Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie samochodu - kalkulatory

23.11.08, 09:58
Cześć
Czy macie jakieś kalkulatory ubezpieczycieli samochodowych? Czy są takowe na
ich stronach? Chciałbym posprawdzać cenniki przez sieć, a niekoniecznie
dzwonić do każdego ubezpieczyciela osobno.
Pomożecie? a może możecie polecić jakiegoś ubezpieczyciela
Obserwuj wątek
    • jon214 Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 23.11.08, 10:28
      sprawdzenie tego, czy są na stronach kalkulatory to 15 sekund....
      Są.
      • sappone Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 25.11.08, 15:24
        No są, ale wiesz, nie policzą wszystkiego. Załóżmy, że szukam ubezpieczenia w
        PZU, gdzie teraz jest dużo zniżek które mogą wzajemnie się kumulować albo nie.
        Bo tak: na OC mogę dostać zniżkę 20% za przejście do tego TU, na AC zaś zniżkę w
        wysokości posiadanych zniżek OC - ale czy chodzi o zniżki za bezszkodowość czy
        tę za podpisanie umowy też? Ot zagwozdka, a kalkulator mi tego nie policzy. - A
        nawet jeśli, to nie poinformuje, jakie zniżki mi się naliczyły, a jakie nie. :)
        • green-aria Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 25.11.08, 16:31
          Sam sobie odpowiedziałeś-tego nie policzy Ci zaden kalkulator.
          • sappone Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 25.11.08, 18:24
            Toteż właśnie dlatego uważam, że autor wątku nie powinien tak bardzo przejmować
            się kalkulatorami. Bo co mu z tego, że wyliczy, u kogo zapłaci najniższą stawkę,
            jak potem się okaże, że po uwzględnieniu takich promocji taniej mu wyjdzie gdzie
            indziej? PZU, o którym wspomniałam, nie siedzi na najniższej półce cenowej
            dopóki nie uwzględni się indywidualnych warunków. Tak samo relacji cena/jakość
            nie poda ci kalkulator. Najlepiej moim zdaniem jest iść do punktu i pogadać.
            • lukasz85_0 Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 26.11.08, 11:18
              www.link4.pl/WebSale/InfoKierowcaDane.jsf tutaj masz kalkulator
              link4....ja mam u nich ubezpieczone auto i jak sprawdzalem OC to cena byla
              najkorzystniejsza wlasnie u nich, pytanie do autora watku, interesuje Cie OC czy
              OC+AC?
              • gogggo Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 28.11.08, 17:01
                porownywarka.rp.pl/affiliate/rp/
    • kann2 Re: ubezpieczenie samochodu - kalkulatory 28.11.08, 17:16
      W mbanku:

form.breubezpieczenia.pl/mbank/bif/carcalculation/BasePages/Default.aspx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka