marcin.zal 27.02.07, 08:22 czy ktos ma Xare rocznik 2001 z slnikiem 1,4 i co sadzicie o tym autku Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariuszn_74 Re: Citron xara 27.02.07, 09:19 Xsarę 1.4 2002 miał mój ojciec, a ja sam tym autkiem sporo jeździłem - od Grecji po Norwegię. Zalety: wygodny, dość przestrony, bardzo duży bagażnik - hatchback ma 410 l, czyli wówczas rekord w klasie. Dobrze się prowadzi, komfortowe zawieszenie. Zazwyczaj przyzwoite wyposażenie - salonowe od 2002 r. miały 4 pp w standardzie. Podstawowy Silnik 1.4 - 75 km, wystarcza tylko do spokojnej jazdy, mało elastyczny. Spalanie w trasie - pełne obciążenie (4os + max bagażu) - od 5,7 do 6,5 l., w mieście ok. 8 l. Trzeba sprawdzić zawieszenie - szczególnie tzw.tylna belka, szybko wybijają się łączniki stabilizatora. Czasami drobne awarie elektryki. Generalnie autko fajne, przyjemne, bez problemu z częściami, a cenowo atrakcyjne. Pzdr. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Citroen xsara 27.02.07, 12:07 www.autocentrum.pl/oceny_aut/Citroen_Xsara.html Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Citron xara 27.02.07, 12:09 miałem taką kupić rok temu. idealna zadbana 50tyś km, jak ją rozpędziłem to się porzygała olejem Link Zgłoś
marcin.zal Re: Citron xara 27.02.07, 16:06 dziekuje za opinie co prawda nie wszystkie powazne Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Citron xara 27.02.07, 17:43 moja była poważna choc dotyczyła auta z 97r. wziąłbym to auto jakby było naprawione na koszt własciciela, ale wiązało się to z koniecznoscia zdjęcia rozrządu Link Zgłoś
marcin.zal Re: Citroen xara 27.02.07, 17:47 spokojnie chodziło mi o wypowiedz pana "purhed" co prawda zjadłem e ale zainteresowani wiedzieli o co chodzi Link Zgłoś
c64 Re: Citron xara 28.02.07, 00:14 Duży (jak na ten segment) i wygodny samochód. Prowadzi się bardzo dobrze pod warunkiem że nie jest ślisko - wtedy łatwo wpaść w poślizg. Silnik 1.4 mało dynamiczny. Awaryjna boschowska elektryka. Skrzypiąca tapicerka. Sprzedany po 3 latach (jakieś 50 tyś. przebiegu) z powodu rozpadającej się skrzyni biegów. Link Zgłoś
kasia_mm Re: Citron xSara 28.02.07, 07:34 ja jezdze ciut nowsza, II, 2004r, 1,6 116 KM benzynka wczesniej, zanim nam zwineli, jezdzilismy corolla 1,6 czyli ten sam segment i w porownaniu silnik jest bardziej dynamiczny, bez problemow a czesto ze zdziwieniem obserwuje jakiego cytryna ma kopa (aczkolwiek rzadko ja żyłuję bo i po co i gdzie), jest duzo wygodniejsza w srodku (o estetyce juz nie wspomne bo francuz zawsze jest mily dla oka a japonczyk surowy i prosty) i ma wieksza przestrzen dla pasazerow a o bagazniku nie wspomne nawet! w corolli wozek dzieciecy musial byc rozkladany na czesci pierwsze a tu wchodzi jeszcze sporo "maneli" ;) minusy w porownaniu do japonczyka: troche problemow z "bajerami" = zepsul sie silownik szyby, przepalaja sie czesciej zarowki, byly watpliwosci co do wskazan paliwa - wszystko co sie kreci kolo tematu "elektryka" - na szczecie podczas dwoch lat gwarancji skutecznie gnebilam serwis i wszystko ponaprawiali/pousuwali/pozmieniali i jest ok polecalabym Ci jednak silnik 1,6, faktycznie jest dynamiczniejszy a nie ukrywajmy kazdy spotyka sie z sytuacja kiedy moze wyprzedzic na duzej predkosci i wtedy te konie sie przydaja... a jakze milo bedac od wielkiego dzwonu na autostradzie troche docisnac:) aha - spalanie u mnie - po miescie (zakorkowana W-wa) 7,5-8,6, w trasie (czesto pokonuje trase W-wa -Lodz - 5,4-6,3; wiec naprawde malo:) wbrew opiniom o francuzach - ja polecam; poza tym to ladne auto z wygladu, nie tak identyczne jak wszystkie podobne do siebie teraz "nowosci" Link Zgłoś
marcin.zal Re: Citroen Xsara 28.02.07, 18:21 dziekuje wszystkim za opinie od dwóch dni mam te autko faktycznie fajnie sie prowadzi a co bedzie dalej to sie okaze pozdrawiam Link Zgłoś
kasia_mm Re: Citroen Xsara 01.03.07, 06:54 tak z ciekawosci - bo wlasnie zaczynam sprzedawac swoja - kupiles xsarke z ogloszenia czy po znajomych? Link Zgłoś
kasia_mm Re: Citroen Xsara 03.03.07, 11:07 dzięki za odpowiedz:) tez tak zrobię chyba - dam oferte sprzedazy do w-wskich salonow Citroena:) Link Zgłoś