: - duuzy bagaznik, super skladane tylne siedzenia. - wersja Comfort - Klima 4Szyby elektr. Abs, 2 Poduchy CD Wady: - wysokie osoby i nawet sredniego wzrostu lepetyna moga przywalic w sufit z tylu, o dziwo w jazzie z tylu jest sufit wyzej. - made by turkey - cena nizsza niz jazz hmm to o czyms swiadczy niestety :( - brak wzmocnienia bocznych przednich drzwi. Przynajmniej w wersji Comfort nie wiem jak w wersji Sport. BTW wlasnie Honda podpisala umowy z Hestia i mozna miec pakiet ubezpieczen za 4,8% wart samochodu. U 1 z dilerow w cenie hondy City na dzien dobry wynegocjowalem 2 bonusy, Auto Alarm + niesmiertelne dywaniki Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda CITY - opinie 03.04.06, 21:02 programistajava napisał: > U 1 z dilerow w cenie hondy City na dzien dobry wynegocjowalem 2 bonusy, Auto > Alarm + niesmiertelne dywaniki No to diler poszalal , jak nie kupowalem nigdy nowego samochodu ale bez wzgledu na marke(zeby nie bylo ze znow sie czepiam) jak by mi ktos zaproponowal takie "bonusy" przy cenie samochodu 50 tys to bym mu zaproponowal zeby lepiej sobie je wlozyl w D . Wole nic nie dostac niz skomlec o takie ochlapy , to zupelnie tak jaby do paczki papierosow za 7zl dostac dwie zapalki. Link Zgłoś
programistajava Re: Honda CITY - opinie 03.04.06, 21:14 >jak nie kupowalem nigdy nowego samochodu To po kiego sie udzielasz? Idz wynegocjuj i daj zyc innym. Link Zgłoś
waskes29 Re: Honda CITY - opinie 03.04.06, 21:20 programistajava napisał: > >jak nie kupowalem nigdy nowego samochodu > To po kiego sie udzielasz? Idz wynegocjuj i daj zyc innym. A co nie ma prawa miec wlasnego zdania ,dla mnie to jest ponizajace jesli ktos wydaje 50kawalkow i skomli o ochlapy warte 600zl - jak juz pisalem wole nic nie dostac ,w pewnych sutuacjach trzeba miec godnosc ,jak kupujesz salate na targu to tez zebrasz o 5 groszy? Link Zgłoś
badam1 Re: Honda CITY - opinie 04.04.06, 09:49 Własne zdanie nie znaczy, że można kogoś obrażać, a użycie słowa "skomleć" właśnie czymś takim jest. Wolność nie znaczy brak odpowiedzialności za to co się robi/mówi. A dla mnie to normalne takie targowanie się ze sprzedawcą. Lepiej dostać alarm niż go potem samemu kopować. Pozdrowienia dla javisty. Link Zgłoś
gregor886 Re: Honda CITY - opinie 07.04.06, 07:35 nieczesto sie z Toba zgadzam ale masz racje w tej kwestii postapil bym tak samo :) pzdr Link Zgłoś
gregor886 Re: Honda CITY - opinie 07.04.06, 07:39 chodzilo mi o naszego waskesa :) tez bym sie nie ponizal za 500 zl jak moje ojciec kupowal accorda to mozna powiedziec ze nie wynegocjowal nic ale sami koledzy zaproponowali ze pchna accorda 2.4 za niewiele ponad sto bez zadnego gadania bo kolejny salon byl oddalony o niecaly 1 km no i sie powiedzialo ze np w vw chca sprzedac passata na lepszych warunkach i sami koledzy zaproponowali nizsza cene :) Link Zgłoś
cc_2004 Re: Honda CITY - opinie 04.04.06, 07:05 wygląda jak ociosana dłutem siena, tzn. albea podręcznikowy przykład jak można popsuć całkiem symptatycznego jazza. toyota zrobiła to samo z yarisem (echo). nie rozumiem - z jednej strony honda pokazuje się jako hi-tech sci-fi, a z drugiej tłucze takie lanosy bez smaku... Link Zgłoś
grzek Re: Honda CITY - opinie 04.04.06, 07:59 cc_2004 napisał: > nie rozumiem - z jednej strony honda pokazuje się jako hi-tech sci-fi, a z > drugiej tłucze takie lanosy bez smaku... Pewnie doszli do wniosku, że na low-tech zarabia się lepiej niż na hi-tech. Można się chwalić osiągnięciami na targach w Genewie, Frankfurcie czy Paryżu ale rzeczywistość jest taka, że trzeba mieć w ofercie wersję ekonomiczną. Link Zgłoś
piotrt3 Re: Honda CITY - opinie 04.04.06, 09:30 samochód dla osób cienących praktycznosc i niezawodnoś / I hope/ przezde wszystkim....... jednak nie grzeszy urodą - na minus w stosunku do jazza: wygląd - taki mniejszy sedan civic /odchodzącej generacji/ jakośc tkanin - na moje oko gorsza i mniej praktyczna - na plus - silnik 1.4 mocniejszy 83km - w stosunku do porównywalnej cenowo hondy jazz 1.2 Link Zgłoś
plawski Re: Honda CITY - opinie 04.04.06, 12:26 greenblack napisał: > Logan tańszy i solidniejszy. W sumie trudno Ci odmówić racji.... > > Link Zgłoś
piotrekbeti Re: Honda CITY - opinie 06.04.06, 16:35 Jeżdziłem testową we Wrocku,auto w sunie wygodne,bardzo pakowne, duży bagażnik, zajebiscie rozwiązane tylne fotele, składają sie jak chcesz,wydajna klima, wspomaganie dobre, zawieszenie posrednie miedzy twardym i miękkim.Prowadzi się pewnie, tylko spalanie jak na ten silnik wyszło ok.8,5 w mieście, a deklarowane to 7,1 ale auto miało 100 klometrów na liczniku, no i osiągi słabe, w końcu ponad 1100 kilo na 83kMdo 120 jeszcze się rozpędza, hamulce mimo abs nie zachwycają. Planuje zakup auta Klasy B , jezdziłem Fabią ,Punto, Yarisem, Thalią i najlepiej wypada Gity, tylko cena z 5000 za wysoka Link Zgłoś
kapitanvon Re: Honda CITY - opinie 07.04.06, 18:09 piekna nie jest, jak nie potrzebujesz sedana, to wybierz Jazza z silnikiem 1,2 78 KM. Da sie spokojnie jezdzic i sa jeszcze auta z zeszlego roku, oczywiscie japonskie a nie tureckie. City niestety nie jest tak funkcjonalne jak Jazz, glownie przez bagaznik. Chociaz to podobne samochody, w srodku jest troche ciszej. Jak dobrze poszarpiesz, to dadza Ci opony, dywaniki i costam jeszcze, na wiecej raczej nie ma co liczyc... pozdrawiam Link Zgłoś