Dodaj do ulubionych

OC-Compensa

IP: *.szczecin.pl / 212.160.165.* 12.12.03, 07:49
Najechal mi czlowiek swym Citroenem na tyl mojego Swifta. Wezwalem policej.
Ustalono sprawce - kierujacego Citroenem - i wlepiono mu mandakt karny.

Jednak w oswiadczeniu dla ubezpieczalni zaczal krecic. Czy ubezpieczalnia -
compensa moze zignorowac tresc policyjnej notaki i nie uznac swojej
odpowiedzialności?
Obserwuj wątek
    • Gość: policjant Re: OC-Compensa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 08:30
      Jak przyjal mandat to sie nie wykreci. W koncu policja uznala jego wine. Jezeli
      uwazal ze nie byla to jego wina to na miejscu kolizji powinien nie przyjmowac
      mandatu o czym zostal pouczony. Wtedy jego sprawa trafilaby do sadu grodzkiego.
    • Gość: mat Re: OC-Compensa IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 14.12.03, 19:12
      Zdarza się, że ubezpieczyciel ignoruje notatkę policji - by nie wypłacić
      odszkodowania. Na pewno z winy sprawcy wydłuży się znacznie termin wypłaty i
      będziesz musiał się pofatygować po instytucjach udowadniając swoje racje. Być
      może nie obejdzie się bez porady prawnej i pisma z kancelarii.
      Pamiętaj, że od dnia zgłoszenia szkody COmpensa ma 30dni na decyzję czyli
      wypłatę bądź odmowę świadczenia (z małymi wyjątkami - ale nie w tym przypadku).
      Po tym terminie należą Ci się ustawowe odsetki (na pewno na Twoją prośbę ich
      nie wypłacą). W razie problemu mail: das2@o2.pl
    • Gość: uny Re: OC-Compensa IP: 62.233.164.* 15.12.03, 00:33
      powiem tak. jak jesteś bez winy to się nie martw. ale jeśli coś kręcisz to
      możesz być ugotowany. wiem co mówię, panowie z PZM-tu mają swoje sposoby na
      dojście do prawdy. jeden taki cieszył się tylko pół roku z tego,że zrobił w
      jajo policję i ubezpieczycieli. regres go bardzo zabolał
      pzdr
      • Gość: mat Re: OC-Compensa IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 15.12.03, 21:40
        masz rację, jeżeli poszkodowany ma głowę na karku i trochę oleju w głowie, może
        wykazać b.duże odszkodowanie z OC sprawcy. Natomiast w tym momencie regres boli
        bardzo.........znam przypadek spłacania w ratach.....na wiele wiele lat!
        • Gość: grogreg Re: OC-Compensa IP: *.szczecin.pl / 212.160.165.* 16.12.03, 11:19
          Szkode likwiduje bezgotowkowo. Nie mam wplywu na przebieg dokonywania wyceny
          szkod, wiec matactwo z mojej strony mozecie wykluczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka