Dodaj do ulubionych

oglądałem sobie Forda Fusion

IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 20:15
Czemu taki ładny samochód ma tak tandetnie wyglądające wnętrze :-(. Kupiłbym,
ale plastiki są jak w tandetnej ruskiej zabawce. A z zewnątrz jest taki
ładny...
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: oglądałem sobie Forda Fusion 24.07.03, 22:35
      Spodziewałeś się materiałow takich jak w Mercedesie?Dla mnie Fusion jest OK pod
      każdym względem.Trochę szkoda że nie ma napędu 4X4.Podobno powstaje taka wersja
      i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).Pozdrawiam.
      • Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 22:47
        krakus.mp napisał:

> Spodziewałeś się materiałow takich jak w Mercedesie?Dla mnie Fusion jest OK
        pod
        >
        > każdym względem.Trochę szkoda że nie ma napędu 4X4.Podobno powstaje taka
        wersja
        >
        > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).Pozdrawiam.

oczywiście, że nie - nie za te pieniądze. Ale mogóo by być trochę ładniej. Jak
        bedziesz miał okazję, przyjrzyj się na wyloty wentylacyjne - nawet nie są
        dokładnie wygładzone po wyjęciu w wtryskarki czy jakiegoś tam urżadzenia, które
        je odlewa z plastiku. Cena samochodu jest porównywalna ze Stilo - a tam wnętrze
        nawet w najtańszej wersji jest całkiem całkiem. Może się mimo wszystko skuszę,
        bo z zewnątrz podoba mi się BARDZO. Marzyła mi się Honda HRV, a to jest w typie
        trochę podobne, choć jeszcze mniej "terenowe:-)" niż Honda. No i cena też
        nieporównywalna. Poza tym na HRV czeka się niewiadomo jak długo, a w dodatku
        jest oferowana od pewnego czasu tylko jako 4x4. A ja tym mam zamiar jeździć na
        zakupy i na niedzieln przejażdżki do Pułtuska albo do Nałęczowa :-).
        • Gość: macio Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 02:16
          Ja bym raczej brał HR-V, chociaż to biedne auto wygląda już seryjnie jak po
          "tuninku". A 4x4 w HR-V jest symboliczne, to auto rekreacyjne, nie ma absolutnie
          żadnych własności użytkowych samochodu terenowego. Forda odradzam, miałem
          raz i nigdy więcej. Po co pakować się w kłopoty? Stylizacja, biorąc pod uwagę
          że jest to w zasadzie przeróbka fiesty, dość ciekawa.

Pozdr
          M
          • Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 09:13
            Gość portalu: macio napisał(a):

> Ja bym raczej brał HR-V, chociaż to biedne auto wygląda już seryjnie jak po
            > "tuninku". A 4x4 w HR-V jest symboliczne, to auto rekreacyjne, nie ma
            absolutni
            > e
            > żadnych własności użytkowych samochodu terenowego.

Ja bym też wolał HRV, ale:

1. trzeba cekać parę miesięcy
            2. nie ma wersji z napędem tylko na przód (tańszej)
            3. wersja 4x4 kosztuje ok. 70 tys. :-)

Na forda jest 2 lata gwarancji, więc co się ma popsuć, to się popsuje...
            No ale ta tandeta w środku mnie zniechęca.
      • Gość: Sławek Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 25.07.03, 16:13
        krakus.mp napisał:

Podobno powstaje taka wersja
        >
        > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).

autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6524
        (czwarte zdięcie)

pozdr
        • Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 16:53
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

> krakus.mp napisał:
          >
          > Podobno powstaje taka wersja
          > >
          > > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).
          >
          >
          > autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6524
          > (czwarte zdięcie)
          >

I będzie kosztować ok. 18 tys. euro czyli 80 tys. złotych. To niech se wsadzą :-
          )
    • krakus.mp Re: oglądałem sobie Forda Fusion 24.07.03, 22:58
      Fusion powstał na bazie Fiesty.Deska jest prawie ta sama.Oglądałem oba te
      samochody i nie mam zastrzeżeń do wykończenia.Jak sam piszesz,za tą kasę się
      opłaca.Pozdrawiam.
      • Gość: Miki Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 08:14
        krakus.mp napisał:

> Fusion powstał na bazie Fiesty.Deska jest prawie ta sama.Oglądałem oba te
        > samochody i nie mam zastrzeżeń do wykończenia.Jak sam piszesz,za tą kasę się
        > opłaca.Pozdrawiam.
        Autko ładne z zewnątrz, ale taką tandetę w środku (jakość plastików) już rzadko
        można spotkać (za tak wysoką cenę). Pozdr.
    • Gość: Henry Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.telia.com 25.07.03, 09:08
      Gość portalu: Mar napisał(a):

> Czemu taki ładny samochód ma tak tandetnie wyglądające wnętrze :-(. Kupiłbym,
      > ale plastiki są jak w tandetnej ruskiej zabawce. A z zewnątrz jest taki
      > ładny...

--------------------------------------------------------------------------------

Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fusion
      tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest
      stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie zpodoba.
      Pzdr.
      --------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: Mar mazda 2 IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 10:01
        Gość portalu: Henry napisał(a):
        > -
        >
        > Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fusion
        > tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest
        > stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie
        zpodoba

No faktycznie - na zdjęciach wyglada bardzo dobrze - i z wierzchu i w środku.
        Przede wswzystkim ma normalnie wyglądające kratki wentylacyjne. Ale ciekawe czy
        cena bezie równie przyjemna...
        • Gość: Henry Re: mazda 2 IP: *.telia.com 25.07.03, 12:59
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> Gość portalu: Henry napisał(a):
          > > -
          > >
          > > Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fus
          > ion
          > > tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest
          >
          > > stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie
          > zpodoba
          >
          > No faktycznie - na zdjęciach wyglada bardzo dobrze - i z wierzchu i w środku.
          > Przede wswzystkim ma normalnie wyglądające kratki wentylacyjne. Ale ciekawe
          czy
          >
          > cena bezie równie przyjemna...
          Cena bedzie podobna,moze kilkaset Euro tansza.
          • x-darekk-x Re: mazda 2 25.07.03, 16:17
            ale nie w polsce. u nas z niewiadomych przyczyn strasznie wywindowali. przeciez
            na ten woz nie ma 35% cla! moze chca sobie odbic to, co placa za mazde 6. :)
            • Gość: Mar Re: mazda 2 IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 16:56
              a w dodatku mazda 2 ma koła 14-calowe i 165, a większe są dostępne tylko za
              dopłatą. To niby szczegół, ale właście stosunkow duże koła i szerokie opony
              nadają ładnej sylwetki fusionowi.

Mazda z pewnością bedzie droższa, bo bedą wmawiać, że "japońska jakość",
              dodadzą parę nikomu niepotrzebnych pierdół (relingi dachowe), umalują lusterka
              i z 40 zrobi się 60 tysięcy...
              • Gość: Henry Re: mazda 2>x-darekk-x/Mar/Ryszard/Krzy(sztof) IP: *.telia.com 26.07.03, 18:31
                Mazda-2 w Szwecji sprzedaje sie z 15" kolami-to samo co Fusion.

Jedynym dostepnym silnikiem w Mazda-2 jest 1600cc z 101kM .

Mazda-2,Fusion i Fiesta produkowane sa w Valencia w Hiszpani ,motory wylacznie
                Ford´owskie chociaz na pokrywie zaworow moze "stac" Mazda .

Kwalifikacja Hiszpanskiej Mazdy jest wielka niewiadoma-mozliwym jest ,ze
                utrzyma UE standart dot.budowy samochodow ,tzn. nizsza kfalifikacja
                wykonania/montazu .

Pzdr. HH
                ________________________________________________________________________________

• Gość: Ryszard Re: mazda 2 IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 25.07.03, 17:01
          Fusion i mazda 2 to blizniaki, ta sama platforma, te same silniki i koncepcja
          bardzo podobna. Mialem okazje dokladnie obejrzec oba samochodziki i
          zdecydowanie ladniejsza jest Mazda. Lepiej wykonczona, lepsze plastiki,
          wygodniejsze siedzenia i oparcia. Bardzo udana jest ta konstrukcja Mazdy
          aczkolwiek mocno sfordyzowana - oby sie top nie odbilo na jakosci. Calkiem
          zwinny samochodzik , szczegolnie z silnikiem 1,4 hdi peugeota. R.
    • Gość: Krzy Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.03, 12:58
      Tez mi sie z zewnatrz bardzo podoba. Poszedlem do salonu i sie wyleczylem z
      tego auta jak zobaczylem wnetrze na poziomie favoritki ktora mialem w 93 roku.
      Cos strasznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka