Dodaj do ulubionych

ABT - sposób na nudę

• Gość: II_ (o) II_ Re: ABT - sposób na nudę IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.01.09, 20:13
      nie no żartuje ale całkiem całkiem
    • Gość: ;';'; Re: ABT - sposób na nudę IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.01.09, 20:38
      tylko dlaczego to auto jest koloru buraczkowego i ten tytuł sposób na nudę jak naprawdę dużo mówi
    • dell68 Re: ABT - sposób na nudę 29.01.09, 20:41
      Jestem użytkownikiem wielu samochodów ze znaczkiem VW bo cały tabor firmowy jest na nich zbudowany i niestety daleko im do tej słynnej jakości o której tutaj co poniektórzy piszą. Bo co można powiedzieć o aucie z przebiegiem 18 tysięcy, w którym zawieszenie skrzeczy na każdym dołku, uszczelki już dawno się odkleiły w przednich drzwiach a same drzwi skrzypią jak w Syrence. Inny przykład, silnik 1,9 TDI (105KM) to jedno wielkie pasmo nieszczęść, począwszy od częstych wymian koła dwumasowego (przy przebiegu ok. 60 tys.), awarii turbiny poprzez apetyt 2 do 3 litrów oleju silnikowego między przeglądami. W Golf V pękła czołowa szyba, od tak sobie bez powodu i wysiadły synchronizatory w skrzyni biegów, na szczęście na gwarancji. Nie ma już dobrych samochodów i przestańcie się zachwycać VW bo nie ma czym. Na czym polega kult VW? Moim zdaniem wszystko zaczęło się w latach 80 kiedy to na naszym rynku jeździły Fiaty 125 i Polonezy a z zagranicy ktoś sobie ściągnął Golfa II i to rzeczywiście była różnica bo konkurencji to on praktycznie nie miał żadnej, solidnie i prosto zbudowany, kowal mógł go naprawić i miał niewyżyłowane silniki, które mogły przejechać setki tysięcy kilometrów. Ja chciałbym zobaczyć obecnego Golfa z silnikiem 1,4 turbo, który przejedzie chociaż 250 tys km.

• Gość: HG Re: ABT - sposób na nudę IP: 208.101.35.* 29.01.09, 20:52
        Prosisz i masz. VW Golf Dauertest 200000 km.
        www.kabeleins.de/auto/videos/sonstiges/artikel/13858/
    • dell68 Re: ABT - sposób na nudę 29.01.09, 21:07
      mam albo i nie mam bo to chyba nie była wersja 1,4 TSI o mocy 160 KM a i przebieg był mniejszy.
      • Gość: HG Re: ABT - sposób na nudę IP: 208.101.35.* 29.01.09, 21:34
        dell68,
        Ten test i tak nie jest miarodajny, ponieważ silniki i osprzęt były
        w trakcie produkcji modernizowane. Należałoby przetestowac aktualny
        model z najnowszą bitmapą i ulepszonymi elektrowentylami. Pierwsze
        TSI psuły się na potęgę.
    • Gość: Jerronimo Re: ABT - sposób na nudę IP: *.xdsl.murphx.net 29.01.09, 21:14
      Przednie światła moim zdaniem zasługują na miano arcydzieła sztuki użytkowej.
    • Gość: szef Re: ABT - sposób na nudę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:34
      jest paskudny jak kazdy VW, totalne bezguscie dla plebsu
    • Gość: Volvista Re: ABT - sposób na nudę IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.09, 21:57
      Pytanie do
      bezportek: Masz 24 h aby sie dowiedziec ile golfow zostalo sprzedane na calym swiecie. Potem pomysl. Dlaczego?
    • dell68 Re: ABT - sposób na nudę 29.01.09, 22:16
      Odpowiedź dla Volvista.
      Z tego samego powodu z jakiego u nas w kraju tak dobrze sprzedaje się Skoda, jest tani.
    • 4g63 Re: ABT - sposób na nudę 29.01.09, 22:52
      odpowiedź dla Volvista, bo mają dobry marketing i szybko trafiają na złom?:)
    • Gość: jEDROL Re: ABT - sposób na nudę IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 29.01.09, 23:53
      Pracuje w wypozyczalni samochodow, wiec mam okazje przetestowac prawie wszystkie marki (roczniki '07-'09). Powiem jedno: VW na pewno bym nie kupil... wystroj wnetrza w kazdym modelu to tragedia. Zamiast golfa polecam Hyundaia I30 - tanszy i o niebo lepszy.
    • Gość: Hanson Re: ABT - sposób na nudę IP: *.182.c81.petrotel.pl 30.01.09, 00:14
      Taaa... golf to golf... ten akurat dla bogatszego wiesmaka... do tego placimy za to ze mamy vw na znaczku a samochod to klapa... wszystkie vw szczegolnie nowy pasat... w srodku maja jak w koparce (w nowych koparkach jest ladniej) no panowie z vw - krotko i zwiezle - chcieliscie dobrze wyszlo jak zawsze, czyli nie pyklo :)
    • sselrats Re: ABT - sposób na nudę 30.01.09, 04:34
      Nie ma to jak golf gti. 200 fabrycznych konikow bez wiesniackiego tuningu czy obciachowych plastikow.
    • Gość: swan Re: ABT - sposób na nudę IP: 89.174.254.* 30.01.09, 08:40
      co za obciach... Chyba trzeba jakiś głupi zakład przegrać by dać się wsadzić do tego brzydkiego samochodu....
      Golf generalnie jest mało ciekawym, nudnym autem ale za to co zrobili mu ci faceci to bym ich kuziwa powiesił; jak można tak oszpecić samochód?
    • Gość: Tomek Re: ABT - sposób na nudę IP: 192.100.112.* 30.01.09, 12:34
      Golf jaki jest taki jest, ale wzudza emocje i to sie liczy. Widac to liczbie postow
    • Gość: maciekkkk Re: ABT - sposób na nudę IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.09, 12:54
      niesamowicie wiejski ten tuning. tandetą bije nawet ze zdjęć. zapomnieli jeszcze tylko o brewkach na światłach. to już byłaby wioskowa prowincja...
    • Gość: terradsp Re: ABT - sposób na nudę IP: *.inetaccess.pl 30.01.09, 13:08
      Fajniutki dla fajniutkiego facecika. Ciekawe czy ma klakson na mp3.
    • priller Re: ABT - sposób na nudę 30.01.09, 13:11
      gdzie wy z tej redakcji macie oczy...
    • Gość: Samar Re: ABT - sposób na nudę IP: *.chello.pl 30.01.09, 14:44
      Oczywiście kazdy ma prawo do swojego zdania, oczywiście każdy może ale nie musi kuić Golfa, oczywiście gusta sa różne i ja się tego nie czepiam. Tylko jak to wyjaśnić:

1. Golf to najczęściej kupowany samochód klasy kompakt w europie (to fakt, można sprawdzić),
      2. Obecna generacja Golfa ma najlepsze materiały wykończeniowe wnętrza w tej klasie (absolutnie identyczne jak Audi A3- mozna łatwo sprawdzić),
      3. Wg. testów prasy francuskiej, Golf VI jest najcichszym kompaktem na rynku - ma m.in. specjalne szyby pochłaniające hałas - to też można sprawdzić na jeździe próbnej.
      4. na koniec zagadka? jaki kompakt w ciągu najbliższych 3-4 lat sprzeda się w największej liczbie egzemplarzy? .....

Myślicie, że to ciągle magia Golfa II działa na klientów? chyba raczej nie bo na zachodzie ludzie naprawdę zmieniają auta co 3-5 lat (w Polsce niektórzy) też i od czasów Golfa II mieli juz co najmniej ze 4 nowsze auta. Więc co powoduje, że ludzie kupują Golfa nieprzerwanie od 1972 roku? Może po prostu jest dobrym samochodem
    • Gość: Gość portalu Re: ABT - sposób na nudę IP: *.181.191.131.static.crowley.pl 30.01.09, 23:51
      No, ale tuning pierwsza klasa... wprost na zabawę ze sztachetami w tle można się tym udać. Brakuje jeszcze tylko kolorowych nalepek, wiszącego na lusterku misa, no i imitacji drewna na konsoli... To już na lepszy pomysł wpadła Kia, przy okazji wypuszczenia na rynek Soul`a - sami malujemy samochód, zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Można tak zindywidualizować samochód, że trudno będzie znaleźć podobny. Kobiety będą miały pole do popisu...
    • Gość: Golf VI Re: ABT - sposób na nudę IP: *.chello.pl 31.01.09, 13:50
      Golf VI jest samochodem bardzo dobrym technicznie, technologicznie i stylistycznie więc prosimy Panów z ABTa o umiar i jak juz musicie coś dodać to polecam felgi i ew. zawieszenie - reszta jest w sam raz! Dziękuję za uwagę. Fan Golfa VI
    • Gość: Mandy Re: ABT - sposób na nudę IP: *.chello.pl 01.02.09, 10:20
      Do Samara:

Wg. badań firmu JATO Golf VI jest w chwili obecnej najlepiej sprzedającym się samochodem europy (w wielkościach bezwzględnych). Po prostu ten model klienci kupują najczęściej ze wszystkich aut. To fakty - można sprawdzić
    • myszka8601 Re: ABT - sposób na nudę 03.02.09, 14:23
      Ja uważam, że takie negatywne wypowiedzi są tylko Tych ludzi, którzy nie mogą sobie pozwolić na na zakup naprawdę dobrego modelu VW. Oczywiście są inne dobre marki na rynku, ale ja nigdy nie kupiła bym nic innego.
    • Gość: Gość Re: ABT - sposób na nudę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 12:44
      Według mnie VW Golf jest dobrym i solidnym samochodem. Sądzę, że po tuningu w firmie ABT wygląda gorzej niż przed nim.
      Poza tym opinie osób, mówiące o tym, że często się psuje są najprawdopodobniej pisane przez ludzi, którzy z Volkswagenem nie miały nigdy nic wspólnego. Ja mam Golfa IV, jestem z niego bardzo zadowolony i niedługo zmienię go na VI generacje tego, jakby nie patrzeć, porządnego auta.
    • Gość: znam się Re: ABT - sposób na nudę IP: 83.2.116.* 06.02.09, 23:38
      nie wiem jak ktos mogl tu napiasac ze golfy się sprzedają bo są tanie. Radzę udać się do salonu i sprawdzic. Owszem, reklamowany jest jako "od 52 tys", ale w miare racjonalna konfigureacja zaczyna sie lekką ręką od 77tys! To o 1/3 więcej niz inne japońskie czy francuskie odpowiedniki.
      Nie zgodzę się również z tym, że "w środku plastik". To mówią z pewnością osoby ktore nigdy go nie widzialy. Wielki plus za jakość materiałów!!!
    • Gość: GT 170 Re: ABT - sposób na nudę IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.09, 23:06
      Golf 5 GT 1.4 Tsi-170 KM(Kompresor+Turbo) ,6 stopniowa automatyczna skrzynia biegow z tiptronicem oczywiscie(manetki zminany biegow rowniez w kierownicy)tapicerka-skora(alcantara)Bixenon,czujnik deszczu,swiatel i moglbym tak dlugo wypisywac co jeszcze mam w tym aucie.Pewnie ze jest to kicha powiedza niektorzy.przewaznie Ci co nie maja 36.000? zeby kupic taki wiesniacki samochod!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka