Dodaj do ulubionych

Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -warto ?

02.06.07, 16:39
Dotychczas ujezdzam sluzbowa Yariske i prywatnego Matiza
ani w jednym ani w drugim nie czuje sie bezpiecznie
chcialbym teraz MAtiza sprzedac i kupic cos wiekszego z automatyczna skrzynia
celuje w Mercedesa 300D najlepiej bez turbo
ale nie wiem czy warto
chce na to przeznaczyc tak ok do 15tys zl
ale zastanawiam sie czy warto
MAtiza mam od nowosci a tu niby wieksze ale kilkunastoletnie
moze ktos jezdzi 300D

nawet kilka przykladowych znalazlem

www.autoscout24.de/Details.aspx?id=htyd4rebyzu
www.tinyurl.pl/?q35l0T9p
www.tinyurl.pl/?9UXuda8i
www.tinyurl.pl/?2gV3Wsax

z reguly maja spore przebiegi
ale chcialbym taki do 300tys km
Obserwuj wątek
    • ml_500 Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 17:18
      jesli uda Ci sie znalezc egzemplarz warty uwagi to gwarantuje Ci ze sie nie
      rozczarujesz. Tym autem po prostu jezdzi sie super wygodnie i bezawaryjnie.
      Tylko tak jak mowie musisz znalezc egzemplarz dobrze utrzymany. Znalezc sie da
      tylko nie ma sie co napalac. Ja na twoim miejscu kupilbym auto sprowadzone z
      niemiec albo ze szwajcarii. wtedy jest szansa ze bedzie w stanie ktory bedzie
      godny polecenia. te ktore jezdza w Polsce sa z reguly mocno przechodzone i
      naprawiane dopiero jak przestaja jezdzic
    • misiak.bk Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 17:25
      Witam
      Chłopie na twoim miejscu poprosiłbym kogoś kto się trochę zna na MB o pomoc. To
      co wynalazłeś to są już w zasadzie trupy w dodatku wysoce prawdopodobne, że po
      zdrowym dzwonie (szczególnie 1 i 2 link). Jak chcesz w miarę bezproblemowe 124
      to 4-4,5 kilo euronów minimum mieć musisz (mówię oczywiście o 300 d 24v).
      Przy okazji musisz sobie zdać sprawę, że automat w 124 jest ok, ale: olej do
      wymiany co 30 tkm + filtr ( a nie co 100 tkm jak w nowych konstrukcjach), jako 4
      biegowy klasyk nie jest zbyt szybki jeśli chodzi o zmiane przełożeń czy redukcję
      (to nie dsg).
      Według mnie 15 koła wystarczy Ci na sensownego 250 z lat 90-93. Na coś nowszego
      w dobrym stanie to za mało.
      pzdr
      • przemekthor Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 18:06
        Ja ciagle jestem pod wrazeniem, jak juz raz tu kiedys rozebrales na czesci taka
        okazje. To bylo chyba E500 AMG "bez wypadku", a wyszlo na to, ze to zbieranina
        czesci ze wszystkich rocznikow :)
      • egon-olsen Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 21:35
        te ktore znalazlem to takie przykladowe
        wiem ze ogloszenia na mobile i autoscout to zazwyczaj sredniej jakosci auta
        jak juz to poprosze znajomych w niemczech albo holandii i cos sie poszuka
        sensownego mysle moze z lokalnych gazet
        niekoniecznie zalezy mi na wersji 24v
        najbardziej na dobrym stanie auta a szczegolnie skrzyni automatycznej i zeby w
        wyposazeniu byla klimatyzacja
        szybkosc zmiany przelozen nie ma znaczenia wiem ze to nie SLR
        rocznik minimum 90 i byloby milo gdyby mozna sprawdzic regularnosc serwisowania
        bylbym nawet sklonny poszukac auta ktore ma uszkodzenia np wgnieciony jakis
        element czy stluczona lampe takie stluczkowe uszkodzenia gdyby cala reszta byla
        warta zainteresowania
        coz jest to wyzwanie bo znalezc dobre auto to sztuka wielka a naciagacze i
        handlarze tylko szukaja jeleni
    • black_code Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 17:44
      nie za duzy skok z matiza na 124?
      Moze lepiej C- klase lub zadbana W201 .
      124 to duzy wygodne auto ale jak pisali wyzej znalezc zadbany
      egzemplarz w Polsce moze troche zajac czasu .
      To stary samochod mysle ze raczej dobry dla tych co potrafia sobie
      sami cos przy samochodzie podlubac zwlaszcza ze czesci sa tanie .
      Jak juz to chyba najlepszy silnik w 124 to 250d
      • qamillo Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 20:07
        zwłaszcza c-klase 220cdi z pompą lucasa...Co Ty Blackcode,chcesz chłopaka na mine posadzić??
        • robert888 Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 20:11
          a sa c220cdi w budżecie 15k? Nawet bez pompy łukasza?
          • qamillo Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 21:41
            nie wnikałem ale to sprzęt który mógłby być dotowany przez budżet państwa bo 2 takie auta na miescie to jedno miejsce pracy więcej u pompiarza..gdyby wszyscy takimi jeździli w PL to trzeba by ściągnąć pompiarzy z całego świata..
    • antytandeciarz Re: Chce zmienicdotychczasowe auto na MB W124 -wa 02.06.07, 21:52
      tu se poczytaj o technologii troche

macmerc.eltrakon.pl/index0.html
      macmerc.eltrakon.pl/dane/ger/106800DT.HTM
      macmerc.eltrakon.pl/dane/ger/106800SK.HTM
      macmerc.eltrakon.pl/dane/ger/106810DT.HTM
      macmerc.eltrakon.pl/dane/ger/106810SK.HTM
      auto zacne choc to klekot i ciezko trafic cos dobrego
      E500 jezdzi swietnie :) choc to dwa rozne auta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka