Dodaj do ulubionych

Nowe BMW X3

27.06.06, 17:52
W życiu bym go nie kupił, wprawdzie po face-liftingu, już nie przypomina tak
bardzo Kia Sportage. Ale mimo to, wciąż jest to auto robione "po kosztach"
przez podwykonawcę BMW, na mało wybredny rynek amerykański!
Za taką samą cenę, wolałbym sobie sprowadzić z USA, Range Rover'a Sport....
(auto z najwiekszą różnicą cenową- tam 50 tyś $, u 300 tyś złotych!)
Obserwuj wątek
    • raphael_2000 Re: Nowe BMW X3 27.06.06, 17:53
      raphael_2000 napisał:

> W życiu bym go nie kupił, wprawdzie po face-liftingu, już nie przypomina tak
      > bardzo Kia Sportage. Ale mimo to, wciąż jest to auto robione "po kosztach"
      > przez podwykonawcę BMW, na mało wybredny rynek amerykański!
      > Za taką samą cenę, wolałbym sobie sprowadzić z USA, Range Rover'a Sport....
      > (auto z najwiekszą różnicą cenową- tam 50 tyś $, u 300 tyś złotych!)
      "..u nas 300 tyś zł"
      • spar Re: Nowe BMW X3 27.06.06, 18:59
        hehe niezbedna poprawka. widze u Ciebie dbalosc o szczegoly znacznie wieksza
        anizeli w przypadku x3. co do wyboru to masz swieta racje! RR Sport za tyle
        pieniedzy jest czym nieporownywalnie ciekawszym. w ogole sens zakupu x3
        pozostaje dla mnie nieodgadniony. pamietam ze gdy wchodzil ludzie sie
        zastanawiali po co mi male x3 jesli za niewiele wiecej(to bylo naprawde malo)
        mozna juz miec o wiele lepszego x5.
    • vafancullo Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 00:53
      jestem troche skrzywiony jezeli chodzi o preferencje co do marki samochodow, bo (po posiadaniu wielu
      marek) jestem zdecydowanym zwolennikiem bmw ze wzgledu na osiagi i prowadzenie, ale nadal nie
      rozumiem sensu zakupu x3. jest ohydne i bezcelowe.
      • raphael_2000 Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 21:54
        A widzisz.. tylko ktoś o wyrafinowanym guście, potrafi zrozumieć wyższość Range
        Rovera, który jest prawdziwym arystokratą wśród aut terenowych (tak! Range
        Rover świetnie spisuje się w terenie), nad autami SUV, SAV.. czy jakkolwiek
        nazywają się "podwyższone kombi" BMW. Radzę Ci, przejeżdzając koło salonu Land
        Rovera, wejdz do środka, usiądz w Range Roverze, odrazu mnie zrozumiesz.
        Nie mam nic do BMW, w końcu robi on świetne sportowe sedany, coupe, i
        oczywiście kabriolety.
        Moim pierwszym samochodem, było BMW 320 serii E36, i z bólem rozstaję się z nim
        po wspaniałych dwóch latach... i rozglądam sie za Range Rover'em drugiej
        generacji..
    • followme.pl porządne zdjęcia X3 po FL 28.06.06, 11:30
      followme.pl/forum/viewtopic.php?t=164
    • el_p Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 11:31
      Czy to jest ta seria, ktora z taka latwoscia dachuje na parkingach?
      • deltalima Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 11:39
        nie, borowik dachował opancerzonym x5.
    • mageillusionist Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 11:33
      BMW pcha sie w popularny segment aut bo ich sport-cary sie juz tak dobrze nie
      sprzedawaja, poza tym opinia o BMW sie pogarsza.
      A szkoda, bo ich starsze modele sa calkiem niezle.
      Najbardziej zaluje tych super skosnych lamp, wygladaly odlotowo, a te aktualne
      (jak w X3 wlasnie) sa po prostu brzydkie/nieciekawe/niczym sie nie wyrozniaja.
    • ppo Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 11:57
      Jeśli to taki sam schwabski scheiss, jak X5, to nein, danke. Miałem okazję
      testować x5 w terenie (z "amerykańskim" silnikiem 4.4 litra i automatem) i nie
      nadaje się to nawet, żeby dojechac nad jezioro na ryby! Jest to typowy wóz do
      szpanowania dla dzianych staruchów, albo blond dupci-utrzymanki. Z terenówką
      nie ma to nic wspólnego. Zwykły UAZ bije x5 na głowę w terenie (stylistycznie
      zresztą tez).
      • kodem_pl nie znasz sie.... 28.06.06, 12:00
        to idealne auto dla kazdego mieszkanca Polski. Wyzsze, wyzszy profil opon,
        pewnie nieco wzmocnione zawieszenie. Nie mozesz traktowac x5 jak land cruisera,
        traktuj je jak serie 5 kombi na polskie dukty.
        • ppo Re: nie znasz sie.... 28.06.06, 12:19
          Ok, ale są SUVy, którymi poza jazdą po polskim asfalcie można też jechać na
          ryby lub polowanie. Choćby taki starszy trochę wynalazek jak grand cherokee,
          ford maverick, a nawet "europejski" opel frontera. Jeśli kupuję auto terenowe
          (wyglądające na takie) to nie po to, aby bać się, że cos mi się w lesie urwie,
          albo że zakopie się w błotku nad jeziorkiem, skąd mnie nawet żaden matiz nie
          wyciągnie ;). Za taki pieniądz, to człowiek chciałby mieć coś super. A te
          beemki serii X zdecydowanie super nie są.
          P.S- te 4.4 ltr automat dostępne są (wyłącznie?) w USA, a tam asfalt raczej
          dobry, natomiast terenów do off-road bardzo dużo. Automat w terenówce to imo
          pomyłka i nadaje się tylko dla tych grup społecznych, które wymieniłem w
          poprzednim poscie.
          • kodem_pl Re: nie znasz sie.... 28.06.06, 13:00
            Widzisz, tylko wszystkie wymienione przez Ciebie "przykladne" SUVy dostaja baty
            za prowadzenie na asfalcie, a x5 jest za to chwalone (idzie jak sportowa limuzyna).

Zauwaz, ze sprzedaje sie x5 jak cieple buleczki. Jaki z tego moral? Dla kazdego
            cos milego: chcesz lanserskie auto do jazdy po asfaltach, przy tym przestronne,
            wygodne, ladne i dobrze sie prowadzace, do ktorego wygodnie sie wsiada - bierz
            pochodne x5. Chcesz cos, czym mozesz scigac sie z kumplami po polu - szukaj
            dalej, ale tez znajdziesz. Tylko po asfalcie niejezdzij nim jak osobowym, bo
            dacha zaliczysz.
            • simr1979 Re: nie znasz sie.... 28.06.06, 13:24
              kodem_pl napisał:

> Widzisz, tylko wszystkie wymienione przez Ciebie "przykladne" SUVy dostaja baty
              > za prowadzenie na asfalcie,

Bo to nie są SUV'y ( przynajmniej w powszechnie przyjętym w Europie rozumieniu
              tego skrótu), tylko uniwersalne sam. terenowe.
              Ppo błądzi, zaliczając Granda i Fronterą do SUVów...a Maverick nie wiem co robi
              w tym towarzystwie (chyba że chodzi o starszego Mavericka = Terrano2)
    • mejlmi bleeee..... 28.06.06, 11:57
      Ochydnie brzydkie auto. Jest tyle pieknych samochodow o podobnych
      osiagach...Nie wiem po co ktos mialby je kupic, szczyt bezguscia, chyba tylko,
      zeby powiedziec mam BMW. No i jak Niemcy mogli tak je spieprzyc?
    • komment Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 16:36
      "Patrząc na nowe X3 od razu rzuca się w oczy maska"... dlaczego redaktor
      poważnej gazety popełnia tak podstawowy błąd stylistyczny? A jeżeli popełnia, to
      dlaczego nie reaguje na to żadna wewnętrzna korekta?
      • jorn Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 17:47
        Nowy układ dwóch świateł z lampami przeciwmgłowymi umieszczonymi pod głównym
        kloszem nazwany został "six-eyed look".

Co za idiota wymyślił, żeby tak wysoko umieszczać światła przeciwmgłowe?
        Przecież ich miejsce jest jak najniżej, żeby "podświetlać mgłę od spodu", bo
        światło emitowane przez reflektory umieszczone wysoko odbija się od drobin wody
        w powietrzu i wraca, oślepiając kierowcę. Jeszcze głupiej zrobił VW w
        poprzedniej generacji Passata - światła przeciwmgłowe są tam we wspólnej lampie
        zespolonej z reflektorami świateł mijania / drogowych.
      • simr1979 Re: Nowe BMW X3 29.06.06, 10:29
        komment napisał:

> "Patrząc na nowe X3 od razu rzuca się w oczy maska"... dlaczego redaktor
        > poważnej gazety popełnia tak podstawowy błąd stylistyczny? A jeżeli popełnia, t
        > o
        > dlaczego nie reaguje na to żadna wewnętrzna korekta?

Bo jak ktoś w ogóle umie pisać (nawet z błędami), to od razu idzie do redakcji
        (w korekcie płacą jeszcze mniej) ;):)
    • blazej123 Re: Nowe BMW X3 28.06.06, 18:25
      a mnie sie podoba,nawet bardzo
    • dr.verte Re: Nowe BMW X3 29.06.06, 01:50
      bardzo dobre auto,jechałem takim i to w tej niby bieda-wersji 2.0 td,nie
      wiem co się wam nie podoba,kapitalne prowadzenie,silniki + skrzynia rewelacja,
      wnętrze jak na "terenówkę"(czyli popatrz sobie na konkurencje) b.dobrej
      jakości i lukusowe,a że z wyglądu mało piękne?? a które teraz jest piękne,
      wymieńcie te ładniejsze suvy,na pewno szpetotą nie razi,w zasadzie jak na
      polskie warunki to taka "trójka" kombi,co z tego że mniejsze od piątki,nie
      każdy chce i potrzebuje mieć wielką kobyłę,do forestera bym je porównał
      tyle że ma lepsze silniki i wnętrze i jest większe,foresterem się pewnie
      zachwycacie,nie wiem skąd te joby na x-trójkę,większość pewnie nawet na
      ulicy nie widziała
      • yahoo10 Re: Nowe BMW X3 29.06.06, 07:39
        Absolutnie sie z Toba zgadzam dr.verte, tak samo uwazam, z to jest b fajne i
        ladne auto. Jedyny problem w PL to wysoka cena. W D X3 z silnikiem "bieda" czyli
        2.0 wychodzi taniej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka