Dodaj do ulubionych

Trasa Łazienkowska - max. prędkość ?

IP: *.pekao.com.pl 07.02.03, 11:57
jak w temacie (dotyczy odcinków, gdzie znaki nie stanowia inaczej).
problem błachy, ale akurat założyłem się z kumplem o niezłą forsę.
Proszę o pomoc

bankroot
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.int.warszawa.tdci.pl 07.02.03, 12:50
      Tego fenomenu nawet policja nie rozpracowała....
      Zazwyczaj , jak kogoś zgarną , to za bezsensowne manewry. Bo jak na
      videoradar , to za min. 110km/h.
    • Gość: Pitz Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.u.mcnet.pl 07.02.03, 13:04
      Gość portalu: bankroot napisał(a):

> jak w temacie (dotyczy odcinków, gdzie znaki nie stanowia inaczej).
      > problem błachy, ale akurat założyłem się z kumplem o niezłą forsę.
      > Proszę o pomoc
      >
      > bankroot

Jak nie ma znakow, to tak jak wszedzie w terenie zabudowanym - 60 km/h
      • Gość: strzała Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 13:17
        Dalem sie przewiezc znajomemu po lazienkowskiej. Max predkosc - 207. Samochod -
        carrera 4.

A przepisowo to chyba 60
    • Gość: Adam Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.acn.pl 07.02.03, 13:25
      Podobno 80,ale zawsze trzeba jeździć "z głową" czasami można 150, ale są
      momenty, że 40 to za szybko. Miałem parę lat temu dzwona na wysokości Pałacu
      Ujazdowskiego za Rozdrożem i to mnie nauczyło pokory do Trasy Łazienkowskiej.
    • vwpassat Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? 07.02.03, 14:19
      Tam gdzie najczęściej stawiają fotoradary z zasady nie przekraczam 100km/h.
      Także na Trasie Łazienkowskiej, zwykle jeżdżę 90 km/h jeśli oczywiście warunki
      ku temu są sprzyjające.

BTW:Ponoć stołeczne radary są "ustawione" na 105 albo na 110. Wie ktoś więcej
      n.t.temat ?
    • Gość: Piotr Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.eurx.dupont.com 07.02.03, 14:45
      Jezeli znaki nie stanowia inaczej to 60km/h, jak na kazdej innej drodze w
      obszarze zabudowanym.

Moje pytanie - czy jest jakies miejsce na Trasie gdzie "znaki nie stanowia
      inaczej"? Wydaje mi sie, ze tam chyba caly czas stoja "osiemdziesiatki", ale
      moze sie myle?

pzdr
      • Gość: MAD MAX Trasa Łazienkowska - 60 km/h IP: *.astercity.net 07.02.03, 15:08
        Gość portalu: Piotr napisał(a):
        > Moje pytanie - czy jest jakies miejsce na Trasie gdzie "znaki nie stanowia
        > inaczej"? Wydaje mi sie, ze tam chyba caly czas stoja "osiemdziesiatki", ale
        > moze sie myle?

Mylisz sie zdecydowanie. Przed wprowadzeniem strefy 50 km/h w Warszawie na
        Trasie Ł obowiązywało ograniczenie do 70 km/h. Po wprowadzeniu strefy
        ograniczenia zostaly zdjete i teraz obowiazuje 60 km/h.
        >
        > pzdr
        • Gość: macra Re: Trasa Łazienkowska - 60 km/h IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 16:31
          > Mylisz sie zdecydowanie. Przed wprowadzeniem strefy 50 km/h w Warszawie na
          > Trasie Ł obowiązywało ograniczenie do 70 km/h. Po wprowadzeniu strefy
          > ograniczenia zostaly zdjete i teraz obowiazuje 60 km/h.

z tego co ja slyszalem (podkreslam - slyszalem, wiec nie upieram sie co do
          swojej racji) to po wprowadzeniu 50km/h w centrum trasa lazienkowska i trasa
          torunska mialy byc wylaczone z tego zakazu (trasa prowadzi tez przez inne
          dzielnice) i na calej dlugosci mialo obowiazywac 80 km/h - wylaczajac znaki
          ktore miejscowo stanowia inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka