Gość: mondragon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 16:13 Co lepiej kupić: astrę czy vectrę z porównywalnym wyposażeniem, przebiegiem i ceną, a rózniące sie wiekiem: vectra to 1994 lub 1995, astra - 1996 lub 1997? Dzięki za odpowiedzi Link Zgłoś Obserwuj wątek
wielki_czarownik Re: astra czy vectra? 23.02.03, 18:23 Vectra będzie droższa w eksploatacji - większe silniki, większe zużycie paliwa, trochę większa awaryjność (wiek), wyższe stawki ubezpieczenia. Ale za to bardziej komfortowa - prawdopodobnie będzie miała lepsze wyposażenie, ma więcej miejsca w środku. Zależy do czego Ci to auto, ile osób będziesz woził. Jeżeli 1- 2 osoby, to Astra starczy. Dla rodziny lepiej Vektrę, choć w Astrze też się wszyscy zmieszczą. Jeżeli stać Cię na utrzymanie Vektry, to weź ją. Jeżeli zależy Ci na pieniądzach, to lepiej Astrę. Pamiętaj, że Vectra jest o klasę wyżej niż Astra. Link Zgłoś
Gość: rycho Żadnych Opli IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 23:13 Czy Ty przypadkiem nie chciałeś nie dawno kupić Sieny? Link Zgłoś
Gość: mondragon Re: Żadnych Opli IP: 212.69.75.* 24.02.03, 11:07 Jasne, chciałem kupic Sienę, ale szanowni forumowicze wybili mi to z głowy. I przestawilem sie na ople. Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Żadnych Opli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 11:33 I słusznie. Porównać Fiata z Oplem możemy porównać "tylko" hipotetycznie. Sam mam Vectre 1,6 r 1991 i bardzo sobie chwalę ten wybór. Fakt tylne zakole zjadło, ale zrobiłem zapłaciłem 450 zł i wyglądają jak nowe. Poza tym drobne awaryjki nie obciążające zbytnio budżetu (spawanie tłumika, dziurawy wąż przy nagrzewnicy,...)Jak na swój wiek b. mało usterkowy. Fakt, że niedługo będę musiał go sprzedać i już myślę jak mi będzie głupio bez niego. Tobie polecam Vectrę 1,8i oczywiście w roczniku o jakm myslisz (94-95). pzdr Aro Link Zgłoś