magdusia311 06.12.06, 21:22 Hej wszystkim pomocnym!!! mam problem bo chciałam na gwiazdkę zafundować mojemu mężowi sibi radio do samochodu.Może sie ktoś orientuje gdzie w miarę tanio i solidnie mogłabym to zrobić w Warszawie. Pozdrawiam Magda Link Zgłoś Obserwuj wątek
olewskir Re: sibi radio Warszawa 07.12.06, 20:05 Jeśli już to CB radio. Ja też polecę allegro. Jeśli mąż nie jeździ często >200km/h wystarczy zestaw z antenką na magnesie za około 400PLN-ów. Taniej nie warto. Link Zgłoś
kodem_pl Re: sibi radio Warszawa 07.12.06, 20:34 No o magnes to sie nie ma co martwic jak nie przekraczasz 300:-) Link Zgłoś
greg2 Re: sibi radio Warszawa 08.12.06, 11:22 Jeśli mąż nie jeździ często > >200km/h wystarczy zestaw z antenką na magnesie za około 400PLN-ów. Taniej > nie > warto. Warto jak najbardziej. Mam radyjko Cobra 19 i do tego antenke Hustlera IC 100 (metrowa) a za calosc zaplacilem 280 PLN i jestem bardzo zadowolony, bo sprawdza sie doskonale. Link Zgłoś
skyddad Re:CB radio Warszawa 08.12.06, 11:47 Kup mu porzadna komorke,bedzie wiecej pozytku,majac CB radio bedzie jezdzil nadmiernie szybko i sie zabije,ufajac ze sie dowie czegos od zawodowcow na drodze. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
kubek998 Re: sibi radio Warszawa 11.12.06, 17:49 Na początek trzeba sobie odpowiedziec na pytanie jak bardzo cb radio przydaje się w samochodzie. Może pomóc w tym strona gdzie na żywo ozna posłuchac co dzieje się na kanale używanym przez kierowców: tiny.pl/rft3 Co do wyboru cb radio: są dwie szkoły w tym zakresie, jak mawia mój kolega: Otwocka oraz Falenicka. Falenicka: Poszukać lokalnie firmy któa ma tradycje w sprzedaży cb - najlepiej dłuższe niz 5 lat. Po prostu firmy które zajmują sie tym od 2-3 lat robia to dla kasy nie mając wiedzy i oferują najtańsze zestawy z antenami magnesowymi które nadają się jako podstawki pod kwiaty. Poznac ich po tym że nawet nie mają anteny bazowej w sklepie aby podpiąć radio i zademonstrowac jego możliwości. Szkoła Otwocka: Poradzic się tych co znają i zamówic zestaw w necie w sklepie wysyłkowym - zwrócić uwagę czy jest kontakt telefoniczny i czy doradzają czy po prostu wypychają sprzet jak ziemniaki. WYbrac tych co doradzają bo w przypadku kłopotów zawsze można się dodzwonić i dopytać (jak zamontować, zaprogramowac itp). Kuba Link Zgłoś