Gość: bankroot IP: *.pekao.com.pl 07.02.03, 11:57 jak w temacie (dotyczy odcinków, gdzie znaki nie stanowia inaczej). problem błachy, ale akurat założyłem się z kumplem o niezłą forsę. Proszę o pomoc bankroot Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Rafał Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.int.warszawa.tdci.pl 07.02.03, 12:50 Tego fenomenu nawet policja nie rozpracowała.... Zazwyczaj , jak kogoś zgarną , to za bezsensowne manewry. Bo jak na videoradar , to za min. 110km/h. Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.u.mcnet.pl 07.02.03, 13:04 Gość portalu: bankroot napisał(a): > jak w temacie (dotyczy odcinków, gdzie znaki nie stanowia inaczej). > problem błachy, ale akurat założyłem się z kumplem o niezłą forsę. > Proszę o pomoc > > bankroot Jak nie ma znakow, to tak jak wszedzie w terenie zabudowanym - 60 km/h Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 13:17 Dalem sie przewiezc znajomemu po lazienkowskiej. Max predkosc - 207. Samochod - carrera 4. A przepisowo to chyba 60 Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.acn.pl 07.02.03, 13:25 Podobno 80,ale zawsze trzeba jeździć "z głową" czasami można 150, ale są momenty, że 40 to za szybko. Miałem parę lat temu dzwona na wysokości Pałacu Ujazdowskiego za Rozdrożem i to mnie nauczyło pokory do Trasy Łazienkowskiej. Link Zgłoś
vwpassat Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? 07.02.03, 14:19 Tam gdzie najczęściej stawiają fotoradary z zasady nie przekraczam 100km/h. Także na Trasie Łazienkowskiej, zwykle jeżdżę 90 km/h jeśli oczywiście warunki ku temu są sprzyjające. BTW:Ponoć stołeczne radary są "ustawione" na 105 albo na 110. Wie ktoś więcej n.t.temat ? Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Trasa Łazienkowska - max. prędkość ? IP: *.eurx.dupont.com 07.02.03, 14:45 Jezeli znaki nie stanowia inaczej to 60km/h, jak na kazdej innej drodze w obszarze zabudowanym. Moje pytanie - czy jest jakies miejsce na Trasie gdzie "znaki nie stanowia inaczej"? Wydaje mi sie, ze tam chyba caly czas stoja "osiemdziesiatki", ale moze sie myle? pzdr Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Trasa Łazienkowska - 60 km/h IP: *.astercity.net 07.02.03, 15:08 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Moje pytanie - czy jest jakies miejsce na Trasie gdzie "znaki nie stanowia > inaczej"? Wydaje mi sie, ze tam chyba caly czas stoja "osiemdziesiatki", ale > moze sie myle? Mylisz sie zdecydowanie. Przed wprowadzeniem strefy 50 km/h w Warszawie na Trasie Ł obowiązywało ograniczenie do 70 km/h. Po wprowadzeniu strefy ograniczenia zostaly zdjete i teraz obowiazuje 60 km/h. > > pzdr Link Zgłoś
Gość: macra Re: Trasa Łazienkowska - 60 km/h IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 16:31 > Mylisz sie zdecydowanie. Przed wprowadzeniem strefy 50 km/h w Warszawie na > Trasie Ł obowiązywało ograniczenie do 70 km/h. Po wprowadzeniu strefy > ograniczenia zostaly zdjete i teraz obowiazuje 60 km/h. z tego co ja slyszalem (podkreslam - slyszalem, wiec nie upieram sie co do swojej racji) to po wprowadzeniu 50km/h w centrum trasa lazienkowska i trasa torunska mialy byc wylaczone z tego zakazu (trasa prowadzi tez przez inne dzielnice) i na calej dlugosci mialo obowiazywac 80 km/h - wylaczajac znaki ktore miejscowo stanowia inaczej Link Zgłoś