mc_koperdejl 31.07.08, 14:46 Kupno u polskiego dealera odpada. byl tu kiedys watek o brokerach. czy kto moze polecic jakas sprawdzona firme? bede wdzieczny za info. Link Zgłoś Obserwuj wątek
v-6 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 31.07.08, 18:57 Witam! Ja kupiłem w zeszłym roku rx-a tutaj: www.autoswiat-polska.pl/ Doświadczenia pozytywne. Ale jednak sprawdź u oficjalnego dilera, bo niedawno byłem na przeglądzie i widziałem nowe ceny, od zeszłego roku sporo staniało. Jeszcze jeden efekt mocnej złotówki. Posdrawiam v-6 Link Zgłoś
mameja21 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 09:16 v-6 napisał: > Witam! > Ja kupiłem w zeszłym roku rx-a tutaj: > www.autoswiat-polska.pl/ > Doświadczenia pozytywne. Ale jednak sprawdź u oficjalnego dilera, bo niedawno b > yłem na przeglądzie i widziałem nowe ceny, od zeszłego roku sporo staniało. Jes > zcze jeden efekt mocnej złotówki. > Posdrawiam > v-6 Akurat przed zakupem ostatniego auta interesowałem się tą firmą. Ceny mają POTWORNE. Np. używane Audi A6 proponowali drożej niż nowe w polskim salonie. Przykład na to jakie mają atrakcyjne ceny: www.autoswiat-polska.pl/auto.php?id=307Śmiech. Link Zgłoś
mameja21 Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 09:17 www.autoswiat-polska.pl/auto.php?id=307 Link Zgłoś
mc_koperdejl Re: Lexus Ls u brokera?? w salonie w niemczech? 01.08.08, 10:51 znam nowe lipcowe ceny lexusa. sa rzeczywiscie atrakcyjne. ls jest o 50 tys tanszy. Link Zgłoś
v-6 Do mameji. 01.08.08, 20:54 Witam! Ani mi w głowie reklamować auto-świat polska. Jednak fakty na wiosnę 2007 były takie: liczący sie brokerzy nie byli zainteresowani tą marką jako - ich zdaniem - nietypową. Cena w salonie wersji prestige była nieco ponad 270 tys. Ja we wspomnianej firmie zapłaciłem 233. Z USA byłoby jeszcze sporo taniej, ale gorsza wersja plus kombinacje fakturowo-celne, na które z różnych powodów nie miałem ochoty. Cen innych marek nie sprawdzałem. Pamiętam, że zainteresowanie lexusami wyrażał broker z Białegostoku (nie pamiętam nazwy, ale to dość znana firma). Ale oni dopiero rozkręcali działalność, a mnie się trochę spieszyło. W sumie nadal uważam, że to był dobry interes. Od tego czasu - tak jak juz pisałem - lexusy u oficjalnego importera mocno staniały. Ale nadal są droższe, niż ja zpłaciłem. Pisząc "doświadczenia pozytywne" miałem na myśli to, że cała procedura przebiegła bez większych zakłóceń. Drobne były, ale u brokerów zawsze trzeba się liczyć z drobnymi niedogodnościami. Od obsługi salonowej to są salony ;-) Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś