Dodaj do ulubionych

gasnący silnik

14.02.07, 13:04
witam,w mojej octavi 1,6 z niewiadomych powodów gaśnie silnik po zdjęciu nogi
z gazu ,dotychczas zdarzało sie to sporadycznie tylko w trakcie zakręcania co
już i tak było dziwne a teraz takze na prostej, jeśli ktos może mi pomóc będe
wdzięczny
Obserwuj wątek
    • lukass30 Re: gasnący silnik 27.05.07, 22:18
      Mam podobny problem w Fabia 1.4 60KM, 2002 rok. ASO maca mi samochód parę
      miesięcy! Po dłuższym obcowaniu z problemem nabieram przekonania, że jest to
      zbyt duży pobór prądu (przygasanie świateł, pikanie centralki alarmowej i spadek
      obrotów silnika) przez układ wspomagania kierownicy. Odpowiedź znajdziesz też
      studiując niniejsze forum ;) Ja zamierzam zasugerować to moim kochanym
      technikom, którzy siedzą obok samochodu i wymyślają coraz to droższe naprawy. Na
      szczęście na moją prośbą wymontowują wymienioną część :) Do tej pory nie trafili
      z: sonda Lamda, filtr paliwa, pompa paliwa. Koszmar trwa...
      • fantasybike Re: gasnący silnik 05.07.07, 14:58
        mialem cos takiego u siebie (tez 1,6). Gosc w ASO przypial komputer i
        stwierdzil ze czujnik temperatury do wymiany. Wymienil i mam spokoj. Zaplacilem
        jakies grosze, nie pamietam ile nawet.
        pozdrawiam
      • michal_c4 Re: gasnący silnik 16.07.07, 15:26
        Objawy które opisujesz, są takie same jak w mojej Fabii 1.4 MPI. Czy możesz
        opisać dokładniej jak sobie z tym poradziłeś.
        Z góry dziękuję
        Michał
    • pmi80 Re: gasnący silnik 10.07.07, 13:15
      Mam podobny problem w Felicji. Silnik gaśnie czasami gdy np hamuję czy zwalniam
      i obroty spadają poniżej 2tys. Mechanik mówił że to przepustnica, kilka razy ją
      wymieniał twierdząc że ta druga też może być wadliwa. Gdy to nie pomagało
      próbował wymienić komputer. Było to samo. Zamontował z powrotem moje części i
      oddał kasę bo nic nie zrobił (a niby specjalista od układów wtryskowych). Gdy
      byłem u innego (ten zajmuje się "podkręcaniem" silników) gdy sprawdzał go na
      komputerze mówił że to ani nie przepustnica ani komputer tylko prawdopodobnie
      mam nagary w układzie paliwowym. Kupiłem na stacji odpowiednie preparaty i ...
      częściowo pomogło. Samochód już nie gaśnie ale czasem nim szarpie, muszę się
      umówić na przeczyszczenie układu i może będzie już cacy. Przy okazji
      przestrzegam od tankowania na niesprawdzonych stacjach, bo właśnie podobno
      przez to są moje problemy.
      • gg1232 Re: gasnący silnik 11.07.07, 06:59
        Ja miałem podobny przypadek w felicji - dopóki nie wymieniłem diód w alternatorze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka