Gość: csi IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 11.04.03, 22:12 Ja ostatnio przy zmianie na letnie musiałem dokupić dwie nowe, przebieg 60 tys.km /90% miasto/, byłby czwarty ich sezon. Jak to jest u was?? pzd.csi Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.telia.com 11.04.03, 22:50 Max dwa sezony ,lecz osobiscie wyrzucam opony ,ktore jeszcze maja 4mm bieznika i sa oczywiscie jak najbardziej dozwolone.Pzdr.Michal P.S zeby bylo pikantniej wten przebieg wchodza tez opony zimowe i tez tylko na dwa sezony.Max robie 25kkm rocznie Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 12.04.03, 02:24 Gość portalu: csi napisał(a): > Ja ostatnio przy zmianie na letnie musiałem dokupić dwie nowe, przebieg 60 > tys.km /90% miasto/, byłby czwarty ich sezon. Jak to jest u was?? > pzd.csi w listopadzie 2002 załozyłem do mojego seicento nowe oponki debica frigo, przejechałem na nich do dzis 30 tys km i zostało na nich ok 2mm bieznika, jeszcze zeby sie w zime dobrze spisywały to bym wybaczył, ale tak to powiem tylko jedno: nigdy wiecej tych gum! (frigo kierunkowe rozmiar 155/65/13) Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.rzesa.rzeszow.pl 12.04.03, 07:02 Gość portalu: rafi napisał(a): > w listopadzie 2002 załozyłem do mojego seicento nowe oponki debica frigo, > przejechałem na nich do dzis 30 tys km i zostało na nich ok 2mm bieznika, > jeszcze zeby sie w zime dobrze spisywały to bym wybaczył, ale tak to powiem > tylko jedno: nigdy wiecej tych gum! (frigo kierunkowe rozmiar 155/65/13) No to trzeba albo zmienić styl jazdy albo aprawdzić zawieszenie w samochodzie. Ja przez trzy sezony przejechałem 30 tys. na frigo i zużycie jest minimalne. A mój styl jazdy nie należy do najłagodniejszych. Są to znakomite opony jeśli chodzi o skuteczność. Na letnich (Kormoran) zrobiłem 70 tys. i już się mają ku końcowi. Link Zgłoś
kicur Re: Na jak długo starczają wam opony? 12.04.03, 04:42 Gość portalu: csi napisał(a): > Ja ostatnio przy zmianie na letnie musiałem dokupić dwie nowe, przebieg 60 > tys.km /90% miasto/, byłby czwarty ich sezon. Jak to jest u was?? > pzd.csi GoodYear UG5 - 3 sezony, 20.000 km, ostra jazda, dwie są dla mnie do wymiany, bo bieżnik ok. 3-4 mm. Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.revers.nsm.pl 12.04.03, 09:06 Continental CT22 w Laguna 1.8 RT - ok. 50 kkm Zostało ok. 4 mm, ale po wpadnięciu w aquaplaning w mieście przed skrzyżowaniem decyzja o ich wyrzuceniu. Teraz GY Ventura, dopiero parę kkm. Do tego zimówki Pirelli Direzionale prawie 10 kkm, jak nowe. Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.pustki.gdynia.pl 12.04.03, 10:16 100tys km :))) Na tyle byly juz lekko lysawe (naped na tyl), ale za to wygladaly prawie jak slicki:))) Dodam, ze byly to jakieś Stomile. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.telia.com 12.04.03, 10:57 Pewnie jajko masz pod pedalem gazu.Pzdr.Michal Link Zgłoś
micho64 Re: Na jak długo starczają wam opony? 12.04.03, 11:21 Na letnich trzy sezony, później mimo dopuszczalnej wys. bieżnika wymiana. Na zimówkach zdecydowanie mierzę wys. bieżnika, wiele zależy od tego jak długo trwa sezon zimowy, w tym roku jeszcze nie zmieniałem-chyba warto było. Rocznie przejeżdzam ok. 25 kkm. Pozdr Link Zgłoś
Gość: csi Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 16:42 .. aha i dodam że bieżnik był jeszcze w miarę ok ale jedna opona była pociachana jak to okrślił gość w serwisie pzd. Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.acn.waw.pl 12.04.03, 22:38 Zależy, ale nie więcej niż 60-70 tys. km. Rocznie przejeżdżam pomiedzy 20-30 tys. No i zależy to od tego jakie założysz opony. Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.04.03, 11:21 To ja powiem tak- samochód ma 90kkm, siódmy rok na drogach, a z tyłu oryginalne Klebery (na lato) praktycznie bez zużycia bieżnika. Wiem, wiem, guma parcieje itp., zmienię w tym roku. Ale jaja z tym tyłem, nie? Link Zgłoś
Gość: Marek Zwykle IP: *.atlanta-21-22rs.ga.dial-access.att.net 14.04.03, 02:22 Zwykle (w dwoch samochodach) kolo 120-130 tys. km robie na komplecie kol. Choc w GTP wymiana nastapila po okolo 60 tys. km. Link Zgłoś
devote Re: Zwykle 14.04.03, 03:51 Na Gudjerach (jakies tam Eagle) ktore byly jak kupowalem auto zrobilem tylko 20 tys mil.Troche to dziwne ale tak bylo.Przez internet zamowilem Continental CH95 (wielosezonowe).Teraz mam 41 tys. mil i opony sa bardzo malutko zuzyte.Powinny starczyc na 60tys mil. Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Zwykle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.03, 09:21 około 6000-8000 km (sześć do ośmiu tysięcy) na Bridgestone Battlax BT56... tyle, że w motocyklu... oponki miękkie typu Racing ale z homologacją drogową... trzymaja się rewelacyjnie tyle że znikają w oczach... cena około 150 EUR za sztukę :( ale taka cena hobby i sportowej jazdy... (żadnego palenia bo to jest w stanie wykończyć nową gumę w 2-3 minuty ...) PZDR PS całe szczęście że w aucie oponki żyją o wiele dłużej i kosztują mniej... Link Zgłoś
Gość: cx Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.golczewo.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 09:30 82000 na firestone. bieznik jeszcze byl ale sparcialy. zACZELO POWIETRZE SCHODZIC BO POPEKALE OD WEWNATRZ. SZKODA BO BIEZNIK JESZCZE AUPELNIE OK. AHA MIALY 5 LAT. Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: Na jak długo starczają wam opony? IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 15.04.03, 02:06 Nie wiem -kupilem pierwsze auto niedawno i zrobilem ok 5.tys km... Jezdze na MABOR - portugalskie opony- te z przodu przelozylem na tyl - chce kupic caly komplet - te mam nadzieje ze wytrzymaja gdzies do lata - moze do jesieni... I tu jest problem - nie wiem na co sie zdecydowac - w gre wchodza GoodYear lub micheliny, moze tez conti... pozdrawiam Link Zgłoś
devote Re: Na jak długo starczają wam opony? 15.04.03, 03:35 jesli chodzi o Continental to polecam model CH95 wielosezonowa opona zakladana jako orginalne opony na BMW i MB. takie wlasnie zamowilem i jestem zadowolony tak wyglada tirerack.com/images/tires/conti/co_contitour_contact_ch95.jpg Link Zgłoś