Dodaj do ulubionych

Toyota Avensis 2.0 - test

IP: *.gdynia.mm.pl 20.06.09, 16:11
Autorowi polecam listę recalli na toyotę zanim ponownie zacznie piszczeć z zachwytu. A co do emocji - toyota nigdy nie była autem z emocjami - po prostu przewozi z punktu A do B, dlaczego więc teraz miałoby być inaczej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzechu Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.aster.pl 20.06.09, 21:18
      Ten Avensis i w ogóle Toyota jest tak nudna i bez polotu, że zanim dobrnąłem do końca artykułu ze 3 razy przysypiałem. Toyotę kupują ludzie, którzy w ogóle nie znają się na samochodach - chcą mieć po prostu najbardziej banalny i przyziemny środek transportu na świecie. Niestety, takich osób jest dużo stąd tak dużo Toyot na drogach.
    • Gość: k Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.chello.pl 21.06.09, 03:04
      To auto jest po prostu obrzydliwe...
    • Gość: michal Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.ksknet.pl 21.06.09, 10:49
      auto po prostu paskudne, do insigni, passat czy c5 nie mozna porownywac. Plastiki w srodku gorsze niz w avensisie poprzedniej generacji
    • Gość: Objektywny Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.pool.einsundeins.de 21.06.09, 11:22
      WY polaczki znacie sie na samochodach jak niemiec na brudnej robocie
    • Gość: ja Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 62.159.153.* 21.06.09, 11:39
      Okej, autor chyba jezdzil innym autem...
      Jakos plastikow w porownaniu z Passatem jest zerowa. To samo z silnikiem. Niesamowicie wyje i skrzynia caly czas zmienia przelozenia. Jedynie dobrze pod wzgledem jazdy prezentowala sie 2.0 150km. ?
    • Gość: Jan Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.09, 13:12
      @ja: Sory, ale jak skrzynia bezstopniowa ma zmieniać przełożenia ???
    • Gość: can Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.bb.sky.com 21.06.09, 14:43
      fajnie jest po wizycie w avensisie wsiasc do nowego accorda. musialem zbierac szczeke z podlogi. ale w strategii toyoty jest metoda - avensis jest perfekcyjnie szarym i nijakim samochodem sluzbowym, jeszcze bardziej nijakim niż passat. oba budzą zero emocji; chyba najmniej ze wszystkich dostepnych sedanow w tej klasie.
      • Gość: adek Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 14:58
        Gdyby Accordow na ulicach bylo tyle co dzis Passatow tez bys pisal ze sa
        nudne i nijakie
        Ale w jednym sie zgodze, Avensis pod kazdym wzgledem jest nijakim
        autem.Dla mnie jest odrazajacy i tandetny trudno sie nawet doszukac
        ciekawostek technicznych.Ale jako przedmiot uzytkowy pewnie dobrze spelnia
        swoja role.
    • eryczek122 Re: Toyota Avensis 2.0 - test 26.06.09, 20:16
      Jestem ciekawy czy jest tu ktoś co uważa że siedzenia Toyoty są również z plastiku, Toyota jest niebywale wygodna i do tego nie zawodna, osobiści gdybym miał wybierać pomiędzy Oplem Insygnią a Avensis wybrałbym zdecydowanie Toyote, ze względu na jej niezawodność. Pozdrawiam!
    • Gość: Auris Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.149.246.27.zdnet.com.pl 30.06.09, 13:01
      Jak widze te wypowiedzi na toyote ze jest nudna itd ze toyoty kupują ludzie nie znajacy sie na motoryzacji to az mi się smiac chce i nasuwa mi sie myśl że ludzie piszący te komentarze są poprostu zazdrosni ze nigdy nie będa posiadali nowego samochodu z salonu a zwłaszcza toyoty i w ten sposob krytykując te samochody chcą się po prostu dowartościowac. A wygląd jest kwestią gustu jednemu sie podoba blondynka drugiemu brunetka.
    • Gość: px Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 01.07.09, 03:48
      Avensisy zawsze mi sie nie podobały z wierzchu ale wystarczyło 15 minut w środku - uważam ze jest to jedno z najlepiej wykonanych aut tej klasy - wygląd koszmarny ale wykończenie - ekstraklasa - precyzja działania zestrojeni - no a statystyki mówia że niezawodność to też górna półka ...
    • eryczek122 Re: Toyota Avensis 2.0 - test 01.07.09, 10:32
      otóż to panie px i Auris, macie rację, ludzie są zazdrośni o to, że ktoś może posiadać tego typu auto- podobnie jest w moim przypadku- powiedziałem, że jeżdżę Porsche Cayenne GTS i od razu komentarze typu: grałeś za dużo w NFS, że nie stać mnie na Turbo S (szkoda tylko że GTS jest zdecydowanie lepszy od Turbo i Turbo S) . Z zawodu zajmuję się importem coca coli na zachód, zajmuję się tym od 3 lat, moje Porsche jest z 2008 roku, nie wiem dlaczego ludzie od razu reagują na to negatywnie. Pozdrawiam!
      • Gość: BCONTI Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:53
        oj chłopino ! i po co się chwalisz tym porsche. zapewne dla ciebie
        to szczyt marzeń i dobrze, że je zrealizowałeś. ale wyobraź sobie,
        że są ludzie, dla których porsche to twarde taczki i nudaaaaa. I
        wyobaź sobie, że są smochody o wiele doższe, ktorymi się "płynie",
        a nie skacze po drodze i nie koniecznie się tym chwalą.
    • Gość: Auris Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.149.246.27.zdnet.com.pl 01.07.09, 15:25
      dokładnie tak jest gdyz ludzie jak usłyszą ze ktos posiada lepsze auto od nich to zaraz jakies głupie teksty itd... nie rozumiem tego.
    • Gość: VCS Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 22:46
      No właśnie, ja mam Bentleya Continental GT i jakoś nikt w necie w to nie wierzy tylko piszą że jak sobie pogram w jakaś gierkę na PS to mogę wtedy mieć (zobaczymy teraz jak będą następne komentarze, pewnie już się ugotowali...)
    • Gość: mondi_szmondi Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.zchpolice.com 03.07.09, 07:25
      witam

Kiedys mialem avensis I i bez usterek jezdzilem dlugo.
      Faktycznie ta avensis z przodu piekna nie jest jednak, toyota nigdy nie robila "trendy" wozow. Prosze jednak zobaczyc na starsze modele i porownac je do innych w tej klasie.
      Kwestia gustu - ale mi sie bardziej toyoty podobaja z tych okresow...

pozdrawiam
    • Gość: margrasky Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 91.208.93.* 03.07.09, 14:24
      Jestem posiadaczem Avensis i cenię ją za b.dobre wyciszenie, nie paliwożerny silnik diesla, komfort jazdy i niezawodność. Czego chcieć więcej? To nie członej rodziny tylko urządzenie ułatwiające życie.
      Pozdrawiam wszystkich ceniących tą Markę!
      Margrasky
    • Gość: rb Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 80.51.166.* 05.07.09, 13:45
      mi sie podoba, szczegolnie kombi, kwestia gustu, wewnatrz taki se... Mozna go dostrzec na ulicy. Mieszaja, eksperymentuja, nie tak jak np w audi, gdzie trudno juz rozroznic A4, A6, A..X. To samo tylko czasami bardziej nadmuchane.
    • Gość: Badi Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 16:45
      Beznadziejna. Brzydka, źle wykonana. Polecam Nuova Bravo.

projektowanie wnętrz bydgoszcz
    • Gość: Gość:zadowolony Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 195.68.31.* 13.07.09, 11:10
      Dla mnie super. Własnie takie auto chciałem miec i mam i jestem bardzo zadowolony.
      To moja trzecia Toyota i nie chcę innych, w tym szczególnie na "F".
    • Gość: xg Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 85.219.142.* 14.07.09, 15:45
      Avensis z zewnątrz ładny nie jest. Przód i tył ciężki i monumentalny. Styl można by określić jako niemiecki, gdyby nie te zawijasy grillowe i reflektorowe. Wogóle taka szafa gdańska. Jeżeli ten styl kupującego nie razi, będzie zadowolony.
      Natomiast w środku OK, wszystko na swoim miejscu a materiały dobre.
      Na rynku jest jednak w tej klasie dużo równie dobrych jakościowo samochodów ale nieco... ładniejszych. Chociażby Mazda 6
    • Gość: Gość Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: 193.239.126.* 24.07.09, 01:26
      To kupuj Mazde 6. Tylko czy mazda ma taka siec serwisowa w polsce jak toyota. Bo samochod jak samochod od czasu do czasu moze w nim cos nawalic albo przywalic.
    • Gość: Mika Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 14:04
      Byłem posiadaczem Toyoty Avensis 2,0 benzyna i teraz czekam na ten sam model tylko że automat. Z poprzedniego modelu byłem bardzo zadowolony w ciągu 6 lat przejechałem 240 tys bez żadnej awarii
    • Gość: Waldek Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.11, 22:37
      Oferta 1.6 luna 77tyś - salon, gwarancja nowe auto - 134KM, ciężko o konkurencję. A wygląd? Wybaczcie ale Panowie z Japonii znają się lepiej na stylistyce od nas ;/ a zwłaszcza od internetowych idiotów, dodających komentarze niczym styliści ferrari lub druga połowa, główni konstruktorzy silników. To jest po prostu żenujące - POLACY W TYM JA NIE MAMY DOŚWIADCZENIA MOTORYZACYJNEGO! Taka jest niestety prawda. Niemcy, Francuzi, Anglicy dla, których motoryzacja jest czymś normalnym i powszechnym od czasów II WŚ bardzo cenią sobie takie marki jak Toyota, volvo, saab.. U nas ludzie cenią passata czy golfa - to są nudne i powszechne auta na zachodzie przynajmniej za takie uważane ( auta służbowe lub na zakupy ) po prostu VW oznacza brak fantazji a w Polsce? Zachwyt! Ludzie na forach pytają czy wybrać passata czy volvo ;/ za granicą pada taka odpowiedz:
      Inaczej wygląda Pan w Volvo a inaczej w VW. wszystko w temacie..
      Mam nadzieje, ze będę przyszłym właścicielem tak wspaniałego auta jakim jest avensis..
    • Gość: lll Re: Toyota Avensis 2.0 - test IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.11, 22:40
      ciesze sie ze sa jeszcze robione testy benzyn bo jak patrze co ludzie kupuja to za glowe sie lapie wszedzie tylko diesle ;/ kobita w salonie kupuje tdi golfa czy polowke a robi rocznie 10km porazka totalna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka