waskes29 08.05.06, 15:05 www.autobild.de/erlkoenige/neuheiten/artikel.php?artikel_id=11286&artikel_seite=0 Link Zgłoś Obserwuj wątek
pindoll do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:26 chciałem zwrócić twoją uwagę, że wątek jest o następnym szpetnawym BMW. Masz coś na ten temat do powiedzenia czy jak zwykle tylko obszczekasz waskesa (i wallenrodeowi vel knurzynskiemu się z rozpędu też oberwie) Masz? Link Zgłoś
66izyda Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:47 przeciez go nie obszczekuje tylko kulturalnie rozmawiam o jego ciezkiej pracy :) nie jestem wielkim fanem bmw ale stwierdzic moge ze ich fury technologicznie i przede wszytskim jakosciowo - pod względem dobrania całości do potzreb klienta - są daleko przed mesiem (o audi nie wspomne bo to kompletne szroty); rynek to potwierdza.... co do wygladu - rzadko sie tym interesuje bo to dla mnie jakies 10-20 wartosci auta (chyba ze to jakies supersamochody typu ferrari czy aston martin :))))) Link Zgłoś
pindoll Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:53 czyli jednak masz jakieś swoje zdanie. Moim zdaniem w dalszej przyszłości BMW wyraźnie odczuje wybryki Krzyśka Bangle'a, bo narazie ciągną na opinii (zupełnie jak ja na opinii mojej starszej siostry w podstawówce), ale to wiecznie nie może trwać. Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:56 pindoll napisał: > czyli jednak masz jakieś swoje zdanie. Moim zdaniem w dalszej przyszłości BMW > wyraźnie odczuje wybryki Krzyśka Bangle'a, bo narazie ciągną na opinii > (zupełnie jak ja na opinii mojej starszej siostry w podstawówce), ale to > wiecznie nie może trwać. > Nie ma się co śmiać . Niby nieładne ale sie sprzedaja jak ciepłe balerony izydy i o to chodzi . Link Zgłoś
66izyda Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:03 oj, schabik, zazdrosc goruje - chcialbys miec takie mięśniory jak ja :))))))))))))))))) Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:22 66izyda napisała: > oj, schabik, zazdrosc goruje - chcialbys miec takie mięśniory jak > ja :))))))))))))))))) Nieeeeee!!!!!!! bo masz 33.4 II* otyłości wg WHO Link Zgłoś
waskes29 Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:15 habudzik napisał: > Nie ma się co śmiać . Niby nieładne ale sie sprzedaja jak ciepłe balerony izydy > i o to chodzi . Nie jest az tak wesolo ,Audi na rynku niemieckim po raz pierwszy wyprzedzilo w wynikach sprzedazy BMW i Mercedesa w najwazniejszych klasach tj w klasie sredniej i wyzszej a A8 praktycznie zrownalo sie z BMW7 i S- klasa .W Europie Audi sprzedaje praktycznie tyle samo co BMW i Mercedes ,kwestia tylko czy to Audi tak nadgonila czy wypiera z rynku BMW i Mercedesa?Chyba jedno i drugie bo zawsze ktos zyskuje czyims kosztem.Audi od 13 lat rok po roku notuje rekordy sprzedazy. Moim zdaniem BMW nie ma tak ugruntowanej pozycji jak Mercedes i moze sie wkoncu przejechac na tych eksperymentach w stylistyce.Narazie sprzedaje sie dobrze ale wydaje mi sie ze balansuje na linie , odbiorcy tego typu samochodw sa raczej konserwatywni i nie lubia takich rewolucji w wygladzie. Audi niby kazdy model podobny i nudny ale przynosi to efekty bez ryzyka. Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:21 Mam nieco inne zdanie na temat urody BMW . Wygląd jest coprwda kontrowersyjny ale moze właśnie dlatego chętnie sie je kupuje . Właśnie w wyglądzie trudnym do podrobienia upatrywałbym przyczyny dobrej sprzedaży BMW . Może ludziskom z kasom sie podoba to ze kazdu sie ogląda za ich samochodami . Lexus nawet chce sobie wydłuzyć papugujac stylistyke 5ki Link Zgłoś
waskes29 Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:31 habudzik napisał: > Mam nieco inne zdanie na temat urody BMW . Wygląd jest coprwda kontrowersyjny > ale moze właśnie dlatego chętnie sie je kupuje . Właśnie w wyglądzie trudnym do > podrobienia upatrywałbym przyczyny dobrej sprzedaży BMW . Może ludziskom z kaso > m > sie podoba to ze kazdu sie ogląda za ich samochodami . Lexus nawet chce sobie > wydłuzyć papugujac stylistyke 5ki Zgadza sie ale trzeba przyznac ze latwiejsze i bezpieczniejsze jest delikatna ewolucja niz takie rewelacje stylistyczne jakie teraz uskutecznia BMW.Jak narazie przynosi to efekty ale moze byc plynna granica za ktora nagle wszystko moze sie zalamac.W tej klasie samochodw wizurenek buduje sie dlugimi latami a traci znacznie szybciej .Dla mnie BMW kompletnie odpada ,wiem ze to najwyzsza klasa samochodw ale wyglad juz mnie odbija .Wole jednak stonowane linie dlatego BMW nie kupilbym nigdy bo zaden aktualnie produkowany model mi nie lezy.No moze po za seria 6 ale tu znowu cena jest abstrakcyjna . Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 09:35 ty nic nie kupisz z dochodami rzędu 50 dych rocznie- chyba ze zaczniesz wiecej ciągnąć! Link Zgłoś
66izyda Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:57 rynek mowi co innego - podupadli w latachh 90tych w okresie malzenstwa z roverem - od czasu rozwodu pna sie tylko w gore : ludzie cenia połączenie sportowego charakteru, dobrego wizerunku marki, swietnych silników i jako- takiej jakości :) Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 15:54 66izyda napisała: > przeciez go nie obszczekuje tylko kulturalnie rozmawiam o jego ciezkiej pracy : > ) > nie jestem wielkim fanem bmw ale stwierdzic moge ze ich fury technologicznie i > > przede wszytskim jakosciowo - pod względem dobrania całości do potzreb klienta > - > są daleko przed mesiem (o audi nie wspomne bo to kompletne szroty); rynek to > potwierdza.... ale co potwierdza , bo bredzisz coś pod nosem . Link Zgłoś
66izyda Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:00 patzr wyzej - bmw łyknelo w segmencie luksusowych limuzyn mesia i pod wzgledem sprzedazy i przychodów rosnie duzo szybciej niż pełzający mercedes i dziadowskie audi; daja klientowi najlepsze polaczenie takich elementów jak moc/sportowe prowadzenie-wizerunek-cena+jako-taka jakość Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 08.05.06, 16:16 66izyda napisała: > patzr wyzej - bmw łyknelo w segmencie luksusowych limuzyn mesia i pod wzgledem > sprzedazy i przychodów rosnie duzo szybciej niż pełzający mercedes i > dziadowskie audi; daja klientowi najlepsze polaczenie takich elementów jak > moc/sportowe prowadzenie-wizerunek-cena+jako-taka jakość Daja ale zupełnie co innego niż MB i Audi . To trzy rózne marki o róznych przeznaczeniach . Nikt nikogo nie łyknał , po zmianie modelu wszysko sie stabilizuje . Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 09:38 łyknij sobie troche płynu od wieśk4eza to moze ci sie we łbie rozjaśni ; w europie audi, bmw i mesio walczą o tego samego klienta i bmw od szesciu lat systematycznie ich łoi Link Zgłoś
kris_kelvin Audi zawsze bedzie tym 3cim najslabszym 09.05.06, 10:17 Audi zawsze bedzie tym trzecim w trojce BMW Merc Audi. Audi bedzie tym najslabszym raz z powodow psychologicznych (najkrotsza historia, powiazanie z tanim VW) a dwa z powodu tego ze jest nieco nie sprecyzowane: BMW jest sportowe, mercedes komfortowy a jaki jest audi? nijaki. i to sie odbija. Poza tym audi to nie jest tak najwyzsza technologia jak BMW czy najwyzsza jakosc wykonania jak mercedes. A co do sprzedazy to Logan tez dobrze sie sprzedaje czy to znaczy ze jest dobry? Link Zgłoś
waskes29 Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:30 6izyda napisała: > łyknij sobie troche płynu od wieśk4eza to moze ci sie we łbie rozjaśni ; > w europie audi, bmw i mesio walczą o tego samego klienta i bmw od szesciu lat > > systematycznie ich łoi Kto kogo loi?To BMW dopiero teraz odrabia straty jakie ponosil kilkanasie lat temu. Jesli chodzi o klase samochodow typowo luxsusowych w Europie to zdecydowanym liderem sprzedazy jest Mercedes, pozniej VW-AUDI i dopieo 3 miejsce dla BMW.W ogolnej sprzedazy tez BMW nie jest najlepsze chociaz wszystkie te 3 marki maja zblizona sprzedaz. www.motofakty.pl/artykul/europejczycy_kupili_troche_mniej_aut.html?ses_mf= Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:32 wsadz sobie te motofakty w pupcie i ugnieć... od dwóch lat pisza ze w segmencie luksusowych bmw łyknął mesia a audi jest daleko z tyłu - jednym z celow obecnego zarządu mesia jest zmniejszyć dystans do bmw Link Zgłoś
waskes29 Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:38 6izyda napisała: > wsadz sobie te motofakty w pupcie i ugnieć... od dwóch lat pisza ze w segmencie > > luksusowych bmw łyknął mesia a audi jest daleko z tyłu - jednym z celow > obecnego zarządu mesia jest zmniejszyć dystans do bmw No to podaj te fakty albo skoncz pi*rdolic glupoty.Bylo niedawno na ten tema wiec wyszukaj sobie udzial samochodw luksusowych na rynku Europy. Zdecydowany lider to S-klasa ,pozniej produktu VW-AUDI czyli A8+ Phaeton i dopiero na 3 miejscu BMW 7. Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:46 nie chce mi sie szukac bo jakis pedzio ma taki kaprys-jak sie natkne na nowe dane to wkleję Link Zgłoś
waskes29 Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:53 6izyda napisała: > nie chce mi sie szukac bo jakis pedzio ma taki kaprys-jak sie natkne na nowe > dane to wkleję To sie naczekam bo nigdy ich nie znajdziesz . Tego nie ma na plakatach ani w TG a ty tylko z tych "nosnikow wiedzy " czerpiesz wiadomosci. Jak zawsze kaleko zapedzisz sie w kozi rog i nie potrafisz wybrnac inaczej niz glupawa ucieczka ,jak na przyglupa co nic nie wie przystalo. Lepiej poszukaj danych na temat Infinity pewnie szybciej znajdziesz. Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 10:53 6izyda napisała: > nie chce mi sie szukac bo jakis pedzio ma taki kaprys-jak sie natkne na nowe > dane to wkleję Czekamy z utensknieniem . Pewnie doczekamy się tak jak doczekałem sie ja twoich linków na temat strat w Mercedesie i jego fatalnej sytuacji finansowej. Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 13:03 przeciez wiesz schabik ze jak tylko cos bedzie o kolejnych zwolnieniach w mesiu albo spadku dochodow to od razu to wkleję :) Link Zgłoś
habudzik Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 13:34 6izyda napisała: > przeciez wiesz schabik ze jak tylko cos bedzie o kolejnych zwolnieniach w mesiu > > albo spadku dochodow to od razu to wkleję :) No zgadza sie jak bedzie . Wtedy gdy sie dwie niedziele do kupy zejdą . P.s. Zwolnienia to nie jest okoliczność obciążająca . Zwalnia sie nie koniecznie dla tego że są problemy . U mnie zwolniono kupe ludzi choc firma prosperuje nadzwyczaj dobrze . Wydajność wzrasta to i ludzi mniej potrzeba . Link Zgłoś
6izyda Re: do 6/9pizdydy 09.05.06, 14:03 nie moze prosperowac dobrze skoro ty jeszcze nie zostales zwolniony ! co do mesia - co innego zwolnienia zeby zwiekszyc zyski (reno-nissan) a co innego zeby ratowac dupe przed stratami (daimler-chrysler) Link Zgłoś
non_plus_ultra BMW LSC 08.05.06, 17:34 skad ty bierzesz takie info? karmisz sie tymi newsami z audibildu? 2 miesiace po decyzji o projekcie LSC wypuszczaja zdjecia? a co do przewagi Audi - dzisiaj podali dane za 4 mies 2006 Audi 304.400 +12% BMW 382.855 +15,2% i do tego ze starym X5 (koniec 2006), bez 3 coupe (sept 06) i 3 cabrio (dez 06) srednia cena sprzedanego w 2005 Audi 23.000 Euro BMW 35.000 Euro za 23 kawalki w tej klasie dostaniesz gole auto a nie premium Link Zgłoś
michall2 Re: BMW LSC 08.05.06, 18:01 imponujące podejscie do tematu. mozna spytac co wpisałes do googli zeby sie tylu rzeczy dowiedziec? Link Zgłoś
waskes29 Re: BMW LSC 08.05.06, 18:10 non_plus_ultra napisał: > skad ty bierzesz takie info? karmisz sie tymi newsami z audibildu? > 2 miesiace po decyzji o projekcie LSC wypuszczaja zdjecia? Auto Bild to to najwieksze i najbogatsze pismo motoryzacyjne w Europie czesto te rewalacje pozniej okazuja sie prawdziwe a napewno stac ich na to zeby placic za tego typu wycieki co nie oznacza ze tak bedzie w tym przypadku. > a co do przewagi Audi - dzisiaj podali dane za 4 mies 2006 > Audi 304.400 +12% > BMW 382.855 +15,2% > i do tego ze starym X5 (koniec 2006), bez 3 coupe (sept 06) i 3 cabrio (dez 0 > srednia cena sprzedanego w 2005 > Audi 23.000 Euro > BMW 35.000 Euro > > za 23 kawalki w tej klasie dostaniesz gole auto a nie premium A to ciekawe skad ty bierzesz takie dane co do ceny ? Wynika z nich ze Audi sprzedaje same A2 i A3 i to w podstawowych wersjach bo jaki inny model kosztuje mniej niz 23tys euro? W Polsce nie kupisz zadnego Audi ponizej 23tys euro po za A3 1.6 ktory kosztuje w podstawowej wersji ponad 20tys. Jak juz pisalem w Niemczech w 2005 r Audi sprzedalo wiecej A6 niz BMW 5 czy Mercedes E klasy ,to samo A4 tez zostal liderem tego segmentu a w klasie S sa mniej wiecej na tym samym poziomie sprzedazy.A ceny sa mniej wiecej ustalane podobnie ,najdrozszy jest zawsze mercedes ,pozniej Audi a BMW jest najczesciej najtansze z tej trojki. Jak przesledzisz cenniki dojdziesz do tego ze w klasie wyzszej i S Audi ma drozsze samochody niz BMW Link Zgłoś
non_plus_ultra Re: BMW LSC 08.05.06, 18:40 A4 w Niemczech w 2005 zaczynaly sie wlasnie od 23.000 do tego dolicz rabaty siegajace 20% i to ze Niemcy maja jedne z najwyzszych cen w europie. o USA nawet nie warto wspominac. O cenach w Polsce tez chyba nie. W tym czasie A3 i A4 robily % w sprzedazy. A te dwie liczby podal Panke w oficjalnym wywiadzie w AMuS w marcu 2006 - akurat je zapamietalem. Link Zgłoś
waskes29 Re: BMW LSC 08.05.06, 19:09 non_plus_ultra napisał: > A4 w Niemczech w 2005 zaczynaly sie wlasnie od 23.000 > do tego dolicz rabaty siegajace 20% i to ze Niemcy maja jedne z najwyzszych cen > > w europie. o USA nawet nie warto wspominac. O cenach w Polsce tez chyba nie. > W tym czasie A3 i A4 robily % w sprzedazy. > > A te dwie liczby podal Panke w oficjalnym wywiadzie w AMuS w marcu 2006 - > akurat je zapamietalem. Bzdura nie jest mozliwe 23 tys euro, watpie zeby taka srednia wyszla w dla VW tym bardziej dla audi.Juz ci pisalem ceny Audi sa mniej wiecej na tym samym poziomie cenowym co BMW bo wlasnie z nim rywalizuje,przy czym dosc czesto zdarza sie ze nawet Audi jest drozsze. Tu masz cene podstawowo A4 ,to jesli srednia dla Audi wynosi 23tys euro to co sprzedaja same ogorki bez wyposazenia.Najtansza A3 kosztuje prawie 21tys euro ,czyli zeby uzuskac srednia 23tys euro to wszyscy musieli by kupowac podstawowe modele A3 1.6 lub A4 1.6 bo kazdy nastepny juz jest drozszy.A gdzie diesle ktorych udzial w Audi wynosi 55%,a gdzie A6 od 35tys euro,a gdzie A8 od 70tys euro ,Q7 od 50tys euro? W USA prawie 20tys $ kosztuje golf a Passat zaczyna sie od 24tys o ile pamietam.Wcale nie jest tam az tak tanio porownujac ceny samochodow europejskich .Nikt napewno w USA nie kupuje A4 1.6. I zapomnij o rabatach 20%-wych ,nie wiem skad ty to uslyszales. www.auto-motor-und-sport.de/d/86819/d_ams_vtest_techdat Link Zgłoś
6izyda Re: BMW LSC 09.05.06, 09:36 w stanch audi jako auto klasy szrotwagen w ogole nie jest porownywane w statystyckach z bmw i mesiem Link Zgłoś
waskes29 Re: BMW LSC 09.05.06, 09:49 6izyda napisała: > w stanch audi jako auto klasy szrotwagen w ogole nie jest porownywane w > statystyckach z bmw i mesiem Powoli wszystko sie to tez zmieni tak jak dzieje sie to w Europie.Juz jest co raz bardziej doceniany i zauwazany skoro zaczyna wygrywac testy porownawcze. www.motortrend.com/roadtests/luxury/112_0409_luxury_sedan_comparison/ Co do statystyk Audi w USA ma nieporownywalnie lepsza pozycje niz Lexsus w Europie ,zreszta Lexsus w Europie to nawet do luksusowych modeli VW nie maj jak sie porowna pod kazdym wzdgledem.Tak naprawde porownujac Lexsusa do VW to trudno ocenic ktora marka jest bardziej ludowa kiedy kazdy luksusowy model VW jest ponad tym co reprezentuje Lexsus.Moze to niektorych boli ale taki jest fakt .Jesli popatrzymy tylko na prestiz marki to Lexsus globalnie stoi wyzej ale jesli porownamy konkretne modele to przy VW lexsus to niewiele. Link Zgłoś
6izyda Re: BMW LSC 09.05.06, 10:23 w skali globalnej wiesiu lexus=mesio=bmw, audi stoi nizej a vw w ogole nie jest brany pod uwage jako ludowoz dla biedoty Link Zgłoś
waskes29 Re: BMW LSC 09.05.06, 10:34 6izyda napisała: > w skali globalnej wiesiu lexus=mesio=bmw, audi stoi nizej a vw w ogole nie jest > > brany pod uwage jako ludowoz dla biedoty Co ty pier**sz Audi sprzedaje znacznie wiecej samochodow luksusowych niz Lexsus nawet globalnie patrzac. Nie wiem tez ile Lexsus sprzedaje lacznie na calym swioece ale watpie czy wiecej niz Audi .Ty patrzysz tylko na rynek USA a Lexsus po za tym rynkiem nie istnieje nigdzie. Jesli chodzi o Europe i samochody luskusowe to lexsus jest tlem nawet dla VW -taka prawda a ty pisz sobie co chcesz. Link Zgłoś
edek40 Re: Nastepna pokraka ?-BMW LSC 08.05.06, 17:44 Jedyna szansa to to, ze bedzie naprawde drogi. Inaczej nikt go nie kupi. Bo i po co? Link Zgłoś