jaki71 30.01.03, 08:30 Zastanawiam sie nad fokusem z tdci kombi. Problem ze w wersji confrt x z rabatem ponad 10 000zl jest 100km a w ghii (bez rabatu) 115km czym one sie roznia? Czy tylko modulem sterujacym czy tez budowa. Jaki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kicur Re: Focus ghia a confort x IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.03, 10:34 jaki71 napisał: > Zastanawiam sie nad fokusem z tdci kombi. Problem ze w wersji confrt x z > rabatem ponad 10 000zl jest 100km a w ghii (bez rabatu) 115km czym one sie > roznia? Czy tylko modulem sterujacym czy tez budowa. > Jaki Zapraszam na Forum Klubu Forda Focusa: www.autocentrum.pl/index.php3?FF=74&type=-23&closedlist=&fr=1038014332 albo przez www.focusklubpolska.com.pl/main.htm Generalnie Cx jest biedniejszy niż Ghia, choć to bardzo opłacalny zakup - ja mam Ghia. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: Focus ghia a confort x IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 11:42 Witam, Rozważałem też zakup Foki w wersji 1.8 tdci comfort x. Od pewnego czasu Ford ładuje silnik o mocy 115 KM (250 Nm) tylko do wersji ghia. W innych wersjach (np. comfort x) ten sam (?) silniczek ma elektronicznie zmodyfikowane parametry wtrysku (inny moduł sterujący). Moc to 100 KM a max moment 240 Nm. W praktyce nie ma własciwie różnicy (jeździłem obiema wersjami silnikowymi). Zwróć uwagę, że róznica w max. momencie obr. jest niewielka (10 Nm) - w czasie jazdy silnik reaguje subiektywnie tak samo jak mocniejszy ghia z 250 Nm. 1.8 tdci - super silnik jeden z najlepszych w swojej klasie, bardzo cichy, dobrze wkręca się na obroty i jest b. oszczędny. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: Focus ghia a confort x IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 11:52 Weź pod uwagę przy wyborze auta, ze 2003 r. to ostatni (pełny) rok produkcji Focusa obecnej generacji (stąd sie biorą te rabaty). Na przełomie 2003/2004 zostanie zaprezentowany następca Foki. Wkrótce będzie takze nowy Golf V i Astra III, Citroen C4 a juz jest Megane II (dla mnie bomba). Za rok będziesz jeździł dobrze wyposazonym autem z doskonałym silnikiem, ale starszej generacji... pozdr. Link Zgłoś