Dodaj do ulubionych

Co mam kupić żonie: mały + automat?????

IP: 212.45.227.* 28.01.02, 14:34
Chciałbym kupić żonie samochód do jazdy po mieście, może być nowy, albo
używany, ale powinien spełniać następujące kryteria: ma być mały i ma posiadać
automatyczną skrzynię biegów. Czy na polskim rynku są dostępne jakieś małe
samochody z automatem? Proszę o radę, gdzie mam tego szukać, a może są jakieś
komisy specjalizujące się w automatach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.baplc.com 28.01.02, 15:21
      Jezeli chodzi o nowe, male samochody to jest w salonach w czym wybierac.
      Z automatyczna skrzynia sa oferowane: Punto, Peugeot 206, Renault Clio,
      Nissan Micra i inne.
      Mysle, ze Twoja malzonka najbardziej cieszylaby sie z Clio.
      To chyba najbardziej wdzieczny samochodzik (z tego grona) dla kobiety.

Pozdrawiam
      Wojtek
      • Gość: Pol Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: 212.45.227.* 28.01.02, 15:47
        W oficjalnych cennikach dealerów niestety nie ma mowy o opcji z automatem, jedyne
        małe autka, które znalazłem to Nissan Micra i Hyundai Atos. Ponadto, zależy mi
        aby był to samochód jak najtańszy, dlatego rozważam również opcję sam. używanego,
        problem tylko, gdzie takie znaleźć.
        • Gość: Mikolaj Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 28.01.02, 16:00
          Szkoda żeśmy się rozminęli w czasie - miesiąc temu sprzedałem Micrę 1.0 CTV
          mojej mamy z 97r... Możesz próbować szukać po dealerach Nissana - trochę się
          tych Micr sprzedawało i teraz buwają jako używane. W Wawie np. pytaj w Niscar w
          Łomiankach.
          pozdr
          Mikołaj
          • Gość: Pol Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: 212.45.227.* 28.01.02, 16:05
            A mógłbyś mi powiedzieć, ile może kosztować taka kilkuletnia Micra i jakie są
            wrażenia z jazdy: dynamika, spalanie, komfort?
            • Gość: Mikolaj Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 28.01.02, 16:29
              Auto o którym pisałem poszło za 16 500 PLN. Rocznik 1997, przebieg ok. 70 000
              km, silnik 1,0 16v (55 KM). Jeżeli chodzi o jazdę: bardzo fajnie po mieście –
              małe wszędzie się wciśnie. Skrzynia biegów działa dość specyficznie – to jest
              przekładnia bezstopniowa, więc na początku masz wrażenie jakbyś jechał autem ze
              ślizgającym się sprzęgłem – obroty utrzymują się na pewnym poziomie a auto się
              rozpędza. Dynamika taka sobie – ok. 19 s do 100 km/h, na trasach jeździ się
              raczej pasywnie (ale jak się rozbuja to i 150 pójdzie). Pali ok. 7 l/100 w
              mieście. Komfort mniej więcej taki sam jak w innych autach tego segmentu.
              W temacie awaryjność – nigdy się nic nie zepsuło.
              Teraz moja mama zafundowała sobie Micrę 1,4 też z automatem – to już jeździ
              naprawdę fajnie
              Pozdrawiam, jakbyś miał dodatkowe pytania – pisz.
              Mikołaj
              • Gość: Pol Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: 212.45.227.* 28.01.02, 16:45
                Mikołaj, dzięki za informację, bardzo żałuję, że się spóźniłem na ten twój model,
                Nissan Micra bardzo podoba się mojej żonie, więc poważnie muszę się nad nim
                zastanowić. Ten twój wózek poszedł do jakiejś konkretnej osoby czy do
                komisu/dilera? Bo może jest jeszcze szansa gdzieś go dopaść?
                • Gość: Mikolaj Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 28.01.02, 17:37
                  Przykro mi, ale gość kupił go bezpośrednio i też dla żony. Swoją drogą baliśmy
                  się że nikt tego nie będzie chciał kupić (w Polsce ciągle wiele ludzi boi się
                  automatów) a tu - jedno ogłoszenie i poszedł.
                  Pozdrawiam
                  Mikołaj
                • Gość: TadekLis Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 13:00
                  Pol - ćwiczę podobny temat od 2-cy. Jak chcesz to zadzwoń - nie będzie Ci
                  trudno kupić Micrę.

Pozdrawiam
                  .T.L.
                  • Gość: Pol Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: 212.45.227.* 29.01.02, 14:16
                    Gość portalu: TadekLis napisał(a):
                    Witaj Tadek,

> Pol - ćwiczę podobny temat od 2-cy.

Rozumiem, że przez 2 miesiące nie udało ci się nic kupić, jeżeli chodzi o
                    samochody używane?

Jak chcesz to zadzwoń - nie będzie Ci
                    > trudno kupić Micrę.

Nie bardzo rozumiem, gdzie mam zadzwonić??
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > .T.L.

Ja również pozdrawiam,

Pol
        • Gość: malko Re: Punto II 1,2 80 KM speedgear IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 15:22
          W Rzeszowie w Auto-Resie stoi takie za 35 tys. PLN z gwarancją Autoexperta.
          Przebieg o ile pamiętam 20000PLN albo 15tys. (ELX z klimą). Paniusia jak
          zobaczyła alfę 147 to zaraz zamieniła swoje punto na bella alfa. Za te same
          pieniądze jest w Fiat Auto Poland w Bielsku czerwony sporting :-) z automatem
          z przebiegiem 7,5tys. km. (samochód demo). Obydwa piękne z lepszymi materiałami
          w środku. Czerwony sporting jest dużo ładniejszy na alu felgach i w czerwieni,
          ale nie ma klimy. Jest w Bielsku też niebieski sporting ale nie wiem za ile i z
          jakim wypasem. Sam bym kupił gdyby nie ten automat - odbiera przyjemność z
          jazdy.
          • Gość: Pol Re: Punto II 1,2 80 KM speedgear IP: 212.45.227.* 29.01.02, 15:50
            Cześć Malko, dzięki za informację, szczerze powiedziawszy nie zastanawiałem się
            nigdy nad fiatem, czy te informacje, gdzie co mogę znaleźć są gdzieś ogólnie
            dostępne czy trzeba mieć jakieś wejścia w salonie?

Pozdrawiam,

Pol
            • Gość: malko Re: Punto II 1,2 80 KM speedgear IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 09:23
              www.fiatautoexpert.pl albo com.pl
              www.carserwis.com.pl wejdź w używane - jest wyszukiwarka
              www.auto-res.com.pl to samo
              telefon na salon FAP w Bielsku to 033 8134442, na używane nie znam ale Cię
              przełączą. Jak byłem ostatnio w Bielsku to zauważyłem, że używane fiaty są tam
              dużo tańsze niż w Rzeszowie. Wynika to z tego, że pracownicy FAP mają zniżkę i
              kupują nowe za cenę rocznego + ubezpieczenie gratis, wielu zostawia samochody w
              rozliczeniu. Jest też sporo demówek. Chcąc odsprzedać fiata w Bielsku wziąłbym
              za niego ze 3 tys. mniej niż u nas na prowincji.
    • Gość: mamadana Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: *.astercity.net 29.01.02, 13:30
      kup jej smarta, oszaleje!
      moj mąż tez mi obeicał, ale jak tylko urządzimy mieszkania, za jakieś pół roku.
      pozdrawiam
      • Gość: Pol Re: Co mam kupić żonie: mały + automat????? IP: 212.45.227.* 29.01.02, 14:22
        Gość portalu: mamadana napisał(a):

> kup jej smarta, oszaleje!
        > moj mąż tez mi obeicał, ale jak tylko urządzimy mieszkania, za jakieś pół roku.
        > pozdrawiam

Moja żona na pewno by oszalała, bo podobają jej sie smarty, ale niestety też
        właśnie urządzamy mieszkanie a podejrzewam, że smarty są bardzo drogie więc wolę
        chyba coś używanego i tańszego.

Pozdrawiam,

Pol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka