Dodaj do ulubionych

Co wozicie w samochodach ?

21.01.02, 11:04

Doszedłem do wniosku, że muszę zrobić porządek w samochodzie, bo coś mi zaczęło
śmierdzieć. Kiedyś rozsypały mi się jabłka, może jakiegoś nie znalazłem i teraz
fermentuje? A może kupiłem jakąś wędlinkę o której zapomniałem ? Mam nadzieję,
że nie.
Trochę już przerzuciłem - przyczyny smierdzenia wprawdzie nie odkryłem, ale
znalazłem m.in.:
- Kilkanaście kaset i pudełek,
- Mapy szt. 7
- ulotki reklamowe szt. 6
- gąbki irchowe szt. 3
- parę skarpetek damskich (kto mi się w aucie rozbierał???)
- mnóstwo różnych chemicznych specyfików samochodowych, częściowo
zamarzniętych
- bąbkę, którą kupiłem żeby powiesić na choince "Gazety" i do tej pory wożę,
- plastikowe tależyki szt. 12
- plastikowe noże i widelce szt po 12
- papierowe kubeczki szt. 5
- pudełko po żarówce
- odkurzacz samochodowy porzyczony od szwagra (kurcze miałem oddać we
wrześniu)
- reklamówki z hipermarketów szt. 5
- maskotkę - krówkę mojego dziecka
- pampersy szt. 2
- torebkę chorobową z samolotu
- paragony ze stacji benzynacji szt. 18
- długopisy szt. 2
- spinacze do papieru szt. 8
- lotkę od kometki
- opakowanie po chustezkach pampersowych
- chusteczki higieniczne - 2 paczki
- zapałki - 4 pudełka
- pieluchy tetrowe - 3 szt.
- ulotkę o wystawie w Gdańsku
- latarkę
- 3, 87 zł w drobnych monetach
- ręczniki papierowe - 3 rolki
- papier toaletowy - 2 rolki
- nóż z piłką do steków
- butelkę wody mineralnej
- olejek do opalania,
- klucz 9'
- duży klucz do czegoś ale nie wiem do czego
- napój energetyczny R14

Nie wspomnę o takich drobiazgach jak np. 2 foteliki które skutecznie zajmują mi
cały tył auta (a mam 1 dziecko).
Ciekawe co znajde w aucie robiąc dalszy porządek? Jak znajde coś ciekawego
napiszę.
A co Wy wozicie w samochodach ?
Pozdrawiam
Yaa
Obserwuj wątek
    • kropka. Re: Co wozicie w samochodach ? 21.01.02, 11:59
      To samo, co nosimy w torebce, tylko większe.
      Pozdrawiam
    • Gość: KR$ Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 162.70.83.* 21.01.02, 12:36
      Ja w swoim to zazwyczaj woze tylko fajna dupe... ;-) Ostatnio przy tych
      sniegach dolozylem saperke - udalo mi sie kupic w Castoramie taka malutka
      skladana. Oprocz tego skrobak do okien, szmatke, karte parkingowa, jedna tubke
      cukierkow lodowych i jedna paczke gum do zucia, atlas Niemiec i to chyba
      wszystko... A jeszcze zapomnialem - pol schowka wypelnia mieszanka wiosenna -
      wedlowskie galaretki w czekoladzie - pycha!
    • Gość: jurek Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.wartsila-nsd.fi 21.01.02, 12:44
      Uspokoiłeś mnie , bo myślałem że tylko ja mam burdel w aucie.
      • Gość: Tomek Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 213.76.149.* 21.01.02, 13:15
        > Uspokoiłeś mnie , bo myślałem że tylko ja mam burdel w aucie.

Nie tylko Ty... U mnie (Toyota) cały schowek jest b. dokładnie zawalony kasetami.
        Oprócz tego mieści się tam jedna mapa - od 2 lata ta sama (Polski, wydana jako
        dodatek do Rzeczpospolitej). Boczne kieszonki - skrobaczka do szyb koloru
        różowego, fragment panelu podłogowego jako wzór do kupienia listew (oczywiście
        listwy już dawno kupione i zainstalowane). Kieszeń kierowcy - kasety (normalka),
        papierki po czekoladach i batonikach. Pod siedzeniem kierowcy - butelka oleju
        mineralnego (kupionego przez pomyłkę - nie miał oznaczenia) i para damskich
        rękawiczek (dziś wieczorem już ich nie będzie). Tylne siedzenie - czapka.
        Ostatnio mrozy zelżały, więc czapka tam chyba pozostanie (przecież jej nie
        sprzątnę... ;-). Do niedawna jeszcze miałem pełną w 1/3 butelkę spryskiwacza...
        Walała się po całym tyle...

• Gość: bObO Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.chello.pl 21.01.02, 22:02
          Dam wasze relacje żonie do opisania. Zawsze mnie opieprza jaki to ze mnie
          bałaganiarz, a nie wymieniłbym nawet połowy tego, co macie na swoich listach. :-
          )

bObO
    • Gość: Mar Ale fleja! W domu też tak masz? IP: 213.25.197.* 21.01.02, 12:55
      • kropka. Re: I kto to mówi? 21.01.02, 13:11
        Jak znam życie, to ci, którzy piszą o burdelu powinni szybko posprzątać
        samochód. Dawno nie zaglądaliście pod fotele, pod chodniczki i do schowków.
        Miłego najbliższego weekendu, panowie. Oby nie padało!
        Pozdrawiam
        • Gość: Mar To słąbo znasz życie... IP: 213.25.197.* 21.01.02, 13:17
          kropka. napisał(a):

> Jak znam życie, to ci, którzy piszą o burdelu powinni szybko posprzątać
          > samochód. Dawno nie zaglądaliście pod fotele, pod chodniczki i do schowków.
          > Miłego najbliższego weekendu, panowie. Oby nie padało!
          > Pozdrawiam

... ty Kropo, a raczej Brudna Plamo.
          • Gość: KO Re: To słąbo znasz życie... IP: *.eltur.com.pl 21.01.02, 13:33
            Zgubiłem wątek. Co to było? A raczej kto to?
    • Gość: Tomasz Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 193.59.192.* 21.01.02, 13:10
      Oprócz standardu: szpadel do śniegu i piasku (przez cały rok), matę z trzciny
      ryżowej, matę z alu, kocyk, łańcuchy, komplet wycieraczek do szyb, woreczki
      plastikowe, latarkę, profesjonalny nóż (do obrony lub przecięcia pasów), parę
      wizytówek, komplet żarówek, mapę 3-miasta, kilka kaset. I tyle.
      • Gość: Marek Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 172.18.118.* 21.01.02, 13:52
        Zachecony Waszymi listami obejrzalem schowki i zakamarki mojego samochodu i
        znalazlem:
        - w samochodzie:
        - 2 szminki
        - cale stado roznych spinek do wlosow
        - karte ubezpieczenia i dowod rejestarcji
        - ksiazke o tym jaki to wspanialy ten samochod jest i jak sie co wlacza i
        wylacza (nawet nie wiedzialem ze to mam)
        - jakies stare rachunki
        - mokre chusteczki
        - suche chusteczki
        - jakies drobne
        - kilka plyt
        - biustonosz (!)
        - fotelik dla dziecka a pod nim:
        - 1 lalka Barbie
        - 1 but od lalki Barbie
        - jakies stare cukierki lekko wprasowane w skore
        - guma do zucia (uzywana)
        - Klapouchy w postaci breloczka (z MacDonalds'a nie rozpakowany)
        - ogolny brod i smrod
        - w bagazniku
        - resztki jedzenia dla krolika
        - odchody krolicze (!)
        - butelka na wode (pusta)
        - kolo zapasowe, ale jakies male
        - absolutnie niezbedny zestaw narzedzi
        - skorka od banana (sadzac z koloru i zapachu dosc wiekowa)

Dzis sie biore za odkurzanie i czyszczenie tego wszystkiego
        • pakuz Re: Co wozicie w samochodach ? 21.01.02, 14:10
          jeszcze sie w tym aucie nie dorobilem takiego zestawu , no w koncu ma dopiero
          trzy tygodnie
          ale jak szykowalem poprzednie do sprzedazy !!
          wzialem reklamowke , zeby spakowac wszystko co moje , skonczylo sie na dwoch
          reklamowkach i plastikowej skrzynce
          z najciekawszych rzeczy:
          - mini kuchenka gazowa z butla (camping gas)
          - 3 scyzoryki + noz mysliwski
          - siekierka
          - 2 linki holownicze
          - buty gumowe (to one cholera tak smierdzialy)
          - torebka z przypadkiem zebranymi przy szosie grzybami - w stanie daleko
          posunietego rozkladu ( amoze to jednak nie byly buty ?)
          - parasol ogrodowy maly
          - wiosla od pontonu skladane
          oprocz tego cala masa kaset i pudelek od kaset ( ale oczywiscie zadnego
          kompletu),plan hamburga,berlina,3 miasta , autoatlas , husteczki higieniczne
          6 !!! zapalniczek ,5 srubokretow + klucze wszelkiego rodzaju , 3 pary rekawic
          roboczych i ortalion
          a wiekszosc z tego bajzlu lezala sobie dobrze zasztauowana pod podloga bagaznika
          kolo kola zapasowego
          • Gość: atomski Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:19
            Ja wożę dwa fotele,kanapę ,kierownicę ,koło zapasowe ,najpotrzebniejsze
            przyrządy...
            ... tylko niezbędne minimum i mam dośc czysto w samochodzie :))
            Powinienem wyjąc zapasówkę ,żeby jeszcze bardziej odchudzić masę ,żeby samochód
            miał lepsze przyspieszenie :))))
            • Gość: KO Czym powozicie? ? IP: *.eltur.com.pl 21.01.02, 14:30
              I puść, koniecznie puść lejce, niech jedzie sam. Chyba skurczybyk zna drogę do
              domu?
            • kropka. Re: Co wozicie w samochodach ? 21.01.02, 15:12
              no, no, zajrzyj do tych "najpotrzebniejszych przyrządów", proszę, i opisz
              dokładnie, co znajdziesz :))
              pozdrowionka
              • Gość: atomski Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 15:23
                Nie mam lejców ,albo nie wiem co to .
                W bagażniku jest wytłoczka na koło ,lewarek,jakiś śrubokręt(dołożyłem mu
                swoich .Teraz ma kolegów),gaśnica ,trójkąt. W plecaku ,który mam w bagażniku,
                wożę duperele potrzebne zimą : koncentrat płynu do
                spryskiwaczy,miotełka ,zdrapki ,rękawiczki itp.
                W kabinie mam jeszcze dywaniki ,dźwignię hamulca ręcznego (chyba ,że to są te
                lejce ?) ...
                Zapomniałem dodać ,że do tych foteli to jeszcze mi producent dołożył zagłówki
                jakieś .Zupełnie nie wiem po co ? Tylko masę samochodu podnoszą :)))
                • kropka. Re: Co wozicie w samochodach ? 21.01.02, 17:06
                  Atomski, Ty wczoraj ten samochód kupiłeś????
                  Pozdrawiam
                  • Gość: pewal Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 19:28
                    A te pampersy to używane czy nie?
                    Naprawdę nie mogłem się powstrzymać, przecież żeby to wszystko gdzieś upchać to
                    trzeba mieć naczepę na trzech osiach. Jutro sprzwadzę co jest u mnie. Pozdr.
                    Ps. nie rozumiem tych co piszą o burdelu w aucie, przecież nikt nie znalazł
                    dziewczynek.
                    • kropka. Re: Co wozicie w samochodach ? 21.01.02, 19:44
                      ale biustonosz niejeden :))
                      • Gość: pewal Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 20:07
                        Fetyszysty jakieś cy cóś?!!!
                      • Gość: bObO Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.chello.pl 21.01.02, 22:04
                        kropka. napisał(a):

> ale biustonosz niejeden :))

No, ale to był biustonosz lalki Barbie ;-)
                    • yaa Re: Co wozicie w samochodach ? 22.01.02, 09:37
                      Pampersy nieużywane. I zapewniam, że wszystko to mieści się w całkiem
                      niewielkim aucie. Nawet nie chcę myśleć co woziłbym w samochodzie, gdybym kupił
                      np. vana.
                      Pozdrawiam
                      Yaa
                      PS. Ciekawe czy ci, którym tak zależy na przyśpieszeniu auta stosują jakąś
                      dietę - przecież jak schudną to auto będzie miało lżej i lepiej będzie
                      przyśpieszało. Acha, jeszcze najlepiej żeby jeździli nago, bo ubranie też waży.
                      • Gość: bObO Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.chello.pl 22.01.02, 21:54
                        yaa napisał(a):

> PS. Ciekawe czy ci, którym tak zależy na przyśpieszeniu auta stosują jakąś
                        > dietę - przecież jak schudną to auto będzie miało lżej i lepiej będzie
                        > przyśpieszało. Acha, jeszcze najlepiej żeby jeździli nago, bo ubranie też waży.

Zawsze przed jazdą robię sobie lewatywę. Nic tak nie pogarsza dynamiki jak
                        ciężkie gówno.
        • Gość: Adam W. Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 10.128.137.* 22.01.02, 01:40
          Ale fajny temat.
          Ja w swoim małym aucie ( yaris)znalazłem:
          dwie pary butów ( sportowe i zimowe traktory), stary koc , stare wełniane
          rękawice , plastikowy element podwozia ( urwany w zaspie ), pompkę , apteczkę ,
          trójkąt , łom ( łomik), plan Wa-wy i Siedlec i Wrocławia , 21 kaset , dwie
          płyty CD , skrobaczka , kwity parkingowe , reklamówkę agencji towarzyskiej (
          wsadzili mi za wycieraczkę na Nowogrodzkiej) , 75 zł w bilonie , plakat o
          kursach na prawo jazdy , śrubka , katalog ...Skody , instrukcję obsługi auta
          oraz ... moje osobiste kąpielówki , których chyba użyłem do przetarcia świateł -
          sądząc po wyglądzie.
    • Gość: Andre Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.pcplus.com.pl 21.01.02, 20:17
      Ludzie! Co Wy.
      Ja to się nawet przed żarówą nie przyznam.
      PZDR.
      • Gość: Letalin Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 23:55
        Gdzieś jast równowaga i akurat tu mogę się nią pochwalić . Dużo łatwiej mi
        utrzymac porządek w aucie niż w mieszkaniu. Nauczony smutnym doświadczeniem nie
        mam nawet gazety w kabinie. Wybito mi szybę dla podobnego nic niewartego
        drobiazgu, w bagażniku lubię pustkę co nie hałasuje na zakrętach. Wszystkie
        kasety wyrzuciłem parę lat temu, mam tylko jedną w odtwarzaczu,na wypadek
        jakbym wjechał gdzieś gdzie fale radiowe nie dochodzą. Atomski ma rację wożenie
        ze sobą śmieci psuje osiągi auta i powoduje ,dodam od siebie, wzrost zużycia
        paliwa....
        Jestem natomiast przeciwieństwem swego ojca, który wozi jakieś 100 kilo pod
        siedzeniami (np. ostatnio butelki po piwie, chociaż abstynent) w schowkach , na
        podłodze doprawione popiołem z papierosów, no i drugie sto w bagażniku ( np,
        cegła, zabawki, jedzenie dla kota co zdechł dwa miesiące temu).
        Wolę czyste samochody.
    • Gość: Darek Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 212.106.189.* 22.01.02, 10:39
      Tylko raz kupiłem samochód używany z dodatkowym bagażem były to-KOZY Z NOSA pod
      fotelem.Sprawdzcie w swoich autach.Ze swojej strony wożę dodatkowo wodę
      toaletową i viagrę.
      • Gość: Michal Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.telia.com 22.01.02, 11:09
        A ja mam pojemnik na uzywane prezerwatywy.Nie trzeba glosnika do odswiezania
        powietrza jak mawial Mirek,same wygody.Pzdr.Michal
    • Gość: Remo Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 192.168.0.* 22.01.02, 12:05
      Jeeezu, jeździsz przegubowym Ikarusem?
      • Gość: atomski Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 12:35
        Samochód mam dwa lata. Jak napisał wyżej ktoś z mego grodu (pozdrawiam) :
        1. Wywalam wszystko ,co brzęczy i się łomocze na zakrętach. Bo mnie doprowadza
        do szewskiej pasji jak coś brzęczy i się łomocze.Wolę słuchać zachowania
        samochodu. Poza tym takie rzeczy mnie rozpraszają .Odzywają się nagle np. w
        czasie hamowania a ja myślę czy coś urwałem ,czy może żona zostawiła metalowy
        termos . Jeszcze gorzej znoszę jazdęjako pasażer (bo nic nie mogę poradzić) w
        zagraconym samochodzie ,kiedy szuflą muszę odgarnąć sobie miejsce na
        siedzeniu ,kiedy na każym zakręcie obijają mi sie o nogi butelki z wodą
        mineralną ,albo puste puszki. No normalnie kurwica mnie ogarnia . Nie wiem może
        jestem nie normalny.
        2. Wywalam wszystko co może przyciagnąc uwagę złodzieja bo jak jestem w pracy
        to cały dzień samochód stoi w śródmiesciu .Po byle jajco jakiś pijaczyna ,czy
        małolat mogą zbić szybę.

3. Oczywiście obniżenie masy pojazdu ma ten sens ,że można zyskać ułamki
        sekund na przyspieszeniu i mniejsze spalanie .Tyle,że to dla prawdziwych
        fanatyków ,nie dla mnie. Zdecydowałbym się gdyby dało się usunąc z samochodu
        silnik (a nadal by jeździł) bo to bydle waży najwięcej.
    • Gość: ARAFAT Re: Co wozicie w samochodach ? IP: 10.10.10.* 22.01.02, 15:45
      Ponieważ jestem zboczony nic nie wożę bo dostaje szału jak mi brzęczy a i
      porządek pozostaje. Wkładam do schowka zuzyte zapachy i wszystko co w schowku
      pachnie auto w jakimś stopniu też
      • Gość: Szybki Re: Co wozicie w samochodach ? IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 05:45
        Nastepujace rzeczy:
        Karte ubezpiczenia,rejestracje.
        Kasety i CD.
        Okulary sloneczne-dwie pary.
        Kolo zapasowe.
        Telefon.
        Czapeczke na glowe.
        Parasolke.
        Kocyk.
        Latareczke.
        Extra koszulke,spodenki,buciki,sweterek i zaslone na przednie okno.
        Pozd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka