mike_ab slepy! on jest slepy! 14.06.07, 16:21 "Powoli obchodzę samochód, przez pięć minut wpatruję się w tylną część nadwozia... zaokrąglone lampy, widoczne również z boku auta, wypukła pokrywa bagażnika i mały detal - lotka na tylnej szybie. Wrażenie? Samochód wygląda dynamicznie, wręcz sportowo, po prostu fajnie. Właśnie tego wrażenia brakowało mi dotąd w Variantach - sportowego posmaku, drobnych, lecz efektownych detali, dynamiki." aaaaaaaaaa! kiedy pierwszy raz zobaczylem zdjecia nowego varianta z trudem opanowalem odruch wymiotny! a tutaj wkelili ich az 4!! to najbrzydszy i najbardziej niepasujacy tyl kombi jaki wprowadzono do produkcji w ostatnich latach! to juz civic kombi z konca '90 wygladal na mniej "doklejony" ten tyl samochodu pasuje mniej wiecej jak bagaznik do Thalii! powinni wprowadzic zakaz wyprzedzania nim innych uzytkownikow drogi - przeciez ktos moze stracic panowanie nad kierownica kiedy takie cos wjedzie mu przed maske fuj ! a kysz! ps. albo rdziennikarz jest slepy albo vw wypuscil brzydala (aczkolwiek z pakownym bagaznikiem) i teraz duzy budzet idzie na artykuly sponsorowane :P Link Zgłoś
marilicia Re: slepy! on jest slepy! 14.06.07, 16:25 > ps. albo rdziennikarz jest slepy albo vw wypuscil brzydala (aczkolwiek z > pakownym bagaznikiem) i teraz duzy budzet idzie na artykuly sponsorowane :P albo dziennikarz ma inny gust niz ty. bo gusty sa rozne. Link Zgłoś
lokis76 Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 14.06.07, 16:48 pragne tylko dodac ze TSI mam momentu "skromne" 220 Nm w porownaniu z 2.0 TDI ktore ma go az 310-320 Nm (w zaleznosci od zrodla) i tylko dlatego parametru wybieram diesla... Link Zgłoś
luiart Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 14.06.07, 17:14 Niestety, ja rowniez czuje sie rozczarowany...nazwe ten fenomen...Brakiem Estetycznej Konsekwencji...w konstrukcji,rownie waznej jak osiagi technologiczne estetyki, oraz symetrii karoserji.Bezwarunkowy milosnik VW.Od 25 lat,uzytkownik modeli...1 2x2 oraz swietnie jak do tej pory sprawujacej sie "trojki".CH.Z Belgii Link Zgłoś
chardonnay11 Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 14.06.07, 17:39 Okropny i bedzie sie psul tak inne niemieckie badziewia. Link Zgłoś
a_dynka Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 12.07.07, 12:55 A mozesz mi odpowiedziec jakiej marki samochody sie nie psują??? To zaraz ide i go kupuje!!! Link Zgłoś
szulcmarcin No nareszcie golf kombi 14.06.07, 17:57 Model golfa V kombi mozna już było zobaczyć na wystawie w Genewie no nareszcie pokaże się w salonach Jeżdziłem golfem III kombi i IV kombi napradwe byłem z nich bardzo zadowolony nie za duży nie zamały poprostu w sam raz mam nadzieję że nowa wersja bedzie udana podobno ma dużo fajnych rozwiązań Obecnie jeżdże golfem V i napewno będe rozglądał sie za ta wersją. Link Zgłoś
carnivore69 Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 14.06.07, 19:34 Na wyspach tylko diesel 1.9 (105ps) i 2.0 (140ps) oraz benzyna 1.6 (102ps): www.vw.co.uk/assets/pdf/golf_estate_pricelist.pdf Pzdr. Link Zgłoś
reaver247 czekam na tsi 170km 14.06.07, 22:14 to bedzie jazda! auto srednio mi sie podoba ale firma musi miec kombi, chociaz na silniku sobie to odbije:) Link Zgłoś
artart6 Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 14.06.07, 22:44 myślę, że trochę ładniejszy od Twojego Logana limuzyny??? Link Zgłoś
diopsyd1 To nie kupuj 14.06.07, 23:14 Kup sobie Maybacha albo Bentleya. W najgorszym wypadku jakas E-Klasse. Link Zgłoś
los_chlopakoss Auto dla emeryta - działkowca 15.06.07, 09:16 oczywiście mundurowego bo normalnego na wykup lekarstw w aptece nie stać. Link Zgłoś
orciopl Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 15.06.07, 10:07 Wygląda jak poprzedni model Toyoty Avensis :-) (->2002) Oj sie niemieccy styliści - jakos mi to nie pasuje - stylisci - połakomili na wygląd konkurenta. Link Zgłoś
mursus1 Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 17.06.07, 18:09 Każdy z powyżej wymienionych zdań i opinii są poprawne ale też i błędne: auto jest ładne - kwestia gustu, czy jest dobre - tak, ponieważ mam Golfa V od trzech lat 1,9 TDI - i żadnych niespodzianek (za wyjątkiem bardzo małego spalania: średnio w trasie w okolicach niecałych 5 l/100km przy ostrej jeździe ) Czy auto Golf V jest niezawodne - nie mogę powiedzieć na skalę wszystkich samochodów tylko swego: uwzględniając stan naszych dróg - bez kłopotów. Golf Variant tak i inne odmiany tego samochodu są dla tych którzy chcą mieć auto niezawodne (w ramach swoich doświadczeń). Żaden samochód -tutaj się zwracam do komentarza o zawodności - nie gwarantuje nam niezawodności. Vw Golf jest kawałem dobrej historii w motoryzacji. Nigdy to nie był samochód który miał być prekursorem stylistycznym dla innych marek. Golf Variant to samochód dla młodej rodziny w którym się zmieszczą zakupy, bagaż codzienny i też wakacyjny a jego eksploatacja nie uderzy po kieszeni. Pozdrawiam wszystkich z powyższego forum Link Zgłoś
enso piekne kombi! 10.08.07, 06:43 No dobra, ponarzekaliscie. Skoro sie VW nie podoba to moze (dla rozrywki) ustalimy jakie jest najpiekniejsze obecnie produkowane kombi? Moja lista; 1) Mazda 6 Sportwagon (cudowny samochod! slowo "sport" w nazwie naprawde ma swoje uzasadnienie) 2) Alfa 159 Sportwagon (przyznam sie, ze niestety nie bylo mi dane kiedykolwiek prowadzic ten samochod, ale stylistyka niezwykle mi sie podoba) 3) Dodge Magnum (wyglada drapieznie, silnik brzmi pieknie i ma odpowiednia moc, a prowadzi sie lepiej niz Chrysler 300!) 4) Subaru Outback (stylistyka nudnawa. Jednak ma cos w sobie...) 5) Subaru Impreza Outback (czyli Imprezka kombi. Prowadzi sie lepiej niz Outback, brzmi ciekawie i interesujaco sie prezentuje). Link Zgłoś
caesar_pl Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 10.08.07, 07:27 Jak oni to robia ze beda mieli w 2007 ponad 5 mld zysku?Przeciez nikomu z Poltoni sie VW nie podoba!Dobrze ze Poltonie sa mocne tylko w gebie a nie finansowo..ha,ha... Link Zgłoś
zetnon Re: Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 13.09.07, 21:35 Klienci Volkswagena nie kłócą się na forach, bo ich to nie bawi. Nie muszą też ciągle leczyć jakiejś wewnętrznej niepewności czy to co mają naprawdę jest dobre, jak coponiektórzy fani japończyków (ześwirować można od argumentu "to się psuje, nie to co moja Toyota"). Poza tym-naród narzeka, a sprzedaż rośnie ;) Link Zgłoś
ptr8 Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi 02.11.08, 18:29 Kurcze tył troszke nie pasuje, moim zdaniem ładniejszy nawet w fabii :) Link Zgłoś