tina51 09.06.08, 20:15 moje pytanie :chodzi o to ze gdy dodaję gazu to autem zaczyna mi szarpać i silnik głośniej zaczyna pracować, co może być tego przyczyną skoda Felicja 1.3LXi Link Zgłoś Obserwuj wątek
pistolett38 Re: Szarpanie 20.06.08, 21:05 Różne są tego przyczyny może świece zle pracują może paliwo złej jakości,może przepływ paliwa jest kiepski oj dużo tego może być.Radzę wizyte u dobrego fachowca. Link Zgłoś
anmar123 Re: Szarpanie 21.06.08, 18:03 W mojej feli to albo świece i przewody WN a ostatnio filtr paliwa był tego przyczyną. Przejechałem na nim 115 kkm od poprzedniej wymiany. Link Zgłoś
dkand Re: Szarpanie 12.08.08, 22:44 ja właśnie mam to samo, tyle że w Fabii 2000r. 1,4 MPI (75KM), nie wiem co sie dzieje, na pierwszym biegu kiedy ruszam lub na dwójce na niskich obrotach samochodem zaczyna rzucać jak żydem po pustym sklepie, wkurz mnie to strasznie, chiałem sprawdzic właśnie swiece ale nie mam klucza...Troche sie obawiam oddawać go do nieznajomego mechanika (jakktos zna dobrego w wawie lub okolicach to chetnie sie zapoznam ;) ) bo może mi wyczyscić swiece i zgarnąc ze mnie z 500zł i powiedzieć ze to nie wiem sprzegło pompa paliwa itp... Link Zgłoś
dx771 Re: Szarpanie 13.08.08, 10:06 najbardziej prawdopodobna przyczyna - brudna przepustnica. Link Zgłoś
pistolett38 Re: Szarpanie 16.08.08, 10:54 dkand napisał: > ja właśnie mam to samo, tyle że w Fabii 2000r. 1,4 MPI (75KM), nie wiem co sie > dzieje, na pierwszym biegu kiedy ruszam lub na dwójce na niskich obrotach samoc > hodem zaczyna rzucać jak żydem po pustym sklepie, wkurz mnie to strasznie, chia > łem sprawdzic właśnie swiece ale nie mam klucza...Troche sie obawiam oddawać go > do nieznajomego mechanika (jakktos zna dobrego w wawie lub okolicach to chetni > e sie zapoznam ;) ) bo może mi wyczyscić swiece i zgarnąc ze mnie z 500zł i pow > iedzieć ze to nie wiem sprzegło pompa paliwa itp... ################################ Link Zgłoś