Gość: mac1 IP: 213.77.125.* 07.01.03, 12:31 Mam problem, bo ASO odmawia mi wydania auta zastępczego bezpłatnie na czas naprawy gwarancyjnej (suszenie tapicerki) na kilka dni. W gwarancji nic o tym nie ma. Jak walczyć i egzekwować. Pzdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: *.atlanta.ga.us 07.01.03, 13:59 Jak nie ma w gwarancji, to Ci sie nie nalezy. Chyba ze ASO wykaze dobra wole. Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: 213.77.125.* 07.01.03, 14:10 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jak nie ma w gwarancji, to Ci sie nie nalezy. Chyba ze > ASO wykaze dobra wole. Właśnie nie wyraziło dobrej woli. Ja też nie wyrażę i po gwarancji juz mnie nie zobaczą na przeglądach. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: els Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 14:22 a może dla Twojego nowego auta należy się assistance ?? a może masz w pakiecie ubezpieczenia tą usługę ? Jaka to marka ? bo swego czasu np. Renault dawał do nowego na rok od zakupu bezpłatne assistance i ja w okresie gwarancji jak zostawiłem w ASO na 5 dni auto to mi dali z wypożyczalni Forda Mondeo bo nie mieli akurat wolnej Laguny a niższej klasy czyli Megana nie chciałem wziąść. Facet z wypożyczalni tylko zadzwonił i powiedział że ma zlecenie z Renault Assistance i zapytał grzecznie gdzie i o której godzinie ma podstawić Mondeo ?. Auto podstawili punktualnie, posprzątane, zatankowane i umyte mimo chlapy na dworze i to było w Polsce ale w roku 1998. Jak mi oddali Lagunę to tylko zadzwoniłem i za kwadrans przyjechali zabrać tego Forda do ASO i po sprawie. Poczułem się jak w kraju cywilizowanym choć raz ;-) Pozdrawiam , els Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: dzieki els. IP: 213.77.125.* 07.01.03, 14:48 Gość portalu: els napisał(a): > a może dla Twojego nowego auta należy się assistance ?? a może masz w pakiecie > ubezpieczenia tą usługę ? Jaka to marka ? bo swego czasu np. Renault dawał do > nowego na rok od zakupu bezpłatne assistance i ja w okresie gwarancji jak > zostawiłem w ASO na 5 dni auto to mi dali z wypożyczalni Forda Mondeo bo nie > mieli akurat wolnej Laguny a niższej klasy czyli Megana nie chciałem wziąść. > Facet z wypożyczalni tylko zadzwonił i powiedział że ma zlecenie z Renault > Assistance i zapytał grzecznie gdzie i o której godzinie ma podstawić Mondeo ?. > Własnie dzwoniłem do VW Assistance. Może coś załatwię na 3 dni. Dzięki za rade, nie pomyślałem o tym. Pzdr. > Auto podstawili punktualnie, posprzątane, zatankowane i umyte mimo chlapy na > dworze i to było w Polsce ale w roku 1998. Jak mi oddali Lagunę to tylko > zadzwoniłem i za kwadrans przyjechali zabrać tego Forda do ASO i po sprawie. > Poczułem się jak w kraju cywilizowanym choć raz ;-) > > Pozdrawiam , els Link Zgłoś