Dodaj do ulubionych

DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej

IP: *.zus.pl 18.11.03, 11:23
Witam

Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia (dobre, złe) związane z tą firmą.
Kupuję w najbliższym czasie nowy samochód i zastanawiam się nad wykupieniem
ubezpieczenia - w razie problemów z uzyskaniem właściwego odszkodowania z OC
lub AC (w przypadku stłuczki, kradzieży itp).

Pozdrawiam
Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej IP: *.chello.pl 18.11.03, 13:02
      Moim zdaniam nie ma co ...W razie problemow z uzyskaniem wlasciwego
      odszkodowania zwrocisz sie do firmy ktora sie tym zajmuje (odszkodowaniami)a
      oni juz w Twoim imieniu wyrwa od Ubezpieczyciela max tego co dostac mozna. Maja
      lepsza motywacje bo ich wynagrodzenie jest prowizyjne wiec moze bardziej im
      zalezy ? . Przechodzilem przez to ostatnio i mam dobre doswiadczenia.
      Ubezpieczanie sie od klopotow z ubezpieczeniem to paranoja. To oczywiscie moje
      zdanie. Jezeli pytasz o DAS, to dobra firma. Na zakonczenie, to zycze zebys
      nie musiala z tego czy innego ubezpieczenia wogole korzystac. Pozdrawiam.
      • Gość: mat Re: DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 18.11.03, 20:44
        Kolego, firma, która sie tym zajmuje może jedynie odpłatnie Ci poradzić, co
        robić, ew.odpłatnie pomóc dając znajomego adwokata i pisząc pisma. Ale nie
        zapłaca za Ciebie wpisowego, nie opłaca biegłych a za wszystko skasują i
        zabiorą jeszcze kawałek Twojego odszkodowania. Jest to dobre ale jeżeli nie
        potrafisz tego zrobic sam. Natomiast nie mają lepszej motywacji od DAS, bo DAS
        to prawnicy zarabiający na kosztach sądowych. A dla klienta to taka korzyść, że
        kosztuje niewiele ponad 200PLN na rok,a DAS opłaty sądowe, prowizje adwokackie,
        biegłych itd. opłaca sam. I nawet jeżeli sprawę przegra to DAS płaci koszta
        strony przeciwnej a nie klient. Więc porównując, firma o której piszesz jak
        przegra to po prostu nie zarobi, a DAS jak przegra to płaci nawet za adwokata
        strony wygranej - więc traci. To komu bardziej zależy na wygranej?? I co jest
        tańsze dla klienta? I gdzie stracisz mniej czasu? Pamiętaj, że DAS (w
        przeciwieństwie do firmy o której piszesz) nie weźmie ani procenta z Twojego
        odszkodowania!!!! Na ew.pytania odpowiem: das2@o2.pl
        • Gość: Ja Re: DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej IP: *.chello.pl 19.11.03, 11:28
          W moim przypadku nie bylo potrzeby zeby isc do sadu. Wyciagneli moje pieniadze
          bez potrzeby szukania adwokata i bez sprawy sadowej, po prostu wiedzieli jak to
          zrobic. Wzieli procent to fakt,ale dostalem duze odszkodowanie i wszystko
          trwalo miesiac. Mojego czasu w tym nie bylo prawie wcale, jedno spotkanie,
          umowa i potem tylko odbior pieniedzy, nie wylozylem tez ani zlotowki. Wiec
          jesli mowisz o ciaganiu po sadach to nie bylo wogole takiej sytuacji. Tym
          bardziej jestem zadowolony ze sposobu jak to sie odbylo, bo droga sadowa
          oznacza ze wszystko sie wlecze miesiacami, jak to w sadach. Mowie tu tylko o
          moich doswiadczeniach, moze mialem szcescie, ale i tak jestem pod wrazeniem
          tego jakt to sprawnie poszlo.
        • Gość: marcinc3 Re: DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.11.03, 16:55
          slusznie mam wszystkie auta ubezpieczone warto
          • Gość: mat Re: DAS - ubezpieczenie ochrony prawnej IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 22.11.03, 14:31
            też mam ubezpieczone, jeszcze nie miałem okazji skorzystać, ale znajomi mieli
            problemy z odszkodowaniem i DAS rzeczywiście wystąpił w ich imieniu o większe
            odszkodowanie. Skutecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka