Gość: ehehehehhe IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 19:50 SEX najfajniejsze auta to muscle cary ehehhehehehe Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ...... Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:56 Nic nie przebije oryginalnych muscle carów z lat 60 i 70. Chevelle, Camaro, Challenger to jest to. Dźwięk V8-ki jest nieporównywalny z niczym. Ta moda na retro nie ma sensu, nic nie zastąpi oryginalnych Camaro, Mini czy 500. Te nowe są bardzo dobrymi samochodami (nie wiadomo jak z Camaro ;) ) ale dla mnie powinny być bardziej hołdem dla pierwowzorów a nie ich kopią nastawioną na zysk. Link Zgłoś
mareviq Re: Retro-spekcja 09.05.09, 22:27 Lancia Stratos Lamborghini Miura DeTomaso Pantera De Lorean DMC-12 BMW 507 AC Cobra ... jeszcze kilka pewnie by się znalazło Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 23:37 Co do Miury to widziałem jakiś czas temu koncepcyjne zdjęcia, ale chyba na tym się zakończyło przynajmniej jak na razie. Zadzwoni szejk i powie że on i koledzy by kupili to od razu zaczną się prace ;) Link Zgłoś
Gość: o! Re: Retro-spekcja IP: *.cdma.centertel.pl 09.05.09, 23:42 zdecydowany faworyt T1... szkoda ze nie ma go na drogach, jest świetny! Link Zgłoś
Gość: Bald Bear Re: Retro-spekcja IP: *.191.244.148.bredband.3.dk 10.05.09, 10:31 Ford model A !! to by dopiero bylo retro D: Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 13:47 Lancia Stratos: www.rsportscars.com/foto/2005geneva/lancia_stratos_concept_01.JPG Lamborghini Miura: www.seriouswheels.com/2006/2006-Lamborghini-Miura-Concept-F-1920x1440.htm Szalone :D Szkoda, że pewnie żaden z tych samochodów nie wejdzie do produkcji :( (nie żebym miał akurat na zbyciu kilka mln zł, ale już spotkanie z takim czymś na ulicy podnosi adrenalinkę :D) Link Zgłoś
Gość: alt Re: Retro-spekcja IP: *.sggw.waw.pl 11.05.09, 10:40 "Odwołujący się do modelu FJ40 z lat 1960-1984 samochód powinien wejść do produkcji w 2006 roku. " Nieudacznicy z GW Link Zgłoś
Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 19:26 Świetny temat ! tak , rzeczywiscie Retro-rewolucje mamy teraz...generalnie jestem ZA .....wiekszosc powyznszych propozycji jest cool , moze za wyjatkiem VW Garbusa , Vana, i ..MINI..(oryginaly jakos lepiej do mnie przemawiają, tym nowym brak iskierki wyjatkowosci, jakby robione nieco na siłe..) sentymenty rzadzą swiatem , a szczegolnie starszym pokoleniem (i bardzo dobrze !, bo dzieki "żerowaniu na wspomnieniach lat mdlodosci" podstrzalego juz pokolenia "baby boomers" mogly powstac fascynujace wsielenia modern Muscle nowe podejscie do starych modeli pozwala na podkreslanie ich "cool factora"!, czyniac z nich "cool gadżety" (w przeszlosci wiele z tych kultowych wozów tworzonych bylo do celow stricte uzytkowych (Citroen 2V, 500-tka, czy VW miały zmotoryzować swój kraj rodzimy) - wlaor kultowosci zyskiwaly dzieki wiernym moto-fanom (za wyj. Mustanga na pewno , ktorego premierę "rozdmuchano markteingowo" z pełną premedytacją)) .....odgrzewane kotlety - TO CHARAKTERYSTYCZNE zjawisko DLA wspolczesnego swiata , ale czasem rzecywiscie sie to udaje... .......... hitem sezonu bedzie zpewne Merc Gulwing, pod warnkiem ze designu nie położą... ciekawsze concepty i rendery , ktore pamietam : Miury (to Lambo by sie przydlo bo te wspolczesne to nie Lambo, ponadto Ferrari mogloby siegnac do pieknych modeli z przeszlosci, bo w aktualnej palecie modeli ciezko znalesc cos atrakcyjnego ! - Pininfarina sucks :)) ... De Tomaso Panthery .............................. nic lepiej nie nadaje sie do retro-edycji jak amerykankie Muslce cars ...powrot Citroena do magii DS to tez sprytny ruch marki..! a totalnie nieudne powroty?: garbus chyba jako jeden z nielicznych nieudany powrot zaliczyl..sprzedazowo (bo niekoniecznie designersko) Ford zaprzepascił szanse na udany powrot Thunderbirda (za drogi i nieco za mały potencjał silnika ................................................................ apropos staruszków: 3 CZERWCA caly dzien jezdzimy klasykami (akcja jednego z Automobilklubów)...niech wieść rozniesie sie po GMINIE.. ernwopr@wp.pl gg 3787531 Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 19:38 Shelby Cobra - zgadzam sie , pojawilo sie troche conceptów - najciekawszy wyszedl chyba od Forda kilka lat temu, problem - zasilanie koncepcyjnym v10, czyli silnikiem o "nieamerykanskiej" liczbie cylindrów... moze jak wyjdzie 5,0L dla Mustanga to powrot cobry bedzie mozliwy (nastanie moda na stosunkowo niewielkie, lekkie roadstery) nie rozumiem dlaczego po zabiciu modelu GT Ford nie poszedl za ciosem i niezaporoponowal kolejnego sportowca....niezly bylby rywal dla Vette i Vipera... oryginalna Cobra to mechanika i narzucona na nia karoseria...przecie to mozna by bylo latwo i szybko zrobic.. ostatnio na necie namierzylem retro auta Świętego - Volvo 1800 - bardzo szlachetny projekt ! zauwazyliscie ze na retro swietnie sie nadaja auta "słitaśne, babskie" (pomijajac Muscle).... ale mozna tez po "nie-retro drodze": popatrzcie na fenomen ..a jak Buick zaprezentował Riviere....to ..szkoda gadać:).. Link Zgłoś
gtv Re: Retro-spekcja 12.05.09, 08:44 Znam większość nowych przebojów na rynku, w tym reanimacje kultowych modeli, chwalone pod niebiosa, grubo na wyrost. Nowa 500 moze komus przypaść do gustu, ale nie jest porównywalna z niezapomnianą, prawdziwą pięćsetką - która sie wprawdzie do nikąd nie śpieszyła (poza wersją rajdowaą steyer puch Zasady), ale miała niewiarygodną funkcjonalność na codzień, prostotę, czułą kierownicę i przde wszystkim dusze. Miałem kolejno 4 sztuki i do kazdej tęsknię, Nawet do tej, która gubiła starter póki fiat nie zastosował trzeciej śruby. Konkluzja: pseudo nowoczesność wueliminowała przyjemność z prowadzenia samochodu, żadne nowe auto nie zastąpi mi mojej byłej lancii fulwii HF 1.6 coupe, mojej alfy GT bertone 2.0, mojej lancii fulwii zagato, mojej renault R8 gordini i wielu innych klejnotów, których na szczęście współcześni reanimatorzy nie próbują wskrzesić. Z mojego mini coopera zrobili cacko z elektrycznie podnoszacymi sie szybami. Mój miał wprawdzie plastykowe przesuwanki w drzwiach - i był bez wspomagania, klimy, ABS-u itd itp - ale wolałbym go po trzykroć, Starocie były niepowtarzalne i żal mi młodych ludzi, którzy nie poznali i przyjaźni samochodów sprzed 50-60 lat... Link Zgłoś
Gość: V6 Re: Retro-spekcja IP: *.acn.waw.pl 12.05.09, 14:46 stanczyk i gtv - zapodaliście panowie jakiś bełkot którego nie da się czytać. pzdr Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:00 I love muscle car !!!! Link Zgłoś
Gość: Gog Re: Retro-spekcja IP: *.echostar.pl 14.05.09, 15:20 Muscle cary wyszły najlepiej... -- ogrodypamieci.pl/profil/ayrton-senna Link Zgłoś
Gość: Raff Re: Retro-spekcja IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.09, 16:03 Dobra dobra a Saab 900 I generacji?? To sie dopiero nadaje do reaktywacji - w zasadzie trzeba tylko wznowić produkcje bo design jest ponadczasowy a mechanika niezawodna - przynajmniej jak sie to porówna do tego co do teraz GM wyprawia(ł?) z Saabem Raaf Link Zgłoś
Gość: Ananiasz Re: Retro-spekcja IP: 195.47.246.* 14.05.09, 16:23 Na szczęście krokdyli troche jeszcze zostało, bo jak się o nie dba ,to są nie do zarżnięcia. A krokodyl cabrio wali na kolana. Link Zgłoś
Gość: davere Re: Retro-spekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:39 Ford Mustang tylko w pierwotnej wersji. No, może z całkiem nową tapicerką i z podrasowanym silnikiem, ale na zewnątrz wszystko ma zostać po staremu. Eh... Moje marzenie ^_^ Link Zgłoś
Gość: BBQ Re: Retro-spekcja IP: *.uilenstede.casema.nl 14.05.09, 16:49 Marzeniem chyba kazdego faceta (i nie tylko,mam nadzieje) jest chociaz raz poprowadzenie prawdziwego muscle cara! Nikt nie jest w stanie oprzec sie tak poteznej dawce nostalgii. Zycze wszystkim, aby mieli taka mozliwosc :) Link Zgłoś
Gość: PanieLeszku Re: Retro-spekcja IP: *.crowley.pl 14.05.09, 16:51 saab 900 I jak najbardziej! Link Zgłoś
Gość: ds Re: Retro-spekcja IP: *.56.220-216.q9.net 14.05.09, 17:49 mustang convertible...piekny.... Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: Retro-spekcja 14.05.09, 18:08 BBQ: muscle cara sie nie prowadzi. one sa dobre tylko na prosta za swiatlami. zakretow juz nie biora. jest w koncu jakis powod, dlaczego amerykanska motoryzacja upada. Microbus Concept byłby hitem... Link Zgłoś
Gość: Raito Re: Retro-spekcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 18:29 stare DODGE były bardziej rasowe, mnie się bardziej podobają. Link Zgłoś
Gość: Jabolek Re: Retro-spekcja IP: *.autocom.pl 14.05.09, 18:44 No sorry ale ten ostatni VW w nowej wersji wygląda bardziej żałośnie niż w starej... Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: Retro-spekcja IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.09, 19:24 Koleżce popijajac_piwo wydać jeszcze browara! Zasłużył!!! Ogórek 2 vel Microbus Concept YES! Tylko światła mogliby zmienić na okrąglejsze, bliżej pierwowzoru. Link Zgłoś