Gość: Rurku IP: *.poczta-polska.pl 04.03.09, 12:52 Najpiękniejsze auto bez 2 zdań :D Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fox Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:39 Jestem w szoku... zgadzam sie z Rurku. Cuuuuudoooowny!!! Szkoda, ze nie wejdzie do produkcji, moglby na pewno niezle zawojowac na rynku. Link Zgłoś
Gość: senso Re: Esencja Infiniti IP: *.popieluszki.lublin.pl 04.03.09, 16:50 możemy ogłosić koniec rozwoju designu motoryzacyjnego. to jest jego kwintesencja. Link Zgłoś
Gość: id Re: Esencja Infiniti IP: *.popieluszki.lublin.pl 04.03.09, 17:04 jestem w szoku, w szoku jestem, w szoku, w szoku, jestem... w szoku...zielone pierwiastki biologiczne zjadają łyżeczki od jogurtu... w szoku... Link Zgłoś
Gość: bzx Re: Esencja Infiniti IP: *.sun.com 04.03.09, 17:08 wypas.. dobra odpowiedz na Ferrari California, 599, Maserati GT.. bardzo ładne.. Link Zgłoś
Gość: bzx Re: Esencja Infiniti IP: *.sun.com 04.03.09, 17:10 a patrząc na chłodno.. tył - kapitalny przód - nie podoba mi się Link Zgłoś
Gość: malinowy Re: Esencja Infiniti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:12 Nie za bardzo podobny do Fiskera Karmy? Aż się prosi o plagiat ;) Link Zgłoś
Gość: dales Re: Esencja Infiniti IP: *.tvgawex.pl 04.03.09, 17:20 nic nowego w tym nie widze. Troche wziele z BMW troche z Porsche, troche z aston martina i to z tego skleili Link Zgłoś
sselrats Re: Esencja Infiniti 04.03.09, 17:34 Fajnie, ze nareszcie Infiniti jest dostepny w Polsce. Bardzo mi sie podoba w modelach G tablica przyrzadow zespolona z kolumna kierownicy, z regulacja wysokosci. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Esencja Infiniti 04.03.09, 17:36 I pewnie przyspiesza do 100km/godz szybciej na tym 160konnym silniku elektrycznym bo z zasady silniki elektryczne maja wiekszy moment obrotowy decydujacy o przyspieszeniu (znowu nie moc o przyspieszeniu decyduje). Przypomina sie historia pewnego fanatyka ktory wsadzil pod maske dwa silniki elektryczne od kosiarek. Jakos na zawodach na drag strip zaden nawet najmocniejszy samochod z silnikiem spalinowym nie mogl go pobic. A koni mechanicznych to mieli do diabla wiec nie ma co przerzucac sie numerkami. Link Zgłoś
Gość: s Re: Esencja Infiniti IP: 92.55.223.* 04.03.09, 17:55 Ale pasażer nie ma się czym bawić! Wszystko ustawione pod kierowcę. Link Zgłoś
Gość: Neon Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 17:56 A gdzie lusterka? Duzo latwiej jest zamodelowac bryle, jego aerodynamike, pojazdu pomijajac lusterka. Jak skoncza projekt to dopiero ocenimy. Link Zgłoś
Gość: Ałtór Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:59 Nie mogę się doczekać elektrycznych samochodów . Skończą się dyskusje diesel-benzyna-gaz ,bo elektryczne samochody mają wysoki moment już od 0 ,są cichsze niż najcichsza benzyna i pewnie będą "paliły" mniej ,niż najekonomiczniejszy samochód . Wyobraźcie sobie : zero klekotu diesla i chmury czarnego dymu za nim ,zero warkotu WYDECHU nie silnika benzynowych bokserów czy V8 ,zero turbodziur , olejów ,smarów i całego tego szitu . Sama elektryka prawie . Link Zgłoś
Gość: mikfa Re: Esencja Infiniti IP: *.cust.tele2.pl 04.03.09, 18:02 Masakra. Tak jak nie cierpię tych nowych stylistycznie cudaków z europy typu: kolejne nudne bmw, vw, itp. czy też hamerykańskie smoki, to japońcy potrafią robić piękne, nowe samochody, które mnie się podobają. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Esencja Infiniti IP: *.acn.waw.pl 04.03.09, 18:26 Kierunek Infiniti mi się bardzo podoba Link Zgłoś
Gość: j Re: Esencja Infiniti IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.03.09, 18:47 jak nie ma wejscia na iPod-a to nie chce Link Zgłoś
Gość: k.a.s. Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 18:49 obłędny, pikny, jak ktoś mówi, ze to zlepek róznych marek, to niech sam taki zlepi - będzie wielkim projektantem aut Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Esencja Infiniti IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 04.03.09, 19:43 @neon - troche wyobrazni chlopie! Kamery przeciez moga byc! Link Zgłoś
Gość: g37 Re: Esencja Infiniti IP: *.chello.pl 04.03.09, 20:36 j. już teraz interfejs do ipoda włącznie z wyświetlaniem na touchscreenie głównym samochodu jest w standardzie w G37 coupe Link Zgłoś
Gość: Luc Re: Esencja Infiniti IP: *.echostar.pl 04.03.09, 21:00 Bez rewelacji. Za bardzo okragły Link Zgłoś
Gość: Technik motoryzacy Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:27 Coś przepięknego, chyba ideał, ale nie ten napęd. Uważam,że nie elektryczne napędy, a ogniwa paliwowe mają przyszłość.Czystyekologiczny(woda destylowana, jako efekt uboczny). Napędy elektryczne mają największy problem z zasilaniem, rozmiarem a zwłaszcza wagą baterii elektrycznych, na dzień dzisiejszy problem nie do obejścia.Zasięgi też są małe.Stosowanie hybryd też jest moim zdaniem błędem dwa silniki, oba niezbyt mocne, przez to wysoka waga i początek problemów.Tak.., więc myślę, że jednak "HYDROGEN" jest przyszłością wodór, łątwy do pozyskania i ekologiczny(woda destylowana, jako efekt uboczny). Napędy elektryczne mają największy problem z zasilaniem, rozmiarem a zwłaszcza wagą baterii elektrycznych, na dzień dzisiejszy problem nie do obejścia.Zasięgi też są małe.Stosowanie hybryd też jest moim zdaniem błędem dwa silniki, oba niezbyt mocne, przez to wysoka waga i początek problemów.Tak.., więc myślę, że jednak "HYDROGEN" jest przyszłością Link Zgłoś
Gość: $LR Re: Esencja Infiniti IP: *.68.75.161.debica75.tnp.pl 04.03.09, 21:40 Magię czuć w powietrzu .... bardzo mi się podoba Link Zgłoś
Gość: eww Re: Esencja Infiniti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:24 zgadzam się, ze design osiągnął wszystko. To ideał. Link Zgłoś