qamillo 12.06.07, 22:50 ...i tego sie trzymajmy.Kiedyś to były szybkie auta..dzisiaj nadają sie raczej do tzw."lamusa" www.youtube.com/watch?v=OXqYbNEiW0Y Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemekthor Re: porshe to piękne auto 12.06.07, 23:34 Ja jednak wybieram porsze. Dzisiaj i jutro. Lamusom zostawiam ten drugi. Link Zgłoś
qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 00:16 ha,cóż przyzwyczajenie do smrodu,ryku kiepskiego silnika,marnotrastwa energii,trucia środowiska,masy niepotrzebnych bzdurnych operacji typu wymiana oleju,zmiana świec,przepływomierzy i tony innego niepotrzebnego dziadostwa...do tego przerażająco przestarzałego badziewia (motory z tłokami to wymysł XIXw.) Napisz po prostu,ze jesteś kustoszem amatorem i już..Cie rozumiem Link Zgłoś
przemekthor co ty powiesz 13.06.07, 14:28 a prad elektryczny wymyslono w zeszlym tygodniu? Link Zgłoś
qamillo Re: co ty powiesz 13.06.07, 14:44 nie, ale postęp polegał na przejściu od kaganków i świeczek,poprzez lampy naftowe (to właśnie czasy silników tłokowych) do żarówek i później diod..niestety motoryzacja została na poziomie lampy naftowej..porównanie electriccara z autem z tłokowym silnikiem to jak porównanie czajnika na węgiel do kuchenki mikrofalowej.. Link Zgłoś
przemekthor Re: co ty powiesz 13.06.07, 17:13 Sugerujesz, ze w dziedzinie silnikow NIC nie zmienilo sie przez te wsystkie lata? come on... Tak na marginesie, ja mysle, ze postawienie pseudopojazdu z dykty i wody obok pelnowartosciowego samochodu to nonsens. Ciekawe, czy to to wogole ruszyloby z miejsca, gdyby elektryczny naped wrzucic do normalnej, stalowej karoserii. Link Zgłoś
ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 16:40 Ty poza trolowaniem to wiesz jak i z czego zbudowana jest bateria? Jak wyglada ogniwo? Co to jest efekt pamieciowy? Ile trwa ladowanie do pelna baterii? Itp rzeczy? I przede wszystkim skad sie bierze energia elektryczna? Watpie. Milego ujeżdżania samochodu rc :) Link Zgłoś
qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 21:14 a'propos trolowania to oprócz niego polecam ci strone producenta elektrycznych autek ze stanów.wystarczy wpisac w googlu "tesla motors" wtedy być moze nie będziesz używał zwrotów ,nazw o których nie masz zielonego pojęcia..tymczasem oczywiście możesz sie popodniecać mułami na benzyne.. Link Zgłoś
ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 06:28 Tak jak myslalem, pryszczaty troll podniecajacy sie elektrycznym wozkiem na stronie www. ktoremu wydaje sie, ze sie podniecam zapachem beznyzy. Projekcja to sie nazywa? Link Zgłoś
qamillo Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 12:55 ha,cóż z powodu braku argumentów pokazujesz agresje (ja cie nie wyzywałem od troli),być może na ulicy nauczyłbym cie moresu ,tutaj w ramach rewnżu mógłbym ci pojechać od zacofanych agresywnych frajerów,buców(pewnie nawet nie wiesz co znaczy to słowo)itd.A'propos wyładowywania agresji polecam ci najbliższą siłownie,możesz też sie wyszumieć na basenie.. Link Zgłoś
ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 19:18 Heh. Dostosowuje sie do Ciebie. Pokaz mi w ktorym miejscu merytorycznie udowodniles wyzszosc twojego "melexa" nad autem z silnikiem spalinowym? Pewnie przy ladowaniu przez 12h? By potem przejechac sie 1h do pracy i z powrotem go zapchac? Lub podladowywac bateryjki? No chyba, ze pracujesz w Duracellu. Technologia stara jak swiat. Widziales samochodziki RC? Praktyczna jak taczka -> chociazby ladowanie baterii i mozliwosc przejechania ilu? 200? 300km? Bo tyle wrzeczywistosci mozna jak sie jedzie z optymalna predkoscia. Nie bede sie rozwodzil nad bateriami, ogniwami itd mam to na codzien w pracy. Ale widziales chyba baterie w telefonie komorkowym? Lub laptopie? Zwlaszcza taka po intensywnym rocznym uzywaniu? Link Zgłoś
iberia.pl Re: PorsChe to piękne auto 13.06.07, 11:39 poza 911 inne modele prosiakow nie robia na mnie wrazenia :-)).Znajomy od kilku tygodni ma Cayenne, i podobno auto jest....cudowne pod kazdym wzgledem, byc moze, jednak bardziej mi pasuje jego poprzednie auto czyli XC90. Link Zgłoś
al9 iberia Ty żartujesz, prawda? 13.06.07, 15:20 iberia pisze: Znajomy od kilku tygodni ma Cayenne, i podobno auto jest....cudowne pod kazdym wzgledem, byc moze, jednak bardziej mi pasuje jego poprzednie auto czyli XC90. Link Zgłoś
iberia.pl Re: iberia Ty żartujesz, prawda?NIE 13.06.07, 17:26 no widzisz Al wlasnie zasililes rzesze rodakow ekscytujacych sie autami, ktore na mnie nie robia wrazenia. Nie rozumiem dlaczego tak trudno Ci uwierzyc, ze Cayenne z zewnatrz mi sie nie podoba?Po prostu NIE i juz. Dla mnie Porsche to auta sportowe i 911 zawsze mi sie podobalo. Cayenne to wizualna beznadzieja-zauwaz, ze nie neguje jego walorow pod maska, ani wykonczenia w srodku itd.Bo jak latwo sie domyslec zapewne sa na miare Porsche. Dla Twojej informacji nie podobaja mi sie rowniez:ML, BMWX5,AudiQ7, Rexton,Kyron,Actyon, Touareg,i najnowsza CRV, natomiast jestem na TAK w przypadku CRV2 czy wlasnie XC90. Link Zgłoś
a-ndrzej Re: PorsChe to piękne auto 14.06.07, 21:41 Zwroc uwage ze dla kierowcy wazniejsze jest jak auto wyglada w srodku. W ostatnim miesiacu przejechalem 8k km,i w sumie juz mi wisi ksztalt blachy na zewnatrz. Mam miec po prostu wygode. Link Zgłoś
regent206 Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 13:49 Porsche to przede wszystkim synonim prestiżu i luksusu rozpoznawalny na całym świecie... Link Zgłoś
qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 14:08 święta prawda.podobnie jak pozłacane świeczniki,stare piękne inkrustowane bogato czajniki na węgiel,niektórzy nawet zachwycają się telofonami na korbe.. Link Zgłoś
anthony8 Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 22:53 Nie wiesz jak PORSCHE sie pisze. Sztyd, ogromne !!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
henryk245 Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 07:39 .. tak piekne,jak Klaudia Schiffer,o ujezdzaniu nic niewiem ale praktycznosci tez niemoge sobie jakos wyobrazic,cos jest nietak z moja wyobraznia ??? Link Zgłoś
bejrutek Re: 911 Turbo Carbio hardcore bez střechy ;)))) 14.06.07, 21:17 www.autorevue.cz/Bleskovky/Porsche-911-Turbo-Carbio-hardcore-bez-strechy-video/sr-1-sc-3-a-12383/default.aspx Link Zgłoś