wio4litery 20.03.09, 20:42 Dwa miesiące temu BARDZO mi się nie podobał. Teraz? Całkiem, całkiem. Widocznie to jedno z aut, które muszą się wizualnie przegryźć. Choć te tylne lampy naprawdę zalatują Koreą... w4l Link Zgłoś Obserwuj wątek
fast_eddy Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 11:18 Na anglosaskich forach tez krytykują te lampy. Myślę, że w wersji coupe zobaczymy już co innego. f_e Link Zgłoś
al9 Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 11:59 do lamp sie przyzwyczaicie... gorzej z testem śmierdzi promocją.. zwłaszcza, że model tak wyposazony jak testowany - kamery podczerwieni, komputer sterujący światłem itd - zostanie sprzedanych w Polsce może z 5 przez cały rok... Fajne auto - sami zobaczycie za 5 lat na allegro.. Byle nie z motorem 136 koni!!!!!!!!! co to za moda sie porobiła z wkładaniem silników z kompaktów do było nie było klasy wyższej średniej... ?? żenada al Link Zgłoś
black_code Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 12:18 al9 napisał: > co to za moda sie porobiła z wkładaniem silników z kompaktów do było > nie było klasy wyższej średniej... > ?? > żenada Ta moda sie nie porobila a trwa od wielu lat .Czy nie bylo slabych silnikow na poczatku lat 90-tych jak 1.8 w BMW 5 E34 ,Audi 100 1.8 C4 czy 200E/D w W124 ? A co do sprzedazy to model ktory nie mial z tym nigdy problemow i w Pl tez bedzie w czolowce, to nie Hąda legend . Bardziej dziwia nizsze standardy jakosciowe we wnetrzu juz w kolejnym modelu i to tym najwazniejszym . Link Zgłoś
al9 Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 12:23 aha pokaż mi bmw 5 ze słabym motorem audi a6 ma 2tdi - ale stanowi 5% sprzedaży ( w Niemczech, nie u nas) stara e klasa 200d jeżdzili od zawsze tylko taksówkarze... co do standardów jakościowych - siedziałeś w tym aucie? jeździłes nim? dotykałeś plastików sam? Poczekajmy z opiniami.. O KAZDYm nowym modelu mercedesa mówi się, ze jest słabszy jakościowo, a potem okazuje sie to nieprawdą :-) al Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 13:43 520d - to jest sztrucel i tryp, objechac to mozna nawet Honda akordeon stara 2 litrowa z 1999 roku - sprawdzone nie wiem ile mam tam koni to beemwu ale za malo jak na swoja mase Link Zgłoś
al9 black code 21.03.09, 12:24 co do sprzedazy to model ktory nie mial z tym nigdy problemow i w Pl tez bedzie w czolowce, to nie Hąda legend . ---------- o co chodzi, niestety nic nie ZROZUMIAŁEM :-( rozwiń mysl proszę.. al Link Zgłoś
nfplakto Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 13:25 > Byle nie z motorem 136 koni!!!!!!!!! Klasa E z tym motorem przyspiesza w 10,4s do 100, rozwija predkosc maksymalna 212 km/h. To wystarczajace parametry by takim samochodem wygodnie podrozowac...po niemieckich autostradach. Wygodniej, niz prawie kazdym innym samochodem. Link Zgłoś
szymizalogowany powyżej 10s do 100 to już żenada w tej klasie... 21.03.09, 13:50 > Klasa E z tym motorem przyspiesza w 10,4s do 100, rozwija predkosc maksymalna > 212 km/h. To wystarczajace parametry by takim samochodem wygodnie > podrozowac...po niemieckich autostradach. ... a wygodnie podróżować po niemiekich autostradach można praktycznie każdym sprawnym technicznie autem a nawet autokarem MB trochę dziwnie musi się czuć kierowca takie wypasionej E klasy z tymi kamerami, srami i innymi duperelami nie mogący nadążyć przy przyspieszaniu za swoim kolegą w 10 letnim akkordeonie Link Zgłoś
nfplakto Re: powyżej 10s do 100 to już żenada w tej klasie 21.03.09, 18:50 > ... a wygodnie podróżować po niemiekich autostradach można > praktycznie każdym sprawnym technicznie autem Mercedesem W212 cicho plyniesz, sprawnym technicznie Fiatem Uno caly sie trzepiesz i zalujesz, ze nie masz przy sobie zatyczek do uszu. > trochę dziwnie musi się czuć kierowca takie wypasionej E klasy z > tymi kamerami, srami i innymi duperelami nie mogący nadążyć przy > przyspieszaniu za swoim kolegą w 10 letnim akkordeonie Moze mu byc zal kolegi, ze musi jezdzic starym akordeonem. Chyba ze jest zakompleksiony, wtedy bedzie sie porownywal z wlascicielem starej Hondy na przyspieszenia. Link Zgłoś
szymizalogowany Pisał to kolejny miszcz... 21.03.09, 13:59 cyt. " Model E500, uzbrojony w 388-konną benzynową V-ósemkę i pneumatyczne zawieszenie, zapewnia rewelacyjny komfort, bardzo dobre osiągi i wszystko to, czego można od auta tej klasy oczekiwać. Ale i tak wziąłbym turbodiesla - bardziej pasuje do charakteru klasy E, która ma być przede wszystkim autem komfortowym" masło maślane z owego zdania można się dowiedzieć że: 1. lepszym wyborem w gamie E klasy jest E200 CDI lub inny turbodiesel niż topowe E500 V8 2. dzieje się tak na skutek tego że E klasa ma zapewnić komfort, którego nie zapewni bezgłośne V8 na miechach powietrznych, ale za to zapewni klekoczące R4 na rope ze zwykłom zawiechą a byłybym zapomniał chodzi też o charakter - jak wiadomo do E klasy bardziej pasuje dzwięk i dozania z jazdy na krótkiej skrzyni jak VW Transporterze, a nie tam jakaś praawie 400 konna V8 ta to wogle nie ma charakteru 3. e klasy rozdają za frajer - autor "wziąłby" E200cdi zamiast E500 na koniec - wziąć se to autor może i się złamać o ile w agorze macie WC Link Zgłoś
sakhal Re: Pisał to kolejny miszcz... 21.03.09, 15:19 hehe, masz sporo racji, no moze poza pkt3 ktory jest juz czysto złosliwy. Jednak 100tys zł roznicy (1/3 ceny) miedzy wersja 250 a E500 moze dawac do myslenia, czy warto.. Link Zgłoś
v-6 Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 21.03.09, 22:06 Witam! "A i tak wziąłbym turbodiesla - bardziej pasuje do charakteru klasy E, która ma być przede wszystkim autem komfortowym". Pomylił się, czy głupi zwyczajnie? Szczególnie, że w rubryce "Hamulec" stoi: "... turbodiesle bywają głośne w czasie przyspieszania" I jeszcze jako "Hamulec": "... większość wymienionych systemów to wyposażenie opcjonalne". No i dzięki Bogu! Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
hitch5 Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 22.03.09, 09:20 Bmw 520d ma 177 km, 8,3s do setki i rozpędza się do licznikowych 245. i bez problemu wyprzedza honde accord 2.0. Link Zgłoś
stg44 Re: Wciąż na szczycie - Mercedes klasy E 23.03.09, 19:56 samochód roku 2009 - przepiękny - no niestety ni co mają mercedesy mówią podobno - bez gwiazdy nie ma jazdy. chyba kurcze coś musi być na rzeczy. pozdrawiam Stug Link Zgłoś
mitchharris Re: Dlaczego? dlaczego?..... 25.03.09, 16:45 Ile tych pytaniach? Deska wieśniacka, szpary wieśniackie, wszystko wieśniackie oby się jeszcze psuł tak jak obecna E klasa Link Zgłoś
antyliberal99 Mercedesy - takie rzeczy to tylko w Erze 04.05.09, 15:28 Ciekawe dlaczego Era po cichu zmieniła regulamin i nie chce publikować pełnej listy zwycięzców z imieniem i z nazwiskiem oraz z nazwą miejscowości laureata? A po drugie czy ta grecka firma jest tylko dlatego organizatorem, żeby uniemożliwić właściwym urzędom takim jak NIK czy UOKiK kontrolę czy konkurs przeprowadzony był w uczciwy sposób? Coś mi tu się nie podoba. To nawet w Play-u podają zwycięzców z nazwiskami. Link Zgłoś
organista_pl Re: Mercedesy - takie rzeczy to tylko w Erze 04.05.09, 15:40 Głupich nie sieją sami się rodzą Link Zgłoś
karakalla Stylistyka MB 05.05.09, 10:18 Nowego E widziałem może ze dwa razy, nie wiem, co sądzić. Ale muszę powiedzieć, ze zaczyna mi się podobać C. Dotąd uważałem to auto za nieudane wizualnie. A teraz dochodzę do wniosku, że ma coś w sobie... Link Zgłoś