Dodaj do ulubionych

Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY?

IP: 213.77.125.* 07.01.03, 12:31
Mam problem, bo ASO odmawia mi wydania auta zastępczego bezpłatnie na czas
naprawy gwarancyjnej (suszenie tapicerki) na kilka dni. W gwarancji nic o tym
nie ma. Jak walczyć i egzekwować. Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: *.atlanta.ga.us 07.01.03, 13:59
      Jak nie ma w gwarancji, to Ci sie nie nalezy. Chyba ze
      ASO wykaze dobra wole.
      • Gość: mac1 Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: 213.77.125.* 07.01.03, 14:10
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Jak nie ma w gwarancji, to Ci sie nie nalezy. Chyba ze
        > ASO wykaze dobra wole.

Właśnie nie wyraziło dobrej woli. Ja też nie wyrażę i po gwarancji juz mnie nie
        zobaczą na przeglądach. Pzdr.
        • Gość: els Re: Kiedy przysługuje auto zastępcze - POMOCY? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.03, 14:22
          a może dla Twojego nowego auta należy się assistance ?? a może masz w pakiecie
          ubezpieczenia tą usługę ? Jaka to marka ? bo swego czasu np. Renault dawał do
          nowego na rok od zakupu bezpłatne assistance i ja w okresie gwarancji jak
          zostawiłem w ASO na 5 dni auto to mi dali z wypożyczalni Forda Mondeo bo nie
          mieli akurat wolnej Laguny a niższej klasy czyli Megana nie chciałem wziąść.
          Facet z wypożyczalni tylko zadzwonił i powiedział że ma zlecenie z Renault
          Assistance i zapytał grzecznie gdzie i o której godzinie ma podstawić Mondeo ?.
          Auto podstawili punktualnie, posprzątane, zatankowane i umyte mimo chlapy na
          dworze i to było w Polsce ale w roku 1998. Jak mi oddali Lagunę to tylko
          zadzwoniłem i za kwadrans przyjechali zabrać tego Forda do ASO i po sprawie.
          Poczułem się jak w kraju cywilizowanym choć raz ;-)

Pozdrawiam , els
          • Gość: mac1 Re: dzieki els. IP: 213.77.125.* 07.01.03, 14:48
            Gość portalu: els napisał(a):

> a może dla Twojego nowego auta należy się assistance ?? a może masz w
            pakiecie
            > ubezpieczenia tą usługę ? Jaka to marka ? bo swego czasu np. Renault dawał do
            > nowego na rok od zakupu bezpłatne assistance i ja w okresie gwarancji jak
            > zostawiłem w ASO na 5 dni auto to mi dali z wypożyczalni Forda Mondeo bo nie
            > mieli akurat wolnej Laguny a niższej klasy czyli Megana nie chciałem wziąść.
            > Facet z wypożyczalni tylko zadzwonił i powiedział że ma zlecenie z Renault
            > Assistance i zapytał grzecznie gdzie i o której godzinie ma podstawić
            Mondeo ?.
            >

Własnie dzwoniłem do VW Assistance. Może coś załatwię na 3 dni. Dzięki za rade,
            nie pomyślałem o tym. Pzdr.
            > Auto podstawili punktualnie, posprzątane, zatankowane i umyte mimo chlapy na
            > dworze i to było w Polsce ale w roku 1998. Jak mi oddali Lagunę to tylko
            > zadzwoniłem i za kwadrans przyjechali zabrać tego Forda do ASO i po sprawie.
            > Poczułem się jak w kraju cywilizowanym choć raz ;-)
            >
            > Pozdrawiam , els

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka