Dodaj do ulubionych

Esencja Infiniti

IP: *.poczta-polska.pl 04.03.09, 12:52
Najpiękniejsze auto bez 2 zdań :D
Obserwuj wątek
    • Gość: fox Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:39
      Jestem w szoku...

zgadzam sie z Rurku.

Cuuuuudoooowny!!! Szkoda, ze nie wejdzie do produkcji, moglby na pewno niezle zawojowac na rynku.
    • Gość: senso Re: Esencja Infiniti IP: *.popieluszki.lublin.pl 04.03.09, 16:50
      możemy ogłosić koniec rozwoju designu motoryzacyjnego. to jest jego kwintesencja.
    • Gość: id Re: Esencja Infiniti IP: *.popieluszki.lublin.pl 04.03.09, 17:04
      jestem w szoku, w szoku jestem, w szoku, w szoku, jestem... w szoku...zielone pierwiastki biologiczne zjadają łyżeczki od jogurtu... w szoku...
    • Gość: bzx Re: Esencja Infiniti IP: *.sun.com 04.03.09, 17:08
      wypas..
      dobra odpowiedz na Ferrari California, 599, Maserati GT.. bardzo ładne..
    • Gość: bzx Re: Esencja Infiniti IP: *.sun.com 04.03.09, 17:10
      a patrząc na chłodno..

tył - kapitalny
      przód - nie podoba mi się
    • Gość: malinowy Re: Esencja Infiniti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:12
      Nie za bardzo podobny do Fiskera Karmy? Aż się prosi o plagiat ;)
    • Gość: dales Re: Esencja Infiniti IP: *.tvgawex.pl 04.03.09, 17:20
      nic nowego w tym nie widze. Troche wziele z BMW troche z Porsche, troche z aston martina i to z tego skleili
    • Gość: konger Re: Esencja Infiniti IP: 94.254.133.* 04.03.09, 17:21
      naprawde ladny
    • sselrats Re: Esencja Infiniti 04.03.09, 17:34
      Fajnie, ze nareszcie Infiniti jest dostepny w Polsce. Bardzo mi sie podoba w modelach G tablica przyrzadow zespolona z kolumna kierownicy, z regulacja wysokosci.
    • pocalujta_wujta Re: Esencja Infiniti 04.03.09, 17:36
      I pewnie przyspiesza do 100km/godz szybciej na tym 160konnym silniku elektrycznym bo z zasady silniki elektryczne maja wiekszy moment obrotowy decydujacy o przyspieszeniu (znowu nie moc o przyspieszeniu decyduje).

Przypomina sie historia pewnego fanatyka ktory wsadzil pod maske dwa silniki elektryczne od kosiarek. Jakos na zawodach na drag strip zaden nawet najmocniejszy samochod z silnikiem spalinowym nie mogl go pobic. A koni mechanicznych to mieli do diabla wiec nie ma co przerzucac sie numerkami.
    • Gość: s Re: Esencja Infiniti IP: 92.55.223.* 04.03.09, 17:55
      Ale pasażer nie ma się czym bawić! Wszystko ustawione pod kierowcę.
    • Gość: Neon Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 17:56
      A gdzie lusterka? Duzo latwiej jest zamodelowac bryle, jego aerodynamike, pojazdu pomijajac lusterka.
      Jak skoncza projekt to dopiero ocenimy.
    • Gość: Ałtór Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:59
      Nie mogę się doczekać elektrycznych samochodów . Skończą się dyskusje diesel-benzyna-gaz ,bo elektryczne samochody mają wysoki moment już od 0 ,są cichsze niż najcichsza benzyna i pewnie będą "paliły" mniej ,niż najekonomiczniejszy samochód .
      Wyobraźcie sobie : zero klekotu diesla i chmury czarnego dymu za nim ,zero warkotu WYDECHU nie silnika benzynowych bokserów czy V8 ,zero turbodziur , olejów ,smarów i całego tego szitu . Sama elektryka prawie .
    • Gość: mikfa Re: Esencja Infiniti IP: *.cust.tele2.pl 04.03.09, 18:02
      Masakra. Tak jak nie cierpię tych nowych stylistycznie cudaków z europy typu: kolejne nudne bmw, vw, itp. czy też hamerykańskie smoki, to japońcy potrafią robić piękne, nowe samochody, które mnie się podobają.
    • Gość: Franek Re: Esencja Infiniti IP: *.acn.waw.pl 04.03.09, 18:26
      Kierunek Infiniti mi się bardzo podoba
    • Gość: j Re: Esencja Infiniti IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.03.09, 18:47
      jak nie ma wejscia na iPod-a to nie chce
    • Gość: k.a.s. Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 18:49
      obłędny, pikny, jak ktoś mówi, ze to zlepek róznych marek, to niech sam taki zlepi - będzie wielkim projektantem aut
    • Gość: ogon Re: Esencja Infiniti IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.03.09, 19:43
      @neon - troche wyobrazni chlopie! Kamery przeciez moga byc!
    • Gość: 126p Re: Esencja Infiniti IP: 82.160.17.* 04.03.09, 19:54
      niezły
    • Gość: g37 Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 20:36
      j. już teraz interfejs do ipoda włącznie z wyświetlaniem na touchscreenie głównym samochodu jest w standardzie w G37 coupe
    • Gość: Luc Re: Esencja Infiniti IP: *.echostar.pl 04.03.09, 21:00
      Bez rewelacji.
      Za bardzo okragły
    • Gość: Technik motoryzacy Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:27
      Coś przepięknego, chyba ideał, ale nie ten napęd. Uważam,że nie elektryczne napędy, a ogniwa paliwowe mają przyszłość.Czystyekologiczny(woda destylowana, jako efekt uboczny). Napędy elektryczne mają największy problem z zasilaniem, rozmiarem a zwłaszcza wagą baterii elektrycznych, na dzień dzisiejszy problem nie do obejścia.Zasięgi też są małe.Stosowanie hybryd też jest moim zdaniem błędem dwa silniki, oba niezbyt mocne, przez to wysoka waga i początek problemów.Tak.., więc myślę, że jednak "HYDROGEN" jest przyszłością wodór, łątwy do pozyskania i ekologiczny(woda destylowana, jako efekt uboczny). Napędy elektryczne mają największy problem z zasilaniem, rozmiarem a zwłaszcza wagą baterii elektrycznych, na dzień dzisiejszy problem nie do obejścia.Zasięgi też są małe.Stosowanie hybryd też jest moim zdaniem błędem dwa silniki, oba niezbyt mocne, przez to wysoka waga i początek problemów.Tak.., więc myślę, że jednak "HYDROGEN" jest przyszłością
    • Gość: $LR Re: Esencja Infiniti IP: *.68.75.161.debica75.tnp.pl 04.03.09, 21:40
      Magię czuć w powietrzu .... bardzo mi się podoba
    • Gość: eww Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:24
      zgadzam się, ze design osiągnął wszystko. To ideał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka