07.11.01, 12:23
Ostatnio pojawilo sie sporo Agili na naszych ulicach, co jest oczywistym
efektem obizki ceny. Czy uwazacie ze 29 950 zl warto juz kupic to autko ? Mysle
o zakupie mozliwie taniego auta, typowo miejskiego i biore pod uwage Matiza. SC
odpada bo ma tylko jedna pare drzwi. Reszta konkurencji jest duzo drozsza (np.
Yaris 5d kosztuje ok. 6 tys. zl wiecej) lub paliwozerna (Fabia). Prosze o
opinie. Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darius Re: Agila !!! IP: 212.160.211.* 07.11.01, 12:50
      ostatnio znajomi za 31000 kupili thalie, spełania podane przez Ciebie kryteria
      i nie jest dużo droższa od przedstawionej propozycji. Oczywiście uzasadnionym
      powodem może być wygląd auta, no ale Agilla piękna też nie jest.
      • sabinam Re: Agila !!! 07.11.01, 13:03
        Ale z tego co wiem, Thalia ma silnik 1,4 wiec po miescie spali pewnie cos okolo
        10 l. Poza tym jest troche dlugawa, wiec i z parkowaniem nieco gorzej. Jednak
        biorac pod uwage cene zakupu, sprawa jest faktycznie warta rozwazenia.
        • Gość: Darius Re: Agila !!! IP: 212.160.211.* 07.11.01, 13:13
          Nie nie pali w mieście 10, ci znajomi to za krótko mają aby pytać i za daleko
          mieszkają, ale ten silnik w CLIO II pali 8,5-9 tak jak samiusie korki i z
          ciężką nogą, a długość, od CLIO jest to jakieś 0,5 m więcej tak na oko, raczej
          bez znaczenia przy parkowaniu, w końcu jest wspoma średnica zawracania 10,5 m
          nie będzie źle, no i 500 l bagażnika, zaglądałem to wrażenie studni można trzy
          trupy wozić chociaż z niepokojem patrzyłem na wydający się na dośc mały otwór
          tego bagażnika po otwarciu klapy. No ale ja nigdy nie miałem sedana tylko htb
          więc może mam nie wyrobione oko. W podobnej cenie pewnie znalazłbyś jeszcze
          jakieś Clio II ze starymi oczami z silnikiem 1,2 8V, na miasto jest OK, jak
          dużo tras to troszkę za słaby.
    • Gość: Kubus Re: Agila !!! IP: *.pliva.krakow.pl 13.11.01, 11:03
      Polecam bardzo ciekawe zestawienie : Opla Agili i Toyoty Yaris.
      www.ct.com.pl/gielda/AutoPub/gs/633/633mb51.htm
      Co o tym myslicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka