Dodaj do ulubionych

porshe to piękne auto

12.06.07, 22:50
...i tego sie trzymajmy.Kiedyś to były szybkie auta..dzisiaj nadają sie raczej
do tzw."lamusa"

www.youtube.com/watch?v=OXqYbNEiW0Y
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: porshe to piękne auto 12.06.07, 23:34
      Ja jednak wybieram porsze. Dzisiaj i jutro. Lamusom zostawiam ten drugi.
      • qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 00:16
        ha,cóż przyzwyczajenie do smrodu,ryku kiepskiego silnika,marnotrastwa
        energii,trucia środowiska,masy niepotrzebnych bzdurnych operacji typu wymiana
        oleju,zmiana świec,przepływomierzy i tony innego niepotrzebnego dziadostwa...do
        tego przerażająco przestarzałego badziewia (motory z tłokami to wymysł XIXw.)
        Napisz po prostu,ze jesteś kustoszem amatorem i już..Cie rozumiem
        • przemekthor co ty powiesz 13.06.07, 14:28
          a prad elektryczny wymyslono w zeszlym tygodniu?
          • qamillo Re: co ty powiesz 13.06.07, 14:44
            nie, ale postęp polegał na przejściu od kaganków i świeczek,poprzez lampy
            naftowe (to właśnie czasy silników tłokowych) do żarówek i później
            diod..niestety motoryzacja została na poziomie lampy naftowej..porównanie
            electriccara z autem z tłokowym silnikiem to jak porównanie czajnika na węgiel
            do kuchenki mikrofalowej..
            • przemekthor Re: co ty powiesz 13.06.07, 17:13
              Sugerujesz, ze w dziedzinie silnikow NIC nie zmienilo sie przez te wsystkie
              lata? come on...

Tak na marginesie, ja mysle, ze postawienie pseudopojazdu z dykty i wody obok
              pelnowartosciowego samochodu to nonsens. Ciekawe, czy to to wogole ruszyloby z
              miejsca, gdyby elektryczny naped wrzucic do normalnej, stalowej karoserii.
        • ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 16:40
          Ty poza trolowaniem to wiesz jak i z czego zbudowana jest bateria? Jak wyglada
          ogniwo? Co to jest efekt pamieciowy? Ile trwa ladowanie do pelna baterii?
          Itp rzeczy? I przede wszystkim skad sie bierze energia elektryczna? Watpie.

Milego ujeżdżania samochodu rc :)
          • qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 21:14
            a'propos trolowania to oprócz niego polecam ci strone producenta elektrycznych
            autek ze stanów.wystarczy wpisac w googlu "tesla motors" wtedy być moze nie
            będziesz używał zwrotów ,nazw o których nie masz zielonego pojęcia..tymczasem
            oczywiście możesz sie popodniecać mułami na benzyne..
            • ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 06:28
              Tak jak myslalem, pryszczaty troll podniecajacy sie elektrycznym wozkiem na
              stronie www. ktoremu wydaje sie, ze sie podniecam zapachem beznyzy. Projekcja
              to sie nazywa?

• qamillo Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 12:55
                ha,cóż z powodu braku argumentów pokazujesz agresje (ja cie nie wyzywałem od
                troli),być może na ulicy nauczyłbym cie moresu ,tutaj w ramach rewnżu mógłbym
                ci pojechać od zacofanych agresywnych frajerów,buców(pewnie nawet nie wiesz co
                znaczy to słowo)itd.A'propos wyładowywania agresji polecam ci najbliższą
                siłownie,możesz też sie wyszumieć na basenie..
                • ten_tego_no Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 19:18
                  Heh. Dostosowuje sie do Ciebie. Pokaz mi w ktorym miejscu merytorycznie
                  udowodniles wyzszosc twojego "melexa" nad autem z silnikiem spalinowym?
                  Pewnie przy ladowaniu przez 12h? By potem przejechac sie 1h do pracy i z
                  powrotem go zapchac? Lub podladowywac bateryjki? No chyba, ze pracujesz w
                  Duracellu.

Technologia stara jak swiat. Widziales samochodziki RC? Praktyczna jak taczka ->
                  chociazby ladowanie baterii i mozliwosc przejechania ilu? 200? 300km? Bo tyle
                  wrzeczywistosci mozna jak sie jedzie z optymalna predkoscia.

Nie bede sie rozwodzil nad bateriami, ogniwami itd mam to na codzien w pracy.
                  Ale widziales chyba baterie w telefonie komorkowym? Lub laptopie? Zwlaszcza
                  taka po intensywnym rocznym uzywaniu?
    • iberia.pl Re: PorsChe to piękne auto 13.06.07, 11:39
      poza 911 inne modele prosiakow nie robia na mnie wrazenia :-)).Znajomy od kilku
      tygodni ma Cayenne, i podobno auto jest....cudowne pod kazdym wzgledem, byc
      moze, jednak bardziej mi pasuje jego poprzednie auto czyli XC90.
      • al9 iberia Ty żartujesz, prawda? 13.06.07, 15:20
        iberia pisze:
        Znajomy od kilku
        tygodni ma Cayenne, i podobno auto jest....cudowne pod kazdym wzgledem, byc
        moze, jednak bardziej mi pasuje jego poprzednie auto czyli XC90.
        • iberia.pl Re: iberia Ty żartujesz, prawda?NIE 13.06.07, 17:26
          no widzisz Al wlasnie zasililes rzesze rodakow ekscytujacych sie autami, ktore
          na mnie nie robia wrazenia.
          Nie rozumiem dlaczego tak trudno Ci uwierzyc, ze Cayenne z zewnatrz mi sie nie
          podoba?Po prostu NIE i juz.

Dla mnie Porsche to auta sportowe i 911 zawsze mi sie podobalo.

Cayenne to wizualna beznadzieja-zauwaz, ze nie neguje jego walorow pod maska,
          ani wykonczenia w srodku itd.Bo jak latwo sie domyslec zapewne sa na miare
          Porsche.

Dla Twojej informacji nie podobaja mi sie rowniez:ML, BMWX5,AudiQ7,
          Rexton,Kyron,Actyon, Touareg,i najnowsza CRV, natomiast jestem na TAK w
          przypadku CRV2 czy wlasnie XC90.
      • a-ndrzej Re: PorsChe to piękne auto 14.06.07, 21:41
        Zwroc uwage ze dla kierowcy wazniejsze jest jak auto wyglada w srodku. W
        ostatnim miesiacu przejechalem 8k km,i w sumie juz mi wisi ksztalt blachy na
        zewnatrz. Mam miec po prostu wygode.
    • regent206 Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 13:49
      Porsche to przede wszystkim synonim prestiżu i luksusu rozpoznawalny na całym
      świecie...
      • qamillo Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 14:08
        święta prawda.podobnie jak pozłacane świeczniki,stare piękne inkrustowane
        bogato czajniki na węgiel,niektórzy nawet zachwycają się telofonami na korbe..
        • anthony8 Re: porshe to piękne auto 13.06.07, 22:53
          Nie wiesz jak PORSCHE sie pisze.
          Sztyd, ogromne !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • henryk245 Re: porshe to piękne auto 14.06.07, 07:39
      .. tak piekne,jak Klaudia Schiffer,o ujezdzaniu nic niewiem ale praktycznosci
      tez niemoge sobie jakos wyobrazic,cos jest nietak z moja wyobraznia ???
    • bejrutek Re: 911 Turbo Carbio hardcore bez střechy ;)))) 14.06.07, 21:17
      www.autorevue.cz/Bleskovky/Porsche-911-Turbo-Carbio-hardcore-bez-strechy-video/sr-1-sc-3-a-12383/default.aspx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka