Dodaj do ulubionych

Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka

19.09.06, 18:55
www.followme.pl/Forum/viewforum.php?f=2
Obserwuj wątek
    • frequentflyer Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 19.09.06, 19:21
      od dobrego miesiąca pięciodrzwiówka, też apetyczna, wisi na
      www.kia.pl/news/2006/20060816_II.htm
      • b12.ie Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:08
        Rzeczywiście bardzo kształtne formy na zewnątrz i przyjazne wnętrze. Wreszcie
        zaczęli zlecać rysowanie europejczykom, to co wypacali sami nie działało dobrze
        na płynność trawienia..
        • 10danek Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:28
          b12.ie napisał:

> Rzeczywiście bardzo kształtne formy na zewnątrz i przyjazne wnętrze. Wreszcie
          > zaczęli zlecać rysowanie europejczykom, to co wypacali sami nie działało
          dobrze
          > na płynność trawienia..

Za to dobrze na plynnosc wydalania. Na szczescie czasy sie zumieniaja
    • wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 14:36
      owszem ładna ale to nadal kia a co za tym idzie użyte materiały i spasowanie
      muszą iść w kierunku ceny...

chyab ze podniosą ceny na ich produkty.

zresztą zobaczymy czy tak będzie wygladać w serii?

brawo stylistom - groźnie wygląda
      • followme.pl Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 15:51
        wallenrode napisał:

> owszem ładna ale to nadal kia a co za tym idzie użyte materiały i spasowanie
        > muszą iść w kierunku ceny...
        >
        > chyab ze podniosą ceny na ich produkty.

Robotnik w Korei nie zarabia 4000 euro miesiecznie brutto i nie ma 27 dni
        urlopu rocznie przy 38 godzinnym tygodniu pracy... Jakość już jest
        porównywalna, to co piszesz miało miejsce 15 lat temu.
        • b12.ie Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 17:18
          followme ma rację, wystarczy przyjrzeć się komentarzom użytkowników nowych
          modeli aut europejskich i ocenom dziennikarzy mot. Flagowy przykład - jakość
          nowych Mercedesów. Do składania samochodów azjaci zawsze będą mieli więkse
          predyspozycje - są bardziej skrópulatni i duuużo bardziej zdyscyplinowani.
          Argumentu zbijanie ceny nie rozumiem zupełnie - tylko azjaci oszczędzają?!?
          • wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:37
            nie bądź śmieszny - nie czerp wiedzy z opinni niewiadomo skąd pochodzących lub
            czasopism <pieniądze nie smierdzą>

a co Mercedesa, to w czym ta jakość spadła? w jakości skóry czy weluru?
            owszem Mercedes miał wpadki ale z systemami elektronicznymi które innym firmom
            się nie śniły ale jakość wykończenia i użytych materiałów jest nie do
            podważenia.

a co azjatów - a skąd wiesz jacy oni są ,zresztą to zalezy od jakości odlewu i
            spasowania elemntów w fazie projektowej bo sam montaż jest banalny i nie ma w
            tym nic szczególnego-sam wiem bo bawiłem się lekki demontaż deski rozdzielczej
            w moim wozie.

szczegóły jakości są ukryte detalach.
        • wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:28
          nie wiem jakie stawki pracowników z europy i azji.

a co do jakości to zalezy z jakim smaochodami porównujesz.
          miałem przyjemność być pasażerem kia rio i uważam że użyte materiały są dalekie
          od aut europejskich.
          • frequentflyer Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 20.09.06, 23:56
            teraz ty porównujesz chyba jabłka do pomarańczy.
            nie widzę różnic na niekorzyść Kia Rio II w porównaniu np z C3 czy fiestą -
            segment ten sam, tu i tam twardy plastik, nieoczyszczone "szwy" w miejscu, gdzie
            stykały się dwie połówki formy wtryskowej - czy to na zewnętrznych klamkach,
            dźwigni kierunkowskazów czy w dowolnym innym miejscu - gdzie zatem ta wyższość
            europy? w mercedesie A klasy w wykonaniu Avantagarde kosztującym ponad dwa razy
            więcej?
            • wallenrode Re: Kia Pro_Cee'd - piękna koreanka 21.09.06, 10:08
              w sumie to nie porownałem do żadnego modelu.
              mam dylemat gdyż jeździłem rózbego rodzajami samaochodów przeważnie jako
              pasażer i zwracam uwagę na jokość wykonania i uzytych materiałów.

i to co mnie udzerza na niekorzyść koreańczyków to twardy szary plastik łatwy
              do zarysowania.

kolega ma koreańczyka i sam mi to pzryznał ze bardzo łatwo o zarysowania i to
              fakt bo widziałem.

poprostu mam taką opinnię o koreańczykach gdyż 3 znajomych ma i zaden jakoś nie
              wyróżnia się jakimś detalem , szczegółem , poprostu tanie bryki czaem w ładnej
              karoserii ale bez jakiegoś własnego stylu - nuda.

dlatego ta kia na linku pozytywnie mnie zaskoczyła.
              pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka