mlhm 24.11.06, 14:47 Wskaźnik temperatury wskazuje prawidłowo by po chwili zjechaź do zera, a po ponownym uruchomieniu silnika pokazywać prawidłowo, albo i nie. Czy to wina czujnika? Link Zgłoś Obserwuj wątek
fryderykx Re: Fabia-wskaźnik temperatury 26.11.06, 09:01 są tylko dwie możliwości czujnik i tabliaca wskażników stawiam na czujnik ale... Link Zgłoś
paulo710 Re: Fabia-wskaźnik temperatury 01.12.06, 22:07 Witam . To czujnik miałem to samo . Zmień go szybko bo komputer wariuje i wczytuje złą dawkę paliwa a jak pojeździsz dłużej to wczyta na stałe i będą kłopoty z wtryskiem lepiej tego nie lekceważyć Pozdrawiam Link Zgłoś
mlhm Re: Fabia-wskaźnik temperatury 06.12.06, 15:39 Dziękuje za odpowiedź. Zastanawiam się czy dam radę sam wymienić czujnik (prawdę mówiąc nie wiem tylko gdzie on jest umiejscowiony). Koszt chyba nie jest duży? Zwlekałem z wymianą bo uspokoił się, ale znów od czasu do czasu daje znać, więc skoro wpływa to na pracę silnika to wymienię. Link Zgłoś
agulda Re: Fabia-wskaźnik temperatury 07.12.06, 22:20 Witam W mojej Fabii dzieje się tak samo. Wymiana termostatu na nowy niczego nie zmieniła - czujnik pokazuje co mu się chce (albo nie chce). Jeżdżę tak już ponad rok i jak na razie nic złego się nie dzieje. Link Zgłoś