Dodaj do ulubionych

Volvo S80R dopiero za rok

23.06.03, 12:48
S80R 2.5T AWD 300 KM ma się pokazać dopiero za rok. Co wtedy z 272-konną
wersją T6? O V8 i kombi ostatecznie ucichło.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 01boryna Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:21
      greenblack napisał:

> S80R 2.5T AWD 300 KM ma się pokazać dopiero za rok. Co wtedy z 272-konną
      > wersją T6? O V8 i kombi ostatecznie ucichło.
      >
      >
      > Pozdrawiam

Witam Greenblack!

S80 Kombi jest niepotrzebne. V70 zapotrzebowanie na Kombi w zupelnosci pokrywa.
      Volo potrzebuje obecnie limuzyny w formacie Mercedesa (wiem ze sa E-Klasse
      kombi, ale nikt nie mysli o S-Klasse Kombi). Osobiscie nie sadze ze 2.5 z 300
      KM jest dobrym rozwiazaniem, lepszym bylby T6 ale jak powiedzial ktorys z
      menagerow Volo sprawa rozbija sie o pieniadze. A wracajac do wersji R to popyt
      na nie jest duzy. Gdy odbieralem swojego S60 to razem z moim odbierane byly
      trzy w wersji R. Sprzedawca powiedzial ze okres oczekiwania jest dwa razy
      dluzszy niz na zwyklego S.

Pozdrowienia
      • greenblack Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:31
        Witam Boryno!

> S80 Kombi jest niepotrzebne. V70 zapotrzebowanie na Kombi w zupelnosci
        pokrywa.

A do tego jest przednionapędowe XC90;)

Osobiscie nie sadze ze 2.5 z 300
        > KM jest dobrym rozwiazaniem, lepszym bylby T6 ale jak powiedzial ktorys z
        > menagerow Volo sprawa rozbija sie o pieniadze.

A ja myślę, że sprawa rozbija się o technikę(+pieniądze). R6 jest za długi, by
        można było z nim połączyć AWD+6-biegową ręczną lub 5-biegową automatyczną
        skrzynię. Volvo padło ofiarą własnej, nieprzemyślanej polityki. Jest obecnie
        jednym z ostatnich producentów oferujących w tej klasie mocy 4-biegowy automat.

A wracajac do wersji R to popyt
        > na nie jest duzy. Gdy odbieralem swojego S60 to razem z moim odbierane byly
        > trzy w wersji R.

To rzeczywiście nieduży popyt;)

Pozdrawiam
        • 01boryna Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:52
          greenblack napisał:

> A ja myślę, że sprawa rozbija się o technikę(+pieniądze). R6 jest za długi,
          by
          > można było z nim połączyć AWD+6-biegową ręczną lub 5-biegową automatyczną
          > skrzynię. Volvo padło ofiarą własnej, nieprzemyślanej polityki. Jest obecnie
          > jednym z ostatnich producentów oferujących w tej klasie mocy 4-biegowy
          automat.

S80 jest oferowane z 5 przekladniowa skrzynia automatic adaptiv, tylko w wersji
          Geatrinic jest montowany skrzynia 4 przekladniowa. Sprawdzalem na stronie
          Volvo. Chyba jednak cos sie jednak ruszylo bo S 80 jest oferowane jako T6 272
          KM Versja Comfort za 46180 Euro. Widocznie Volvo dogadalo sie jakos z
          amerykanskimi szefami.

pozdrowienia
          • greenblack Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 14:09
            01boryna napisał:

> S80 jest oferowane z 5 przekladniowa skrzynia automatic adaptiv, tylko w
            wersji
            >
            > Geatrinic jest montowany skrzynia 4 przekladniowa.

Tak, jak powiedziałem - wersje 6-cylindrowe tylko z 4-biegowym automatem. Źle
            to wygląda.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka