greenblack 22.12.03, 20:40 autoswiat.redakcja.pl/nowosci/artykul.asp?Artykul=7350 7 to największy "samobój" w historii BMW. Ciekawe, jak będzie z 5. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wlodek Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.udn.pl 22.12.03, 20:49 O nie, niech nie zmieniają tyłu, dla mnie jest on najpiękniejszy w całym aucie. Link Zgłoś
greenblack Re: A8 wygrywa z 7 22.12.03, 20:52 Tył to największy kibel w nowych BMW: 5, 7, 6. Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.udn.pl 22.12.03, 20:56 kibel to ty masz zamiast mózgu. Link Zgłoś
Gość: oLO 7 to brzydal tak jak ostatni ford skorpio jest pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:00 PASKUDNA Link Zgłoś
Gość: bolo Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 09:14 > Tył to największy kibel w nowych BMW: 5, 7, 6. nie przesadzaj grini, tył to najładniejszy element w/w modeli...ja bym popracował raczej nad przodem... Link Zgłoś
bisnesmen Re: A8 wygrywa z 7 22.12.03, 22:51 Gość portalu: wlodek napisał(a): > O nie, niech nie zmieniają tyłu, dla mnie jest on najpiękniejszy w całym aucie. To może jest piękne, ale stylem pasuje do segmentu C. Od aut luksusowych poważny klient oczekuje czegoś niezależnego od przemijającego czasu i mód - elegancji, a tej brakuje w nowej BMW 7, co w połączeniu z techniczną niefrasobliwością buduje samochód daleki od ideału reprezentacyjnej limuzyny, jakim na europejskim rynku jest S-Klasse, a dla mnie osobiście A8. Link Zgłoś
Gość: sześć Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:38 Wyjątkiem jest BMW 6-stka, której tył jest mocno skorygowany i lepiej wygląda. Nie tylko tył 7 ki jest brzydki.Równiez kszatłty w środku są fatalne. Deska rozdzielcza ma "finezję" przodu w autobusie miejskim. Link Zgłoś
roy.jones Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 00:58 Pewno sie grini poczules dowartosciowany hehe Link Zgłoś
01boryna A8 tez przegrywa 23.12.03, 20:07 greenblack napisał: > autoswiat.redakcja.pl/nowosci/artykul.asp?Artykul=7350 > > 7 to największy "samobój" w historii BMW. Ciekawe, jak będzie z 5. Pozwole sobie przypomniec: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9531863&a=9531863 a z nowszych informacji: A8 tez nie sprzedaje sie w Niemczech najlepiej. Wiecej klientow znalazl nowy Jaguar. A wracajac do BMW. Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er. Moim zdaniem patrzac z profilu wspaniale nawiazuje do starej szostki czy 850. Gdyby nie ten kofer. Agresywny przod z opuszczonymi swiatlami. I znowu dysonans. Nad reflektorami umocowano cos co bardzo przpomina tjuningowe brewki od CC. Zenada. Duzo pisze sie w prasie o nieprawdopodobnych walorach jezdnych. Czas pokaze co sadza o tym potencjalni klienci. O gustach sie nie dyskutuje. Ale cos z tym bagaznikiem musi byc skoro pisze sie ze "przerabiacze" chca oprocz standartowych wzbogacen "sportowych" zmieniac rowniez ksztalt przykrywy bagaznika. Na razie BMW odeszlo dla mnie w niebyt. Zobaczymy jak wyglada 5-er Touring. Ale kupowac zbedne kombi tylko po to zeby jezdzic BMW? pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:36 > Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er. masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring? Link Zgłoś
qrenblack Re: A8 tez przegrywa 23.12.03, 22:17 Gość portalu: Szymi napisał(a): > > Ostatnio widzialem kilka razy na ulicach nowa 6-er. > > masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring? Ja mu tez nie wierze,uwierze dopiero jak ty kutasie napiszesz,jak jezdziles tom beemkom,hehehe Link Zgłoś
01boryna Re: A8 tez przegrywa 24.12.03, 11:39 Gość portalu: Szymi napisał(a): > masz chalupe gdzies w polu obok nurburgenring? Nie bo tam jest zbyt glosno. Faworyzuje spokojniejsze miejsca. A ty Szymi nic nie potrafisz sie nauczyc. Pewne sprawy probowalem ci kiedys wytlumaczyc, ale jak widze prozny to byl trud. Tobie wystarcza ze gdzies wyczytales ze Ring ma cos wspolnego z motoryzacja i probujesz kojarzyc fakty. Nie wyciagaj zbyt daleko idacych wnioskow bo nie jestes w tym mocny. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 16:41 > Nie bo tam jest zbyt glosno. Faworyzuje spokojniejsze miejsca. A ty Szymi nic > nie potrafisz sie nauczyc. Pewne sprawy probowalem ci kiedys wytlumaczyc, ale > jak widze prozny to byl trud. Tobie wystarcza ze gdzies wyczytales ze Ring ma > cos wspolnego z motoryzacja i probujesz kojarzyc fakty. Nie wyciagaj zbyt > daleko idacych wnioskow bo nie jestes w tym mocny. stary twoj pseudo-inteligencki "belkot o niczym" zabiera tylko moj cenny czas na czytanie. jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tu "poematow". tlumaczyc pewne sprawy to mozesz swoim kolegom (i ich "uczyc") - ja przyjmuje nauki tylko od ludzi ktorzy maja wikesza wiedze ode mnie. natomist ty jak myslisz ze wystarczy "lanie wody w formalnym stylu" to sie mylisz - opowiadasz bzdury o ringu tak jak pisales bzdury o dieslach i inne. nie jestes zadnym autorytetem, szczerze prezentujesz niski poziom wiedzy nawet w stosunku do laikow z tego forum (takich jak ja) pzdr Link Zgłoś
qrenblack Re: A8 tez przegrywa 24.12.03, 16:50 Gość portalu: Szymi napisał(a): > stary twoj pseudo-inteligencki "belkot o niczym" zabiera tylko moj cenny czas > na czytanie. jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz tu "poematow". > tlumaczyc pewne sprawy to mozesz swoim kolegom (i ich "uczyc") - ja przyjmuje > nauki tylko od ludzi ktorzy maja wikesza wiedze ode mnie. natomist ty jak > myslisz ze wystarczy "lanie wody w formalnym stylu" to sie mylisz - opowiadasz > bzdury o ringu tak jak pisales bzdury o dieslach i inne. nie jestes zadnym > autorytetem, szczerze prezentujesz niski poziom wiedzy nawet w stosunku do > laikow z tego forum (takich jak ja) Ty kutasie,lanie wody ty twoja specjalnosc,zwlaszcza to jak jezdziles beemkom 730d z 1996,ktorej wtedy nie produkowano,hehe,bende co to wypominal do konca tego forumna kutasie,twoj belkot mogem poczytac jak chcem siem posmiac i odprenzyc,bardziej odpowiednie dla ciebie jesy forum-humorum ty pizdo,hehe Link Zgłoś
Gość: Olo Re: A8 tez przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:05 Szymi, a co oznaczają te cudzysłowia przy niektórych wyrazach w Twojej wypowiedzi? Link Zgłoś
Gość: TR Re: A8 za 7 IP: *.mco.bellsouth.net 27.12.03, 20:50 audi przegrywa z bmw, miesięcznik Car and Driver w listopadzie przeprowadził test luksusowych limuzyn, a8 przegrało to porównanie z bmw 7, ale tylko jednym punktem, co nie zmienia faktu że to świetne samochody i jesli ktoś ma dylemat co wybrać 7 czy a8, to najlepiej jest w garażu postawić dwie limuzyny :-)))) tak wogóle test wygrał lexus ls430-184p, potem był jaguar-182p, bmw-179p, audi- 178p, vw pheaton-171 i mercedes-163....i to jest chyba najpiekniejsze - przewaga bmw nad mercedesem... Link Zgłoś
lew_ Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:19 Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na Podlasiu??;)) a klapa nalezy do nowej lini i juz!Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6 i co??oj ludzie ludzie...polonez wam sie marzy jeszcze ??:)) Link Zgłoś
greenblack Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:25 lew_ napisał: >Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6 > i co?? I jajco! A6 sprzedaje się gorzej niż Audi 100, a nowa 7 sprzedaje się gozrej niż stara. Link Zgłoś
qrenblack Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 22:09 greenblack napisał: > lew_ napisał: > > >Tak samo gadalo sie jak przyszlo nowe A6 > > i co?? > > I jajco! Grini,ciulu pomylily ci siem swienta,jajca bedom na wielkanoc,moze bys tak prezesie banku zbozowego zluzowal troszke na swienta,hehe Wesolych Swiont Grini,hehe > niż stara. Link Zgłoś
01boryna Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 20:37 lew_ napisał: > Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na Podlasiu??;)) Widzisz drogi Lewciu, nie na Podlasiu. Ale mozesz zgadywac. Spotykam czesto nowe BMW i RR jeszcz tarnowane, podczas jazd testowych. Oraz w pelnej krasie zanim znajda sie u handlarzy. > a klapa nalezy do nowej lini i juz! Masz racje: "i juz!" To wszystko co mozna o tej linii powiedziec. Jesli 5-er i 6-er beda sie podobnie sprzedawaly jak 7-er to czas Bangle`a jest policzony. Pierwsze znaki tego juz mamy. Link Zgłoś
Gość: E6x Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:12 Greenblack pisze : "7 to największy "samobój" w historii BMW, nowa 7 (E65) sprzedaje sie gorzej niz stara". Ciekawe skad kolega ma takie informacje - akurat jest dokladnie odwrotnie (sprzedaje sie lepiej od taaakiego klasyka). Ciekawe czy to przypadek ze w Chinach E65 zostalo samochodem roku 2004: w biznesie liczy sie zysk i sprzedane sztuki a nie wrazenia kilku fanow (konkurencji do tego). Nie bede wspominal ile Audi traci w tzw klasie premium po tym jak Skoda, Seat i VW korzystaja z tego co powstaje w Ingolstadt: np zawieszenie A3=Octawia=Leon=Golf , to samo silniki i inne moduly (sterowniki, elektryka itp itd) - wszystko z jednego worka tylko etykiety sie zmieniaja. Audi spada i spada, nuda i nuda - bedzie coraz gorzej. A4 (sprzedaz) na minusie (2002/2003), A3 nowosc (jeszcze plus - ciekawe jak dlugo). Link Zgłoś
01boryna Re: A8 wygrywa z 7 23.12.03, 21:39 Gość portalu: E6x napisał(a): > Greenblack pisze : "7 to największy "samobój" w historii BMW, nowa 7 (E65) > sprzedaje sie gorzej niz stara". > > Ciekawe skad kolega ma takie informacje - akurat jest dokladnie odwrotnie > (sprzedaje sie lepiej od taaakiego klasyka). Ciekawe czy to przypadek ze w > Chinach E65 zostalo samochodem roku 2004: Wszyscy wiemy o co chodzi w tych wszystkich plebiscytach. Szczegolnie w Chinach. Jesli chodzi o nowa 7-er rynek azjatycki jest bez znaczenia. > Audi spada i spada, nuda i nuda - bedzie coraz gorzej. A4 (sprzedaz) na minusie (2002/2003), A3 nowosc (jeszcze plus - ciekawe jak dlugo). Zgadza sie. Audi bardzo traci na image, o A3 opinie prasy fachowej nie sa najlepsze, produkcje A2 wstrzymuje sie sie ze wzgledu na male zainteresowanie. Nowe retusze A4 nie wiele pomagaja. Odbija sie czkawka polityka VW. Link Zgłoś
Gość: alpinab12 Re: zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:57 choć też już trochę denerwuje mnie tean cały BAENGLE!to i tak wolę BMW- silniki bezkonkurencyjne!!! Pozatym BMW ma swoją historię i prestiż o którym Audi jeszcze dłuygo będzie mogło sobie pomarzyć!! Link Zgłoś
lew13 Re: A8 wygrywa z 7 24.12.03, 12:06 Ludzie ,ludzie co wy piepszycie!! O jakich kryzysach sie tu mowi??Wystarczy spojrzec na statystyke zarejestrowan!!W niemczech sprzedano od stycznia do wrzesnia tego roku: 1 miejsce :Golf-173 tysiace 2 miejsce:BMW serii 3---102 tysiace 3 miejsce--Audi A 4---87 tysiecy nastepne stoja mercedes i bmw serii 5 i tu trzeba jeszcze dodac ze tu nie ma jeszcze nowych modeli . ipo myslec ile te auta kosztuja a jednak sprzedaja sie w takich ilosciach. Cudow nie ma .BMW Mercedes i Audi buduje najlepsze auta na swiecie i auta te maja najwieksze image. Borynko domyslam sie ze jestes jednym z konstruktorow nowego 6 -er:)) no ja moge sie tylko pochwalic ze pracowalem 11 lat u bmw(do czerwca tego roku)..ale tylko jako skromny naprawiacz.Od czerwca jestem na skromnym swoim autohandlu ale musze przyznac ze BMW wroslo mi w serce jak zadne inne auto i nigdy nie bedzie moje prywatne auto inne niz BMW:)) Link Zgłoś
01boryna Re: A8 wygrywa z 7 24.12.03, 13:08 lew13 napisał: Drogi Lewku. Pracujac 11 lat u BMW (jak sadze w Monachium) powinienes zauwazyc ze statystyki sprzedazy aut niemieckich w Niemczech sa inne niz ogolnoswiatowe. Jesli poznales troche niemiecka mentalnosc to wiesz o czym mowie. Dla czlowieka poslugujacego sie danymi statystycznymi operowanie tak subiektywnymi stwierdzeniami jak "BMW Mercedes i Audi buduje najlepsze auta na swiecie i auta te maja najwieksze image." jest smieszne. I gwarantuje ci ze jest wiele krajow gdzie nie wszyscy sa tego zdania. Nie bardzo wiem na czym opierasz stwierdzenie ze: "domyslam sie ze jestes jednym z konstruktorow nowego 6 -er". Czy to ze pare tygodni pod rzad spotykalem nowego, wtedy jeszcze tarnowanego RR ma znaczyc ze tez mam cos z nim wspolnego? Moze kiedys :-)). Od czerwca jestem na skromnym swoim autohandlu ale musze przyznac ze BMW wroslo mi w serce jak zadne inne auto i nigdy nie bedzie moje prywatne auto inne niz BMW:)) Kwestia gustu. Kiedys myslalem podobnie, BMW i nic innego. Do czasu az powstala nowa linia. Moze kiedys to sie zmieni. Moze wtedy kupie BMW. Na razie BMW mi nie grozi. Jest tyle innych ladnych aut. Link Zgłoś
Gość: lew13 Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.proxy.aol.com 24.12.03, 15:02 Pracowalem w Köln w jednym z Autohausow nie w fabryce.Oczywisicie mozna sie spierac czy tylna klapa w 7-er czy 5 -er jest ladna ...takze Armaturenbrett jest troche niecodzienny:)ktechnika i wykonanie jest na najwyzszym poziomie :)to nie ulega watpliwosci.I nie zaleznie od tego jak to BMW bedzie wygladac zawsze go kupie.No poprostu jak juz napisalem wroslo mi w serce.Zauwaz tez ze w innych krajach ludzie nie zarabiaja az tyle zeby mogli pozwolic sobie na kupno BMW dlatego kupuja japsy i inne:)zwlaszcza w polsce gdzie gluupie Hundai to marka swiatowa:) Link Zgłoś
Gość: alpinab12 Re: W Japonii jeżdżenie BMW to największy prestiż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 15:17 dla mnie osobiście istnieje BMW i inne samiochody;-) Link Zgłoś
01boryna Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 11:12 Z Twojej wypowiedzi zrozumialem ze w Monachium. Byla to tez odpowiedz na stwierdzenie:"Boryna a gdzies to widzial to nowe 6-er?:))..u siebie na Podlasiu??;))". Jak sie juz moze zorientowales wypowiadanie sie na tematy znane osobiscie nie zawsze dla czytelnikow w Polsce sa zrozumiale. Mozesz to zauwazyc chocby na podstawie kilku odpowiedzi tego watku. Kiedys napisalem ze gdy pojawia sie nowy, ciekawy model zamawiam sobie jazde probna. Takie hobby. Co to sie wtedy rozpetalo! Prym wiodl niejaki Szymi, ktory wyzywal mnie od klamcow i kulczykow. Nie mogl chlopina zrozumiec ze swiat nie konczy sie na granicy gminy. A z pewnymi pojeciami (np: filozofia zyciowa) to juz wogole nie wiedzial co zrobic.Piszac teraz, ze widuje na ulicach nowe BMW albo RR przed ich wejsciem do produkcji pisze to po to zeby sie podzielic swoimi spostrzezeniami. Podobnie streszczajac jakis ciekawy artykul z gazety. Nadal uwazam ze BMW jest przodujaca marka. Chyba jedyna liczaca sie, europejska, ktora nie musiala wchodzic w uklady z innymi zeby przetrwac. Juz tylko to swiadczy o klasie produktow. Jazda probna nowa 5-er byla dla mnie wielka frajda. Niestety nowa linia nie podoba mi sie. Wnetrze jest takie zimne. Zobaczymy jaki bedzie Touring. Powodzenia w nowej dzialalnosci w 2004 (i pozniej tez) Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:23 rany stary ale ty "trujesz" - znajdz sobie jakies forum socjologiczne ps. juz nie pamietam dokladnie ale czy to ty jestes tym "specem" od motoryzacji ktory ma podobno volvo s60 ale nie wiedzial czy jest tam silnik widlasty czy rzedowy bo cyt "nigdy nie otwiera maski"? albo cyt "co za roznica jaki wazne ze dobrze jezdzi" :))))))))) dobrze ze wiesz chociaz czy diesel czy benzyna pamietam jeszcze ze chyba gdzies pisales ze moment obrotowy w dieslach nie bierze sie od turbiny:))) pzdr Link Zgłoś
01boryna Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:02 Gość portalu: Szymi napisał(a): > ps. juz nie pamietam dokladnie ale czy to ty jestes tym "specem" od motoryzacji ktory ma podobno volvo s60 ale nie wiedzial czy jest tam silnik widlasty czy rzedowy bo cyt "nigdy nie otwiera maski"? albo cyt "co za roznica jaki wazne ze dobrze jezdzi" :))))))))) Co do silnika V czy R sprawe wylasnialem. Podobnie jak pytalem jaki jest sens zagladania pod maske samochodu gdzie wszystko jest totalnie obudowane. Od tego sa warsztaty z computerami.Ty lubisz sobie pogmerac. Wspaniala zabawa, jak sadze. Szczegolnie w starszych autach jest to mozliwe. A moze i radosne. " Cyt "co za roznica jaki (rodzaj motoru) wazne ze dobrze jezdzi" :))" bardzo jak widze rozsmieszylo cie to zdanie. Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma innych silnikow. Tylko R. Wiec chocbym bardzo chcial nie moge miec innego motoru. > pamietam jeszcze ze chyba gdzies pisales ze moment obrotowy w dieslach nie > bierze sie od turbiny:))) Caly Szymi, caly on. Cos gdzies uslyszl ale nie bardzo wie gdzie i dlaczego. Nie nie napisalem tego, ale wyglada mi to na twoje zdanie. Na temat diesla i benzyny pisales swego czasu bardzo duzo i wesolo. Niektorzy nawet do tej pory lubia sobie niektore twoje zdania powspominac. pozdrowienia Link Zgłoś
szymi9 Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:23 > Co do silnika V czy R sprawe wylasnialem. Podobnie jak pytalem jaki jest sens > zagladania pod maske samochodu gdzie wszystko jest totalnie obudowane. Od tego > sa warsztaty z computerami.Ty lubisz sobie pogmerac. Wspaniala zabawa, jak > sadze. Szczegolnie w starszych autach jest to mozliwe. A moze i radosne. " ot i caly Boryna! daje do zrozumienia ze ma taki nowoczesny samochod i warsztaty z komputermai ze nie wie co jest pod maska - do tego takie strasznie zabudowane. pogmerac sobie moga za to wlasciciele starszych aut - nie tak nowoczesnych jak volvo boryny juz odpowiadam 1. Nie musze "gmerac pod maska" zeby wiedziec czy mam V'ke czy R'ke 2. To "obudowanie" silnikow sprowadza sie do tego ze jest z wierzchu plastikowa pokrywka szczegolnie w gorszych silnikach zeby ladniej wygladalo albo z dieslach zeby jeszcze troche wiecej terkotu wytlumic (jak u mojego kolesia w C220 CDi) niektore firmy wrecz popisuja sie wygladem niesolonietych silnikow - np. Bugatti, Ferrari, Porsche GT 3. To jaki ma sie silnik jest tak podstawowa informacja jak jego pojemnosc i dorabianie zadnych teorii nie ukryje tego ze jest sie ignorantem - nie wiedzeic czy ma sie V czy R to moze zona jak jezdzi samochodem meza. >Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma > innych silnikow. Tylko R. nie udawaj madrego bo jeszcze pare watkow temu tego nie wiedziales i pisales ze masz V. nie wiedziales nie tylko jakie silniki ma ogolnie volvo S60 ale nawet jaki ma twoj wlasny samochod Na temat diesla i > benzyny pisales swego czasu bardzo duzo i wesolo. Niektorzy nawet do tej pory > lubia sobie niektore twoje zdania powspominac. strasznie stary czesto musisz sie "podpierac" innymi (juz ktoras z koli wypowiedz) - masz jakies kompleksy czy to taki charkter ze zawsze starasz sie stac w drugim albo trzecim szeregu i stamtad krzyczec, a jak przyjdzie co do czego to chowasz sie za plecami innych? pzdr ps co do diesla to swego czasu pisales wiele na temat wyzszosci dieslow nad benzyna a szczegolnie momentowi obrotowemu ktory wedlug ciebie jest skutkiem zastosowania silnika wysokopreznego - nie chce mi sie szukac tego watku moze ktos go znajdzie Link Zgłoś
qrenblack Re: A8 wygrywa z 7 25.12.03, 12:48 Widzem,zes siem kutasie zalogowal,chcesz zmnienic image na jeszcze bardziej mondrego,nic z tego,od kiedy powiedziales na najlepszego diesla (3.0 BMW) na swiecie,ze chodzi jak zuk jestes kutasem bez zielonego pojencia,hehe Link Zgłoś
01boryna Do Szymiego 25.12.03, 23:03 szymi9 napisał: > To jaki ma sie silnik jest tak podstawowa informacja jak jego pojemnosc i > dorabianie zadnych teorii nie ukryje tego ze jest sie ignorantem - nie wiedzeic czy ma sie V czy R to moze zona jak jezdzi samochodem meza. > Ale nie wiem czy wiesz ze w S60 nie ma innych silnikow. Tylko R. > nie udawaj madrego bo jeszcze pare watkow temu tego nie wiedziales i pisales ze masz V. nie wiedziales nie tylko jakie silniki ma ogolnie volvo S60 ale nawet jaki ma twoj wlasny samochod Ze wszystkich twoich wywodow zatrzymam sie na tym jednym, bo jest on bardzo charakterystyczny. Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil mi uwage. Natychmist przyznalem mu racje. Prosty blad w druku, jak ten ze kiedys napisalem "muwic". Od tego czasu wyciagasz sprawe przy kazdej okazji jako dowod na moja ignorancje. Jak juz kiedys napisalem, co oczywiscie pomijasz wyciagajac tylko to co pasuje ci do gloszonej akurat teorii, nie uwazam sie za speca motoryzacyjnego (z czego jak napisales) jestes bardzo rozczarowany. Ale czytac umiem i widze co jest napisane w prospekcie kolejnego auta tej samej marki ktore zamawiam. A swoja droga cos ci strasznie to Volvo koscia w gardle stoi, skoro wypominasz je przy kazdej okazji. Najchetniej w trybie warunkowym. No coz nie moja sprawa.... To sa takie drobiazgi ktore wskazuja ze powinienes jeszcze przemyslec niejedno aby moc innym zarzucac klamstwo albo niekompetencje. To wszystko co mam do powiedzenia w temacie "Szymi9" pzdr PS: Nie dawaj sie tak latwo ponosic nerwom. Cool bleiben. Link Zgłoś
greenblack Re: Do Szymiego 26.12.03, 12:56 01boryna napisał: isał: > Ze wszystkich twoich wywodow zatrzymam sie na tym jednym, bo jest on bardzo > charakterystyczny. Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil mi > uwage. Tą wypowiedzią kompletnie się skompromitowałeś. Można popełnić błąd, chociaż V i R są oddzielone G na klawiaturze. Można nie znać się na konstrukcji silników. Można się tłumaczyć, że takie "szczegóły" kogoś nie interesują i nie ma się ochoty zaglądać pod maskę. Ja to wszystko rozumiem. Ale Ty z pozycji znawcy rozstrzygasz np. o przewadze diesli nad benzynowcami w samochodach luksusowych. Pozdrawiam Link Zgłoś
01boryna Re: Do Greenblacka 26.12.03, 16:07 greenblack napisał: > Tą wypowiedzią kompletnie się skompromitowałeś. > Ale Ty z pozycji znawcy rozstrzygasz np. o przewadze diesli nad benzynowcami > w samochodach luksusowych. > > > Pozdrawiam Szanowny Greenblacku. W twoim tak kategorycznym stwierdzeniu brakuje mi okreslenia znaczenia "znawcy". Cos sobie wymyslasz. Nigdy nie pretendowalem do takiej roli, bo w porownaniu z chocby takimi osobami jak te ktore sam miales okazje poznales na forum Automobil (oczywiscie rowniez i na tym Forum), naprawde trudno okreslac mnie albo ciebie znawca motoryzacji. A moze wedlug ciebie aby byc znawca wystarczy cytowac linki? Albo miec szorstki styl zwracania sie do innych? Istota Forum takiego jak ten jest mnogosc opinii. I to jest najciekawsze. Nie znaczy to ze jest jedna jedyna osoba ktora ma racje a cala reszta to leszcze bez pojecia. Nie znaczy to rowniez ze ktos majacy inne zdanie pisze glupoty. Dyskusja to sztuka poslugiwania sie faktami albo dobrze argumentowanymi przypuszczeniami, a nie wyzywania wspoldyskutantow. Nie mozna "przywlaszczyc" sobie monopolu na wiedze. Chocby bylo to 10000 wpisow. Myslisz ze swoimi ulubionymi zwrotami "belkot" i "kompromitacja" (oczywiscie w stosunku do innych, ty sie nigdy nie kompromitujesz) umocnisz swoja zachwiana pozycje? Albo pokazesz maluczkim gdzie jest ich miejsce? Duzo tych pytan, niestety retorycznych. Swiadczy to o tym jak bardzo zmienil sie Greenblack. Pozdrowienia PS Chetnie przeczytalbym jeszcze raz swoje zdanie, ktore sklonilo cie do okreslenia mnie mianem znawcy. Szczegolnie w takim temacie jak ten o wyzszosci swiat bozegonarodzenia nad..... Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Do Szymiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:12 V > i R są oddzielone G na klawiaturze. U mnie "F". Więc jak zwykle się mylisz GB ;-))) Pzdr Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Do Szymiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 13:04 Kiedys w rozpedzie napisalem V, na co Greenblack zwrocil mi > uwage. Natychmist przyznalem mu racje. Prosty blad w druku, jak ten ze kiedys > napisalem "muwic". Od tego czasu wyciagasz sprawe przy kazdej okazji jako > dowod na moja ignorancje. hehe dobre, przez dlugi czas twierdziles ze nie wiedziales czy to R czy V gdyz nie muisz miec takiej wiedzy, ze to sprawa mechanikow, ze jest tak obudowane ze sie nie da cyt "pogmerac" a w koncu ze silnik swietnie dziala i cie nie interesuje co tam wlasciwie jest a teraz nagle mowisz ze pomyliles litery na klawiaturze tlumaczysz sie jak nasi "wodzowie" w aferze rywina:)))) (wszyscy wiedza ze klamia ale i tak ich bedzie na wierzchu) Link Zgłoś
Gość: Milos Re: A8 wygrywa z 7 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:11 Zauwaz tez ze w innych krajach ludzie nie zarabiaja az tyle zeby > mogli pozwolic sobie na kupno BMW dlatego kupuja japsy i inne:) No trochę zapatrzony jesteś w niemiecki zaścianek. Za oceanem ludzie zarabiają znacznie więcej niż w "Starej Europie" i zobacz czym jeżdżą. Europa to przeszłość, rozejrzyj się dalej po świecie... Ps. W Japonii poziom życia też znacznie wyższy niż w Niemczech. Niemcy to około $27.000 PKB na głowę, Japonia około $33.000. I to mimo 12- letniej recesji w Japonii gdzie od 1992 roku PKB prawie się nie zwiększyło. Pzdr Link Zgłoś