pshamack 05.09.06, 14:32 Renault przejechał się na Vel Satisie oby to samo nie stało się z Lancią. Link Zgłoś Obserwuj wątek
aapa Re: Lancia Delta HPE 05.09.06, 15:49 na vel satisie sie przejechał? chyba na avantimie? Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Lancia Delta HPE 31.07.08, 22:56 aapa napisał: > na vel satisie sie przejechał? chyba na avantimie? Na Vel Satisie tak samo (na Avantime to już dopiero). 1. Kiedy widziałeś ostatnio Vel Satisa na drodze? Kiedy Audi A6/BMW 5/MB E? 2. www.roadlook.pl/aktualnosci/sprzedaz-w-europie-2007-klasa-srednia-wyzsza.html Link Zgłoś
chris62 Re: Lancia Delta HPE 24.09.08, 08:54 sniperslaststand napisał: > > 1. Kiedy widziałeś ostatnio Vel Satisa na drodze? Kiedy Audi A6/BMW 5/MB E? Wczoraj... a A6 miesiąc temu pozostałych dawno już nie widziałem. Są regiony gdzie daną markę można częściej spotkać niż gdzie indziej w zależności od wpływu lokalnego dilera. Np w Polsce częściej spotkasz Scenica niż Xarę Picasso a w Chorwacji na odwrót. Link Zgłoś
wallenrode Re: Lancia Delta HPE 05.09.06, 19:44 nowa nawet ładna ale ja bym wolał tą starszą .... Link Zgłoś
stenimi-pl Re: Lancia Delta HPE 31.07.08, 19:55 To prawda jest cudowna, ja nawet zapisalem sie do klubu Lanci ;-) www.lancia.pl/index.php?pid=113&id_model=4 Link Zgłoś
nikolasss piekne autko 31.07.08, 21:58 ej no jak mżna mówić że to autko nie jest piękne. wlosi wyznaczają trendy wyglądu nie tylko motorków wyścigowych ale także samochodow. moim zdaniem jest piękny lepszy opis na www.lancia.pl/index.php?pid=5&id_news=38&arch=2008 Link Zgłoś
charlie_x Re: piekne autko 31.07.08, 23:12 nikolasss napisał: > ej no jak mżna mówić że to autko nie jest piękne. wlosi wyznaczają trendy > wyglądu nie tylko motorków wyścigowych ale także samochodow. moim zdaniem jest > piękny ___ ..kiedys to byla prawda,ale czy dzis no to nie wiem.Tak jakos dziwnie sie sklada ze najladniesze modele od wloskich projektantow produkowane sa przez innych producentow ..chocby przyklad 406 cuope. made in pininfarina kontra kaszalot fiat stilo,a co do wyznaczania trendow to byloby lepiej gdyby zabrali sie do ich wyznaczania w dziedzinie jakosci swoich produktow.Natomiast co do rzeczonej lancii to..hmm nie kupilbym jej nawet gdyby byla w zasiegu moich mozliwosci finansowych..po prostu nie podoba mi sie i juz. Link Zgłoś
alek06 Re: piekne autko 07.08.08, 15:11 Lancie Delte widziałem na Nowym Świecie podczasWarsaw Street Fashion na którym odbyło się ofijalne pokazanie auta.Zrobiła na mnie wrazenie i zapisze sie na jazde probną. Link Zgłoś
pau_wwa Re: piekne autko 28.09.08, 03:24 Naprawdę robi wrażenie. Piękny samochód, elegancka linia. podoba mi się bardzo wnętrze. piękne detale. super auto dla pań! Link Zgłoś
111slavo Re: Lancia Delta HPE 01.08.08, 02:31 Co ma piernik do wiatraka (Vel Satis vs Delta)? Delta to klasa Megane z ktorego to tylem Renault podjal ryzyko i osiagnal sukces wiekszy niz planowano (w ktoryms tam roku zdaje sie 2004 byl najlepiej sprzedajacym sie samochodem w Europie). Podejrzewam, ze Lancia (zawsze niszowa) nie ma takich zapedow jak Renault bo i sama Delta cenowo to premium, a nie Golf Basic czy Ceed Basic za 50-55 tys pln. pozdr Link Zgłoś
borsuk-ja Re: Lancia Delta HPE 20.08.08, 16:36 Czy myslicie ze Lancia Delta to dobre auto dla kobiety ??? zastanawiam sie czy nie kupic jej żonie.Swoim jezdzi juz dosyc długo a nowa Lancia jej sie podoba. Link Zgłoś
alfik7 Re: Lancia Delta HPE 21.08.08, 08:28 Sprawdź warunki przeglądów i gwarancję. Sprawdź czy żona będzie dobrze się czuła prowadząc Deltę. Link Zgłoś
lustrzak-4 brawo 23.09.08, 16:26 I to jest to co mi się podoba! Już chwaliłem ten model n aforum. Jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach. Zaś ten samochód jest dopracowany w najmniejszych detalach: chromowane elementy nadwozia, tłoczony znak Lancii na przednich zagłówkach, czy tapicerka wnętrza wykonana z materiału Benova, który używany jest w Maserami (jak wyczytałem) Brawo. Link Zgłoś
dr.rocco Piekne !!! 23.09.08, 23:32 Piekne , tylko czy nie stane na srodku drogi i bede myslal o tym by zepchnac je z drogi , jak w przypadku mojej alfy juz bywalo :) Link Zgłoś
chris62 Re: Lancia Delta HPE 24.09.08, 08:59 pshamack napisał: > Renault przejechał się na Vel Satisie oby to samo nie stało się z Lancią. Raczej Avantime no ale na półce drogich aut panują inne prawa niż tańszych. Megane o podobnej stylistyce co Avantime jakoś się przyjął, ba nawet ostatnio słyszę głosy pośród znajomych, że się podoba a kiedyś się nie podobał. A ta Lancia ma szansę się przyjąć o ile nie będzie zbyt droga. Link Zgłoś
pau_wwa Re: Lancia Delta HPE 06.10.08, 00:09 Ja myślę, ze ta cena jest odpowiednia jak na wachlarz zalet który ten samochód oferuje: bezpieczeństwo, komfort, elegancja, niskie zużycie paliwa i do tego asystent parkowania. Ten samochód na pewno nie przejdzie bez echa Link Zgłoś
v-6 Kupować, nie cmokać! 24.09.08, 21:02 Witam! Ciekawy artykuł n/t reaktywacji słynnych niegdyś marek jest w ostatnim Motorze. Kiedy GM rozwodził się z Fiatem można było odnieść wrażenie, że to Fiat został porzucony. A jednak dziś Włosi są w sytuacji finansowej o niebo lepszej od Amerykanów. I mają Sergio Marchionne, który uchodzi za najlepszego szefa koncernu w całej historii Fiata. I właśnie pan Marchionne postawił sobie za cel: klienci mają kupować Alfy i Lancie, a nie tylko się nimi zachwycać! W 2010 roku obie marki mają sprzedać po 300 tys. aut - w 2007 Alfa sprzedała 150 tys., Lancia 120 (z tego 80% we Włoszech). Mi-To i nowa Delta mają pociągnąć sprzedaż, a pomóc mają nowe rynki: Lancia po 14 latach wraca do Wlk. Brytanii, gdzie kiedyś była popularniejsza niż BMW, Alfa za rok wraca do Stanów. Co ciekawe, pan Marchionne uważa, że Lancii będzie łatwiej osiągnąć cel: jego zdaniem nie ma kłopotów z wizerunkiem, tylko z rozpoznawalnością marki - stąd reklama z prezydentową Carlą. Natomiast za Alfą ciągnie się fama awaryjności i to trudniej pokonać: na początek pan Marchionne zamknął na kilka miesięcy kluczową fabrykę pod Neapolem. Oficjalnie w celu modernizacji i podszkolenia załogi, która zdecydowanie woli zbierać pomidory niż produkować samochody. Skądinąd wiadomo jednak, że Alfy stoją na placach i rzeczona załoga spokojnie może oddawać się zajęciom przodków. Jeśli jednak Sergio Marchionne jest tak dobry, jak opinia o nim, to i z tym zrobi porządek. To dwie wspaniałe marki i życzę im jak najlepiej, a szczególnie Lancii, bo osobiście wolę limuzyny od aut parasportowych. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
lustrzak-4 Re: Kupować, nie cmokać! 27.09.08, 20:03 Czytałem w necie, ze lanci ama kosztować ok 70 tys., a dokładniej juz od 69000pln. Myśle, ze cena adekwatna do klasy samochodu. Link Zgłoś
rickky Re: Lancia Delta HPE 27.09.08, 21:35 Miałem okazję kilka dni temu odbyć jazdę próbną tym samochodem na dystansie ok. 15 km. Do dyspozycji miałem wersję z silnikiem 1,4 z turbodoładowaniem (benzyna) o mocy 150 KM. Moje, zupełnie luźne uwagi: 1. Samochód ładnie wygląda, jest oryginalny i w moim "typie", gdyż lubię autka niebanalne. 2. Podczas jazdy zupełnie nie czuć mocy owych 150 koni. Zupełnie nie ma szans, aby osiągnąć zapowiadane w salonie przyspieszenie 6,7 sek. (?) do setki. Owszem, rozpędza się do 50 km/h, ale "przełamanie" tej bariery trwa i trwa, dodajesz gazu i nic się nie dzieje, tak na moje oko ok. 3 sekundy, a potem też rozpędza się dość mułowato, jakby ktoś trzymał je za tylny zderzak. Wszystko pomimo utrzymywania bardzo wysokich obrotów silnika. 3. Jak dla mnie dość nieergonomicznie rozplanowane wskażniki szybkościomierza i obrotomierza. Zbyt daleko obok siebie. Szybkościomierz zepchnięty zupełnie na stronę lewa, trudno go znaleźć przy szybkim przerzuceniu wzroku na tablicę wskaźników. To samo z obrotomierzem, przesunięty daleko na prawo. Cyfry wyświetlanej temperatury i godziny bardzo małe i cienkie. Trzeba się dośc długo wpatrywać. 4. Przyciski na desce rozdzielczej i panelu środkowym w dość dużej ilości, ale drobne, część srebrnych metalowych (imitujących metal?), część plastikowych. Istny zawrót głowy i trudno będzie się w tym wszystkim połapać, choć tej "wady" nie podnoszę szczególnie mocno, bo komu innemu może się to podobać i może mieć zgoła inną ocenę. 5. Praca skrzyni biegów. Biegi wchodzą z dośc dużymi oporami, często hacząc. Poza tym drogi prowadzenia wajchy długie. Jeszcze jeden drobiazg, bardzo duża, żle leżąca w dłoni i kanciasta gałka dźwigni. Ale tu też jak kto lubi. 6. Jeden z dużych minusów: w nowym, mającym przebieg ok. 1500 km, w czasie jazdy wszystko dzwoni i się trzęsie, chrobocze z każdej strony i na każdym poziomie. Rozumiem, że auto jeżdżone przez amatorów przejażdżek testowych, eksploatowane w różnych warunkach, ale żeby po tym dystansie? Tutaj raczej żenada. 7. Dość niewygodna i wąska tylna kanapa, z regulacją co prawda pochylenia oparcia, ale mimo wszystko... Trudne zapinanie tylnych pasów bezpieczeństwa. To chyba wszystko, co mi się nasunęło tak na gorąco. Na jazdę próbną pojechaliśmy ze znajomym i to on był zainteresowany kupnem samochodu, nie ja, dlatego moje uwagi luźne i pozbawione emocji. Znajomy przeżywa za to podjęcie decyzji dość mocno. Ostatnie doniesienia mówią, że podobno wycofa się z zakupu. Kupi chyba nowego civica 1,8, który nieco bardziej mu odpowiada i jest tańszy z opcjonalnym wyposażeniem. O, właśnie: nowy samochód, którym jechaliśmy, kosztuje ponoć ok. 85 tys. PLN. Ale w standardzie niewiele ma. Tempomat? Proszę bardzo w pakiecie ok. 2000 PLN. Czujnik deszczu? to samo, w pakiecie. Okno dachowe? To samoo. Ksenony? Zgadliście, tak samo. W sumie razem z wyposażeniem dodatkowym, zbliżonym do dzisiejszego "standardu" cena wyniesie > 90 tys. PLN. Ale jednoznacznie muszę przyznać: Wizualnie samochód bardzo mi się podoba. Link Zgłoś
v-6 Re: Lancia Delta HPE 27.09.08, 23:13 rickky napisał: > Miałem okazję kilka dni temu odbyć jazdę próbną tym samochodem na dystansie ok. > 15 km. > Do dyspozycji miałem wersję z silnikiem 1,4 z turbodoładowaniem (benzyna) o moc > y 150 KM. > Moje, zupełnie luźne uwagi: Bardzo interesujące uwagi. W Motorze jest test delty z dieslem 120 KM w porównaniu do audi a3. Wygrywa delta, głównie wielkością i ceną. Pozwolę sobie skomentować niektóre z twoich uwag. > 2. Podczas jazdy zupełnie nie czuć mocy owych 150 koni. Zupełnie nie ma szans, > aby osiągnąć zapowiadane w salonie przyspieszenie 6,7 sek. (?) do setki. 6,7 do setki w aucie 4,5 m długości i mocy 150 KM? Nawet gdyby te konie pracowały jak trzeba, to po prostu niemożliwe. Twój znak zapytania wskazuje, że też nie uwierzyłeś w to bredzenie producenta. > 3. Jak dla mnie dość nieergonomicznie rozplanowane wskażniki szybkościomierza i > obrotomierza. Zbyt daleko obok siebie. Szybkościomierz zepchnięty zupełnie na > stronę lewa, trudno go znaleźć przy szybkim przerzuceniu wzroku na tablicę wska > źników. > To samo z obrotomierzem, przesunięty daleko na prawo. > Cyfry wyświetlanej temperatury i godziny bardzo małe i cienkie. Trzeba się dośc > długo wpatrywać. Ergonomię wnętrza krytykowali też testerzy Motoru. > 4. Przyciski na desce rozdzielczej i panelu środkowym w dość dużej ilości, ale > drobne, część srebrnych metalowych (imitujących metal?), część plastikowych. Is > tny zawrót głowy i trudno będzie się w tym wszystkim połapać, choć tej "wady" n > ie podnoszę szczególnie mocno, bo komu innemu może się to podobać i może mieć z > goła inną ocenę. To rzeczywiście dyskusyjne: alternatywą dla wielu przycisków są zintegrowane systemy sterowania typu i-drive czy MMI. Znam wielu kierowców, którzy jednak wolą przyciski. Wolą je też bardziej konserwatywne firmy (mercedes). > 5. Praca skrzyni biegów. Biegi wchodzą z dośc dużymi oporami, często hacząc. Po > za tym drogi prowadzenia wajchy długie. Jeszcze jeden drobiazg, bardzo duża, żl > e leżąca w dłoni i kanciasta gałka dźwigni. Pracę skrzyni w audi testerzy uznali za lepszą. > 6. Jeden z dużych minusów: w nowym, mającym przebieg ok. 1500 km, w czasie jazd > y wszystko dzwoni i się trzęsie, chrobocze z każdej strony i na każdym poziomie > . Rozumiem, że auto jeżdżone przez amatorów przejażdżek testowych, eksploatowan > e w różnych warunkach, ale żeby po tym dystansie? Tutaj raczej żenada. Czyli co? Powtórka z rozrywki? Znajomy przeżywa za to podjęcie decyzji dość > mocno. Ostatnie doniesienia mówią, że podobno wycofa się z zakupu. > Kupi chyba nowego civica 1,8, który nieco bardziej mu odpowiada i jest tańszy z > opcjonalnym wyposażeniem. No właśnie! Zachwyty, pochwały, ale jak przychodzi do wyłożenia własnych pieniędzy, to zasilają one kasę VAG. Albo Hondy. > O, właśnie: nowy samochód, którym jechaliśmy, kosztuje ponoć ok. 85 tys. PLN. > W sumie razem z wyposażeniem dodatkowym, zbliżonym do dzisiejszego "standardu" > cena wyniesie > 90 tys. PLN. Auto testowane przez Motor kosztowało 88 tys. > Ale jednoznacznie muszę przyznać: Wizualnie samochód bardzo mi się podoba. Mnie też. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
mameja21 Re: Lancia Delta HPE 28.09.08, 08:18 v-6 napisał > 6,7 do setki w aucie 4,5 m długości i mocy 150 KM? Nawet gdyby te konie pracowa > ły jak trzeba, to po prostu niemożliwe. Twój znak zapytania wskazuje, że też ni > e uwierzyłeś w to bredzenie producenta. To nie bredzi producent, który podaje 8,7 sek., ale pewnie ktoś w salonie się ktoś rozpędził. > Czyli co? Powtórka z rozrywki? Chyba tak, w najnowszym AMiS-ie jest test Delty i tam również zwracają uwagę, że "na pierwszy rzut oka wnętrze Delty sprawia świetne wrażenie", ale po dokładniejszym przyjrzeniu się widać braki w jakości wykończenia. Link Zgłoś
111slavo Re: Lancia Delta HPE 06.10.08, 11:27 Jak testuje AMS nie trzeba chyba nikomu wyjasniac. Zawsze ma wygrac VW koniec kropka. Przy cenie A3 spokojnie mogli porownac Lancie 1.9 JTD, a jesli faktycznie mieli trudnosci z wypozyczeniem takiego egzemplarza (dla mnie to dziwne gdyz kika miesiacy temu testowali w Bentleya na angielskich balachach) mozna bylo uczciwie porownac z A3 1.9 105 KM. Nikt nie kwestionuje jakosci wykonczenia Audi ale sam test jest zenujaco nieobiektywny. Z AMS az kipi kryzysem gospodarczym i starchem Niemcow. > Chyba tak, w najnowszym AMiS-ie jest test Delty i tam również > zwracają uwagę, że "na pierwszy rzut oka wnętrze Delty sprawia > świetne wrażenie", ale po dokładniejszym przyjrzeniu się widać > braki w jakości wykończenia. > Link Zgłoś