Dodaj do ulubionych

Wasze wymarzone realne auto

IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 14:50
Jakie jest Wasze wymarzone auto (nowe lub uzywane) ale osiągalne, albo
następne które kupicie i z jakich powodów je wybierzecie lub byscie wybrali.
Obserwuj wątek
    • kasia.net Re: Wasze wymarzone realne auto 27.01.03, 15:05
      Mazda 6 - moze byc dwuletnia, ale to w przyszlosci (nie takiej odleglej, ale w
      przyszlosci). A na dzien dzisiejszy Renalult Megane II.. Bo bezpieczne, choc
      tyl mi sie wydaje troche zbyt kosmiczny.
    • Gość: Darek Re: Wasze wymarzone realne auto IP: 212.106.151.* 27.01.03, 15:31
      Nowa Land Cruiser Toyota 90,3,0l.D,5 d.,realna ale byłbym goły.Muszę poczekać z
      pół roku.Duża,pakowna,bezpieczna[?]wszędziejezdna,niski spadek
      wartości,wygodna,japońska,dla mojej żony[przekonała się że te auta mają mniej
      wad niż zwykłe samochodziki],trwała,prawie bezawaryjna.Teraz zastanawiam się
      nad wadami,może wy mi podpowiecie?Pozdr.
      • kasia.net Re: Wasze wymarzone realne auto 27.01.03, 15:47
        MOze wada jest to ze autko rzuca sie zbyt w oczy i niebezpiecznie nim jezdzic?
        • Gość: Darek Re: Wasze wymarzone realne auto IP: 212.106.151.* 28.01.03, 09:56
          kasia.net napisała:

> MOze wada jest to ze autko rzuca sie zbyt w oczy i niebezpiecznie nim
          jezdzic?
          Ależ skąd!To nie BMW,Audi,Merc,poza tym nie jeżdżę w okularach słonecznych,mam
          włosy na głowie i nie pakuję się sterydami.To moje wymarzone auto dla żony.Czy
          wiesz jak ładnie dostojnie pewnie prowadzi się taki wóz a szczególnie przez
          kobietę[na małych dupków w autkach["mężczyzn"]możesz siusiać]a nawet ich
          rozjechać.Jestem próżny,no nie?Pozdr.
    • Gość: Niknejm Re: Wasze wymarzone realne auto IP: proxy / 143.26.82.* 27.01.03, 16:06
      Gość portalu: kiki napisał(a):

> Jakie jest Wasze wymarzone auto (nowe lub uzywane) ale osiągalne, albo
      > następne które kupicie i z jakich powodów je wybierzecie lub byscie wybrali.

Civic TypeR, pewnie używany, bo taniej :-)
      Niezbyt wielki, więc praktyczny w mieście, ale jednocześnie na tyle duży, że
      wystarczający w codziennej eksploatacji, nawet w roli autka rodzinnego. Bardzo
      dobra dynamika (poniżej 7s do 100), ale spalanie na rozsądnym poziomie. Dobra
      niezawodność (jak to w Hondach), niezłe wyposażenie (choć bez bajerów i
      gwizdków), dobre hamulce.
      Ot, takie lekko usportowione autko do codziennej jazdy.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: polokokt ja rowniez.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 19:28
        ale bardziej realny silnik to jest 1.6 110KM, preferuje nowe samochody, no
        chyba ze znam poprzedniego wlasciciela. No i koniecznie nadwozie 3d
        ewentualnie Toyota Corolla rowniez z silnikiem 1.6 tez 110KM
        Ale to sa jeszcze dosc odlegle plany :)
        Pozdrawiam
    • Gość: robert czekam na TVR Cerbera albo Tuscan IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 27.01.03, 16:20
      niech sie tylko Angole zdecyduja na produkcję z lewą kierownicą. Poczekam z rok
      i sie przesiadam:)
    • Gość: Marek Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.atlanta.ga.us 27.01.03, 16:31
      Jeden z tych (kolejnosc w malejacym zainteresowaniu):
      - Infiniti M45 (zonie sie podoba, teraz to tylko kwestia
      kiedy)
      - Pontiac Grand Prix GTP model 2004 (problem z
      przekonaniem malzonki - ma dosc amerykancow)
      - Pontiac Boneville GXP (pojawi sie dopiero w przyszlym roku)
      - Cadillac CTSv (zobaczymy jaka bedzie cena...)
      - Pontiac GTO (bo tylko 2 dzwi i zona sie nie zgodzi)
      - Mazda RX8 (j.w.)
      - Nissan 350Z (j.w.)

A czuje ze sie skonczy na 2-3 letniej BMW 540...
    • Gość: apandinus realnie - Skoda Octavia Combi IP: 62.29.248.* 27.01.03, 16:35
      I pod koniec zeszłego roku sobie kupiłem, w wersji ICE (z klimą i 4 poduszkami)
      ze starym ale jarym silnikiem 2.0 ośmiozaworowym.

Na razie zaspokoiłem realne marzenia...
    • ziolek73 Re: Wasze wymarzone realne auto 27.01.03, 18:07
      Czesc,
      Pewnie bedzie to BMW 730d z 1997, lub 740d z 1998.
      A moze zostane przy serii 5 tez z jakims dieslem....
      Dlaczego? Bo jestem fanem tej marki a o tym dlugo by pisac.
      Respect.
      • greenblack Re: Wasze wymarzone realne auto 27.01.03, 19:39
        ziolek73 napisał:

> Czesc,
        > Pewnie bedzie to BMW 730d z 1997, lub 740d z 1998.

W 1997 nie było jeszcze 730d - dopiero od końca 1998. W 1998 nie było 740d -
        dopiero od połowy 1999.

Pozdrawiam

• ziolek73 Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 09:41
          Wedlug ETK byly :o)
          Respect.
          • greenblack Do Ziółka73 28.01.03, 14:45
            ziolek73 napisał:

> Wedlug ETK byly :o)

Nonsens. W 1997 jedynym dieslem w 7 był 2.5 td 143 KM z komorą wstępną. 730d
            (2.9 R6) pojawił się dopiero po modernizacji 7 jesienią 1998, a 740d (3.9 V8)
            dopiero latem 1999. W 1998 jeździły dopiero protytypy 740d ze starym nadwoziem.

> Respect.

Pozdrawiam
            • ziolek73 Do Greenblacka 28.01.03, 15:31
              Ale zes sie bracie zapial na temat.
              Nie bede sie z Toba wyklocal, bo nie ma sensu o taka pierdule.
              Ale powtarzam ze wedlug mojego zrodla czyli ETK (chyba ze software BMW sie
              myli), bylo tak:
              E38 725tds 1995, potem 730d od 1997, potem 740r od 1998.
              Respect.
              • greenblack Re: Do Greenblacka 28.01.03, 17:33
                ziolek73 napisał:

> Ale zes sie bracie zapial na temat.

No cóż. Kiedy jestem czegoś pewien, to trudno mnie przekonać.

> Nie bede sie z Toba wyklocal, bo nie ma sensu o taka pierdule.

Ja też nie.

> Ale powtarzam ze wedlug mojego zrodla czyli ETK (chyba ze software BMW sie
                > myli), bylo tak:
                > E38 725tds 1995, potem 730d od 1997, potem 740r od 1998.

Nonsens. Jak znajdziesz gdzieś BMW 730d z 1997 albo 740d z 1998, a najlepiej
                jak już kupisz ten model z tego rocznika, to daj znać.

> Respect.

Pozdrawiam
    • chaladia Re: Wasze wymarzone realne auto 27.01.03, 20:55
      Fiat New Small 1,25 JTD 4*4 - gdy go zaczną juz produkować.
      Niestety, trzeba będzie poczekać - zwłaszcza że kupowanie samochodu zaraz po
      rozpoczęciu jego produkcji to duże ryzyko trafienia "niedoróbki".

Póki co, małe miejskie autka 4*4 mają wysokoobrotowe silniczki 16v, które nie
      nadają się ani na misto, ani w najlżejszy choćby teren. A na szosie, gdzie te
      motorki dobrze by się sprawiały - napęd 4*4 nie ma racji bytu przynajmniej
      dopóki jeden most może przenieść 100% momentu, co oznacza jakieś 100 kW...
    • Gość: sylas Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.telis.gda.pl 27.01.03, 22:42
      A moim następnym autem będzie pewnie nowa Renault Laguna. Bliższe szczegóły
      (silnik itp.) jeszcze nie ustalone :) Mam nadzieję, że do czasu aż na nią
      uzbieram, wyeliminują wszystkie te jej wady, o których dość często słychac na
      tym forum.
      • Gość: cc Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 23:11
        Mitsubishi Galant 2.4 GDI w obecnej wersji. Kolor oczywiście czarny,
        ewentualnie srebrny. Niestety, ceny i podaż są nie do zaakceptowania :(
    • Gość: ixi Re: Wasze wymarzone realne auto IP: 212.244.83.* 27.01.03, 23:25
      Może kiedyś w przyszłości Ford Galaxy, zapakowałbym rodzinę do środka i udał
      się w długą podróż po Europie. No ale na takie przedwsięwzięcie musi jednak
      upłynąć jeszcze sporo lat. Dlaczego Galxy- bo jest duzym vanem a dlaczego
      Ford?- bo mam sentyment jeszcze pos Sierrze- przejechała w mojej rodzine ponad
      200.000 km (nie będę jednak mówił, że zupełnie bezawaryjnie.) Taka jeszcze
      mała dygresja- w sierrze miałem prawdziwe welury, które mimo upływu lat (
      równo 20) zachowały dalej swój wygląd,był nimi nawet wyłozony bagażnik jak
      oglądam wspólczesne wnętrza samochodów klasy średniej to widzę tylko jak
      daleko idzie szukanie gdziekolwiek oszczędności. Nie wiem czy się ze mną
      zgodzicie ale w większość wspólcześnie produkowanych aut, ma materiały gorszej
      jakości niż były stosowane w analogicznych autach 20 lat temu.

pozdr

ixi
      • Gość: Wiseguy Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 27.01.03, 23:37
        Mazda Xedos6 V6 2.0 (niestety jej już nie produkują) lub Honda Accord TypeR.
    • Gość: toyot Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.core.jjs.pl 27.01.03, 23:44
      Jakiś rok temu kupiłem auto o którym marzyłem też z rok - Toyotę Camry 3.0 V6 z
      95 roku. Jest faktycznie super pod każdym względem i bez zastrzeżeń. Ale tym
      samym przestała być już tym wymarzonym autem a stała się normalna. Już się nie
      oglądam na ulicy za Camry tak jak przed jej zakupem ;-) Wiem jedno - moje
      następne auto będzie w wersji kombi, europejski japończyk (nie ameryka jak moja
      Camry), będzie miał ok. 2 litrów benzynowy silnik no i pewnie niestety manual
      dla odmiany. Mogłaby to być 2-3 letnia Avensis lub Primera. Dla żony natomiast
      zdecydowanie kupiłbym Civica 1.5i LS 5D - fajnie wyglądają dziewczyny w
      Civicach ;-) Są to marzenia jak najbardziej realne, ale... pojeżdżę jeszcze
      Camry. A z tych mniej realnych to bardzo mi się podoba nowa Mazda 6 kombi no i
      Honda Accord Tourer... Może kiedyś. A jakbym nie miał rodzinki to zdecydowanie
      Lexus IS 200.

Pzdr
    • wonsz Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 05:44
      Mam na widelcu Toyote 4Runnera z 95 roku. Przez siedem lat auto glownie stalo
      w garazu, a jesli bylo jezdzone to tylko w trasie. Serwisowane regularnie i
      bez oszczednosci. Przebieg 80tys, od nowosci w rodzinie i tylko u jednego
      kierowcy. Planowalem kupic w przyszlym roku nowa Vitare, ale taki 4Runner to
      moje dawne nieziszczone marzenie i chyba wlasnie w nim skoncze. Juz jestem
      niemilosiernie napalony, V6 i chromy snia mi sie w nocy :))) Za
      zaoszczedzone pieniadze zona pragnie posiasc RAV4 z 97, dwudrzwiowego i z
      namiotem :)))
    • mrzagi01 Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 07:35
      mercedes A140 (bo to naprawde swietne autko)-ten upatrzony egzemplarz juz
      jezdzi po wloszech, jak nic sie nie wydazy to za 1-2 lata bedzie moj.
    • webdesigner Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 09:57
      volvo 850 T5R kombi (czarne, nie żółte) a na klapie koniecznie zamienić znaczek
      na 2,0 ;-) Nie lubię, jak widać, że autko ma pod maską dużo koni. Mam
      upatrzone, ale znajomy jakoś nie może się zdecydować na sprzedaż. Stan idealny
      pomimo, że nie pierwszej młodości - wolał polerować niż jeździć ;-) No i te
      kanciaste kształty ;-) Do tego kremowa skóra z V70 i parę bajerów.
      Pozdrawiam

Tylko to nie jest tanie w eksploatacji, oj nie jest ;-)
    • Gość: Doki Re: Wasze wymarzone realne auto IP: 195.13.26.* 28.01.03, 16:43
      Saab 9 5 czy tez jego odpowiednik, ktory bedzie w produkcji za 3 lata, bo wtedy bede zmienial auto. Wystarczajaco duzy, niezawodny, masywny, bezpieczny i, co istotne, znacznie mniej chetnie widziany przez zlodziei niz niemieckie auta.
      • paw_dady Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 19:39
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Saab 9 5 czy tez jego odpowiednik, ktory bedzie w
        produkcji za 3 lata, bo wtedy
        > bede zmienial auto.

co powiesz na Saab 9.3x? jesli dozyje i bede wciaz mial
        prace to bedzie to ...
        • Gość: Doki Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 28.01.03, 20:08
          Odradzam. Malo miejsca na rodzine. Nie wspomne juz o
          bagazu. Do mojego obecnego nawet rowerek dzieciecy
          wchodzi na stojaco do bagaznika i nie chce samochodu, w
          ktorym jest mniej miejsca.
          PS obok rowerka mozna wtedy ustawic skrzynke jablek i
          lotnicza walizke i nadal wszystko sie domknie.
          • paw_dady Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 20:22
            Gość portalu: Doki napisał(a):

> Odradzam. Malo miejsca na rodzine. Nie wspomne juz o
            > bagazu. Do mojego obecnego nawet rowerek dzieciecy
            > wchodzi na stojaco do bagaznika i nie chce samochodu, w
            > ktorym jest mniej miejsca.
            > PS obok rowerka mozna wtedy ustawic skrzynke jablek i
            > lotnicza walizke i nadal wszystko sie domknie.

wobec tego pozostaje inna bryka:
            volvoxc90.nl.volvocars.be

mysle ze to powinno zaspokoic twoja potrzebe przestrzeni
            (jesli mi sie rodzina odpowiednio powiekszy to bedzie
            ten a nie saab ale rozpoaczac nie bede ;o)
    • qrakki999 Re: Wasze wymarzone realne auto 28.01.03, 16:56
      Ja ma ten problem, że albo może być wymarzone:) albo realne:)

wymarzone - jakikolwiek, nowy Saab - ta marka mnie pociąga:)a w drugiej
      kolejności Ford Capri mk III - czarny z dwoma białymi paskami przez cała maskę
      i dach:)))))

realne - moja skodzina musi mi starczyć na najbliższe 2 lata:) Nie jest
      marzeniem ale koszmarem sennym też jeszcze nie:)
      Ale mam ochotę na jakiegoś takiego Combo z dieslem /Partner - Berlingo, Kangoo,
      itp/

pzdr.
      Q.
    • Gość: skorpik Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 17:01
      niezmiennie V70T5 - czarny!
      choć ostatnio kusi mnie dealer Saabem 9-3SS...
    • Gość: a Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.k.mcnet.pl 28.01.03, 17:24
      Kia Sorento, ale to najwczesniej za dwa lata wiec nie bedzie to juz nowy model.
      Duze auto (takie lubie) i nikt nie bedzie tego chcial ukrasc. Zaraz sie odezwa
      glosy, ze to szajs, ale ja mam dwa Kia aktualnie uzywane (5 letnie i roczne) i
      jak na razie nie narzekam ani na ten stary ani na ten nowy.

A
    • Gość: cracovian Re: Wasze wymarzone realne auto IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 18:11
      Ja mam nowiutkiego Isuzu Troopera V6 3.5l. Mam nadzieje, ze bedzie mi sluzyl
      przez wiele jeszcze lat, ale... w przyszlosci rozgladajac sie za jego podobnym
      nastepca, na pewno spojrze bardzo powaznie na Mitsubishi Montero aka. Pajero.
      autos.msn.com/vip/newoverview.aspx?make=Mitsubishi&model=Montero&src=LeftNav&pos=Find

Ale Mitsu juz wtedy dawno moze nie byc tak jak i Isuzu :-(

Z osobowek to zona marzy tylko o New Beetle i to w nastepnej kolejnosci trzeba
      bedzie kupic... Ja z kolei nie pogardzilbym wtedy albo i nawet teraz, choc
      stary dziad jeszcze nie jestem, Infinity Q45:
      autos.msn.com/vip/newoverview.aspx?make=Infiniti&model=Q45&src=LeftNav&pos=Find
      • Gość: martynka Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.lukowa7.waw.pl 28.01.03, 18:27
        w miarę realnie i wymarzenie - mercedes beczka, kolor banana, z chromowanymi
        dodatkami i zderzakami , i kołpakami w kolorze auta.....;;;bmw rekin
        wymarzenie - new Megane II lub Almerka (obie wiśniowe ) mega - 1.6 , alma - 1.8
        zupełnie nie realnie i wymarzenie - jakiś saab (nowy of kors), ford mustang
        cabrio - a.d '69 ;;; peugot 607
        • Gość: cracovian Re: Wasze wymarzone realne auto IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 18:46
          Smiesznie, bo taka klasyczna beczka w kolorze banana jest duzo wiecej warta
          tutaj niz sredniej jakosci Mustang z 60 lat. W Polsce jest odwrotnie :-)
          • Gość: martynka Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.lukowa7.waw.pl 29.01.03, 12:52
            Taak, :)) - ładna beczuszka tutaj to około 5-10 tys, a mustang to pewnie z
            30 .....
            pozdrawiam.M
    • Gość: jacek2 Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.abo.wanadoo.fr 28.01.03, 18:44
      Volvo S 60 z silnikiem D5!!!
    • Gość: Robert Re: Wasze wymarzone realne auto IP: *.vline.pl 29.01.03, 01:49
      Replika Porsche 356 A Speedster z 59 r.na majowe wypady za miasto lub jakieś
      inne 356A , ostatecznie może być nowszy 356 B. A dlaczego replika? Bo oryginał
      w idealnym stanie kosztuje ponad 100 000 Euro (jak dla mnie ciut za dużo) a
      replikę można nabyć za niecałe 30 000. A na codzień wystarczy mi współczesna
      masówka nie warta swych pieniędzy (Mercedes C180 Coupe)i póki się nie psuje
      zabardzo (a psuje się ;-)nie wierzcie reklamom i mitom) to jej nie zmieniam
      (nie chce mi się)
    • Gość: seba5700 Re: Wasze wymarzone realne auto IP: 195.205.239.* 29.01.03, 03:51
      Cadillac El Dorado cabrio z konca lat 60tych , 2 drzwiowe prawie 7 metrowe
      nadwozie, pieknie grajacy ponad 360 konny, 8 litrowy V8 i do tego komfortowe
      zawieszenie, czy jakiekolwiek inne auto moze bardziej zrelaksowac ? :-)
    • Gość: Szymi Xedos6 lub Mazda6 IP: 193.0.236.* 29.01.03, 13:25
      realny:

taki jak mam tylko nowszy czyli Xedos6 z 1999 roku (nowszych nie ma:(((),
      koniecznie 2.0 v6 koniecznie manual i koniecznie skorzana tapicerka, jak bym
      mial troche wiecej pieniedzy to Mazde6 ale w wersji 3.0 v6 dostepnej w USA
      (dlaczego w europie nie ma V6??? nawet mniejszego ale v6???)

wolalbym xedos bo mazda6 mi sie jednak mniej podoba chociaz i tak jest obok
      nowego accorda najladniejsza z nowych samochodow klasy sredniej

wymarzony:

BMW 330 Ci Coupe bordowy, koniecznie NIE SHADOW LINE tylko z listwami
      chromowanymi, koniecznie xenony, i najlepiej bordowy albo czarny, w srodku
      jasna skora,

i do tego

BMW 760iL jako samochod rodzinny;)
      pozdrawiam,

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka