Gość: Mar IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 20:15 Czemu taki ładny samochód ma tak tandetnie wyglądające wnętrze :-(. Kupiłbym, ale plastiki są jak w tandetnej ruskiej zabawce. A z zewnątrz jest taki ładny... Link Zgłoś Obserwuj wątek
krakus.mp Re: oglądałem sobie Forda Fusion 24.07.03, 22:35 Spodziewałeś się materiałow takich jak w Mercedesie?Dla mnie Fusion jest OK pod każdym względem.Trochę szkoda że nie ma napędu 4X4.Podobno powstaje taka wersja i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.skorosze.2a.pl 24.07.03, 22:47 krakus.mp napisał: > Spodziewałeś się materiałow takich jak w Mercedesie?Dla mnie Fusion jest OK pod > > każdym względem.Trochę szkoda że nie ma napędu 4X4.Podobno powstaje taka wersja > > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie).Pozdrawiam. oczywiście, że nie - nie za te pieniądze. Ale mogóo by być trochę ładniej. Jak bedziesz miał okazję, przyjrzyj się na wyloty wentylacyjne - nawet nie są dokładnie wygładzone po wyjęciu w wtryskarki czy jakiegoś tam urżadzenia, które je odlewa z plastiku. Cena samochodu jest porównywalna ze Stilo - a tam wnętrze nawet w najtańszej wersji jest całkiem całkiem. Może się mimo wszystko skuszę, bo z zewnątrz podoba mi się BARDZO. Marzyła mi się Honda HRV, a to jest w typie trochę podobne, choć jeszcze mniej "terenowe:-)" niż Honda. No i cena też nieporównywalna. Poza tym na HRV czeka się niewiadomo jak długo, a w dodatku jest oferowana od pewnego czasu tylko jako 4x4. A ja tym mam zamiar jeździć na zakupy i na niedzieln przejażdżki do Pułtuska albo do Nałęczowa :-). Link Zgłoś
Gość: macio Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 02:16 Ja bym raczej brał HR-V, chociaż to biedne auto wygląda już seryjnie jak po "tuninku". A 4x4 w HR-V jest symboliczne, to auto rekreacyjne, nie ma absolutnie żadnych własności użytkowych samochodu terenowego. Forda odradzam, miałem raz i nigdy więcej. Po co pakować się w kłopoty? Stylizacja, biorąc pod uwagę że jest to w zasadzie przeróbka fiesty, dość ciekawa. Pozdr M Link Zgłoś
Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 09:13 Gość portalu: macio napisał(a): > Ja bym raczej brał HR-V, chociaż to biedne auto wygląda już seryjnie jak po > "tuninku". A 4x4 w HR-V jest symboliczne, to auto rekreacyjne, nie ma absolutni > e > żadnych własności użytkowych samochodu terenowego. Ja bym też wolał HRV, ale: 1. trzeba cekać parę miesięcy 2. nie ma wersji z napędem tylko na przód (tańszej) 3. wersja 4x4 kosztuje ok. 70 tys. :-) Na forda jest 2 lata gwarancji, więc co się ma popsuć, to się popsuje... No ale ta tandeta w środku mnie zniechęca. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 25.07.03, 16:13 krakus.mp napisał: Podobno powstaje taka wersja > > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie). autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6524 (czwarte zdięcie) pozdr Link Zgłoś
Gość: Mar Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 16:53 Gość portalu: Sławek napisał(a): > krakus.mp napisał: > > Podobno powstaje taka wersja > > > > i będzie się nazywać Ecosport (jakoś tak podobnie). > > > autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6524 > (czwarte zdięcie) > I będzie kosztować ok. 18 tys. euro czyli 80 tys. złotych. To niech se wsadzą :- ) Link Zgłoś
krakus.mp Re: oglądałem sobie Forda Fusion 24.07.03, 22:58 Fusion powstał na bazie Fiesty.Deska jest prawie ta sama.Oglądałem oba te samochody i nie mam zastrzeżeń do wykończenia.Jak sam piszesz,za tą kasę się opłaca.Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Miki Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 08:14 krakus.mp napisał: > Fusion powstał na bazie Fiesty.Deska jest prawie ta sama.Oglądałem oba te > samochody i nie mam zastrzeżeń do wykończenia.Jak sam piszesz,za tą kasę się > opłaca.Pozdrawiam. Autko ładne z zewnątrz, ale taką tandetę w środku (jakość plastików) już rzadko można spotkać (za tak wysoką cenę). Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Henry Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.telia.com 25.07.03, 09:08 Gość portalu: Mar napisał(a): > Czemu taki ładny samochód ma tak tandetnie wyglądające wnętrze :-(. Kupiłbym, > ale plastiki są jak w tandetnej ruskiej zabawce. A z zewnątrz jest taki > ładny... -------------------------------------------------------------------------------- Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fusion tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie zpodoba. Pzdr. -------------------------------------------------------------------------------- Link Zgłoś
Gość: Mar mazda 2 IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 10:01 Gość portalu: Henry napisał(a): > - > > Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fusion > tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest > stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie zpodoba No faktycznie - na zdjęciach wyglada bardzo dobrze - i z wierzchu i w środku. Przede wswzystkim ma normalnie wyglądające kratki wentylacyjne. Ale ciekawe czy cena bezie równie przyjemna... Link Zgłoś
Gość: Henry Re: mazda 2 IP: *.telia.com 25.07.03, 12:59 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: Henry napisał(a): > > - > > > > Za kilka tygodni na rynki wejdzie Mazda-2,od dolu do "pasa" to samo co Fus > ion > > tzn. ta sama platforma,ten sam motor,takie same wyposarzenie,-wnetrze jest > > > stylizowane na Mazda-6 ,przyjzyj sie "blizniakowi" moze bardziej Ci sie > zpodoba > > No faktycznie - na zdjęciach wyglada bardzo dobrze - i z wierzchu i w środku. > Przede wswzystkim ma normalnie wyglądające kratki wentylacyjne. Ale ciekawe czy > > cena bezie równie przyjemna... -------------------------------------------------------------------------------- Cena bedzie podobna,moze kilkaset Euro tansza. -------------------------------------------------------------------------------- Link Zgłoś
x-darekk-x Re: mazda 2 25.07.03, 16:17 ale nie w polsce. u nas z niewiadomych przyczyn strasznie wywindowali. przeciez na ten woz nie ma 35% cla! moze chca sobie odbic to, co placa za mazde 6. :) Link Zgłoś
Gość: Mar Re: mazda 2 IP: *.skorosze.2a.pl 25.07.03, 16:56 a w dodatku mazda 2 ma koła 14-calowe i 165, a większe są dostępne tylko za dopłatą. To niby szczegół, ale właście stosunkow duże koła i szerokie opony nadają ładnej sylwetki fusionowi. Mazda z pewnością bedzie droższa, bo bedą wmawiać, że "japońska jakość", dodadzą parę nikomu niepotrzebnych pierdół (relingi dachowe), umalują lusterka i z 40 zrobi się 60 tysięcy... Link Zgłoś
Gość: Henry Re: mazda 2>x-darekk-x/Mar/Ryszard/Krzy(sztof) IP: *.telia.com 26.07.03, 18:31 Mazda-2 w Szwecji sprzedaje sie z 15" kolami-to samo co Fusion. Jedynym dostepnym silnikiem w Mazda-2 jest 1600cc z 101kM . Mazda-2,Fusion i Fiesta produkowane sa w Valencia w Hiszpani ,motory wylacznie Ford´owskie chociaz na pokrywie zaworow moze "stac" Mazda . Kwalifikacja Hiszpanskiej Mazdy jest wielka niewiadoma-mozliwym jest ,ze utrzyma UE standart dot.budowy samochodow ,tzn. nizsza kfalifikacja wykonania/montazu . Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: mazda 2 IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 25.07.03, 17:01 Fusion i mazda 2 to blizniaki, ta sama platforma, te same silniki i koncepcja bardzo podobna. Mialem okazje dokladnie obejrzec oba samochodziki i zdecydowanie ladniejsza jest Mazda. Lepiej wykonczona, lepsze plastiki, wygodniejsze siedzenia i oparcia. Bardzo udana jest ta konstrukcja Mazdy aczkolwiek mocno sfordyzowana - oby sie top nie odbilo na jakosci. Calkiem zwinny samochodzik , szczegolnie z silnikiem 1,4 hdi peugeota. R. Link Zgłoś
Gość: Krzy Re: oglądałem sobie Forda Fusion IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.03, 12:58 Tez mi sie z zewnatrz bardzo podoba. Poszedlem do salonu i sie wyleczylem z tego auta jak zobaczylem wnetrze na poziomie favoritki ktora mialem w 93 roku. Cos strasznego. Link Zgłoś