Dodaj do ulubionych

lakier w nowym samochodzie

IP: 80.51.120.* 01.08.03, 14:32
mam pytanie jak postępować z lakierem w nowym samochodzie odebranym co
dopiero z salonu. Cz są jakieś zasady postępowania odnośnie mycia samochodu?
Raz czytałem artykuł ale nie moge go teraz znaleźć. Jeszcze jedno jak
postąpić z ptasimi odchodami, bo napewno jakiś wróbelek walnie mi kupę, nie
mam garażu wieć to nie nieuniknione

Ps: lakier nie jest metaliczny
Obserwuj wątek
    • Gość: Lolo Re: lakier w nowym samochodzie IP: 62.233.201.* 01.08.03, 14:40
      Jeśli "zaoszczędziłeś" na metaliku to teraz tylko, za przeproszeniem, pokrowiec
      uratuje Twojego nowego bożka. Nie zapomnij namalować na nim białą olejną nr
      rejestracyjych co by Ci emeryci berezentu nie podprowadzili na swoje 20 letnie
      wartburgi.

pozdro

Lolo
    • Gość: Marek Re: lakier w nowym samochodzie IP: *.atlanta.ga.us 01.08.03, 14:41
      Najlepsze rozwiazanie to nawoskowac, wstawic do
      szczelnego i nieprzezroczystego namiotu wypelnionego
      azotem z systemem osuszania powietrza i nie ruszac. W ten
      sposob lakier bedzie ladny przez 20-30 lat :)
    • Gość: emes Re: lakier w nowym samochodzie IP: *.studiokwadrat.com.pl 01.08.03, 14:43
      Gość portalu: kołobrzeg napisał(a):

> mam pytanie jak postępować z lakierem w nowym samochodzie odebranym co
      > dopiero z salonu. Cz są jakieś zasady postępowania odnośnie mycia samochodu?
      > Raz czytałem artykuł ale nie moge go teraz znaleźć. Jeszcze jedno jak
      > postąpić z ptasimi odchodami, bo napewno jakiś wróbelek walnie mi kupę, nie
      > mam garażu wieć to nie nieuniknione
      >
      > Ps: lakier nie jest metaliczny

Nawoskuj delikatnie. Raczej nie stosuj roznych teflonowych swinstw bo niektore
      nie bardzo daja sie usunac, a ewentualny nowy lakier (chocby z powodu rysy)
      zupelnie nie "przyjmuje sie" na teflon.

Wrobelka zestrzel z procy zanim Ci p...lony srak napta na auto. Jezeli zdazy to
      zmyj g... woda. Lakier nie lubi g...

To, ze lakier nie jest metaliczny nie znaczy wcale, ze jest jednowarstwowy.
      Duza czesc (szczegolnie ciemnych) lakierow jest nakladana tak jak metalik -
      baza + lakier bezbarwny. Co niestety nie musi zwiekszac ich trwalosci bo od
      jakiegos czasu ze wzgledow ekologicznych lakiery sa miekkie jak g... prezesa.
      Bo sa na bazie wody :-)))

pzdr
    • Gość: Marcin z Vancouver Re: lakier w nowym samochodzie IP: *.vs.shawcable.net 04.08.03, 07:49
      Przez pierwsze 6 miesiecy myj czesto ale TYLKO zimna woda BEZ zadnego szamponu ( lakier
      twardnieje przez pol roku - sprawdz date produkcji). Ptasie gowienka - kleenex zmoczony sama zimna
      woda polozyc na zabrudzonym miejscu 30 minut przed myciem. Po pol roku mozesz zaczac uzywac
      cieplej wody z lekkim detergentem. Woskowanie gora dwa razy do roku! Nigdy nie zostawiaj samochodu
      do wyschniecia w sloncu. W tym ostatnim wypadku musisz go wytrzec do sucha (najlepiej ircha).
      Gratuluje normalnego samochodu!!! SMIERC METALIKOM!:) a tym srebrnym... to nawet okrutna!:) Sam
      mam nowego czarnego Saaba - tylko ani slowa greenblackowi bo on mnie za****e !:) Przysiegam, ze o
      najlepszy sposob mycia pytalem fachowcow na salonach samochodowych we Frankfurcie i w Genewie.
      Pelna zgodnosc! Zupelnie jak na tym forum Panowie Greenblack z Niknejmem :) P.S.Najlepiej jesli
      samochod myje tylko jedna osoba. W moim wypadku corka! Zalozylem nawet w garazu filtr do wody, zeby
      jej bylo latwiej!:) O tym jak wykorzystuje zone mozna przeczytac na innym forum!:)
      Pozdrawiam.
      • Gość: kołobrzeg Re: lakier w nowym samochodzie IP: 80.51.120.* 04.08.03, 11:55
        Gość portalu: Marcin z Vancouver napisał(a):

> Przez pierwsze 6 miesiecy myj czesto ale TYLKO zimna woda BEZ zadnego
        szamponu
        > ( lakier
        > twardnieje przez pol roku - sprawdz date produkcji). Ptasie gowienka -
        kleenex

Co to jest kleenex Marcinie???

• x-darekk-x Re: lakier w nowym samochodzie 04.08.03, 15:06
          chusteczki do czyszczenia np. mebli
        • Gość: Marcin z Vancouver Re: lakier w nowym samochodzie IP: *.vs.shawcable.net 04.08.03, 20:22
          kleenex - zwyczajna papierowa serwetka: do nosa, stolowa, moze byc papier toaletowy. Przepraszam,
          uzylem slowka zupelnie bezwiednie. Wtracanie obcych slowek jest glupawe :) - chyba, ze konieczne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka