Dodaj do ulubionych

leasing auta - ktora firma?

02.10.06, 22:13
Szanowni, na dniach kupuje swoje pierwsze wymarzone autko, ze wzgledow
ekonomicznych biore je w leasing. Pytanie do bardziej doswiadczonych: w
ktorej firmie leasingowej brac umowe? Ktora jest "ludzka". W tym momencie
rozwazam oferty EFL i Getin.
Prosze o uwagi.
Obserwuj wątek
    • sympatico.ca Re: leasing auta - ktora firma? 02.10.06, 23:52
      greenblack.ru
    • xxbms Re: leasing auta - ktora firma? 03.10.06, 15:20
      czytaj Rzeczpospolita z 03102006 - sa podane wszystkie firmy i ich spadki i
      wzloty
    • a-ndrzej Re: leasing auta - ktora firma? 03.10.06, 16:56
      Warunki wszedzie sa porownywalne. Zalatwialem w kilku firmach, ale najlepiej
      wspominam BRE Leasing i EFL. Trzymaj sie tylko z daleka od Raifajzena (pewnie
      zle napisalem, ale wiadomo o co chodzi). Zawracali tylek prawie miesiac, caly
      czas potrzebowali nowego dokumentu. Przeswietlali nas do trzeciego pokolenia
      wstecz. Na podstawie tych samych dokumentow EFL oddal nam do dyspozycji
      samochod w dwa dni.
      • tomeeeek Re: leasing auta - ktora firma? 03.10.06, 20:46
        a-ndrzej napisał:
        > Warunki wszedzie sa porownywalne. Zalatwialem w kilku firmach, ale najlepiej
        > wspominam BRE Leasing i EFL. Trzymaj sie tylko z daleka od Raifajzena (pewnie
        > zle napisalem, ale wiadomo o co chodzi). Zawracali tylek prawie miesiac, caly
        > czas potrzebowali nowego dokumentu. Przeswietlali nas do trzeciego pokolenia
        > wstecz. Na podstawie tych samych dokumentow EFL oddal nam do dyspozycji
        > samochod w dwa dni.

To zależy co kto lubi. EFL w wypadku opóźnień w płatnościach (nawet
        kilkudniowych) lubi oddać wierzytelność bankowi i wtedy jesteś na cenzurowanym.
        Ja leasinguję w Raiffeisenie już trzecie auto i jestem bardzo zadowolony.
        Wszystko jest na czas i wszystko jest załatwiane bardzo profesjonalnie.
        Likwidacja szkody to pikuś. Ubezpieczenie zawsze na czas. I nie robią scen jak
        się spóźnisz z płatnością.

Przy pierwszym leasingu to oczywiste że trzeba się uwiarygodnić i pokazać trochę
        papierów. Ktoś, kto tego nie wymaga nie wygląda dobrze. Bo kredytu nie udziela
        się każdemu, tylko temu, kogo na kredyt stać.
        • a-ndrzej Re: leasing auta - ktora firma? 04.10.06, 11:24
          Oczywiscie rozumiem ze przy pierwszym leasingu trzeba sie uwiarygodnic. Tyle
          tylko ze to nie byl pierwszy leasing, poza tym tam sie trzeba uwiarygodnic duzo
          bardziej niz u innych. Rozumiem ze samochody daje sie tym ktorych stac na
          splate, nie rozumiem tylko dlaczego trwa to 5 razy dluzej niz u konkurencji.
          Dla mnie jak ktos decyduje sie na leasing to najlepiej wie czy bedzie mial z
          czego placic. Jezeli wplacam 40 % wartosci samochodu (ktory tak naprawde poki
          co nie bedzie moj)to mosialbym byc idiota zeby nie splacac rat i za miesiac
          auto oddac windykatorowi. We wspomnianej firmie uderza mnie jedna rzecz.
          Pan ktory sprawdzal nasze papiery nie patrzyl na zysk tylko na obrot. Na moje
          delikatne zdziwienie odpowiedzial ze: "kazda firma robi sobie lewe koszty zeby
          nie placic podatkow, wiec zysk jest sprawa drugorzedną". Potwierdzil tym samym
          obiegowa opinie ze kazdy przedsiebiorca to kombinator. U mnie nie ma czegos
          takiego jak "lewe koszty" wiec pewnie dla tego zesmy sie z panem nie dogadali.
          Generalnie nic do nich nie mam. Ktos pytal o nasze subiektywne opinie, wiec
          taką wyrazilem. Masz oczywiscie prawo do innego zdania, bo kazdy przypadek
          leasingu rozpatrywany jest indywidualnie. Opisalem tylko swoje doswiadczenia,
          nic wiecej.
    • mi44 Re: leasing auta - ktora firma? 05.10.06, 09:00
      Reifaissen,choć procedury istotnie bardziej skomplikowane,Bre Leasing,VB Leasing.
      Nigdy EFL-drogo i beznadziejnie
      • kubowa1 Re: leasing auta - ktora firma? 12.10.06, 11:58
        zapraszam na www.mcl.com.pl
        Pomożemy w wyborze firmy leasingowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka