artur321 23.09.08, 22:11 Zamierzam kupic focusa mniej wiecej z tego rocznika. Prośba do użytkowników o ocenę. Pozdrawiam artur Link Zgłoś Obserwuj wątek
daria.1 Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 23.09.08, 22:49 zależy co oceniać ? jak układ kierowniczy ,prowadzenie i moc silnika to ok ale reszt to ?cóż delikatnie pisząc badziewie Po pierwsze dalej Focusy II rdzewieją nasz 2005 rok -malowany ,w serwisie przy oddawaniu do lakierowania powiedziano nam że to nie jest pierwszy Focus II z rdzą Po drugie niechlujnie złożony ,trzeszczenie Po trzecie ciagle coś się psuło Po czwarte -auto przeciekało Ogólnie autko super sie prowadziło ale na tym koniec . Link Zgłoś
tocqueville Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 23.09.08, 22:59 nie jestem co prawda użytkownikiem tego auta po przeanalizowaniu oferty kompaktów z tych lat wychodzi że focus to chyba optymalny wybór plusy: - najlepsze prowadzenie w klasie - chyba największy bagażnik (385 l.) - np. 100 l więcej niż corolla - dobra przestrzeń i widoczność w kabinie - dobre diesle i przyzwoite benzyny minusy: - podobno rdzewieje - tu znajdziesz więcej info: forum.focusklubpolska.pl/ forum.fordclubpolska.org/ Link Zgłoś
artur321 Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 24.09.08, 16:05 A ktos mi podpowie gdzie w sieci moge znalezc zestawienie wymiarów poszczególnych modeli focusa II? Interesują mnie takie rzeczy jak dlugosc, szerokosc, rozstaw osi, wielkosc bagażnika etc. Pozdrawiam art Link Zgłoś
tocqueville Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 24.09.08, 19:26 www.motofakty.pl/testy_i_porownania/dane_techniczne/FORD_775.html z pamięci: htb = dł. ok. 4,34, rozstaw osi - 2,64, bagażnik - 385 kombi = dł. ok. 4,47, rozstaw osi - 2,64, bagażnik - 480 Link Zgłoś
cheyenne20 Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 25.09.08, 16:57 1,6 tdci, 2005 rok. Na gwarancji wymieniono: -pompa wspomagania, -szyba tylna ( uszkodzone elementy grzejne) -rura intercoolera. -uszczelniana pokrywa bagażnika (ciekło). O rdzę się nie martw - 12 lat gwarancji !!! Poza tym to całkiem niezłe auto, zawiesznie zajeb...ste. !!! Link Zgłoś
gonzor Re: Focus II - roczniki 2005 i 2006 - ankieta 25.09.08, 23:18 1.6tdci 109KM, 170tys.km - gw. uszczelnienie a potem wymiana rury intercoolera, - innym razem wymiana intercoolera po kontakcie z lisem, - uszczelnienie wtryskiwacza, bo spaliny dostawały się do kabiny na postoju! - gw. wymiana amortyzatora po całkowitym wycieku oleju, - wymieniona pęknięta szyba przednia po spotkaniu z bażantem, - wymienione przewody w ukł. chłodzenia - pogryzione przez kunę, - ustawianie zbieżności ze trzy razy, - żarówka przepalona średnio co 3 miesiące, - rdza w światłach tabliczki tylnej, - niewygodne siedzenie, - szum powietrza od lusterka bocznego, po liftingu nie odczuwalne. - ostatnio zrobił się strasznie głośny- wymienię poduszki silnika. Prowadzenie tego autka to była przyjemność. Teraz mam świeżutkie 1.8tdci (2000km) gold i jest troszkę mocniejszy, wygodniejsze siedzenie, twardsze zawieszenie, ciszej w kabinie, jeszcze większa przyjemność z prowadzenia. Z kolegami dosiadamy 8 fokusów ale ten mój miał chyba najwięcej 'przypadłości'. Zaraz się zacznie jakim to jestem kierowcą... poczytaj na forum o focusach, choć tam może być dużo uwielbienia dla tych pojazdów. Link Zgłoś