Dodaj do ulubionych

Fiat 127 - opinie

IP: 217.97.165.* 26.08.03, 11:23
Mam takie pytanko - znajomy zaproponował mi własnie kupno fiata 127, którego
wcześniej używał jego brat - za 1000 zł - jeżdzący, nic na razie o nim nie
wiem (poza tym, że to już kultowy zabytek:)
Potrzebuję auto - głównie po to by sobie przypomnieć jak się jeździ - prawko
zrobiłem parę lat temu, nie miałem żadnego auta i po prostu nie jeździłem,
czy Waszym zdaniem opłaca się kupić coś takiego??
Obserwuj wątek
    • ka-8 Re: Fiat 127 - opinie 26.08.03, 11:25
      Nie wiem jak będzie z częściami, sądząc po roczniku może się dość często psuć.
      Dwa takie które widziałem pod blokiem nieopodal rdza żarła że aż blacha znikała
      z dnia na dzień.
      • Gość: kris Re: Fiat 127 - opinie IP: 217.97.165.* 26.08.03, 11:29
        ka-8 napisał:

> Nie wiem jak będzie z częściami, sądząc po roczniku może się dość często
        psuć.
        > Dwa takie które widziałem pod blokiem nieopodal rdza żarła że aż blacha
        znikała
        >
        > z dnia na dzień.
        z tego co wiem - to czesci pasują od fiata 126 i 125 - wiec problemu by nie było
        • sherlock_holmes Re: Fiat 127 - opinie 26.08.03, 12:41
          No nie do konca - silnik 900 jest prawie identyczny z tym w CC/SC 900,
          natomiast 1100 to ten sam, ktry jest w Zastawie.
          Elementy zawieszenia rowniez spokrewnione z Zastawa, uklad hamulcowy to
          kombinacja - przod na pewno 125, tyl chyba 126 ale nie dam sobie reki uciac.
          Samochod ma calkiem niezla dynamike, dobrze sie prowadzi, ale jest bardzo
          glosny w srodku i na zewnatrz.
          Za czasow swojej swietnosci byl jedna z lepszych propozycji w swojej klasie.
          Pamietaj jeszcze,ze byly dwie wersje - jedna sprzed, druga po modernizacji,
          choc wlasciwie ten drugi to nowy model.
    • wielki_czarownik Link 26.08.03, 11:45
      ocenauto.onet.pl/ To miejsce gdzie znajdziesz opinie użytkowników chyba wszystkich aut świata ;)
    • Gość: h Re: Fiat 127 - opinie IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 26.08.03, 12:29
      Kup - na pewno będzie zyskiwać na wartości!

Gość portalu: kris napisał(a):

> Mam takie pytanko - znajomy zaproponował mi własnie kupno fiata 127, którego
      > wcześniej używał jego brat - za 1000 zł - jeżdzący, nic na razie o nim nie
      > wiem (poza tym, że to już kultowy zabytek:)
      > Potrzebuję auto - głównie po to by sobie przypomnieć jak się jeździ - prawko
      > zrobiłem parę lat temu, nie miałem żadnego auta i po prostu nie jeździłem,
      > czy Waszym zdaniem opłaca się kupić coś takiego??
    • Gość: Kierowiec Re: Fiat 127 - opinie IP: 212.6.124.* 26.08.03, 14:07

W latach 1988/89 przez ponad rok mialem osmioletniego 127, 1050 ccm, 50 KM,
      przebieg przy sprzedazy 130 000.

Bedac uczniem dorabialem sobie tym samochodem jako Pizza-kurjer w miescie
      wielkosci Warszawy. Zuzycie przy takim zastosowaniu 6,5 super/100km.

Prowadzil sie bardzo dobrze (o ile moglem to wtedy ocenic), latwy w
      zaparkowaniu, dosc zrywny (masa sucha 750 kg), praktyczne wnetrze.

Wady: bardzo glosny przy predkosciach autostradowych. Przy pelnym gazie
      (licznikowe 155 km/h) lusterka same sie skladaja :-)
      Koniecznosc regularnego serwisowania z racji mechanicznego zaplonu.

Naprawy: wymiana pogryzionego przez gryzonie przewodu paliwowego w komorze
      silnikowej.

Pozdr.

K.
    • Gość: maciek Re: Fiat 127 - opinie IP: *.wh12.tu 26.08.03, 16:22

> Potrzebuję auto - głównie po to by sobie przypomnieć jak się jeździ - prawko
      > zrobiłem parę lat temu, nie miałem żadnego auta i po prostu nie jeździłem,
      > czy Waszym zdaniem opłaca się kupić coś takiego??

siema!!!

moja mama miala miec szczescie fiata 127p 1050 z roku 1980.jezdzila nim od 1990
      do 1994.auto lekkie,nawet wygodne w srodku,mialo nawet sporawy bagaznik.fakt ze
      rdza go brala niemilosiernie,ale silniczek zyleta.niejedna lada 2107 1500
      siadala na przyspieszenie.rekord predkosci to 145 km/h.silnik sprawowal sie
      norlalnie nie bylo wiekszych problemow z naprawa.auto ma swoj urok i jest
      obecnie bardzo zadko spotykane na ulicach.gdy mielismy to auto to byl jedyny
      exemplarz w miescie.kupila go moja babcia w 1980 nowego i dbala o niego.zima
      nie byl jerzdzony i dlatego byl w dobrym stanie.
      jesli spodoba ci sie auto i podlubiesz troche przy jego blacharce to bedziesz z
      niego zadowolony.pozdrawiam!
      • Gość: kris Re: Fiat 127 - opinie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 20:40
        widze, ze odpowiedzi w miarę pozytywne!! jutro myśle ze obejrze autko i
        zobaczymy!!

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka