Gość: egoo IP: *.CNet.Gawex.PL 31.08.09, 21:27 espace i vel satis to już ostatnie prawdziwe renault... ;(( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: renowlasciciel Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.173.13.29.tesatnet.pl 31.08.09, 21:44 wyglada jak z d... strony wyciagniety Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.aster.pl 31.08.09, 22:36 Niebrzydki. Bardziej udany niż hatchback czy kombi z klaustrofobicznymi malutkimi okienkami. Link Zgłoś
Gość: m Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 188.33.12.* 31.08.09, 22:46 Nowe samochody są drogie i niezbyt trwałe...To celowe działanie, które ma skłonić klienta do pozbycia się pojazdu po kilku latach bo jego eksploatacja staje się kłopotliwa i zbyt droga... potem idziemy kupić nowe :) interes się kręci :) Link Zgłoś
Gość: egoo Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.CNet.Gawex.PL 31.08.09, 23:21 klk dni temu kupiłem avantime'a. wg mnie to kwintesencja renault - nonkonformisty, a że też nie przyjmuję żadnych konwenasów, więc auto idealne dla mnie. jednak to tutaj w porównaniu do mojego nowego nabytku to stylistyczny samobójca. co się z wami dzieje renault?! Link Zgłoś
Gość: maniek123 Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:12 Chyba projektant prywatnie jeździł Mondeo bo światełka tylne są bardzo zbliżone do Fordziny. Tylko gdzie dawne Renault?? Które zaskakiwało jak w przypadku Lagun? Link Zgłoś
Gość: misio Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.ip.netia.com.pl 01.09.09, 09:51 styliści sobie tym razem nie poradzili...popatrzcie na Subary Legacy, volvo s60,mercedes C, audi a4 - a można zrobić ładnego sedana, choć jest to trudne jak widać. Link Zgłoś
Gość: moin Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.CNet.Gawex.PL 01.09.09, 10:31 misio, zrób kompaktowego ładnego sedane... Link Zgłoś
Gość: Gość: Bart Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 94.246.145.* 01.09.09, 10:59 Faktycznie, auto ma coś w sobie z Forda mondeo. Renault gdy prezentowalo megane, a później megane grandtour to w materiałach prasowych auta miały ladne 17calowe felgi albo z wersji privilege albo dynamique. Akurat te na fotach 16tki sa wyjatkowo brzydkie i na 17tkach zupelnie inny bylby odbior auta. Jesli chodzi o ladnego kompaktowego sedana to mysle ze nowa mazda 3 daje rady. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 11:21 Egoo - trzymaj tego Avantime'a, za kilkanaście lat to będzie poszukiwany i cenny klasyk! Misio - styliści Renault w ogóle ostatnio słabo sobie radzą. Aktualna Laguna (hatchback i kombi) jest nijaka (z wyjątkiem coupe, które wygląda świetnie), Megane III - zwyczajnie brzydkie (strasznie ciężkie i nieforemne - a już zupełną tragedią są mikroskopijne okienka z tyłu kombi)... Tylko Clio jest niebrzydkie (szczególnie kombi), nowy Scenic - w miarę, choć bez rewelacji, no i wspomniana śliczna Laguna coupe. Link Zgłoś
Gość: d. Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.pai.net.pl 01.09.09, 16:51 misio, co ty bredzisz? to są auta co najmniej o klasę wyższe. nie da sie zrobic ladnego kompaktowego sedana, dlatego narody cywilizowane w ogole nie kupuja czegos takiego i rynkiem zbytu dla takich potworkow jest turcja itp. choc polaczki tez jeszcze zdradzaja duze upodobanie do malych aut z wielkim kufrem. Link Zgłoś
Gość: Gość: Bart Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 94.246.145.* 01.09.09, 21:58 @d. to ty bredzisz, a nie misio. Podział na segmenty rynkowe jest obecnie zupełnie umowny. Jasne, że te auta są z zupełnie innej bajki, ale to że to auto należy do tzn. kompaktowych sedanów nie ma wpływu na subiektywny odbiór samochodu, skoro obiektywnie auta maja identyczna wielkość. Wystarczy porównac wymiary zewnetrzne wymienionych modeli z wymiarami renault. Wszystkie te auta sa mniejsze, poza A4 ktore i tak dużo wieksze nie jest. Np. Mercedes C-klasa :dł: 4,58, szer: 1770, rozstaw osi 2760. Renault Fluence dł: 4,62 , szer: 1,81 rozstaw osi 2,7. Podobnie jest z volvo S60 czy np. BMW 3. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.aster.pl 01.09.09, 21:58 Moin, d. - Fiat Idea. I tyle w temacie. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.aster.pl 01.09.09, 21:59 Tfu, sorry, przejęzyczenie (przeklawiaturowanie? ;-)): oczywiście Fiat LINEA. Przykład ładnego małego sedana. Link Zgłoś
Gość: do krytykow Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 22:45 jak rznalem wasze mamy to tez narzekaly na to zescie im wszyscy po kolei nie wyszli tak jak to renault Link Zgłoś
Gość: erroid Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.ds1.zut.edu.pl 02.09.09, 03:12 a myslalem ze to limuzyna DAći : ))) Link Zgłoś
Gość: zik Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 09:27 A mnie się auto podoba. Poza tym, dobrym pomysłem jest to, że każda wersja nadwoziowa ma inną charakterystykę. Fluence ma bardzo ładną linię boczną, tak jak kiedyś R19. To auto nie ma doczepionego bagażnika, ale jest zaprojektowane od podstaw. Spokojny elegancki kompakt. Marudzicie :P. Link Zgłoś
Gość: matka Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 188.33.9.* 02.09.09, 12:16 renowlasciciel to tak jak ty hahahahaaaaaa... Link Zgłoś
Gość: Krz Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 77.79.213.* 02.09.09, 14:31 Miełem Megan I Classic - to chyba jest to samo albo po małym restilingu. Taka Re-nówka... Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.wolomin.net 02.09.09, 22:01 No tak- nie ma to jak volkswageny gdzie te obecnie produkowane niewiele się różnią od tych produkowanych 15 lat temu i wciąż tradycyjnie stosowane są klasyczne szyby na korbę Link Zgłoś
djkrzywepalce Re: Fleunce, czyli Megane sedan 15.09.09, 17:08 Mi się podoba. Z przodu Aston Martin, z tyłu Jaguar, a ogólnie sylwetka niczym Hyundai coupe. Nie ma tych udziwnień co wiele samochodów produkowanych na zachodnie rynki jak np. Peugeot ze swoimi wlotami powietrza na froncie a la krata ściekowa, albo obecne modele Audi ze swoim "bad look" przez co wyglądają jak polonez po wiejskim tuningu. Rumuni i ruskie mogą się cieszyć, że będą mieli do wyboru normalny, ładny samochód. Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.chello.pl 02.10.09, 07:30 Jest zdecydowanie najładniejszy z całej gamy modelowej nowego Megane. Będzie bezpośrednim konkurentem nowego Volkswagena Jetta który ma wejść do salonów w przyszłym roku. Innych sensownych sedanów w tej klasie nie widzę. Link Zgłoś
Gość: M.R.renault Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.09, 00:54 wy poprostu wszyscy macie oczy "szmelc vagenem" zaślepione , to jest poprostu najładniejszy sedan jakiego widziałem . a te wszystkie "vw" to są przeżytki,strasznie drogie w porównaniu z jakością -wyciekający olej z czego sie da i zawieszenie kompletnie nie dobrane do naszych dróg . A japońskie marki - dobre skończyły sie w latach 90 . marka renault od nowych modeji oferuje wysoką jakość . Link Zgłoś
Gość: wiesiek tirowiec Re: Fleunce, czyli Megane sedan IP: 195.160.179.* 07.12.09, 11:42 poważna konkurencja dla toyoty corolii Link Zgłoś