Dodaj do ulubionych

Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech?

31.07.08, 14:46
Kupno u polskiego dealera odpada. byl tu kiedys watek o brokerach.
czy kto moze polecic jakas sprawdzona firme?
bede wdzieczny za info.
Obserwuj wątek
    • v-6 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 31.07.08, 18:57
      Witam!
      Ja kupiłem w zeszłym roku rx-a tutaj:
      www.autoswiat-polska.pl/
      Doświadczenia pozytywne. Ale jednak sprawdź u oficjalnego dilera, bo niedawno byłem na przeglądzie i widziałem nowe ceny, od zeszłego roku sporo staniało. Jeszcze jeden efekt mocnej złotówki.
      Posdrawiam
      v-6
      • mameja21 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 09:16
        v-6 napisał:

> Witam!
        > Ja kupiłem w zeszłym roku rx-a tutaj:
        > www.autoswiat-polska.pl/
        > Doświadczenia pozytywne. Ale jednak sprawdź u oficjalnego dilera,
        bo niedawno b
        > yłem na przeglądzie i widziałem nowe ceny, od zeszłego roku sporo
        staniało. Jes
        > zcze jeden efekt mocnej złotówki.
        > Posdrawiam
        > v-6

Akurat przed zakupem ostatniego auta interesowałem się tą firmą.
        Ceny mają POTWORNE.
        Np. używane Audi A6 proponowali drożej niż nowe w polskim salonie.
        Przykład na to jakie mają atrakcyjne ceny:
        www.autoswiat-polska.pl/auto.php?id=307Śmiech.
        • mameja21 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 09:17
          www.autoswiat-polska.pl/auto.php?id=307
          • mc_koperdejl Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 10:51
            znam nowe lipcowe ceny lexusa. sa rzeczywiscie atrakcyjne. ls jest o
            50 tys tanszy.
        • v-6 Do mameji. 01.08.08, 20:54
          Witam!
          Ani mi w głowie reklamować auto-świat polska. Jednak fakty na wiosnę 2007 były takie: liczący sie brokerzy nie byli zainteresowani tą marką jako - ich zdaniem - nietypową. Cena w salonie wersji prestige była nieco ponad 270 tys. Ja we wspomnianej firmie zapłaciłem 233. Z USA byłoby jeszcze sporo taniej, ale gorsza wersja plus kombinacje fakturowo-celne, na które z różnych powodów nie miałem ochoty. Cen innych marek nie sprawdzałem.
          Pamiętam, że zainteresowanie lexusami wyrażał broker z Białegostoku (nie pamiętam nazwy, ale to dość znana firma). Ale oni dopiero rozkręcali działalność, a mnie się trochę spieszyło.
          W sumie nadal uważam, że to był dobry interes. Od tego czasu - tak jak juz pisałem - lexusy u oficjalnego importera mocno staniały. Ale nadal są droższe, niż ja zpłaciłem.
          Pisząc "doświadczenia pozytywne" miałem na myśli to, że cała procedura przebiegła bez większych zakłóceń. Drobne były, ale u brokerów zawsze trzeba się liczyć z drobnymi niedogodnościami. Od obsługi salonowej to są salony ;-)
          Pozdrawiam
          v-6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka